Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2016 07:45 - Някога: тъп, по-тъп, най-тъп, милиционер. Днес: същото, но накрая – политик.
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 750 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Някои западни наблюдатели едва сега забелязаха, че „стените в Европа се завръщат – то е същото като през 1989 година, но обърнато наопаки“.

Кога се нарадвахме на падането на Берлинската стена? Само толкова ли трая свободата, оказала се илюзия? А как се възползвахме от нея?

Може и да не си задавате тези въпроси, но те ще ви стигнат и принудят да се замислите. Кой е допускал, че даже не толкова Западът ще иска вдигането на бариери. В началото беше Орбан, Виктор Михалич – полуевреин, полуциганин, изобщо… „унгарец“ и комунистически „антикомунист“ при това. Последваха го хървати и австрийци. Дойде ред и поляците да надигнат глас. Включиха се шведи, датчани…

Шенген е мъртъв. Да живее… Какво?

Мога да разбера западняците, донякъде. Лъжци са, но си пазят постигнатото чрез завоевателни войни, колонизации, следваща експлоатация на бившите колонии… Да сте видели осъдени победители? А те безспорно все още са такива. Мръснишко е, но отговаря на истината.

Ала как да се съглася със събратята ни по съдба от Изтока? Забравиха ли съветския концлагер с невъзможността за свободно придвижване, телените заграждения, пиянската милиционерска вакханалия? Какво си въобразяват? Че някой ще ги приюти така, както бежанците от Сирия, Афганистан, Ирак, Африка разчитат на почтеността и милосърдието на западните „демократи“? Хайде холан!

Те – политиците, имат свои характерни особености. С редки изключения съчетават няколко „свръхкачества“ – тъпота, въпреки дипломите – недостатъчно образование, мързел, нечисто минало и мегаломания. Обичат да ги показват по телевизията – ексибиционизъм, да се явяват пред хората, заливайки ги с безмозъчните си „мъдрости“. Харесва им да са център на внимание. Не помнят или никога не са чували древната максима:

“Sic transit gloria mundi” – „тъй преминава световната слава“.

По начало това са суетни, тоест – глупави същества. Затова сред тях “famam curant multi, pauci conscientiam” – „мнозина се грижат за славата си, малцина – за своята съвест“.

image

Убеден съм, че повечето не знаят значението на последната дума. Нито имат представа, че всяка слава продължава петнадесет минути…

Дали действително един от критериите, по които Братството избира елита, за да го назначава на ръководни постове, не е тъпотата? Може би по еврейска линия Дейвид Камерън е роднина на Джон Кери. Тъй като само кръгъл идиот може да изрече следното:

„От първа ръка видях опустошението, причинено от наводнението. Ето защо тази работа за възстановяване и подобряване на защитата от наводнение е толкова жизненоважна.“

Но Камерън, нает от КГБ, е казал точно това, ако се доверим на Мърдоковата телевизия “Sky News”. Цяло денонощие проститутките на евреина от Австралия повтаряха като мантра „великата“ Камеронова мисъл. Тя спокойно би могла да бъде приписана на банкянската пожарникар-премиерка Б.Б. Изтъкана от комплекси, нашенската Брижит Бардо се възприема като слънце – Le Pompier Soleil, както я нарекох. Ако не „огрее“ някъде, нищо не става в този опит за държава. Нито магистрали, южна дъга, спортна зала, метро… Нищо.

Такъв е и Дейвид, въпреки завършените училища и колежи за деца на суперелита. От думите му излиза, че, ако той, сиромах, не е „видял от първа ръка опустошението“ – което като израз си е идиотщина – „работата за възстановяване и подобряване на защитата от наводнение“ нямаше да е „толкова жизненоважна“!

Както постанови един от онези, които уж следва да го бранят:

„Хората щяха да харесват повече Камерън, ако той не беше такъв шарлатан.“

Спокойно бих превел „шарлатан“ – “phoney” – като фалшив. Действително имаме работа с фалшиви, неулегнали, лекомислени, вятърничави и тщеславни твари.

image

При посещението на Дейвид Камерън в наводнения Лийдс, симпатичен младеж, бягащ за спорт или за здраве – все едно – без да разбере, почти връхлетял върху премиера. Лидерът на правителството се стреснал. А момчето, изненадващо за него, се оказало повалено на земята, арестувано и отведено с полицейска кола за… разпит.

image


Колко напомня врачанския инцидент с напълно невинния Цветан Килограмски, който само искал да предаде писмо на генсека Тодор Живков. „Смелите“ офицери от УБО при Държавна сигурност, които днес „имат право да се променят“ и станаха най-видни бизнесмени и партньори на „демократичния“ Запад – например другаря Красимир Гергов – не просто свалили „нападателя“ на паважа. (Вижте илюстрацията.) Ами горкият Килограмски прекара цяло десетилетие зад решетките!

От страх, Живков сам се спънал и паднал. Казват, че и замирисало – наакал се! Чавдарец, комунист, храбрец, народен син, два пъти герой на НРБ!…

image

Пак казвам: цар Борис ІІІ обикалял България без никаква охрана. Разговарял съм с последния му шофьор, покойния Сава Джеврев. Той остави и мемоари.

Кое предпочитате?

