Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2016 17:17 - "Газпром" спря газа на самата себе си и какво печели от това?
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 1222 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

СКАНДАЛЪТ ОВЕРГАЗ - ПОРЕДНИЯТ МИТ
**** "опасни връзки" - от касиер-счетоводител на световната наркомафия до Службата за външна безопасност на Руската федерация.

Подобен случай е и проблема с „Овергаз” и доставките на синьо гориво, възникнал в края на приключилата преди дни стара година.
Този казал онова, онзи заявил това, а в крайна сметка – всички лъгали на поразия, за да се окажат герои:
***** премиерът като спасител от студа на стотици хиляди.
***** правителството и БЕХ като герои срещу замисъл на конспирация срещу властта.
***** Сашо Дончев като енергиен бос-патриот, макар и олигарх, чийто бизнес лошите руснаци искали да му го задигнат.
***** и за парадокс – дори „лошите” се оказаха герои-спасители. В случая Министерството на външните работи на Руската федерация, което декларира, че „няма да оставим България без руско синьо гориво”.
Очевадните лъжи:
1. Първата лъжа – според медийните съобщения и правителствените изявления – 200 000 домакинства ще останат на студено! Няма такива данни. Клиентите на поделенията на „Овергаз” са 55 000 в цялата страна. Справка – данните на самия газов монополист.
2. Втората лъжа – имало конспирация. Премиерът на 31.12.: „Не искам да говоря за сценарии, не искам да говоря за конспирации, самите вие преценете дали няколко часа преди хиляди домакинства и предприятия да останат без газ трябва да ни се изпрати това писмо. Оставям вие да преценявате, да коментирате дали е нормално.”
Ако има конспирация обаче, тя е с участието на държавата ни, което Борисов категорично отрича.
Защото скандалът тръгна от новината, че в държавното дружество "Булгартрансгаз" е получено официално копие от кореспонденцията между частната "Овергаз" и частния руски газов доставчик "Газпромекспорт"...
Как така никой не се запита откъде държавно дружество получава най-официално копие от кореспонденцията между две други - частни, едното от които твърди, че такъв документ няма и въз основа на това се създават драми?

НЕ ТОЛКОВА ОЧЕВИДНИТЕ ЛЪЖИ


В случая скандалът „Газпромекспорт” - „Овергаз” – българска държава (съответно и БЕХ и Булгаргаз) е скандал Газпром-Газпром.
Защо?
Защото всички пишат, съобщават, говорят, признават, че Газпром пряко и чрез дъщерното си „Газпромекспорт” държи 50% от „Овергаз инк”. Но никой не сочи факта, че така „Газпром” всъщност спира газа и сам на себе си, макар и частично, така да се каже.
Премълчава се обаче, че в действителност „Газпром” си спира газа на самия себе си изцяло - на 100%!
Защото другите 50% от Овъргаз инк” се сочат като собственост на „Овергаз холдинг”, която според:
• правителството
• министрите
• шефовете на БЕХ (държавния „Български енергиен холдинг”)
• шефовете на „Булгаргаз”
• медиите и журналистите им
• всички коментатори и всички "експерти"
била собственост на сочения като енергиен олигарх Сашо Дончев.
Да, но не!
Според отчетите на самия „Овергаз холдинг” Сашо Дончев е нещо като господин никой в сочената за негова фирма – няма дори 1% от акциите й. (виж картинката, която съм дал).
Основната част от „Овергаз холдинг” е собственост на задгранична фирма – „DDI holding” LTD (дружество с ограничена отговорност) с номер в службата за вписвания (регистъра) на Англия и Уелс № 03735879 и адрес 4 Hill Street, London, W1J 5NE
Давам и една снимка от съответния вход на мъничката постройка, в която се оказаха регистрирани маса фирми, понеже на адреса е адвокатска кантора.
Корените на тази "DDI holding” LTD водят до офшорна зона - Британските Вирджински острови. На тази история съм посветил достатъчно страници в книгата си „BG милиардери. Парите им! Скандалните им тайни!”, а тук ще маркирам само някои разкрития.
Давам и едно извлечение (виж снимката) от счетоводните оценки на компанията, където се вижда неин срив (или изпразване), започнало през 2010 г. и докарал я до задължения от 20 млн., намаление на нетната й стойност с почти 53 пъти (от над 11 млн. на 213 хил.) и налични по сметките 48 лири (да, само четиридесет и осем лири!!).
В България компанията е посочена като придобита от „Ди Ди мениджмънт АД” срещу покупката на 18.36 млн. бр. акции по 1 долар номинал всяка. Факт е, че тази операция е била играна многократно – например дори в далечната вече 2007 г., и съответно декларирана в Companien House със закъснение - през 2009 г. Някои експерти от пръв поглед биха нарекли такива операции класическо изпиране на пари, без да вникват в детайлите.
Вероятно биха се опрели за такъв извод и на съдружия на Пламен и Даниел Дончеви (синовете на Сашо Дончев). Става дума за убития виден престъпен бос Константин Дешлиев – родният касиер-счетоводител на световната неркомафия. В „Оу Джи Транс” застреляният мафиотски бос е вътял бизнеса с тези синове, както и в ямболската изба „Водичане”.
Но аз съм на друго, различно и по-особено мнение от това на евентуални експерти, произнасящи се по тъмни финансови игри. Трето, различно и далеч по-скандално мнение от хипотезата за елементарно пране на пари имат и редица издания по света, които са известни с традиционно добрите си връзки с финансовите среди, мощните аналитични агенции и световните спецслужби.

