Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2016 19:54 - Документи доказват, че съществува конспирация за превръщането на Европейският съюз в социалистическа организация
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 757 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Документи доказват, че съществува конспирация за превръщането на Европейският съюз в социалистическа организация[Владимир Буковски, биолог, съветски дисидент, преживял десет години в затвори и психиатрии. Разменен със съветски шпионин на Запад, той преподаваше в Оксфорд., докато преди две лета не го обвиниха в… песофилия. Сега съди Британия. (“Former Soviet Dissident Warns For EU Dictatorship”, from the desk of Paul Belien, “The Brussels Journal”, Brussels, Monday, February 27, 2006 г., online: http://www.brusselsjournal.com/node/865)]Не отричам – харесвам анализите и коментарите на Саймън Дженингс. Той е консерватор, но без прояви на фанатизъм. Не е преживял реален социализъм от съветски тип с тоталитарна терористична власт. Но по някакъв начин усеща, че това е зло. Все пак – не съвсем. В недостатъчна степен според моите убеждения и вкусове. Но конкретният повод да го похваля, е, че намери сили три седмици преди британския референдум за оставане или напускане на Европейския съюз да заяви:

„Евросъюзът се превърна в самодоволна, нефункционална, икономически безмилостна картелизирана олигархия. Той не се основава на никаква демокрация. Крепят го платени подлизурковци и корупцията.“[ “Leave or remain – Britain’s fortunes hinge on a Europe in need of repair” by Simon Jenkins, “The Guardian”, вече цит. съч.]

Ако имам упрек към бившия главен редактор на „десния“ еврейски “Sunday Times”, днес намерил трибуна в „левия“ еврейски “Guardian”, то е за закъснението. Защо мълча, когато преди точно десетилетие Владимир Буковски буквално изкрещя в мутрите на евродепутатите:

„Европейският съюз е чудовище, което трябва да бъде унищожено. Колкото по-рано, толкова по-добре…“[“Former Soviet Dissident Warns For EU Dictatorship”, from the desk of Paul Belien, “The Brussels Journal”, Brussels, Monday, February 27, 2006 г., online: http://www.brusselsjournal.com/node/865]

Тогава читател беше поместил признанието:

„Самият аз съм бивш съветски гражданин и също разпознавам множеството прилики между ЕС и СССР, даже и в тяхната пропаганда.“

Друг го допълни:

„Европа създава нова религия. За СССР тя беше комунизмът, за Европа е европеанизмът, както каза Клаус. Никакви други вярващи не се допускат.“

Пропагандата. Хората на Запад винаги са били зависими от нея. Може би не чак толкова, колкото ние – в поробения от Съветите Изток. Може би затова не са си изградили навика, моторния рефлекс, да умеят да различават истината от подвеждащата полуистина, да четат между редовете, да мислят, докато гледат и слушат. В това отношение някои от нас – източните европейци – сме ги изпреварили със светлинни години. Което не ме изпълва с никаква гордост. Но съм наясно, че вината за нашата катастрофа е и тяхна. И не ги съжалявам задето днес те – западните европейци и американците, са подложени на далеч по-силно пропагандно влияние в сравнение с нас.

Имам усещането, че елитите – Братството – е в състояние да им внуши, каквото пожелае. Навремето отвъд Океана наложили за президент сакат комунист и то в продължение на противоконституционните четири мандата. Както гласи реплика от приятен романтичен филм, наситен с политика:

„Ако през трийсетте години предците ни са имали телевизия, дали щяха да изберат Франклин Д. Рузвелт?“

Рузвелтовият нов ред – американският сталинизъм, който „учените“ ясно защо не наричат с истинското му име – социализъм под властта на комунистите, освен че предизвика смъртта на повече от 10 милиона редови жители на САЩ, лиши от свобода и имущество всички от японски произход. Той доведе до непознато по-рано явление – работещи бедни. В момента цунами от Verizon – Верайзън, заплашва да порази американския трудов пазар. Това означава, че разкриват работни места при изоставащо равнище на заплащане. Тоест – надига се поредна вълна от работещи бедни.[www.reuters.com/article/us-usa-economy-idUSKCN0YO1I8]

