Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2016 17:09 - „Простият и простакът никога не съзнават, че са такива.“ Тук ги имаме в изобилие – легион, защото са много.
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 713 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 10.04.2016 22:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Нищо нямаше значение, освен хората, които все още бяха без опит в мистериите на тоталитарното управление, и ги отхвърляха като „обикновена пропаганда[Хана Аренд, еврейска философка, изследователка на тоталитаризма. (Hannah Arendt – “Eichmann in Jerusalem: A Report on the Banality of Evil”, The Viking Press, New York, NY, 1965 г.стр. 32.]

image


Жителите на Чалгария, някои още ненапуснали тоталитарната Номенклатурия, ще ме обвинят в липса на емпатия, както взеха да се изразяват, заменяйки чудесните и съвсем ясни нашенски думи съпричастност или съчувствие. Но така изглеждат съвременни, в крак с времето – извинете – модерни.

image

На човека като Божие създание се спирам от време на време. Даже в тази публикация. До въвеждането на централно банкиране, подоходното данъчно облагане и задължително социално осигуряване не е съществувала инфлация, нито обезценяване на парите. Цените били толкова стабилни, че се задържали едни и същи с десетилетия. Сега ви звучи странно и невероятно, но е било така. Направете справки, но не в читанките, а в изследванията на съвременните учени. При всяко положение – не на тукашните. Те са рожби на описаната по-горе образователна система. На Запад тя се изкилиферчи доста по-късно.

image

С въвеждането на централните банки и горните тегоби, всичко се обърнало с главата наопаки. Парите започнали да падат от джобовете на хората. За да влязат в държавата, откъдето изтичали в посока на най-богатите – интернационалните банкери. Достатъчно отдавна Системата на Федералния резерв не е само на САЩ. Трудно ще откриете десет държави, които да не са обхванати от нея. Редовните читатели са наясно, че Русия също е в кюпа, както и ние – още от самото т. нар. освобождение.

Какъв бил водещият принцип, формулиран от еврейчето нацистМайер Амшел Бауер – първия Ротшилд?

image

„Дайте ми контрола над националната валута и няма да ме интересува кой прави законите.“[Curtis B. Dall – “F.D.R. – My Exploited Father-in-Law”, Revised Edition, Christian Crusade Publications, Tulsa, OK, 1968 г., стр. 172. Къртис Дол бил зет на президента на Съединените щати Франклин Д. Рузвелт. Бил женен за дъщеря му.]

Неговите потомци добавиха още:

„Дайте ми да произвеждам храната на един народ и няма да ме интересува кой пише законите.“

Случайно ли Ротшилдови инвестират в китайското селско стопанство, във винарска индустрия, в метеорологията?… И не само в тази вече челна икономика.

Но кои са неототалитаристите? И какви цели преследват? Да оставим Александър Бут да довърши.

„Те["Нашите зле осведомени „хуманисти“; просто прекъснах статията, която продължава с тях.] пренебрегват публичните изказвания на неототалитаристи, такива като Гордън Браун. Когато все още беше канцлер той свали маската с твърдението, че неговото правителство „оставило хората да задържат повечето от своите пари“. Както можете да оставите другите да запазят нещо, което по закон ви принадлежи, посланието е ясно: нашите пари принадлежат на държавата, която решава колко от тях ще ни остави да запазим, за да се препитаваме. Сталин действаше със същата логика, макар и с други средства. Точно това са вършели и онези фараони, които изграждали пирамидите.

Все още се намират достатъчно хора, които отказват да приравнят доброто с доброто за държавата. Те кротко призовават към онова, което наричат западна традиция, от страх да не го нарекат с истинското му име: християнство, което е, да го кажем направо, морал. Но даже такава сдържаност не ще бъде толерирана от нашите неототалитарни двуличници. Като диви животни, те могат да надушват опасността отдалеч. И тогава се нахвърлят – върху всичко, което далечно напомня западна традиция, и върху всеки, който се бори, за да я запази.

image

Техните оръжия са многообразни, а наказателното данъчно облагане е само едно от тях. Масова имиграция, специално от общества, исторически враждебни спрямо Запада, също действа в тази насока чрез разделение – често посредством маргинализиране – на традиционната култура и умножаване на броя на онези, които пряко зависят от държавата.

