Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2015 22:30 - "Електронно гласуване" ще видим през крив макарон / „Опасни връзки”
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 1302 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
       image                                                                          Референдумът за електронното гласуване - грандиозна манипулация на управляваща мутроолигархия, която никой няма намерение да реализира
Дни преди местните избори и референдума за електронно гласуване, медиите ни заляха с дискусии, които се въртяха непременно и само около“ техническите възможности да се направи електронния вот сигурен и възможен“, както и цитираната дискусия по долу на в. „Дневник“ с участието на "Прозрачност без граници“ на политолога Огнян Минчев и Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда.
Те ни убеждаваха , че в техническо отношение възможностите за сигурност на електорния вот са безкрайни.
Електронния вот е по прогресивен и е вота на бъдещето. Но трябва да се разбере, че електронния вот не зависи единствено от техническата си страна, а преди всичко от политическото статукво в България. Именно настоящето престъпно олигархично статукво на България няма да позволи да се реализира електронния вот, или ако нещо реализира ще бъде поредната корупционна схема, подпомагаща за бетониране на олигархичното статукво.
Купуването на гласове, екскурзиите от съседката... никога не са били фактора за определяне на изборните резултати. Това са специално композирани песни от нашата олигархия, насочени единствено към акъла на нискочелците. Те постоянно са подхвърляни за дистутиране, с цел да се отклони вниманието от истинските проблеми и задкулисните действия на управляващата олигархия. Или както казва в един коментар под дискусията на В“Дневник“ от Николай Теллалов “И позитронно гласуване да въведете, то пак е по правилата на представителната система, а тя е маската на олигархичния режим. “
Самите организатори на дискусията „Прозрачност без граници“ Огнян Минчев и неговите протежета, заедно със Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда, са продукт на американското „Отворено общество“, което се явява идеологът на неолибералния олигархичен капитализъм у нас, бетониращ олигархичното статукво и неговата представителна демокрация, държащ външната и вътрешна политика на България и заедно с целия ни политическия елит генерира мащабната корупция в обществото, ограбваща безмилостно българите.
И не на последно място - не случайно тази дискусия е отразена единствено във в. Дневник, собственост на олигарха Иля Прокопов- един от активистите и финансиращите „Отворено общество“ и неговите подразделения действащи у нас.
Дори да се въведе електронното гласуване то няма да работи, защото фалшификациите се правят не в избирателните секции и не с купуване на гласовете на малцинствата( те са лимитирана бройка) или с екскурзиите, а се правят в ЦИК с промяна на крайните числа в изборите от партиите ръководещи ЦИК .
ЦИК е прероденото Политбюро на ЦК на БКП на бившите комунисти, които продължиха да управляват и след 1989 г като си смениха старата комунистическа система с нова- на неолибералния олигархичен капитализъм, с нея отново захванаха „вся власт советом“ в държавата и продължават да управляват със старото си мислене и табиети на управление от комунистическо 
време.
Комунистите са имали преди 1989 г. представителна ( фалшива ) демокрация, а след 1989 г те лесно се пребоядисаха на едри хищни капиталисти понеже тяхната нова система – на неолибералния капитализъм също изповядва представителната демокрация.
Т.е бившите комунисти са само пребоядисани капиталисти, останали на същото духовно ниво от 70-те години и с 1 години непораснали от тогава. Там в ЦИК , на тъмно, те решават какви крайни резултати да изкарат, дали да променят числото 30 на 60 или 80 на 0,02, а резултатите на електронното гласуване въобще няма да покажат на светло, нито ще зачетат.
Така правиха комунистите 45 години в своята комунистическа система. Те се движеха по заръката на Сталин “Не е важно кой и как гласува, а кой брои накрая!“.
Имаха една единствена партия, чийто елит държеше цялата държава под мишниците си, колеше и бесеше, караха ни под строй задължително да гласуваме и накрая 9 човека в Политбюро на ЦК на БКП определяха крайните числа „ 99% ЗА ТЯХ!“.
Комунистите лъжеха народа, че той избира, а де факто те се самоизбираха и отказваха на народа демократичния избор. Това направи властта на комунистите не демократично избираема, а „назначена“ отгоре и насаждаха фалшиви демократични ценности с нисък обществен морал. Оставиха народа ни слепец, да не познава и в 21 ви век на всеобщодемократична Европа, силата на своя избирателен вот и това положение продължава и до ден днешен, тъй като комунистите не са слезли от управленческата сцена последните 70 години.