Най-често явлението е временно, сезонно. И се наблюдава в строителството, туризма и услугите. Съвсем същото наблюдаваме и у нас. Извънредно цинично прозвуча становището на един от онези престъпници, които имат огромни заслуги за настоящото ни дередже, направено в телевизионно студио, а сетне и в семкаджийски вестник:

„Създаването на впечатление, че в България обедняваме, е съвършено невярно, каза финансистът Емил Хърсев по Нова тв по повод на изнесените от синдикатите данни, че 2,5 милиона българи живеят в лишения, а 600 хиляди са работещите бедни в страната ни. Ние сме в топ 1 на Европа по най-бързо нарастване на доходите от труд, работна заплата. 9 на сто е то миналата година при 3 процента ръст на БВП, каза Хърсев.

Разбира се, 3-те процента не са верни – имаме 14 на сто ръст на приходите от ДДС, 20 процента ръст от данъците върху печалбите на фирмите. Имаме при това увеличаващ се износ, продължи Хърсев.

Реалната заплата е много над брутната. Приказката за работещите бедни е едно клише, много модерно в ЕС. В България не мисля, че този феномен трябва да се надценява. В България има дефицит на работна ръка, подчерта още Хърсев.“[Емил Хърсев – „Не е вярно, че обедняваме“, в. „24 часа“, 24chasa.bg, София, петък, 3 юни 2016 г., online: https://www.24chasa.bg/region/article/5550666]

Друг такъв, „Красен Станчев от Института за пазарна икономика попита: Ако хората обедняват, защо харчат повече, защо имат повече и по-нови автомобили, пътуват с тях толкова, че има задръствания по улиците и пътищата, как с по-малко пари си пращат децата на екскурзии и училище в чужбина, вземат заеми за телевизори, умни телефони, нови жилища и ремонт на старите?“[www.24chasa.bg/region/article/5550666]

Да имах власт, щях да ликвидирам този „дефицит на работна ръка“, съществуващ единствено в болшевишките чутури на Хърсевци и Красен-Станчевци. Комунистически престъпници, забогатели от грабежи и убийства.

Бащата на Хърсев беше голям шеф в Живковото Министерство на вътрешната търговия. На Станчев – завеждащ отдел на ЦК на БКП. Женен за издънка на рода от комунистически убийци Жулеви от Пазарджишко, Красен Станчев и другарката му Гергана са завършили в Москва. Той не е учил икономика, а философия. Кой и по какви причини постави него, без съмнение агент на КГБ, начело на финансирания от Запада Институт за пазарна икономика? Забелязали ли сте, че и двамата са изроди. Толкова са грозни, че по разкази на очевидци, когато ги зърнели, собствените им майки закривали очите си и повръщали! Приличат на канибали. Може и да похапват човешко, нали са комуняги и наследници на людоеди?

Но на т. нар. народ подобно отношение му допада. По телевизията масонът Хърсев заяви, че „българите са дисциплинирани данъкоплатци“. Не, те са дресирани поданици, изполичари, ратаи, роби. Духовно ограбени, нравствено кухи, съставляващи тълпа от страхливци и абдали, лишени от всякакво достойнство. Когато и да ги затриете, все ще е късно.

Моралният облик, в който е отгледан другарят Хърсев, Емил Манолович, когото съм виждал на една маса с Цвятко Цветков и други висши тайни милиционери, личи от факта, че беше назначил водещата му са за майка като детегледачка на надница. Такива нищо друго не ги оправя, освен каторга в стила на най-добрите сталински и рузвелтови времена. Или затваряне в клетки в грамадна зоологическа градина, в която хвърлянето на храна на животните няма да е забранено. Пък колкото изкарат…

„Не съди, за да не бъдеш съден“, е мъдрост на страхливците, ненадарени с ум.

