Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2016 17:37 - Надеждата винаги надделява над опита / Времето на кредитната икономика приключи.
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 1194 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Времето на кредитната икономика приключи. Бедните англичани, които идваха тук, купуваха селски къщи на безценица, и с пенсиите или с откраднатите кредити, се превръщаха от сиромаси в… работодатели, безвъзвратно отмря. Не понесоха тукашната действителност. Тя е кърджалийска и човешко същество не може да издържи в нея. Само добичетата… Англичаните си тръгнаха.

Преди двадесет лазарника моите приятели зад граница се заканваха, че когато се пенсионират, ще се завърнат, за да изкарат старините си тук – сред своите. Да конкретизирам: Такава ми беше средата – махала, училище… В нея спортът захвърляне на сърп, чук и петолъчка беше таен, но доста разпространен. Имигрирането, по един или друг начин, няма как да знам за всички дали е бил почтен, начена още през шейсетте. Мнозина заминаха след 1989-а.

Днес, когато повечето от тях вече са пенсионери, нито един не се върнал в родината си. Познавам неколцина, но те или са били изпратени от когото трябва, или са имали намерения да се включат в промените, и са останали излъгани. Политическите метаморфози не бяха предназначени за честните българофили, а за егоистите чуждапоклонници.

Тук ще става все по-трудно. Когато през 1991 година за пръв път чух и прочетох призиви за продаване на земя на чужденци, настръхнах. Тогавашните „демократи“, сред които се открояваше Симеон Болшевишки, разясняваха на нас – изостаналите – как гражданите на други страни нямало да изнесат територията. Така стигнахме до положението, в което у нас не остана почти нищо българско. Или е комунистическо и обречено, или е на външни далавераджии.

Преди два месеца ви известих за нов китайски фуражен завод край Добрич. Сега четем следното:

image

„Българско-китайската компания „България Тианшинонг Фийд Ко.“ ООД, която изгражда нов завод за фуражи в Добрич, ще може да закупи още три поземлени имота с цел разширяване на производствената си база, реши на заседанието си днес [понеделник, 29 март т.г.] Общинският съвет.

Дадено бе съгласие чуждестранният инвеститор, който има сертификат за инвестиция, клас „В“, да купи имоти с обща площ около 7447 кв. м. Според изготвените оценки от двама независими оценители, цената на имотите е общо 29 095 лева.

Управител на „България Тианшинонг Фийд Ко.“ ООД Надя Маринова посочи, че имотите са нужни, за да се осигурят необходимите терени за озеленяване. Стана ясно, че новият завод трябва да започне да работи до края на годината. Предвижда се да бъдат наети 73 души персонал. Годишният капацитет на завода първоначално ще е 150 000 тона суровина, от които над 90 на сто ще се изнасят за Китай. На втори етап се предвижда удвояване на мощностите.“[258]

Китайците ще си правят градинки за „гигантската“ сума 29 095 лева! Ако някой не знае, с тези пари е невъзможно придобиването на възгордяло се антрѐ – боксониера – в някое от столичните панелни гета! Освен това винаги са включени еничари. Какъв принос към местната икономика – „73 души персонал“!

Понеже отворих дума за гените и наследствеността, да прецезирам: Предприемачеството е качество, което също се предава по този начин – от поколение на поколение. Няма как комунист – тукашен или китайски – да стане бизнесмен, както гръмко ги определят. Невъзможно е. Необходими са няколко генерации. Както и за проумяването на това, което пиша…

Бившата държава България, превърната от другарите в номенклатурна Чалгария и Свинария – Идиотландия, упорито се придвижва към своето закриване. Но вие, малцината по-младите, които разполагате със сиво вещество, вместо със силикон, и сте в състояние да ме разберете, знайте: Заплашени сте от попадане в капана на безизходицата.

image

Медиите по цял свят лъжат като социалистически директор пред партийните му началници. Безработицата в САЩ е минимум 25 на сто. Твърди го Доналд Тръмп. Колкото и гламав да ви изглежда, не е тъпанар, а хитрец. И знае докъде му е разрешено да се простира. Той заяви, че сред младите чернокожи безработни тя е 50 на сто. Всъщност и двете числа са силно занижени.