Партиите ни родени след 1989 г са всички произлезли от последния елит на БКП, всички са сега с една обща идеология- на неолибералния капитализъм, различават се само по олигарсите си и техните интереси в делбата на „икономическата баница на България“ . Следователно сега ние пак имаме ЕДНА ПАРТИЯ разделени на много кланове, но всички с един ОБЩ ИНТЕРЕС – да притежават властта на всяка цена независимо от средствата на придобиване. Всички знаем как нашите олигарси, държащи властта чрез партиите си, са трупали богатствата си - с използване на властта за заграбване държавна собственост за 1 лев. За това не е чудно защо имаме такъв престъпен и крадлив политически елит.
Същото е в САЩ, чийто интереси в България се представляват от „Отворено общество“ и неговите 1500 подразделения . Ето какво писа в. Вашингтон пост : "Нашите две партии „републиканци“ и „демократи“ са заприличани на една партия-бившата КПСС с една обща идеология на корпоративния капитализъм, различават се само по корпорацията яхнала партията и определяща нейната външна и вътрешна политика, а като партията е на власт- управляваща държавата".                                                                                                   Дори да се въведе електронното гласуване то няма да работи, защото фалшификациите се правят не в избирателните секции и не с купуване на гласовете на малцинствата( те са лимитирана бройка) или с екскурзиите, а се правят в ЦИК с промяна на крайните числа в изборите от партиите ръководещи ЦИК Премахването на политически избираемата ЦИК ще доведе до ликвидиране на възможността партиите да правят и определя/фалшифицират изборите. И всичко това се наблюдава и коригира от силно работеща правова държава, която е със съвсем други правни норми от тези на САЩ, Русия и България, понеже прилага едно ново разделение на властта“разделение на корпоративните интерес от властта и политиката“. То не позволява да се ражда олигархия, нито олигархията и едрия капитал да управляват държавата..
„Отворено общество“ е изразител на представителната американска демокрация и за това в приказките на Огнян Минчев, Антоанета Цонева и другите му рожби в България няма да чуете искане за деполитизация на съдебната система или деполитизация на изборите, или да се приложат у нас правилата на европейската правова държава.                                                                                                                 image                                                                                    
Най-използвания начин за подмяна на резултатите е промяна на софтуера и това става в ЦИК, управляван от партиите. При наличието на ЦИК избирана на политическа квота от партиите в парламента, няма гаранция, че софтуера няма да бъде променен и вотът отново и отново контролиран от партиите.
А една евентуална промяна на софтуера може да се контролира или констатира само от независим от партиите административен орган под наблюдението на силно работеща правова държава( върховенството на закона).Но в една политически избираема ЦИК както е у нас и липсващо върховенство на закона(правова държава), на която стои начело ГЕРБ, БСП или коя да е друга от управлявалите през прехода олигархични партии, поставили свои хора да управляват софтуера, това не може да се контролира. Дори и зад програмиста да стоят наблюдатели, той може най незабелязано за твоето око да промени числото 30 на 60.                                                                                                 Българските програмисти са известни в света с професионализма си. Майкрософт е пълен с български програмисти.
След като корупцията в изборите на България е официално узаконена, няма да намерите "наши" честни и неподкупни специалисти, разчитащи единствено на съзнанието си и работещи на своя отговорност, твърдо решени да работят за рода и родината си.
Единствено правовата държава с доброто законодателство и неговото безпрекословно изпълнение, създава съзнанието и морала на обществото. Ако я няма, и най моралният човек се корумпира ако попадне в корупционна среда. Всеки програмист, дали българин или чужденец, ще работи безмълвно за милионите, които има и му плаща ГЕРБ или БСП и липсва правова държава да им поиска сметка.
В никоя западна страна и развита демокрация няма партийно избираема ЦИК, а на нейно място има постоянен административен орган от държавни служители, със строги правила на работа, наблюдавани под зоркото око на върховенството на закона. При положение ,че върховенството на закона в България няма, дори и въведено електронното гласуване, то гаранция за честни избори ЙОК!
И партиите ще продължат да се фалшифицират изборите в своя полза и да продължава всичко по старому.
ВТОРО и също важно обстоятелство което тепърва ще се реализира и което обезсмисля дискусията за „екскурзиантите от Турция“.