Западът потъва не само дългово – финансово-икономически. Той се дави във все по-мощните вълни на лишаването от права и загубата на свободи – на първо място – на словото.

Ако бъдем честни, тя никога не е била чак толкова голяма, колкото си мислехме. Няма място за сравнение с тукашния комунистически гнет. Престъпният режим на БКП-БЗНС ни държеше в тотално безправие. Но ето истината днес през погледа на хора, родени на Запад, или живели и работили там. При това единият – Димитър Бочев от Радио „Свободна Европа“, е наследник на активни борци против фашизма и капитализма. За другия, изглеждащия ужасно, плашещо, другар Бончев, ченгето Красимир Райдовски нееднократно е намеквало, че – видите ли – то е било „тяхно момиче“, както се изразяват кадесарите.

www.youtube.com/watch

Тъкмо взели да се отърсваме от летаргията на социалистическото безправие, опитвайки се да говорим онова, което мислим, без да шепнем и да се оглеждаме, и ето – натресоха ни нов тоталитаризъм. Западът отдавна беше назначил комунистическата върхушка както за свой приятел, така и за партньор. Затова, твърде бързо ни натикаха в комунистическите организации Европейски съюз и НАТО, чиито ръководители са отявлени червени фашисти.

Кой кой е, и наистина ли всеки има право да се променя?

Да започнем с одиозния Херман ван Ромпой – първия президент на Европейския съвет. Длъжност, смятана за президент на Евросъюза. Запален почитател на Елвис Пресли, той бил въведен в масонството и това отворило портите за неговата политическа кариера. Мнозина от вас отлично знаят, че съвременното масонство представлява интернационално комунистическо движение.

Когато Орденът на илюминатите на баварския еврейски йезуит Адам Вайсхаупт – „Спартак“ се съюзил с европейската финансова върхушка, оглавявана от Майер Амшел Ротшилд, съвместно превзели масонските ложи. В резултат на което се пръкнало комунистическото движение, понякога наричано социалистическо. От него произлезли революциите, болшевиките, фашистите… Крайната цел на всички тях е единна световна държава.

Както посочва съветският дисидент и антикомунист Владимир Буковски, оцелял десетилетни мъчения в затворите и психиатрите на СССР, „теорията за конвергенцията[153] се появи твърде отдавна, през ХХ век. Както ви е известно от историята, в началото на ХХ век социалистическото движение се разделило на онова, което наричаме болшевики и меншевики. Разликата между двете не беше особено забележима. Тъй като меншевиките искаха да постигнат същите цели, но само че с по-бавни средства – по-скоро реформистки, отколкото революционни. Но остава фактът, че докато болшевиките победиха на Изток, меншевиките спечелиха на Запад.

Това е нещо, което повечето хора в бившите формално социалистически страни не проумяват. Аз също не го разбирах, докато не отидох на Запад. И с изненада открих, че там има повече социализъм, отколкото имахме ние в Съветския съюз. Просто, защото социалистите бяха победили тук.“

Такива са резултатите от нахлуването на масоните в живота на човечеството. Веднъж превзели финансите, после – производството, търговията и услугите, те завладяха и политиката. Както знаете, масоните не признават националното. В това отношение за тях е валидна максимата “ubi bene, ibi patria” – „където е добре, там е родината“.

Но нали още Маркс и Енгелс бяха писали, че:

„Работниците нямат отечество. Не може да им се отнеме това, което нямат…

Националните обособявания и противоположностите между народите изчезват все повече с развитието на буржоазията, със свободата на търговията, със световния пазар, с еднаквата форма на индустриално производство и съответстващите му условия на живот.

Господството на пролетариата още повече ще ускори тяхното изчезване.“[Карл Маркс, Фридрих Енгелс – „Манифест на комунистическата партия“, Издателство „ГАЛ-ИКО“, София, 1999 г., стр. 53.]

