Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2015 21:15 - Кремъл се опита да реализира проекта „NovoRosSIRIA“
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 945 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

В хода на OSINT-разузнаване и проучване на профили в социалните мрежи на руски наемници, доброволците от обществото на InformNapalm откриха доказателства за прехвърляне на руски терористи от войната в Украйна в Сирия.

Наемникът Валерий Георгиевич Бушков – гражданин на Русия, жител на град Ухта, република Коми, Руска федерация, роден на 10 април 1985 г., женен, с дете. През зимата на 2014/2015 г. участва във военните действия и окупацията на украинския Донбас, защитавайки „руския свят“, убивал украинци на територията на Украйна и тероризирал местното население на Донбас. В състава на окупационните войски на Русия в Донбас е терористината групировка наречена „батальон „Спарта““, който е разположен в самия център на окупирания Донецк – на територията на „Донецкия национален технически университет“.

На снимките (вижте по-долу) от 2 октомври 2015 г. е страница от паспорт със сирийска виза, а на 5 декември е вече направена паметната снимка на фона на мемориал в Тартус, Сирия.

УКРАЙНА

Снимка направена в град Донецк на кръстовището на улица Артем и булевард Шевченко (Вижте от Google):

image

image
Снимка с командира на терористичния батальон „Спарта“ Арсений Павлов с псевдонима (позивното име) „Моторола“:

image

Военният билет на Валери Бушков, издаден му от терористичната организация „ДНР“ („Донецка народна република“)

image

СИРИЯ

Снимка публикувана в социалната мрежа на 2 октомври 2015 г. Коментар към нея написан от Бушков: „ Визата е готова, багажа е в самолета, братята са до мен, напред с Бог“. С братята по оръжие, които се разкриха на снимката по-горе?

image


Снимка на фона на мемориала за войниците загинали при защита на режима на Асад, в района на руския логистичен център в Тартус.

image

Снимка на фона руски транспортен военен хеликоптер Ми-24 с номер 24 във военната база в Латакия. Снимката в профила в социалната мрежа вече е изтрита, но в тази връзка може да се види в най-добро качество.

image

А това е, което предстои в Сирия: в Украйна, Кремъл се опита да реализира проекта си „Новорусия“, а за Сирия е подготвен нов проект от Кремъл наречен „NovoRosSIRIA“. И разбира се, защо да се измислят нови техники, като същите методи могат да работят с години напред, имената са същите, както и местните „опълченци“ са все познати лица.

image
Разглеждайки доказателствата, свързвайки един и същ човек във въоръжените конфликти в различни държави, можем спокойно да кажем, че Русия – е агресивно образование и спонсор на тероризма, което се прикрива зад идеологическата концепция наречена „руския свят“.

Но от къде се взе „руския свят“ в Сирия? Там и представители на славянските народи практически липсват, а руснаците са основно във военните бази. Така, че за кого е прелетял Валерий Бушков да защитава в Сирия с колегите си по оръжие и бойни другари? Отговорът е прост: Бушков – е обикновен наемник. За такива е безразлично, къде и кого ще убиват, по-важното е да им се плаща малко повече. А участието им в местни конфликти, такива наемници наричат себе си, така както им се каже: „миньори-сепаратисти“, „опълченци“, или „бунтовници“…

По принцип такива руски наемници-терористи, както и други последователи на идеологическата концепция за „руския свят“, са доста религиозни и обсебени от православието. Вероятно, могат да се считат за жертви на продължаващата агресивна руска пропаганда от десетилетия. Дори и последния руски бездомник е запознат в „имперските амбиции“ и е може подробно да разказва за „величието на Русия“, докато стои до уши в мизерията си.

Отбелязваме още един момент: такива идеологически концепции, както за „руския свят“, на основата на религия, напомнят доста за ислямския тероризъм. Най-известната на всички днес терористична организация е „Ислямска държава“ („ИДИЛ“), е базирана на територията на Сирия. Кръгът се затвори: православния и ислямския тероризъм се срещнаха в една единствената страна. Едните защитават „руския свят“, а другите „ислямския свят“, но и двете се бият срещу западния свят, унищожавайки цивилни граждани по целия свят. Не е ли поразителна приликата им?
И за край: наемници-терористи, свободно придвижващи се в различни държави и , както и лесно попадащи в военните бази на Русия в Сирия – може да се нарече световен тероризъм, контролиран от Руската федерация.

(CC BY) Материалът е подготвен от VidaL Sorokin специално за сайта © InformNapalm Превод: М Dian. При копиране и използване на материала е задължително поставянето на линк към автора и нашия проект.

informnapalm.org/bg/rusiya-sponsor-na-terorizma/



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8743676
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930