Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2016 22:14 - Великият Ориент и Лениновата Октомврийска революция от 1917г.
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 1682 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Членовете на Великия Ориент Троцки, Ленин и Варбургови са шокирани от революцията на
Керенски, която ги изненадва. Като министър на правосъдието във временното правителство Керенски бързо въвежда граждански свободи, включително свобода на словото. През май става доминираща фигура в правителството, а през юли вече е премиер. Тъй като Думата е избрана, той отговоря за избраното правителство.

image


Варбургови са поразени, че финансовият им съперник Ротшилдови финансират правителството на Керенски и се подготвят (както те го възприемат) да плячкосат богатството на царя. Ужасени са, че Керенски е подкрепян от ционистите. Макар че революцията му е великоориенталско масонска - към 1914г. има 42 ложи на Великия Ориент в Русия и всички от правителството на Керенски са техни членове, - тя е твърде буржоазна и не въвежда спешни социални и икономически реформи. Нещо повече: той държи Русия във войната и загубите растат стремително.

image


Братът на Феликс Варбург Макс е глава на тайните служби на Кайзера и германският клон на семейството финансира военната му машина. Той незабавно планира контрареволюция и свиква среща в ложата на Великия Ориент в Хамбург.

image


Пуска се слух до антициониста Шиф в Ню Йорк да изпрати Троцки в Петроград. Свързват се с Ленин в Швейцария и му казват да се срещне с Троцки там. Двамата продължават да водят отделни революционни движения: това на Троцки е по-демократично и в съответствие с линията на Керенски, докато Лениновата е екстремистко. Макс Варбург присъства на прощалното празненство за Ленин в неговата швейцарска ложа.

image


В банка на Варбург в Швеция, ,,Nya Bank" в Стокхолм, е основан тръстов фонд от 20 милиона долара на името на Троцки. Сметката е открита от Макс Варбург и компания от Хамбург и Синдиката на Райнланд-Вестфалия. Полковник Хаус информира британците за това финансиране и че Троцки е отплавал за Русия с 300 терористи.

image

Британски военен кораб конфискува кораба на Троцки в Канада и затваря пътниците му в затворнически лагер. Шиф веднага се оплаква на близкия съветник на президента Удроу Уилсън полковник Хаус, който - като събрат франкмасон на Троцки - убеждава президента Уилсън да изиска корабът да бъде освободен; в противен случай САЩ няма да влязат във войната. Троцки е освободен от британците, тъй като американското влизане във войната е въпрос на британското национално оцеляване, и той отплава за Русия през Стокхолм, където тегли 20 милиона долара.

image


Междувременно Макс Варбург, шеф на тайната полиция на Кайзера, представя Ленин като германски агент, който ще подкопае врага - Русия. Натоварва Ленин и банда болшевишки терористи в запечатан товарен контейнер с 5-6 милиона долара в злато и го праща през Германия за Русия. Ленин се среща с Троцки в Петроград през май 1917г. и към тях се присъединява бандитът и банков обирджия Йосиф Сталин. Заедно започват пропагандна кампания за замяна на временното правителство на Керенски с национална система от Съвети (или революционни Работнически съвети). Започната е поредица от терористични атаки срещу ротшилдови и републиканското правителство, както и срещу армията и флотата (двете сили, които биха могли да предотвратят анархията). ,,Бивш руски комисар" пише, че тези атаки трябва ,,да разгромят по-консервативните, умерени цели на Ротшилдови".

image


Великият Ориент чрез тамплиерските си финансисти Варбург и Шиф се заема да завладее Русия. Пари се изливат и от други източници. Когато тези източници се разкриват, е трудно да се разграничат отделните хора и техните търговски фирми, конгломерати от компании или корпорации и като поставям фамилиите им в кавички - ,,Рокфелерови", ,,Дж. П. Морган" или ,,Ротшилдови" - искам да дам ясно да се разбере, че не говоря за конкретни лица, а за определено ударение върху търговски светоглед.
По време на Първата световна война финансовата и бизнес структура на САщ е доминирана от два конгломерата: ,,Стандарт Ойл" - ,,Рокфелеровите" предприятия (покриващи петрола, минералите и банките), и ,,Дж. П. Морган" - комплекс от финансови и транспортни компании, покриващи железници и банки като ,,Чейс Нешънъл Банк", която е свързана с ,,Рокфелерови". Не е изненадващо, че цялата финансова подкрепа идва от тези два гиганта. (В края на войната ,,Дж. П. Морган" има активи от 640 милиона долара. ,,Рокфелерови", Карнеги и Форд, общо имат 2 милиарда публично декларирани фондове - през 1937г. ,,Рокфелерови" притежават публично известно богатство от поне 5 милиарда долара, - докато активите (оповестени или по-скоро подценени) на ,,Ротшилдови" са 500 милиарда долара.)