На свой ред Ленин твърдял, че комунистите нямат отечество.

„Болшевиките напълно искрено не желаели възстановяването на империята. В тяхното съзнание онази държава, която те създавали и си представяли, не била приемница на старата държава. Това било началото на нещо принципно ново…

Именно това и им позволило да запазят имперското руско пространство. Интернационализмът на болшевиките разоръжавал всички национализми. Болшевиките били готови да приемат и претворят в живота всички националистически програми, които изобщо възникнали на територията на Руската империя. При едно условие. В онова време на националистите това условия може и да не се сторило най-важното. Сега то ни се струва най-важното, а тогава може да е било другояче. Но то е господството на комунистическата партия на болшевиките.

За някакъв азербайджански националист, чиято основна идея се изчерпвала с това, по някакъв начин да превърне една аморфна маса в нация, като създаде азербайджански език, научи всички да говорят на него, внуши на всички национално самосъзнание – в края на краищата не е толкова важно, ако болшевиките сторят същото под своите лозунги. Пък и лозунгите им не били толкова лоши.“

Такова е схващането на ортодоксален комунист – покойния болшевик от „нов тип“ Дмитрий Ефимович Фурман. Той не бил кой да е. От 1971 до 1979 година е заемал длъжността старши-научен сътрудник в Института за международното работническо движение при Академията на науките на СССР. След това, чак до 1991 година, е бил водещ научен сътрудник в Института за САЩ и Канада. Специализирал и изнасял лекции отвъд Океана. Сещате се какво имам предвид…

Навярно това било необходимо условие, за да може от началото на промените „да обърне резбата“ и да го провъзгласят за… „демократ“. „Типично, класика“, както казват във филмите. Обявили го за водещ експерт по „осмислянето на култа към Сталин“. Оглавил Център за еволюционни процеси в пост-съветското пространство.

Ромпой е типичен марксист-ленинец. Той също с лекота променя своите разбирания. Твърд интернационалист, фламандският Херман с готовност развяваше лозунги. За някои те, подобно на болшевишките, може да „не са толкова лоши.“

„ЕС заприличва все повече на СССР, а в някои отношения, дори надминава болшевишката империя. Например в опитите за заличаване на националната идентичност на народите. Съвсем пресен пример за тази агресивна политика, унищожаваща Европа е изказването на председателя на Европейския съвет – Херман Ван Ромпой.

Наскоро той призова за преосмисляне на географските и демографски параметри на Европейския съюз, както и за отказ от всеки опит за отстояване на национална идентичност. Според него понятия като „народ“ и „родина“, трябва да отидат на бунището на историята.

Ван Ромпой наблегна на това, че разширяването на ЕС трябвало да смеси политически и географски идентичности и така „старомодната“ родина със самобитността на народа да отмре. Европейският съюз трябвало да бъде „универсален дом за всички“.

Всеки, борещ се за запазване на националните идентичности в Европа, бе обвинен в популизъм от Ван Ромпой.

„Всичко това е популизъм – източник на гняв и негодувание, надежда за възстановяването на идентичност, илюзия, че като затворите вратата, можете да върна времето назад… Тези, които смятат, че страната им може да оцелее самостоятелно, живеят в илюзии. Популизмът и национализмът не са отговорът на предизвикателствата на нашето време“ обяви Ромпой.

Друго безумие, предложено от фанатизирания глобалист, е да не се ограничава миграцията към Европа от други континенти.

Той пожела и скоро в Европа да се осъществят „кардинални промени“, които изцяло да променят облика й.“[„Херман Ван Ромпой: понятията „народ“ и „родина“ трябва да отидат на бунището на историята: „У коммунистов нет отечество“ това е напътствие на вожда на комунистическия преврат в Русия – Владимир Ленин“, „Буднаера“, budnaera.com, 6 декември 2013 г., online: http://www.budnaera.com/2013-04/2013-12-05_04.ht]

Ето какво представляват масоните и евроатлантиците. Такъв е техният мироглед.