ШПИОНСКИЯТ СКАНДАЛ

Те също като мен са разгледали тази фирма и мозайката, в която попада.
Та затова вече ще се позова не на себе си си, а на тях за обективност:
Например на тази фондация – „Джеймстаун”, известна с превъзходни контакти в някои, хм... специфични среди:
http://webcache.googleusercontent.com/search…

image



Или пък на съответни пасажи в изследването „Путиновата клептокрация”.
Овергаз Холдингс Лтд, сега известен като Energy Consultants Ltd, собственик на 50 процента от Овергаз Инк, е регистриран първоначално в Лондон през март 1999 г. под името Energy Consultants, Ltd, според свидетелството за регистрация.
Единственият директор, посочен по онова време, е Явор Маноилов, софийски адвокат, известен с участието си в българския бизнес с недвижими имоти и в момента пълномощник на българската компания за недвижими имоти Ориндж Истейтс. В уебсайта на Ориндж Истейтс посочват Маноилов като съдружник с Tulloch and Company, Лондон. Tulloch & Company също така се оказват обслужваща компания на родствената на Овергаз DDI Holdings, Ltd.

image
Офшорните острови са собственост на Лондон, банковите преводи и те, минават през БМР. Руските маймуни (че и българските) нямаше да си позволят лукса да ни ограбват така нагло ако не се ползваха с благословията, услугите и протекцията на Лондон. Вероятно са само на процент и лъвския пай отива при финикийските пирати в Ситито. Убийствата на руски милиардери и агенти в Лондон, от Лондонските мафиоти, показват че става дума за фиктивни личности. Дребни престъпници, избрани да играят ролята на "милиардери".


През май 2001 г., Шон Лий Хоган, пребиваващ в Лимасол, Кипър, е назначен за директор на Energy Consultants и заменя предишния директор Саймън Ашли Колдридж. Според великобританските фирмени регистри е възможно Хоган да е само номинален директор, тъй като той е посочен като директор на 70 различни компании.
Фирмените регистри във Великобритания показват, че през ноември 2001 г., скоро след като става директор на овергазовото Energy Consultants, Шон Лий Хоган заменя Саймън Ашли Колридж (неговия предшественик в Energy Consultants) като директор на Emerging Markets Research & Consulting, Ltd - компания, собственост на Пол Уилям Хемпел.
**********И ВНИМАНИЕ***************************
Пол Уилям Хемпел е името на човека, арестуван на 14 ноември 2006 г. на канадско летище като руски шпионин.
Хемпел заявява чрез адвоката си, “че той не е Пол Уилям Хемпел, а руски гражданин, роден на 21 октомври 1961 г., и няма правен статут в Канада (AFP, 4 декември 2006).”, обаче отрича, че е шпионин.
Да не би да е просто съвпадение, че Шон Лий Хоган и Ашли Колридж са едновременно директори на Овергаз Холдинг ЛТД (бивша Еnergy Consultants Ltd, днес DDI Holdings, Ltd) и на дружество, собственост на човек, задържан по обвинение, че е агент на руската Служба за външно разузнаване?
Така питат публикациите.
Аз не питам.
***************************************************
Energy Consultants накрая променя името си на DDI Holdings (за която ви разказах и посочих адреси и счетоводни справки), а Сашо Дончев, изпълнителен директор на Овергаз, е обявен през март 2008 година в годишния доклад като “директор 1″, а Маноилов като “директор 2″. За акционери в DDI Holdings са посочени South Eastern European Energy, Limited - дружество, регистрирано в Тортола, Британски Вирджински острови (BVI).