Политическата коректност е друго такова оръжие. Тъй като, съвместно с класическите тоталитаристи, тяхната нова разновидност успя принудително да сграбчи езиковия потенциал. Ако хората бъдат принудени да говорят по определен начин, те могат да бъдат накарани и да мислят по един и същ начин. А промяната на начина на мислене на хората е запазена вовеки тоталитарна цел. Нещо повече, чрез налагането на политическата коректност посредством съда, неототалитаристите развързват и пускат в действие цяла сурия от активисти на антитрадиционалното малцинство, които могат да бъдат леко противни, а понякога и жестоки. Но техните желания и стремежи съвпадат с тези на държавата.

Защо нашето правителство не може да намали данъчните равнища, да речем, до еднакви 20 процента, с освобождаване на хората с ниски доходи? В края на краищата, всяко емпирично доказателство потвърждава, че в резултат на това икономиката ще процъфти. Защо то не може да предотврати гласовитите, агресивни малцинства да налагат своята воля върху мълчаливото, и все още почтено мнозинство? Това ще подобри моралното здраве на обществото до безкрайност.

Отговорът е прост: защото, като постъпва така, държавата ще увеличи властта на хората за сметка на своята собствена. Неототалитаристите никога няма да приемат това. И засега могат да разчитат на онези, които са преглътнали своите нравствени принципи.“

image

Повтарям: статията е отпреди четири лета. Още тогава авторът й съзрял заплахата от „масова имиграция, специално от общества, исторически враждебни спрямо Запада“! Защо други автори – политици, политически наблюдатели, коментатори с насилствено натрапени имена и популярност, не сториха това? По две причини.

Първо, тези – нашумелите – са ратаи, обслужващ персонал. Продали са душите си за материални облаги. Те са лишени от нравственост дресирани двуноги, готови да действат като животните в цирка под плющенето на камшика.

Второ, даже малцината честни автори, нищо че не са в известни медии, никога не са живели в реално тоталитарно общество, както Александър Бут. Онези, през чиито глави не е преминала адовата колесница на тоталитаризма, е почти невъзможно да разберат, да предвидят, да прогнозират.

Два факта от последните дни. „Десният“ канцлер на Великобритания Джордж Осборн, бивш Гидеън, преработи проектобюджета и запази социалните доволства, които предоставят правото на държавата да разпределя и преразпределя по-голямата част от него. Което е власт. Но е типичен белег на „лявото“ – на социалистите и комунистите. Егоистично ползване, без полагане на труд.

image

Що се отнася до налагането на политическата коректност чрез съда, преди дни основателят на партията Национален фронт на Франция Жан-Мари Льо Пен беше глобен с 30 000 евро. Заради това, че не се отказал от своето брадясало изказване, за „нацистките газови камери като подробност от историята“, направено преди повече от десетилетие. Наказанието беше наложено от парижки съд в съдебна зала, по всички правила на юрисдикцията.

Снимката на илюстрацията няма нищо общо нито с епизода с изричането на напълно нормалната реплика, нито с последното наказание. Тя е изработена от френската англоезична телевизия “France 24”. Представлява типичен пример на тоталитарна пропаганда, каквато навремето си въобразявахме, че съществува само в социалистическите страни. Франция е майката и бащата на тоталитаризма – още от 1789 година. Какво повече?

image

Което означава едно: Внимавайте! Имате свободи, но не чак толкова. Ползвате права, но не дотам.

Връзката с “Panama Papers” е натрапчива. Така е от онази 1913 година, когато е започнало всичко. Да не го разбирате, означава, че вярвате в конспиративни теории.