Подобно на всички политици, Ромпой е известен с непостоянството на позициите си. Тоест – с това, че не отстоява никакви. Говори и прави онова, което му продиктуват и заповядат. Ще дам пример с отношението му към Турция.

Като депутат в белгийския парламент и министър в правителството, той беше заявил, че „разширението на Евросъюза с Турция по никакъв начин не може да се сравнява с предходните разширения. Турция не е Европа и никога няма да бъде Европа… Но е неоспорим факт, че универсалните ценности, които са в сила в Европа, а също така са и фундаментални ценности на християнството, ще загубят сила с влизането на голяма ислямска страна като Турция.“

Няколко месеца по-късно беше сменил мнението си. На 23 декември 2010 година президентът на Европейския съвет – сиреч на Евросъюза – Херман Ван Ромпой, заявил:

„Усилията на Турция за реформиране отхвърлиха противопоставянето на турското членство в Евросъюза… Турция играе все по-активна роля в делата на нейните съседи. Освен това Турция е пълноправен член на Г-20, както пет страни от Европейския съюз и самият ЕС. Според мен, даже преди края на преговорите Европейският съюз би трябвало да развива близко партньорство с Турската република.“[“Van Rompuy urges EU for closer partnership with Turkey”, “Today’s Zaman”, Istanbul, 23 December 2010 г., online: http://www.topix.com/forum/world/cyprus/TDAF6IQCBALJIVL3S]

Ако ползвате английски, можете да прочетете повече в речта на Ван Ромпой, изнесена през май 2013 г. пред турски предприемачи в Анкара.[www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/
en/ec/137241.pdf
]

Комунистите под лупа

Да се вгледаме и в „незабравимата“ фигура на доскорошния председател на Европейската комисия, camarada Жозе Мануел Барозу. Той е убеден маоист, членувал в Португалската комунистическа партия. Борил се е против… „буржоазната образователна система“. А оглави… Европейския съюз, бившия „буржоазно-капиталистически“ според него, Общ пазар. Навремето изнасял речи и сказки против него, както се изразяват другарите му до днес.

Вижте какво са представлявали и как изглеждат някои от днешните брюкселски политически търтеи, паразитиращи на гърба на европейските народи:

www.youtube.com/watch

Нека продължим още малко. За да лъснат още по-нови серсеми на Интернационала.

Например – активистът на създадения от Ministerstwo Bezpieczeństwa Publicznego на комунистическия режим полски профсъюз „Солидарност“ towarzysz Доналд Туск е сътрудник на въпросната секретна служба. Ето кой замести интернационалиста Ромпой. Днес от просторните си брюкселски селения Туск размахва пръст към опита за истински антикомунистически кабинет във Варшава. За жалост усещам, как оцелелият Качински взе да се огъва. Навярно не му е лесно.

Настоящият генерален секретар на НАТО, норвежкият комунист Йенс Столтенберг, е започнал активната си антихуманна болшевишка дейност още в крехка възраст – на 14 години. Освен член на комунистически младежки организации и на съответната партия, като пацифист той е бил организатор на демонстрации срещу… НАТО. Принадлежността му на зловещото съветско КГБ е установена и доказана в родината му. Неговото подчинение на Кремъл – с не по-малка убедителност. Ние ли знаем по-добре кой е Столтенберг или норвежците, които не го смятат за свой сънародник.

„Според бившите офицери от КГБ Михаил Бутков и Олег Гордиевски, новоназначеният норвежки генерален секретар на НАТО Йенс Столтенберг е работил за КГБ – основната руска шпионска агенция, под агентурния псевдоним „Стеклов“.