Нашите „патриоти“ от НФСБ току що вкараха поправка в закона за българското гражданство, с която се позволява да се добива българско гражданство „по произход“ не само по права линия ,но и по шеста линия. Което значи, че ако имаш някъде в родната си в шесто коляно племенник „българин“ може да кандидатстваш за българско гражданство и го получаваш веднага, независимо къде се намираш. Направено е за македонците и бесарабските българи, без да се има предвид европейската практика за добиване на гражданство.
Това ще направи най-малко 1 милион анадолски турци „български граждани“. Целта им да използват българската гражданство не да се побългарят или направят нещо полезно за България, а да я заобиколят и отидат на трудовите пазари на Европа, понеже турците за да отидат в Европа ,трябва да получат виза, докато българите не се нуждаят от такава.
Знаем, че в съседство имаме авторитарен панктюркиски режим на Ердоган, който отдавна крои планове да възвърне земите на Османската империя в днешна Турция, а своите планове към България Ердоган прокарва чрез своя троянски кон в България- ДПС, намиращ се в най високите етажи на властта. Турция се е месила до сега във всички български избори. Осигурявала е безплатен превоз на нашите изселници до България, до избирателните урни в Турция и прочее, само и само да гласуват за ДПС. Достатъчно е Еродган да изкомандва турците с български паспорт в Европа и ги накара да гласуват по електронен път за ДПС и ето, ДПС има нов 1 милионен електорат и става първата партия в България , а България става без бой вилает на Турция.
ТРЕТИ- също важен момент. Всички говорят за интернетно гласуване, без референдумът да е определил, че има намерение да внедри точно интернетно гласуване. Въпросът за референдума бе формулиран най- опростено и небрежно „ Референдум за дистанционно електронно гласуване“.
А по принцип електронното гласуване е няколко вида и нито един не е споменат в решението на НС:
(1) машинно с машини в избирателните секции,
(2) по пощата,
(3)по интернета
(4) с общ единен софтуер и обща компютърна мрежа.
Машинното гласуване е пробвано в 3 държави- Швейцария, Германия и Финландия и отхвърлено преди 3 години от техните съдилища като несигурно, понеже машините допуснаха много грешки.
Но въпреки това Мая Манолова , съвместно с ГЕРБ докараха машини за доста софийски секции, като имате предвид, че машините се произвеждат само от една американска фирма и всяка струва 50 000 долара. Вероятно за подаване на ГЕРБ идеята за такава сделка, Мая Манолова получи благословията му за топлия пост- национален омбудсмен.
И понеже в България няма правова държава( върховенството на закона) да проверява харчлъка на държавните пари и как е свършена тази сделка, нищо чудно фирмите на БСП и ГЕРБ да е били посредници в сделката, поучили тлъста комисионна.
Пощенското гласуване се практикува само в Швейцария , интернетното- само в Естония.
А с общ софтуер и компютърна мрежа се практикува във всички западни страни. Само у нас продължава да бъде примитивно-на хартиен носител без какъв да е софтуер, компютъра влиза в действие само на края при сборуването и никой не знае как се прави и кой го прави.
В закона не е казано това, нито е казано как са се прави избирателния списък, който стои неактуализиран от 20 години и в него се мъдреят 1,5 милиона "мъртви души", с които именно партиите манипулират изборите ,като си ги раздават помежду си с предварителни уговорки.
Решението на референдума не посочва нито едно от тях и е напълно неясно за обществото. Никой не му обяснява какво електронно гласуване възнамеряват да внедрят нашите управляващи.
Редно е да се запитаме, защо не бе формулиран точно въпросът за референдум?
Отговорът е лесен: От всичко казано по горе става ясно, че нашата управляваща олигархия под ръководството на „Отворено общество“ няма намерение да изпълни обещанието си да въведе електронното гласуване. Формалното формулиране на решението за референдум за електронно гласуване, без конкретика показва, че референдума също е формален и не цели въвеждане на електронно гласуване, както бе формален и референдума за Белене, без никой да реализира решението му.                                                                             Изграждане на правова държава е било съзнателно спирано от комунистите, които не са спрели да управляват последните 70 години в две системи-(1) комунистическата преди 1989 и (2)новата неолиберална олигархична след 1989 г.
Без правова държава новите капиталисти от редовете на комунистите родиха всички партии в България, окрадоха голямата държавна собственост и докараха България до клоаката на Европа, без човешки ресурси, направили я най-бедната държава в Европа, умираща нация и държава.