image

Погледнете графиката на илюстрацията. На нея е представена степента на заетост на работната ръка в производствената сфера в САЩ от 1950 до 2015 година. Както се убеждавате, за 65 лета тя е спаднала с повече от два пъти и половина! Не мислете, че ви занимавам с пропаганден продукт на някакви злонамерени тайни кремълски лаборатории и мозъчни тръстове. Изводът и схемата бяха публикувани Ротшилдовия специализиран лондонски седмичник „The Economist”. Изданието твърди, че тенденцията към по-нататъшно намаляване на производството в Америка е устойчива.

Искам да кажа, че отвъд Океана не ви очакват с отворени обятия. Там ще намират място все по-малко на брой висококвалифицирани младежи.

През последните три петилетки Великобритания беше магнитът за нашенци. Там мандалото също хлопва. Не окончателно, но движението му към долната мъртва точка е забележимо с просто око. Не личи само от поредната болшевишко-милиционерска доставка на Симо Мадридски от западните столици, която ще ви бъде пробутана на мястото на предходните „Великденци“ – братята Велчеви, Катеви, Николайчо Василев, Алджабурци, Любка Качакова и прочие болшевишки творения на КГБ-ДС – част от московската шпионска мрежа.

image

В края на март Симо Долнопробний събра във Врана – защо още я обитава, вместо да рендосва наровете в някой затвор не е второстепенна по значение тема – петдесетина представители на третото поколение от криптоелита на комунистическата партия. С помощта на специалните служби нововеликденчетата не криели претенциите си да поемат руля на властта в остатъчната страна на алчно червената мафия.

Сам некадърният мошеник нагло завил, че „вижда много лица от хората, които навремето е довел в страната, които са успели и не са останали навън“.

„Смея да твърдя, че българинът не е емигрант по призвание. И това е много важно. Дори по онова време, когато нямаше надежда никой от нас да се върнем, хората си мислеха, че един ден, ще си дойдат“, добави Симеон Сакскобургготски. Инициатори на събитието във „Врана“ са Либералният институт за политически анализи (ЛИПА), една от най-големите независими инвестиционни и асет мениджмънт компании у нас ЕКСПАТ КАПИТАЛ и сдружението на живеещите във Великобритания млади специалисти и студенти СantaBulgarian.

image

В изказването си почетният председател на CantaBulgarian Румен Чолаков, който вече 9 години живее в чужбина, подчерта, че младите българи на Запад са изключително успешни и изреди водещи банки, компании и университети, в които те работят и учат. Според него тази българска диаспора се вълнува от три неща за евентуалното си завръщане в страната – трудовия пазар, съдебната система и макроикономическата стабилност.“[„Симеон Сакскобурготски: Българинът не е емигрант по призвание“]

Тези да ги дудне на старата ми шапка. Такива неща са ставали, но с една друга буржоазия, преди руската окупация през 1878 г. Не с червената, произведена в такава от съветските танкове и американските пачки, а не самоизградила се с акъл и трудолюбие. Ако беше свободно, а не изпратено със специални задачи, кое от тези алчно червени момчета и момичета, отгледани в кувиозите на Държавна сигурност, би зарязало карирета си във „водещи банки, компании и университети“, за да попадне сред тукашната кал, простащина и мъртвило? Хайде холан!

Имате ли представа какво представлява този „Либералният институт за политически анализи (ЛИПА)“? И аз нямах. Не бях го и чувал. Но като надникнах, що да видя! Управителният съвет се състои от лицата Мия Мореро (председател) Паулина Михайлова, Огнян Герджиков с малко име „професор“.

Да обяснявам що за птица е другарят Герджиков, е излишно. Освен всичката останала подлост, която е натрупал върху плещите си (такива нямат душа и съвест), той е неогласен агент на Държавна сигурност.