„В началото на деветдесетте министър-председателят Йенс Столтенберг е имал контакти с офицер от КГБ, който е създал кадрово дело [досие] с лична и политическа информация за Столтенберг, и му е дал агентурния псевдоним „Стеклов“, писа вестник “Norway Post”.

Столтенберг беше министър-председател на Норвегия през 2000-2001 и 2005-2013 година. Той беше назначен за нов шеф на НАТО през март 2014-а. Оттогава свидетелства за неговата дейност за КГБ започнаха да изплуват в печата.

Преди около 14 години NRK 1, държавна норвежка телевизия, представи документален филм, озаглавен „Последното настъпление на КГБ“, за дейността на КГБ в Норвегия.[Вж. “KGB’s last offensive”.] Филмът анализира факти и доказателства, осигурени от Михаил Бутков, беглец от КГБ, който в края на осемдесетте беше изпратен в Норвегия под прикритие, преструващ се на журналист. През май 1991 г. той избяга на Запад. По-рано Бутков е посетил централата на КГБ в Москва и успял да получи достъп до делото „Стеклов“. През януари 1990 г., по време на среща с ръководители на норвежката тайна полиция, Михаил Бутков разкри, че „Стеклов“ в действителност е Йенс Столтенберг.

Столтенберг, който тогава работеше като член на Комисията по отбраната, беше ревностен болшевик от управляващата Трудова партия. Той е имал тайни контакти с руския шпионин Борис Кирилов – дипломат, press-attachй в руското посолство в Осло. Кирилов е изпращал в московския център на КГБ информация, свързана с военните и със службите за сигурност, която е получавал от Столтенберг.

Кирилов вербуваше за доносници норвежки болшевики, високопоставени правителствени служители. През лятото на 1990 г. норвежкото правителство обяви Борис Кирилов за persona non grata.

Според изявление на Путин от 2010 година, няма никакви бивши агенти на КГБ. Всички те са винаги в готовност да служат и работят за Русия.

Междувременно в Норвегия борецът против руския неокомунизъм Кристофер Йон Бйеркнес съобщава:

„Путин от КГБ [е] възхитен, че НАТО, предвождан от агента на КГБ Йенс Столтенберг, с агентурен псевдоним „Стеклов“, е смъртна заплаха за норвежките комунисти.“[Вж. “KGB Putin Delighted that NATO Led by KGB Agent Jens Stoltenberg, KGB Codename “Steklov”: The Deadly Peril of Norwegian Communists” by Christopher Jon Bjerknes. Разполагам с две книги на Кристофер Йон Бйеркнес, внук на един от най-известните норвежки математици, който е от еврейски произход. Едното изследване е за геноцида над арменците в Отоманската империя, дело на евреи и юдео-масони. А второто – за фалшивия образ на Алберт Айнщайн, изобличаващ го като крадец на чужди теоретични разработки.]

Малцина споменават опасността от настоящата реколта на болшевиките във властта в целия Запад.

Норвежките комунисти разрушават страната. Двама от тези комунистически подривни дейци, които са служили на най-високите правителствени постове, са известните агенти на КГБ Йенс Столтенберг (с агентурен псевдоним „Стеклов“) и Торбьорн Ягланд (с псевдоним Юрий“).

През 2012 година д-р Стивън Парис Уорд[Британец, доктор по философия, политически коментатор, поет, с консервативни убеждения.] писа за Столтенберг:

„Настоящият норвежки министър-председател Йенс Столтенберг преди това беше национален президент на Младежката работническа лига. Освен това той бе разпознат като бивш агент на КГБ (кодово название „Стеклов“).“

В статия на агенция Ройтерс, озаглавена „Путин от КГБ е развълнуван, че НАТО предпочете агентът на КГБ „Стеклов“ да стане началник на военния съюз“, четем:

„Руският президент Владимир Путин приветства избора на бившия норвежки министър-председател Йенс Столтенберг за нов шеф на НАТО, заявявайки, че двамата имат „много добри отношения“. Но че от Запада зависи, дали връзките ще бъдат подобрени.

