Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2015 21:49 - Руски войски и оръжие в Сирия, срещу сирийски бежанци в Европа.
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 2692 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 11.09.2015 16:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image                                                                                               Руски войски и оръжие в Сирия, срещу сирийски бежанци в Европа. Това ли е сделката на Путин с Асад?                                                                                                                                                                                  Забелязвате ли, че т.н. "бежанци" са предимно млади мъже и хора, които някак изведнъж организирано от месец насам тръгнаха от зони , където не се водят разрушителни бойни действия? Такава е например столицата Дамаск, откъдето е голяма част от потока сирийци. Те носят пари, не са гладни / има достатъчно снимки и кадри как тъпчат и изхвърлят хуманитарните помощи/. Тези "бежанци" почти навсякъде вдигат организирани бунтове и поставят своите категорични искания. Имат свои лидери. Крещят и са готови да се бият с полицията в Будапеща, Мюнхен, Копенхаген. Те знаят къде отиват. Разбира се после ще доведат многолюдните си семейства. И това е хуманитарно правилно. Разбира се ще станат милиони. И това е аритметически правилно.
И либерална Европа не може да ги спре. И няма идея какво да прави.
Тези хора не са част от милионите бежанци , които са в лагерите в Турция, Ливан или Йордания.Те нямат нищо общо и с онези, които преминават нелегално в България от Турция. Нещастните хора, които бягат от ужасите на войната, го направиха и правят през последните 4 години. И те имат друг външен вид. Те са много уплашени и измъчени хора. И имат нужда най-вече от подслон, храна и топло човешко отношение. Където и да е. И искат да се върнат в Родината си.
А тези пристигат направо от Сирия. Там в момента няма мащабни и активни военни действия. Кораби от гръцките острови ги пренасят до континенталната част, автобуси до македонската граница, после до Сърбия, и от там през Будапеща и Австрия към Германия. Този марш е абсолютно организиран и подробно планиран.
Това е наказателна акция на Путин срещу Германия и Европейския съюз. За намаленото потребление и цена на природния газ, за санкциите срещу Русия и за поддръжката на ЕС към украинското правителство и народ. Затова днес Путин изпълнява своята част от уговорката с протежето си Асад и с кораби и самолети, изпраща войски, танкове и самолети, а Башар Асад изпраща организирано в Европа "бежанци".
По този начин Путин постига няколко ефекта.
1. Ще продължи войната в Сирия до когато си иска. Така няма да допусне катарски , египетски и ирански газ да се пренася в Европа по планираните за строеж газопроводи.
2. Ще дестабилизира Европейския съюз, като го разедини. Унгария вече влоши отношенията си с Германия. Гърция също си "връща" на Германия и пряко подпомага Путин, като насочва "бежанците" към Македония без да ги регистрира. Ако руснаците решат, могат да ги насочат към Кулата, София, Видин, Арад /Румъния/ и Унгария. Ще се движат само в страни от Европейския съюз. Но не са сигурни, защото България не е съгласна и надали ще ги пропусне. Докато приятелските на Русия правителства на Македония и Сърбия вдигат само медийна пушилка. Даже в Сърбия им организират посрещане, доброволци, лагери и друго съдействие на похода им. Никой от тях не остава нито в Македония, нито в Сърбия. Бежанския поток се движи по пътя на пропадналия "Турски поток" на руския газ през Гърция, Македония, Сърбия, Унгария и Австрия.
Затова руснаците извършиха и провокацията срещу България със самолетите , които искат да прелитат над наша територия, без да е нужно, защото пътя им до Сирия е много по-дълъг. Сега Путин търси как да ни накаже за отказа. Може да опита с част от "бежанците".
3. Путин дава повод на приятелите си националисти във Франция, Германия, Холандия, Великобритания, Дания да "протестират" и да пазят "християнска" Европа, като настояват за излизане на страните им от Шенген и после от Европейския съюз.
Путин неистово иска да се разпадне ЕС. За да може да рекетира и заплашва всяка отделна страна. И да продава предимно руски газ и петрол. 
Така действа Путин и "братска" Русия днес. Странна е изолационистката позиция на САЩ от проблема. Израел също мълчи и може би тайничко се радва, че сега европейците ще разберат, какво значи "арабски тероризъм" и няма да са така критични към Израел.                               image                                                                               Путин не е полудял, но демона в Путин води света към Третата световна война.                                 



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. indiram - :-)))
10.09.2015 22:39
Няма да има трета... По вина на Путин.
Поздрави!
цитирай
2. aboychev - РАЗБИРЕА ЧЕ НЯМА ДА ИМА
11.09.2015 07:44
ЩЕ ГО ЗАВРАТ ОБРАТНО
ТАМ ОТ КЪДЕТО СЕ Е РОДИЛ
НА МУЙКАСИ В ---
цитирай
3. ssvetozar - Може и да е така,
11.09.2015 12:16
но основната вина си е на Германия че ги приема. Не е луд, който яде баницата.
цитирай
4. bgman13 - Абе има някои въпроси, дето тоя дето ...
11.09.2015 15:04
Абе има някои въпроси, дето тоя дето ги е написал тия работи, не ги е доогледал.
1. Защо ЕС ги пуска?
2. Айде от Сирия Путин им е основния трафикант на емигрантите, но от останалите държави в Северна Африка и Близкия изток? Путин ли подпали целия тоя район от Афганистан до Мароко. Плюс Африканския рог.
3. При Мароко (гибралтар), на Африканския континент, има оградка, където не ги пускат емигрантите и ги стрелят. Кво пречи тая евроатлантическа ценност да се практикува по-широко.
4. Путин ли е виновен за вътрешната емиграция в ЕС, която се дължи на мизерията? Путин ли сътвори Майдана, който дойде с обещанието и подкрепата на ЕС, че украинците трябва да могат да отиват на запад? Нали тъкмо за това избухна Майдана - защото тоя дето го свалиха не искаше да пусне Украинците да ходят в ЕС. И Майданът получи подкрепата на ЕС - излъга ли ЕС украинците, като им даде напразни надежди?
5. Когато комунизмът го имаше, той пазеше границите на запада и за благодарност беше хулен от запада че пречи на хората, да отидат където си искат. Сега Путин им помага да отидат на хората, където искат да отидат - какъв е проблема?
Това ми прилича на оня виц "Що си със шапка, що си без шапка" Вместо и сам западът да се включи да извозва хората, с кораби самолети, да им подсигури човешки условия за пътуване. А той - пак Путин му виновен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8728365
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930