Всеки ден медиите на английски език, които следя – десетина на брой – не престанаха да развиват теми за „антисемитизма“, за „холокоста“, за „добрите евреи“, за „прекрасната държава Израел, единственият верен съюзник на Запада в Близкия изток“.

Мислете!

Ако някой се запита: Защо ми е необходимо да знам всичко това, няма да получи отговор от мен. Аз съм поставил диагнозата на подобни създания. Те са извън обхвата на моя интерес. Отказал съм се да следвам онова, което смятам за привнесено. Да търся и да убеждавам онези, които не ме разбират. Дълго постъпвах така. Мога да кажа, че потроших, даже по-лошо – похабих почти половината си живот заради такива безмозъчни. За да стигна до извода, че е невъзможно да променя тъпия, мързеливия, примирения…



Който не вярва в един от основните Божи постулати, че „истината ще ни направи свободни“, да му дири колая. Мнозинството живее зле, но не е в състояние да разбере колко. Не умее да съпоставя и анализира. Пък и кой да му даде базата за сравнение. Медиите ли, отдавна преустроени в публични домове? В тях ангажират само евтини развратници, готови да изпълняват всякакви поръчки заради една боб-чорба. Като ги попитат, защо търпят това сексуално-интелектуално робство, отвръщат, че „трябва и да се яде“. Много пъти са ми препредавали диалози от този сорт. Една такава гювендия – „геният“ на Нова телевизия, предрешена като мъж – пък риторично попита:

image

„Кой съм аз, че да откажа предложение?“[„Николай Дойнов: Журналистическата работа е удоволствието“, „Комбина“, Нова телевизия, novatv.bg, София, неделя, 28 март 2016 г.]

Точна и вярна самооценка – коя е тя?

Курвата си е курва. Тя е като евреина, комуниста и негъра – веднъж мръсница, завинаги продажница.

Още по-лошото е, че това все по-оредяващо мнозинство е клекнало. Предало се е. Търпи, дири някакво непостижимо спокойствие, или плаче и се жалва. Старци, миришещи на пръст, са се вкопчили в настоящия долнопробен живот - очакващи подаяния от окралите ги комуняги и все още им служат - сякаш наистина е единственият,...толкова хубав, привлекателен, чак безценен.

Такива са последиците от Кириловците и Неофитците – ченгесарските пастири на стадото, което не вярва в нищо друго, освен в социализЪма и Тато. Като не спира да мълви, че тогава се живеело „спокойно и хубаво“. Правейки се на ни чуло ни видяло признанието на самия виновник, че „социализЪмът е едно недоносче“!

image

„Онези, които заменят своята свобода за временна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност.“[“Why will America become a godless communist nation?”, Jacksonville.com, “The Florida Times Union”, Jacksonville, FL, Jun 20, 2013 г]

И двете ще им бъдат отнети.

image

Призовах: Разбунтувайте се!

„Послушаха ме“. Юрнаха се по футболни мачове, където да се пердашат със себеподобните си. Взеха да пълнят стадиони за чалга изявите на най-долнопробните селяндури – творенията на милиционерщината. Или зали, построени с огромни злоупотреби, за да наблюдават представление на лед с участието на съветски кънкьор, убиец на българско момиче. И да го аплодират!

Това издава тотална загуба на състрадание, на национално достойнство, на чувство за справедливост. Каквото и нещастие да се стовари върху тези нищожества, все ще е малко. В древността колобрите – българските жреци – просто хващали такива гадини за косите или вратовете и с един удар в позорния стълб им въздавали заслуженото – изпращали ги при при техния баща – сатаната.

image

В обкръщаващата действителност, по-специално – българската, става такъв фарс и хаос, че ще бъде много изненадващо и странно, ако се намери някой, който да повдигне капака на котела, в който се варим всички ние и каже: “Какво правите още тук ? Филмът вече свърши! “

diagnosa.net/



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8737418
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930