„Имаме много добри отношения, включително лични контакти. Това е една много отговорна личност“, сподели Путин, според преведена стенограма, предоставена на новинарските медии. „Но нека видим, как ще се развият отношенията ни в неговото ново качество“, добави той в интервю със Сергей Брильов за руското телевизионно предаване „Вести“ в събота [19 април 2014 г.].“

Длъжен съм да уточня, че според издадени книги за КГБ, Олег Гордиевски и Михаил Бутков, заедно с Олег Калугин, са смятани за най-добрите анализатори на службата през осемдесетте години. Документи от архива на съветското разузнаване, изнесени от Гордиевски, доказват, че дългогодишният президент на Финландия, „миротворецът“ Урхо Кеконен е бил агент на КГБ. Редом с него изплува и името на един от най-близките му – Ахти Карялайнен, министър-председател и министър на външните работи.[ Вж. Кристофър Андрю, Олег Гордиевски – „КГБ: Поглед отвътре или тайната история на неговите чуждестранни операции от Ленин до Горбачов“ Втора книга, Издателство „Факел“, Издателска компания “K&M”, София, вече цит. съч., стр. 580-581.

Неговата дъщеря беше омъжена за родения в Стара Загора възпитаник на Ловешката немска гимназия[Училището беше специална школа на Държавна сигурност. Една от ковачниците на кадри за нейната дейност. Освен Бригадир „Бриго“ Аспарухов и Атанас Тилев, същото школо е завършил и т. нар. писател Владо Даверов. Неговото истинско име е Владилен. Дадено му е от неговия баща – ортодоксален комунист и полковник. Но въпросният Владимир Илич Даверов все така бива възприеман като „антикомунист“, „демократ“ и даже „талант“! Винаги е бил на хранилка. Без да е завършил висше образование го направиха програмен директор на държавната телевизия. Беше известен с това, че не изтрезнява. Виждал съм го веднъж през януари 1992 г. по време на сбирка в кабинета на главния редактор на вестник „Демокрация“. Беше съвършено нетрезвен, да река тъй. Часът бе около 14. Начело на вестника беше Волен Сидеров, понастоящем Кобзон. Впечатли ме, че беше послушен като девойка от девическо училище. Подчиняваше се безпрекословно на довтасалия от Ню Йорк съветник на Филип Димитров Косьо Мишев. В един миг, когато реши да се обади, Енчо Мутафов, който сетне го смени като главен редактор, му изкрещя: „Трай и си записвай!“ Повече не чухме и „гък“ от „днешния Левски“.] Атанас Тилев.

Бащата на тукашния зет – Жеко Тилев, е бил член на ръководството на БЗНС и дългогодишен главен прокурор на Старозагорски окръг. Потърпевши са споделяли не един и два разказа за това, как старият Тилев без да му трепне окото изпращал на разстрел невинни люде заради техните политически убеждения.

Атанас Тилев, съученик и близък приятел на Бригадир „Бриго“ Аспарухов, се оказа – съвсем естествено – агент на Държавна сигурност с псевдоним „Румянцев“. Както Георги Петрушев – агент „Жорж“, той е бил оженен сполучливо за щерка на високопоставен чужденец. След промените БКП и нейната служба за партийна сигурност го призоваха с назначение за шеф на фалиралите през 1996 година Българска земеделска банка и Добруджанка банка. Обявиха го и за кредитен милионер. И какво от това?

„През 2000 г., в хода на частно дело за клевета, което Тилев води срещу бившия премиер и лидер на БСП Жан Виденов, става ясно, че банкерът е имал досие в бившето Първо главно управление (ПГУ, разузнаването) на ДС от 5 тома под псевдонима „Румянцев”, но то е било незаконно унищожено през 1993 г. от тогавашния директор на Националната разузнавателна служба (НРС), правоприемник на ПГУ от 1990 г. ген. Бриго Аспарухов.