Любопитна е фигурата на другарката Паулина Михайлова – журналистка от Иво-Прокопиевите издания, които задкулисно принадлежат на Държавна сигурност. Както и самият витринен „собственик“. Той е потомствен – баща, брат… Но идиотите, които се замерят с обиди из форумите на електронните медии, са единни в едно: Всеки отговаря за себе си, но не и за своите родители, роднини… На това вече се спрях. Достатъчно.

image

Преди дни в британски филм чух реплика, която съм изричал и писал по съвсем малко по-различен начин. Един от героите рече:“

„Простият и простакът никога не съзнават, че са такива.“

Тук ги имаме в изобилие – легион, защото са много.

image


Най-одиозна е другарката Мия Мореро. Доколкото знам, тя е българка, кой знае как попаднала в Испания – навярно с брак, сключен по линия на ония служби. Докато Симо беше в Мадрид, тя се явяваше… негова секретарка. Имал съм случай да разговарям с нея. Даже по телефона представляваше същински цербер – предано нему същество, навярно хранено добре.

Оказах се неосведомен. Този „институт“ съществува от 2010 година. Наричат го „мозъчен тръст ЛИПА“. По примера на абсолютните монарси, каквито бяха и болшевишките лидери, той е предназначен за издигането на царските слуги. Сред получаващите доходи от него срещаме свързания с германски фондации – разбирайте с BND, но и ДС, товарищ Аспарух Панов – „Пухи“, едновремешен радикалдемократ, каквото и да значи това, номенклатурното отроче Борислав Цеков, еврейската министърка на културата Нина Чилова от Видин, която смяташе композитори за художници и обратното.

Кой финансира тази ЛИПА?

„Идеята е институтът да прави анализи, дискусии и обучения на партийния актив. ЛИПА ще работи заедно с фондация „Фридрих Науман“.

В края на седмицата НДСВ ще си учреди и комсомол. В централата събират концепции за младежки лидер.“[Лиляна Клисурова – „Екссекретарката на царя оглави жълт мозъчен тръст ЛИПА“, в. „24 часа“, 24chasa.bg, София, 15 февруари 2010 г., online: https://www.24chasa.bg/Article/381607]

image

Левичарската фондация „Фридрих Науман“ подслони Пухито Панов. На свой ред „жълтият комсомол“ роди Делян Добрев. Той беше учреден заради рожбата на друга Симова секретарка – местната Галя Дичева. Понеже било неудобно нейният син да оглави младежкото НДСВ, го предоставиха на Делянчо Ирен-Кръстев. Дядото на Дичевия син, тоест бащата на Галя, беше активен бориц от Бургаско. Преди Симеон, за кратко тя е обслужвала мравешкия зет – „Батето“.

image


Ирена Кръстева пък се пръкнала в семейството на началника на Държавна сигурност в Районното управление на МВР във Враца! Какво „съвпадение“! На такива твари Партията повери парите, съдбата на децата и внуците си и себе дори!

Вчера е история, утре – загадка.

Дали днес е дар Божи или се заблуждавате?

Разплитал съм тяхната мрежа. Галя Дичева беше извънредно – подчертавам – изключително близка с д-р Димитър Иванов – „Мишо“. Той е основателят на първата монархическа организация след промените – софийското дружество „Просветление“. Благодарение на кумството си на Любомир „Пъпката“ Павлов и Диляна Грозданова, го вкараха в Парламента като депутат от… СДС. Познанството между двамата наследници на активни борци произлиза от асистенстването на д-р Иванов на професор д-р Владимир Павлов – личен оториноларинголог на Тодор Живков.

Крушката има по-дълга опашка. „Мишо“ Иванов е съдружник в сферата на енергетиката с друг „специалист“ в тази област – другаря Илиян Василев – бивш завеждащ на международния отдел на БЗНС, присъдружно на БКП, под ръководството на Петър Танчев. Сетне – посланик в СССР – простете – Русия. Завърна се от там като… новопокръстен „антисъветчик“ и „русофоб“. Вервайте.

image

Лъсна с оригианлния си агентурен псевдоним в Държавна сигурност – „Сашо 11“. Но нали сте уверени, че всеки има право да се променя? Някога е писал лоши доноси. Сега твори добри, на ползу джобу…Променил се е, какво толкова?

