Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2015 19:26 - Парите винаги са заглушавали морала
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 557 Коментари: 0 Гласове:
1



image                  За гигантските комунистически престъпления никой не е виновен. Турете им пепел…

Свобода или дегенерация?

Все пак Европейският съд за правата на човека се произнесе: Отричането на геноцид не е престъпление. Въз основа на това решение, в предаване на телевизия Al Jazeera, американският юрист Ричард Фолк, евреин, пенсиониран професор по международно право в Принстънския университет, заяви, че някои държави следва да извършат промени в своите наказателни закони. Заради конкретния казус даде за пример Швейцария. Но е ясно, че ако се спазва законността, същото следва да сторят и Австрия, Германия, Франция, Унгария, Холандия, Канада.

Както е постановил Исус Христос, все някога тайното става явно. Неприятностите за Израел предстоят. Религията холокостика отслабва. И това е нещо. Но бива ли да ни задоволява?

В същото време, на секретно заседание върховни съдии замислят как да инкриминират отричането, или обсъждането на глобалното затопляне и климатичните промени. Как ви харесва? Съгласни ли сте?

Мислите, че това не ви засяга, не се отнася до нас. Нима не знаете, че още от времето на Георги Димитров до ден днешен, когато господарите пръднеха, тукашните им овластени прислужници се насираха, без извинение. Навремето звукът и вонята идваха от Москва. Сега – от Брюксел и Вашингтон. За жалост, ефектът е един и същ. А ние обираме калая.

След малко ще ви занимавам с дегенерат, когото главният местен сбърканяк нарича Джим. А той се казва Джон.

          image

Инж. д-р Б.Б., получила своето „нисше техническо образование“ в „световноизвестния университет“ High Militia School near Simeonovo village not far from Sofia, нарече държавния секретар на Съветските американски щати Джим Кери. Класика!

„Огромна подкрепа от Европа, огромна! Завчера Джим Кери се обади…“

Изумително!

Джим Кери е комик, роден в градчето Нюмаркет, провинция Онтарио, Канада! И едва през 2004 година стана гражданин на САЩ.

Джон Кери е външен министър на САЩ. Него имаше предвид банкянската Брижит Бардо, генерал-премиерката Б.Б. Бойка Борисова.

Докато пред очите ви – тоест пред медиите – политиците си играят на стражари и апаши, реалният живот се движи в съвсем друго русло. Саудитска Арабия предизвиква всеобщо възмущение. Например, миналата седмица 74-годишен британец, който търгува с Риад, беше осъден на… 350 удара с камшик. Защото си произвел домашно вино. Едва ли ще издържи наказанието. Но не това е най-същественото, ако подходим с „етиката“ на другаря Сталин.

           image

Трагичният факт, напомнящ робовладелството и Средновековието, по никакъв начин не спира и не пречи на деловите среди от Албиона, както и на правителството на Нейно величество, да поддържат отлични, даже сърдечни отношения със саудитския деспотичен режим.

„Западът с право осъжда вандализма на Ислямска държава – но не и този на еврейчетата от Саудитска Арабия“ – писа известен наблюдател.

„Парите винаги са заглушавали морала в отношенията на Великобритания със Саудитска Арабия“ – посочи друг. – „Истината е, че продаваме на саудитците всичко, което поискат. Строим техните градове. Продаваме им напълно завършени къщи в Лондон. Доставяме им и уиски.“

Уиски? То не е ли по-силно от виното, на горкия англичанин?

“Money Matters” – „Парите имат значение“, огласи преди повече от тридесет години рубрика в Ротшилдовия официоз “The Financial Times”. Поддържат я до днес. (Вижте илюстрацията.) Липсва една думичка, спестена не от скромност, а за завоалиране. Коя е тя? „Само“. Ако бяха я приложили, названието на рубриката, превърнало се в максима, следвана от почти всички, би изглеждало така:

 image

“Only Money Matters” – „Само парите имат значение“.

То съвсем точно обозначава моралния облик на „цивилизованите“ общества.

Затова, когато ви показват, как държави, правителства, корпорации и т.н. враждуват, мислете и се усмихвайте. Предлагам още един пример, който изпреварващо дава отговор на въпроса ви „защо“.