Миналата седмица Комисията по досиетата обяви официално принадлежността към Държавна сигурност на напусналия след банковите фалити през 1996 г. България Тилев.“[Христо Христов – „Доказано: Близкият до царя банкер Атанас Тилев е контролиран от КГБ спецагент „РУМЯНЦЕВ“, Държавна сигурност.com, desebg.com, София, 5 август 2015 г., online: http://desebg.com/kreditni-milioneri/2393-2015-08-05-17-14-19]

По заповед и под ръководството на службата за сигурност на ЦК н БКП през 1984 г. Атанас Тилев регистрира във Виена фирмата “DARU Handelsgesellschaft” mbH – „Търговска компания Дару“ ООД.

„Собственик на 97 на сто от дяловете е самият той, а 3 процента държи регистрираното в Цуг, Швейцария [там бяха регистрирани много фирми на ДС, начело с „Мултигруп“], акционерно дружество „Tampella Trading” AG. Фирмата, търгуваща в сферата на металургията, има офиси в Москва и София, и на територията на Австрия. Извършва основно реекспортни операции, внасяйки от Канада, САЩ, Англия и Германия, и изнасяйки за Русия и България.

След като през 2000 г. се разбира, че досието „Румянцев“ на Атанас Тилев е унищожено от директора на НРС Бриго Аспарухов, бившият кадрови служител на ПГУ Красимир Райдовски заявява в едно свое интервю:

„Именно Тилев прави предложение до шефовете на „Тампела“ да назначат Симеон Сакскобургготски като консултант във фирмата. Според мен по този начин се легендира една възможност да бъде осигурен финансово. Това е мое лично мнение и не ангажирам службата с него. Нямам документи, но знам технологията. Така че това е за мен основният мотив да бъде унищожено делото, защото Тилев е изписал страници за отношенията си със Симеон и е давал информация за него.“

И аз не се съмнявам. Но Райдовски подценява връзките на Симо с влиятелни кръгове по света. Та на сватбата му е присъствал самият Хялмар Шахт, наричан „банкера на Хитлер“! Той се измъква невредим от големия процес на Нюрнбергския военен трибунал. Мадридският дом на Кобургготски е подарък от каудильо – еврейския диктатор Франциско Франко.

http://diagnosa.net/Гласувай:
1
11. krumbelosvet - Тия дни ми върви на budha
15.06.2016 10:01
И пак не разбрах кои са добрите. Авторът вярва на разследванията на Макарти. Е против ционистите и изобщо чифутите. Слага СССР и САЩ в един кюп. Смята за голямо престъпление срещата между Сталин и Рузвелт без Чърчил в Ялта, както и споразумението за сферите на влияние след войната. Голямо предателство от Рузвелт. В оня момент обаче войната продължава и победата не е сигурна. Може ли едни съюзници да воюват, без да знаят какво ще правят след победата? Може да се сбият. Чърчил е бил готов на това. Без да задълбавам в по-подробен анализ, аз виждам в поста главно психологически сблъсък между вкоренен антикомунизъм от една страна, и осъзнаването на очевидната зловеща роля на антикомунисти в днешния свят. И авторът решава вътрешното си противоречие като нарича всички лоши - комунисти.
Щях да забравя. Обикновено при другите автори коментарите са около 3 пъти повече от постингите. Тук са 4 пъти по-малко. Явно не само аз не съм разбрал кои са добрите.
цитирай
2. krumbelosvet - Budha, започвам да настръхвам от страхопочитание, все едно виждам жив Буда.
16.06.2016 11:18
То бива великодушие и търпение, но Вашето е свръхестествено. Да публикуваш чуждо мнение, отрицателно по същество, и да не отговориш, това е мъдрост, май.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 6688812
Постинги: 4190
Коментари: 1127
Гласове: 1559
Календар
«  Август, 2020  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31