image

,,Рокфелерови" са осигурили финансова подкрепа на революционерите, след като царят е отказал достъп на тяхната ,,Стандарт Ойл" до руските нефтени полета, които вече се източват от ,,владяната от Ротшилд", ,,Роял Дъч Ко" и ,,Шел" (в която ,,по една случайност" Джон Д. Рокфелер притежава 15 милиона долара в акции). ,,Дж. П. Морган" дава поне 1 милион долара, както вече видяхме. Сър Джордж Бюкенън, шведът Олаф Ашберг (от стокхолмската Nya Bank), Синдикатът Рейн Вестфалия и финансистът Йовотоски (чиято дъщеря по-късно се жени за Троцки) допринасят със средства. Уилям Бойс Томпсън (директор на свързаната с Рокфелер ,,Чейс Нешънъл Банк") дава 1 милион долара, а Албърт Уигин (президент на същата банка) също дава пари. Всички се надяват на значителна възвръщаемост от инвестициите си в Троцки и Ленин.

image


През целия април 1917г. Ленин печели приемане на идеята си за оттегляне на подкрепата за временното правителство и след това завземане на властта (в съответствие с неговото бакунинистко убеждение, че пролетарската революция трябва да смаже държавната машина и да наложи ,,диктатура на пролетариата"). Тази политика е приета от национална конференция на болшевиките в края на април, когато е избран нов Централен комитет. Нейните 133 делегати представляват само 75 000 членове - незначителен брой на фона на цялото руско население. Въпреки това Петроградският Съвет, чиито 2500 делегати в Съвета идват от фабрики и военни поделения, има повече власт от правителството, което е обект на омраза заради продължаването на войната.

На 14 март Съветът е наредил на армията да се подчинява на Съветските заповеди, а не на тези на правителството и правителството е безсилно да я отмени. След като е реорганизирано четири пъти между март и октомври и след като е зависимо от коалиция, то няма особена власт да се справи с конфискацията на земите от селяните, движенията за независимост в ,,малцинствените" области и пораженските нагласи на армията. В общи избори за Първото учредително събрание, Всерусийския конгрес на съветите, Социалистическата революционна партия на Керенски има малцинство, а Лениновите болшевики са мнозинство. (Междувременно Троцки е поел лидерството на фракцията на меншевишкото ляво крило.) Болшевиките са атакувани от всички страни и когато Керенски го обвинява, че е ,,германски агент" (несъмнено говорейки за финансовата подкрепа от Макс Варбург), Ленин трябва да излезе в нелегалност във Финландия. Сталин поема поста като негов заместник.

image

Троцки и Ленин имат нужда от пролетарска армия и набират такава от потъпканите най-долни слоеве на престъпниците и бедните. През юли 1917г. армията на Троцки вдига бунт в Петроград. (Това са ,,Юлските дни" на Троцки, или опитът му за преврат.) Въстанието е протест срещу присъствието на един Романов, княз Лвов, във временното правителство. Лвов надлежно подава оставка и Керенски, който е назначил само франкмасони в правителството си, поема властта.
Един от арестуваните по време на затягането на режима на Керенски е Троцки. През август, докато все още е в затвора, той е приет в Лениновите болшевики и е избран в Централния комитет. Преди той е заклеймил Лениновата диктатура, но сега решава да се подчини на неговото водачество, правейки компромис със собствените си идеали.