Сред енергийно-обществените органи, които Димитър Иванов основава, срещаме имената на агент „Павлов“ – Костадин Тренчев, доктор, обучен да лекува трупове, и Алекс Алексиев – американски шпионин, който досега нито веднъж не е успял да обясни, как в средата на шейсетте са го пуснали свободно да замине за Германия, а от там – за САЩ. В замяна от 1990 година сътрудничи на списание „Всяка неделя“, уж притежавано от агент „Димитър“, а на практика – от неговите водещи офицери. Те го държаха изкъсо. Любен Гоцев беше уредил „Димитър“ с „офис“ – всъщност явочна квартира – в парк-хотела с многозначителното име „Москва“, където сам се беше настанил.

Съвсем не между другото, в същия парк-хотел със знаменателното название „Москва“ се помещаваше и т. нар. Пресслужба на Симеон ІІ. Не знам дали в нея имаше имаше други служители освен Галя Дичева. Но със сигурност знам, понеже съм ходил, тя се водеше ръководителка на въпросната агенция. Любен Гоцев беше ходил в командировка до Мадрид, специално за раздумка в къщата, която генералисимус Франциско Франко беше подарил на Симо Болшевишки. Всеки да тълкува тези факти, както желае.

Да продължавам ли с близките, да не кажа топли отношения между „привлекателната“ и „умна“ Ирена Кръстева, незабравимото й синче, (не)издирвания банкер Цветан Василев, директора на неговата пропадаща телевизия Николай Бареков, издигнат от службите от „Дудук“ до евродепутат, Димитър Иванов – „Гестапото“ и прочие „изящни“ фигурки, образец на милиционерската филигранност, чието обобщено определение може да бъде маразъм.

image

Тъй че, докато вие се насъсквате едни срещу други, децата ви се пердашат вече не само по стадионите, но и по улиците и шосетата, в дискотеките и баровете, убиват възрастните заради пет лева, прегазват хора на пешеходни пътеки и няма виновни за тези убийства, завърнаха се кражбите на автомобили и части за тях, взеха да нападат банкомати и дори автомобили за прибиране на парсата от банки и магазини – за инкасо, другарите си действат. И се променят…

Да не са луди, че да не се възползват от масовото безумие, което за седемдесет лета превърна прекрасния български народ в бъзливи посерковци, затворени в себе си. Треперещи от страх да не им се случи нещо. Всяка коза за свой крак – такъв е днешният девиз на нашенци, когото другарчетата успяха отлично да съчетаят с друг – преклонена главица остра сабя не я сече.

image

Като сме толкова велики, защо, докато в Париж строели световноизвестната катедрала „Света Богородица“, в царевград Търново градели черквиците „Свети Димитър“ и „Свети Четиридесет мъченици“? Във Виандѐн крепостните пренасяли на с волски коли и на гърбовете си каменните блокове и дървените греди за огромния замък. А след разкопките дворците на средновековните владетели се оказаха по-малки по размери от вилите на комунистическите първенци!

Известна скромност и смиреност никога не са излишни. Имаме с какво да се гордеем от миналото. Предоволно. Но би било да прогоним официалните „историци“. Тези мракобесни търговци и иманяри, които тъчат и разпродават нашарените с лъжи и идеологеми черги на антибългарщината.

Липсва ни най-важното – ум, съзнание за днешната ни стойност. Дух, желание и воля, за да прогоним бесовете от нас. Да прочистим страната от комунистическото зло и да я въздигнем наново. Тогава, когато тя стане привлекателен център за „изпадналите европейци“, каквато е била през трийсетте за германците и австрийците, можем да изправим глави и с достойнство да заявим: Ние направихме всичко това! Наше е.

И да го оставим на потомците си със завета да не допускат врагове. Да пазят и умножават доброто – духовната и материалната култура.

Няма да бъде. Ние сме мизерници.

До тук с тази тема.

diagnosa.net/



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8725733
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930