Та тези идиоти, ставащи все повече навсякъде и особено в страната Сбирщайния – САЩ, се мъчат да превърнат Господ в нещо забавно като футбола. Докато във Великобритания се връщат към развития маоизъм. Там депутат извади оная малка червена книжка и дръпна рецитал. Какво точно казал? Прочел кратък цитат, който лепва както на съвременната китайска, така и на британската – на масовата политика, като дреха, скроена от перфектен шивач. (Сега ги наричат „дизайнери“?! Какво срамно има в занаята шеф и кройка?)

Джон Макдонъл действително се изтъпанил пред парламентарната маса-трибуна в Камарата на общините. И поглеждайки от време на време премиера Камерън, предизвикал бурен смях:

„За да помогна на comrade Осборн в неговите далавери с новооткритите му другари [китайските комунисти], донесох специално за него „Малката червена книжка“ на Мао“ – сподели той.

image

Сетне Макдонъл беше принуден да направи пауза, посред смеха от пейките на консерваторите.

След като председателят възстанови реда, Макдонъл рече: „Нека цитирам от Мао, което рядко е правено в тази зала. Цитатът е следният: „Трябва да се учим да работим в икономическата сфера от всички, които знаят как, без значение кои са те. Следва да ги почитаме като учители, да се учим от тях с уважение и съвест. И не бива да се преструваме, че знаем онова, което не знаем.“

„Помислих, че това би му било от полза в неговите нови връзки“ – допълни Макдонъл.

Обаче критиците бързо посочиха, че може би не е било уместно да бъде цитиран комунистически лидер, който е бил обвинен в предизвикване на глад, който е коствал живота на 45 милиона души в Китай по време на Големия скок напред.“

Хайде де – напротив! Ами управлението ви е маоистко. Духът на Мао витае не само в Лондон, но също така във Вашингтон, Москва, Рим, Париж… И особено в Брюксел. Навсякъде са повели народите към онзи глад, с който масовият убиец – приятел на Дейвид Рокфелер, Ричард Никсън и Хенри Кисинджър, унищожи все едно една Испания.

image

Сталин обичал да повтаря мисъл на смятания от Ленин за ренегат Карл Кауцки. Тя гласи:

„Терорът е най-бързият път към новото общество.“

Натам са ни повели. Както изяснил шотландският философ Томас Карлайл в писмо до американския поет Ралф Уолдо Емерсън:

„Уви, целият свят е една „република на посредствени люде“.“

Пиша това през сълзи. Които са предизвикани едновременно от смях, но и от мъка… Не заради самия мен и затова, че оставам неразбран. (Извинявам се на шепата верни, които са се убедили, че това е трибуна на истината.) Жал ми е за света, който може да бъде прекрасно място, а не е за поне две трети от неговите жители.

Още преди два месеца едно от най-неукриваните издания на Ротшилдови (“Charlie Hebdo” също е тяхно, част от издателската групировка “Libйration”, основан от марксиста и съветски агент Жан-Пол Сартър) направи прогнози за световната икономика през 2016 година. Статията е озаглавена: „Историята без край: Първо Америка, сетне Европа. Сега дълговата криза е достигнала нововъзникващите икономики“.

image

Общо казано, след кратка разходка в близкото минало, своеобразен преглед на възникването на световната финансово-икономическа криза, обявена през есента на 2008 година, изданието поне разкрива: Ние сме като мишки в капан. Няма измъкване. Никой да не се надява – даже новите пазари в Азия, а още по-малко – в Африка.

„Общият дълг на нововъзникващите икономики е нараснал от 150 процента от техния брутен вътрешен продукт през 2009 г., до 195 на сто. Задълженията на корпорациите са набъбнали от по-малко от 50 процента от БВП през 2009 г. до почти 75 на сто. Съотношението „дълг към БВП“ на Китай се е увеличило с близо 50 процентови пункта през последните четири години.“

Това не е най-тъжното. По-страшно е внушението за липса на перспектива. Когато гледате в YouTube или другаде „експерти“, да ви уверяват, че „доларът ке падне“, не вярвайте. Нито на разни „финансови коментатори“, които твърдят същото.

Публикацията в “The Ecocnmist” за пореден път дава да разберем: Банката на Федералния резерв притежава не само САЩ и Русия, но и доста други държави. Нейната печатница, находяща се в Ню Йорк, е в състояние да бълва грамадни количества от тази световна резервна валута. Всички останали пророчества са блянове на недоосведомени мошеници.

image

Доларът едва ли ще бъде вечен. Но ако го заменят като главна валута на планетата, ще го сторят така, че не милиони, а милиарди хора да загубят. В замяна – шепа интернационални банкери с познати старозаветни имена, да удвоят богатството си, примерно.

C’est la vie. Такъв е животът.

diagnosa.net/
image

Със светена вода били поръсени столове на таласъми в заседателната зала в Министерския съвет, накрая Борисов посочил с ръка и към фоторепортерите и операторите, които заснемат началото на правителствената сбирка:

"И тях ги наръси, защото и там има някакъв таласъм сигурно".

Патриарх Неофит бе изпратил отец Никанор от Гигинския манастир и отец Кирил от "Света София" да благослови министрите.

"Бог да благослови вашите трудове и стойте във всяко дяволско хищение", заръча Никанор.

Тука требва по-сериозено ритуал; екзорсиста отец Гелеменов да ги нашиба с големия кръст.

Колкото по-тъп, по-голяма вероятност за издигане в политикта/Ако си много тъп има вероятност да станеш Президент



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8687709
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031