Референдумът за електронното гласуване е грандиозна манипулация на управляваща мутроолигархия.                                                                                                    Решението за референдум се взе в Народното събрание, пълно до дупка с олигархични партии представители на сегашното неолиберално капиталистическо статукво, от самата олигархия и цели единствено да скрие и оправдае нейния нов готвен над нас грабеж - най-големия бюджет от 60 милиона на най-скъпите в историята на България местни избори, който ще бъде взет от джоба на данъкоплатците и ще потъне в джоба на управляващата мутроолигархия.
След като населението гласува с ДА, което се знаеше от самото начало, управляващите си прибраха в джоба 60 милиона. "Ние ви организирахме цял референдум, а вие гласувахте в него"? Ето къде отидоха тези 60 милиона!". И естествено да не изкарат на светло ОДИТ, как са харчили тези 60 милиона. Референдума, спомогна за бетониране на мутростатуквото, а "електронно гласуване" ще видим през крив макарон !                       www.facebook.com/ideyazabulgaria/                                                           
image
image
Перник. Огромен скандал. Прокуратура. Разследване.
Запис и признание за организация, за криминални пари, които се хвърлят за купуване на гласове. Споменати са кварталите „Батановци”, „Твърди ливади”, споменат е човекът „Сашо и женичката му”. Дори е казано, че рекетират по особено жесток начин, хора болни и зависими, чрез съответния механизъм за достъп до хемодиализа. Ясна е красавицата, която се възползва от всичко това – д-р Вяра Церовска.
Участваха в скандала не само леви сили и медии, които сигнализираха. Оffnews е една общо взето центристко-дясна медия – оттам дойде първият сигнал. Сигналът в прокуратурата е по линия на БСП. Надявам се, че започва да се формира един граждански фронт срещу това безумие на цинично и брутално купуване на гласове чрез насилие, което отново го спретват в съседния град Перник.
И това се използва като един светъл пример за София. Много светъл пример – каквото в Перник, такова и в София.
Някой наивник да си мисли, че манталитетът на ГЕРБ в Перник е различен от манталитета на ГЕРБ в София?!
                           image     Купуването на гласове в София .
Кой е майсторът? Цветан Цветанов. Кога е изработена системата? На местните и президентски избори през 2011 г. Тогава, лично аз се занимавах с изборите в Ямбол и знам точно за какво става дума. Огромни пари, мутренски организации, цигански барони, изключителен цинизъм, блокирана съдебна система...
Перфектен механизъм. Против закона и морала. Прави се публично, цялото общество е занемяло от страх и притеснение, че не може да противодейства. Перфектен механизъм от 2011 г.
От тогава до сега твърдя, че президентските избори бяха фалшифицирани от лицето Цветан Цветанов и неговия механизъм. И ако нямаше такава фалшификация, нямаше изобщо да „помиришем” Росен Плевнелиев като представляващ българската нация (все по-блестящо и самоотвержено с неадекватната си усмивка), а той ни е президент вече 4-та година. Президентът щеше да се казва Ивайло Калфин. Изобщо не го обсъждам Ивайло Калфин дали е по-добър като личност. Просто онзи избор беше опорочен от изборната организация на Цветанов и момчетата му.

И сега, вижте конкретни неща, за които сигнализирам и внимавайте като факти какво ще се случи.
Първото нещо, което са подготвили – официално изборният ден трябва да приключи в 19 часа. Още от сега са направили организация, изборният ден да завърши в 20 часа. Това е един много ключов час. Това е часът, в който пред една организирана група изборни секции, се нареждат едни от някъде дошли, паднали от Марс, големи групи избиратели. Те уж са се събудили преди 30 минути, пили са набързо едно кафе и са тичали да не изпуснат изборния ден.
Каква е процедурата? В 19 часа се преброяват хората пред секцията, събират се личните им карти и до 20 часа те трябва да гласуват. 20 човека, 50 човека, 120 човека пред секцията „Х”. Какво е предвидено? Между 100-150 лв. на глас като последен удар. Може всеки да си направи сметките, по линия само на това перо, за какви пари става дума.