В края на август Керенски потушава опит за преврат на армейския командир генерал Лавр Корнилов, с чиято позиция той сам се нагърбва. Неговата Социалистическа революционна партия се разцепва, след като лявото крило се отцепва - разочаровано, защото той не прилага програмата им - и се съюзява с болшевиките, които продължават да са малцинство. Към средата на септември болшевиките са постигнали редица политически победи в Съветите и държат контрола в ключовите управляващи съвети в Петроград и Москва.

image


От Финландия Ленин вижда, че Русия ще е или съветска република - диктатура на нямащото собственост мнозинство, или парламентарна република - диктатура на буржоазията или малцинството със собственост. Изпраща няколко статии в Петроград, настоявайки партийният Централен комитет да организира незабавно въоръжено въстание. На 20 октомври се връща дегизиран в Петроград и говори пред болшевишкия Централен комитет на 23 октомври. След десетчасов дебат те се съгласяват ,,да поставят в дневния ред въоръжено въстание". (Само Зинониев и Каменов се противопоставят на това.) Предприети са стъпки за обучаване на войници, моряци и червеногвардейци (работническата милиция) под маската на самоотбрана на Петроградския съвет.

Троцки, избран за председател на Петроградския съвет, сътрудничи, настоявайки въоръженото въстание да се проведе колкото е възможно по-скоро.

image


На 6 ноември Керенски изпраща войски, за да закрие болшевишките вестници; болшевиките
възприемат това като началото на контра-революционен преврат. Ленин, криейки се в Петроград, пише писмо до Централния комитет, настоявайки през нощта да арестуват членовете на временното правителство. Междувременно Троцки ръководи контрамерките от Петроградския съвет, като обгражда Конгреса на съветите. Уверява обществеността, че неговият Военен революционен комитет просто защитава Конгреса на съветите. В действителност той извършва преврат в името на болшевиките.

image
              "На 7 ноември 1917 г., Ротшилд, уплашени, от репликацията на Руския изключителен пример за свобода и просперитет, което може да унищожи тяхната глобална банкова империя, провокират и финансират юдео-Болшевишката революция в Русия, разбиха и съсипаха една прекрасна страна и доведоха до смърт, убийства и глад, според Александър Солженицин над 66 милиона невинни хора. "(стр.83)

image

На 7 и 8 ноември водени от болшевиките войници, моряци и червеногвардейци обграждат и пленяват временното правителство в Зимния дворец, сваляйки го в почти безкръвен преврат, като заемат правителствените сгради и телеграфни станции. Троцки продължава да е военният водач на революцията и организира силите, които разгромяват опита на Керенски да си възвърне Петроград с лоялни войски в Битката при Пулково на 13 ноември. След това застава на страната на Ленин в разгромяването на предложенията за коалиционно правителство на болшевиките, меншевиките и социалистическите революционери. Троцки, който е променил предаността си от май, вече действа по-скоро като болшевик, отколкото като меншевик. Що се отнася до Керенски и масоните в неговото правителство, те бягат във Франция, където основават ложи на Великия Ориент.

image


Болшевиките обявяват, че държавната власт сега е на Съветите. Марксистките болшевики и отцепилото се ляво крило на Социалистическата революционната партия имат значително мнозинство във Втория всерусийски конгрес на съветите, който (както е уредено) се събира незабавно, поема цялата власт и ратифицира преврата. Избират Ленин за председател на Съвета на народните комисари - новото съветско правителство. С един бърз ход той се е превърнал от беглец, в глава на (тогава) най-голямата страна в света.

image
                                                                                                               Комунистическите лидери като Троцки, Ленин и Сталин са нищо друго, освен фронтмени/предните-мъже на Ротшилд. Комунизмът е изобразяван като революция на хората. В действителност, това е бруталното унищожение на една цивилизация от сатанински еврейски култ в крайна сметка, посветен да пороби човечеството.

image

             >  Всеки комунист е активен или латентен хомосексуалист


image




illuminatibg.blogspot.bg/2016/01/1917.html



Гласувай:
2



1. krumbelosvet - Добре, разбрахме кои са лошите.
17.01.2016 13:52
Относно добрите научихме само, че царска Русия е била прекрасна страна. Нито един руски писател от онова време не смята така. Но пък видяхми колажи - любимо средство на долнопробната пропаганда и омразата. Нещо не се връзва с истината и доброто.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8687010
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031