image

Та затова възниква въпроса – защо руснаците чрез „Газпром” спряха газа на самите себе си – „Овергаз” като българско тяхно поделение. Защо то се спряга от кой ли не у нас като 50% собственост на Сашо Дончев, ама официалните документи не го спрягат така?
И каква е ролята на странната мозайка ала „Джеймс Бонд”в модификация „Ширлиц” или „Рихард Зорге”.
Безспорно, има и истинско напрежение. Построени са 2100 км вътрешна газопроводна мрежа, практически Овръгаз е създаден с държавна помощ и протекция като монополист в доставките на газ до крайни битови клиенти и малки и средни предприятия, печелил е от ценови разлики при доставките на газ от "Газпром" за "Булгаргаз". Би трябвало да е завладял България, ама не е - само 55 000 абонати. А са изхарчени стотици и стотици милиони.
Вероятната причина я видях навремето в кабинета на един от най-богатите хора в света, супермилиардер - руски олигарх. Зад бюрото му, на стената зад гърба му в ошемлителния лукс, на стената висеше надпис като закачен лозунг "алчността убива далаверата". Този олигарх - рядко изключение от онези нрави, и днес е милиардер - нито лежа в затвора, както негови колеги, нито се самоуби в Лондон.
Според днешно интервю на Жаклен Коен 10%-тно увеличение върху цената на допълнителните количества газ трябва да се поеме от "Овергаз". Според Гогов на "Булгаргаз" - руснаците ще приемат претенцията ни. Според Бойко Борисов - бил разпоредил преговори, ама договорът вече е сключен.
Не им вярвам. Знам им "подвизите", истинските им биографии, действията им, мотивите им.
---------------------------------------------------------
НАПРИМЕР КОЙ е Жаклен Коен
шефа на Българския енергиен холдинг
Справка в информационната система "Дакси" показва, че той е държал 50% от акциите във фирмата "БТ Ем Джи", която се е занимавала с търговско посредничество. Един от съдружниците му там - Иван Колев, е бил сред управляващите на "Приватизационен фонд Мултигрупелит", редом с Николай Вълканов и покойния вече Илия Павлов.
Жаклен Йосиф Коен фигурира и сред управляващите на несъществуващия вече "Приватизационен фонд Никотиана - БТ" заедно със сегашния прокурист на "Булгартабак - Холдинг" Иван Биларев.
В миналото е бил ръководел и на "Ем Еф Ай-Турс". Собственик на въпросната фирма е била "Моллов файненшъл енд индъстриал груп". Г-н Коен се е изявявал също така като управител на фирма "Тризет", която е била акционер в "Елкабел" на бизнесмена Фуат Гювен.
-------------------------------------------------------------
На каква операция сме свидетели, в която държавата ни, правителството и БЕХ се вживяват като съучастници, макар връзвайки си гащите с намеци за конспирация.
Операцията, поне от финансов аспект, се изразява в следното:
1. някой ще трябва да заплати стотици милиони кубометри газ, за които руснаци твърдят, че дъщерното им поделение у нас (Овергаз инк) не им е платило (макар че имат представители в ръководството му и съответно са участвали в управлението му)
2. някой ще трябва да плати в бъдеще нови количества газ от стотици милиони кубометри, иначе и досега доставяни у нас пряко чрез Овергаз - дъщерна на „Газпром”. Но от Нова година вече остойностени чрез БЕХ и Булгаргаз, понеже деюре се водят като допълнителни техни поръчки. И съответно с цена с 10% по-висока от нормалната, което представлява над 30 долара.
3. този някой плащащ ще е Булгаргаз, респективно БЕХ. А всъщност – всички ние като данъкоплатци, които плащат държавните субсидии, заеми, гаранции и помощи за енергетиката ни, както и хората, които плащат парното. Да ви е честита поредната завера, дето онези, дето се направиха на „герои” вдигнаха цената на доставка на немалки количества газ с 10 пункта и така ептеч забатачват енергетиката.
4. някой ще трябва да връща получените комисиони за „Южен поток” и подобни операции са удобен инструмент за целта, понеже разхвърлят платата на гърба на хората, а не от личните джобове, където са потънали комисионите.
Операцията в политически аспект се изразява в следното:
1. създаване на имидж на сегашното управление на страната като „прозападно”, понеже ей на, виждате как „Газпром” е замахнал срещу него.
2. създаване на вътрешен имидж на управлението за пред наивния електорат, който за пореден път като идиот ще възхвалява ръководството на държавата, дето спасило стотици хиляди потенциални жертви от студа и се опълчило на врага (Путин, Кремъл, руските олигарси и т.н. – според предпочитанията)
3. преформатиране на енергийния бос Сашо Дончев като враждебен на руските интереси заради „финансовите му загуби” и съответно макар и сочен като олигарх, използването му за фигура за влияние в този нов имидж, вкл. и на ключовата му роля като председател на Българската стопанска камара.
И т.н., и т.н. и т.н.
Естествено, само идиоти по света в спецслужбите, външните министерства и финансовите им центрове биха повярвали, че наистина има скандал със спиране на доставки на газ и тежка битка между роден олигарх и газпромовски.
У нас обаче се вярва. Матрицата на внушението - този казал това или онова, наречено "информация", отдавна е преформатирало и гънките под черепа, и способността за критичен поглед на мнозинството ни граждани.

www.facebook.com/grigor.lilov

image



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8687927
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031