Второто равнище – криминална подмяна на секционни протоколи в една друга група от секционни избирателни комисии. Как става това? Ами като имате 4-5 човека от към ГЕРБ и 1 човек от БСП и като не броите 4 часа бюлетините, а броите 12 часа през нощта бюлетините и хората физически окапват, и като ЦИК прави закононарушение, че протоколът трябва да се подпише от всички членове на избирателната комисия, а те се опитват да прекарат само 3-ма души с подпис от избирателната комисия и тогава протоколът да е валиден. Което значи – първият гербаджия, вторият гербаджия, един човек от някоя друга партия купен и хоп – протоколчето е подписано. А това, че другите 2-3-4 члена не са съгласни, ЦИК предварително ги е отписала.
Как ви звучи? Има ли предварителна подготовка или не? И ще ви цитирам четири района в София, където доста масирано тази система е подготвена: район Връбница, район Слатина, град Нови Искър и район Кремиковци. И съм сложил едно многоточие. Това безумие дали ще бъде пренесено и в други райони? За Ваше сведение, който още не е запомнил – районите в София са 24 на брой.
И сега ще ви дам ставките. Купуване на комисии: една съвест, гражданска съвест на член на комисия, в момента са я оценили на 1000 лв. Аз съм член на комисия, идва г-н Иванов, момчето Иванов, личен емисар на Цветан Цветанов: „Г-н Мирчев, ето Ви 1000 лв., продайте си съвестта. Няма значение закон, няма значение граждански морал. Вие махнете онзи протокол и на негово място ще Ви дадем един друг подписан.”
1000 лв. за една съвест. За да може една цяла секция да бъде изкупена. Плюс всичките мениджърски пари, които са извън преките хонорари. Става дума за суми, които са между 20 и 40 хил. лв. за една секция.
Сега някой ще ревне на умряло, че съм манипулатор и лъжец. Не съм манипулатор и не съм лъжец. Това са така нар. „публични тайни”, които са много широко известни. Огромно количество софиянци пряко са се сблъсквали с такива практики. Надявам се да не ме съдят за клевета, защото назовавам само героя Цветан Цветанов. А той е всеизвестен герой в тази игра. Повтарям – от 2011 г.

Сега, дайте да видим нататък какво става.
Имаме избори в секционна избирателна комисия. Нормален или фалшив протокол. Имаме пакетиране на огромна документация, описана. Мисля, че са 17 вида документа, които се описват, много са на брой. Тези документи трябва да бъдат пакетирани, описани, завързани с едни червени или бенбени лентички. Подредени в един чувал. Този чувал се запечатва и се носи от СИК в ОИК, където се предава и се приема.
Миналият път какво стана?
През 2011 г. в зала „Универсиада” – спомняте ли си колко малко бюра, които да приемат; едно изкуствено забавяне; как хората бяха крайно изнервени, част от председателите и членовете на СИК им писна часове наред да чакат и си отидоха вкъщи да си починат и как сутринта в 7:00 пак се появиха; как някакви депутати незаконно ходеха да помагат на някакви уж бременни членки на секционни комисии да си носят чувалите.
И какво направиха тогава софиянци, доблестните софиянци, членове на секционните комисии? Започнаха изнервено и побеснели в един момент да крещят. Какво? „Мафия, мафия”! Срещу организаторите по този начин да се приемат документите в зала „Универсиада” тогава. Викаха „Мафия, мафия”. Това медиите не можаха да го скрият тогава, през 2011 г.
Сега нещата са подготвени в същата схема, в още по-удобна зала – любимата зала – „Арена Армеец”. При „Арена Армеец” има едни много сложни коридорчета, входове, входчета и т.н. Контролът – кой чувал от къде влиза и излиза е още по-труден. За това избират „Арена Армеец”. Не, че зала „Универсиада” не е под ръка.
              image    И възникват много допълнителни въпроси.            Например – колко компютри ще въвеждат данните от протоколите? Една секция има 4 протокола. Чу се в един момент „гениалната” идея на проф. Михаил Константинов и неговите хора – само 25 компютъра да въвеждат данните. Ами, 2 дена биха ги въвеждали. Сега са обещали 100. И дори в порядък на голямо благоразположение са казали: „Може да са и 150”. Защо да не са 300?! След като София е препълнена с компютри и те нямат никакъв проблем като фирма, която изпълнява тази задача, да осигурят и 300 компютъра, ако са необходими. С 300 операторки, за един 24-часов хонорар, който не е особено висок. Какъв е проблемът? Сега ще търсим компютри. Да вземем да им подарим 100 компютъра, за да могат да въвеждат данните бързо и навреме.                                                                                                                                                                                          image       На предишните избори имаше една РИК (Районна избирателна комисия, 31 района в страната като цяло). За тези избори те са разделени на десетина общински избирателни комисии. По-малко секции в една ОИК, по-малко протоколи – за 3 часа хората се справят.