„Руснаците си отиват: Отписването от Лондон заради спада на цените е като библейския Изход“ – разтръби нюйоркска медия.

„Руският експанзионизъм поема в обратна посока, най-малкото – на лондонския финансов пазар.

Три от основните руски компании, свързани със суровини, вече се готвят да заличат своето вписване на борсата, след стихването на бума в търсенето на суровини и спада в продажбата на акции от националните компании от повече от 30 милиарда през 2007-а, до под 1 милиард тази година.

“Eurasia Drilling Co. Ltd.”, най-голямата сондажна компания за търсене на нефт в страната, заяви, че е приела условията за изкупуването й от група нейни ръководители и от някои притежатели на акции, което ще превърне държавната компания в частна. Този ход беше последван от химико-рудодобивната “Uralkali PJSC”. Тя изкупи обратно мажоритарния дял от свободния фондов пазар. В резултат на това през август от компанията обявиха, че може би ще я отпишат от Лондонската фондова борса. Освен това семейството на милиардера Сюлейман Керимов планира да придобие изцяло като частна фирмата “Polyus Gold International Ltd.”.

Ще последват още доста такива стъпки. Тъй като собствениците на корпорациите имат интерес да използват чуждестранните дялове като път към изчезване от погледите, успоредно с апетита на чуждите инвеститори в нововъзникващите пазари за суровини и акции, заяви Кирил Чуйко, шеф на отдела за ценни книжа в “BCS Financial Group” в Москва…

  image

Установено е, че през тази година общият обем на продажби на дялове от руски компании е около 30 пъти по-нисък от върха през 2007-а, когато глобалните цени на суровините бяха около 90 процента по-високи от настоящите равнища.“

На онези, които са забравили, или никога не са гледали прочутия монолог от филма „Телевизионна мрежа“, ще припомня думите на един от главните герои – бизнесмен:

„Няма никаква Америка! Няма никаква демокрация! Има само IBM и ITT, и AT&T и DuPont, Dow, Union Carbide и Exxon. Това са нациите на днешния свят.

За какво мислите, че си говорят руснаците в техните държавни съвети? За Карл Маркс? Те имат своите дълги програмни разпечатки, статистически теории за взимане на решения, мини-макси отговори, изчисляват възможните печалби от транзакциите и инвестициите си, както го правим и ние. Ние вече не живеем в свят на нации и идеологии, мистър Бийл. Светът е съюз от корпорации, мотивирани от неумолимите закони на бизнеса. Светът е бизнес. Той е такъв още от мига, в който човекът изпълзял от тинята.“[69]

На което изпадналият в транс г-н Бийл въодушевено отвръща:

image

„Видях лицето на Бога.“

А шефът потвърждава:

„Може би сте прав, мистър Бийл.“

Техният бог е Мамон – парите. Още през 1976 г. са ни казали почти всичко, но колцина са разбрали. У нас – никой. Филмът закъсня. Когато няколко лета по-сетне го пуснаха, този епизод беше изрязан.

А руснаците – разбирайте Номенклатурия – продължава да купува имоти в Лондон, Париж, на Ривиерата…

Преди три месеца частната английска телевизия “Chanel 4” показа документален филм, изобличаващ сделки на лондонски брокер на недвижими имоти и корумпиран руски чиновник. Московчанинът доказано източвал бюджета за здравеопазване.(Вижте илюстрацията.)

      image

И какво от това? Не последва нищо. “Only Money Matters” – „Само парите имат значение“. Не се залъгвайте, че това е станало без съответната висша санкция – я от Кремъл, я от някое друго достатъчно високо ниво на „добре отработена машина на здраво корумпираната със сегашната власт, „невидимата“ партийна страна Номенклатурия и нейната икономика“.

Номенклатурия процъфтява и на Изток, и на Запад. Тя няма националност.) За нея важи масонският девиз: “Ubi bene, ibi patria” – „където е добре, там е родината“.

„Номенклатурия, както и преди, ще храни само себе си и ще се подхранва от Запада. Народът, отучил се да мисли и да работи, нека мре. Той вече за нищо на никого не е нужен.“

Не е ли точно така?                                                                                                             diagnosa.net/             
 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8743252
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930