И сега внимавайте. В София има 1500 секции, има три многомандатни района (три РИК), има 24 общински района (един район Люлин е със 105 хил. избиратели, един район Младост е със стотина хил. избиратели). И за цялото това – в София имате една единствена ОИК.
Тук нещо парадоксално да ви се струва? В страната разделят РИК на няколко общински ОИК. Обратно, в София обединяват три огромни РИК в една ОИК.
А знаете ли какъв е членският състав на едната-единствена ОИК в София? Само 19 души. А по закон и норматив от ЦИК не може друг, освен един от тези 19 човека да Ви приеме на Вас, като избирателна комисия, документите. Значи 19 човека трябва да приемат 1500 секции, всяка секция има по 4 протокола, с много документация покрай протоколите. Което значи, че 19 човека трябва да приемат 6000 протокола. А, в селата, където има и кмет на селище, стават 5 протокола.
Нещо да Ви мирише на безобразие? Не е само недомислица! Тези 19 човека не могат физически за няколко часа да приемат всички протоколи от всички секции в София.
Защо се създава този хаос? Защо?! За да може секционните избирателни протоколи да не могат по нормалния начин за 5, за 6, за 7 часа да бъдат приети и на сутринта всичко да е приключило. С тези нещастни 19 човека в ОИК, те да са най-добронамерените хора, това не е им по силите. И самите протоколи от секционни избирателни, колко часа? 12 часа ли ще ги приемат, 24 часа ли ще ги приемат?
Хайде, сега да помолим ЦИК, да искаме от ЦИК, има още време, поне да раздели на 3 ОИК-а в София – ОИК 23, ОИК 24 и ОИК 25. Поне 3 пъти по 19 души да приемат тези протоколи.
Това изглежда като предварително планирано безобразие. Интересно дали след седмица членовете на секционните комисии, дали ще имат доблестта на софиянците от 2011 г. пак да викат на петия час: „Мафия, мафия!”.     
                                          image   Западната демокрация е измислила 2 изследователски спирачки за този тип масирана фалшификация. Срещу опитите за фалшифициране.
Едното изследване се нарича Exit poll. Всички грамотни българи го знаят. То се провежда в рамките на изборния ден. От 6 часа сутринта до 19 часа, до закриването. И моите колеги, аз когато съм го правил, ние в 19:00 сме готови с прогнозите за крайния изборен резултат.
И това е спирачка, защото Exit poll-вете правят грешки, но правят минимални грешки. Плюс 1% нагоре, плюс 1% надолу. Тоест, ГЕРБ като са спечелили 38%, дали ще бъде 39 или 37, принципна разлика няма. Не може Михаил Константинов 39% да го превърне в 49%. Разбирате ли? Това ви е спирачката Exit poll.
И аз сега питам: Не виждам никъде някой да е открил обществена поръчка да се правят Exit poll-ве.
Традиционно БНТ възлага на 2 фирми. Тази година не съм чул такова нещо.
Традиционно БНР възлага на една фирма. В момента са обявили едно мъничко Exit poll-ченце, което се отнася само до референдума. Дето не знам дали изобщо половината българи са разбрали, че ще има гласуване за референдум. Тоест за най-незначителната част от всичките избори. Това са 2 обществени, държавни, публични медии.
Ами БТВ-то? Любимата телевизия на „целото български народ”. БТВ винаги са си поръчвали Exit poll.
Ами Нова телевизия? Богата телевизия. Вижте колко пари печелят от Биг Брадърите и още повече от ВИП Брадърките. Къде им е поръчката за Exit poll?
И две радиа, които традиционно работят също с Exit poll. Националното радио Дарик. И още по-националното радио, агенция и т.н., Агенция Фокус.
Аз лично, като човек от бранша, не съм чул досега и няма официална информация, по сайтовете няма – някой да възлага Exit poll. Това е същата история със скритите изследвания. Ако изследователите не ни съобщят предварително истинският резултат към 19:00, тогава Михаил Константинов на другия ден може да ни съобщи каквото си поиска.  
                               image                                                                      mirchev.bg/index.php                       



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8685367
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031