Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2016 16:41 - Зарежете, че бедността е блаженство, тя е свинщина, една от най-лошите форми на насилие - 1ч.
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 520 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Европейците – остаряващи, обедняващи, изчезващи[Франсиз Ан „Фран“ Лебоуитз, доста популярна американска писателка, сатиричка, критичка на политиката и обществения живот. Разбира се – еврейка с корени от Руската империя – Лебовиц, твърде мъжествена при това. (“Fran Lebowitz: Capitalism Triumphed Over Both Communism and Democracy” by Mark Karlin, , billmoyers.com, Bill Moyers & Company, Public Square Media, Inc., New York, NY, March 10, 2015 г., online: http://billmoyers.com/2015/03/10/fran-lebowitz-capitalism-triumphed-communism-democracy/)]


Проблемите на „развития“ свят са много. Ще изредя само няколко. Мнозина навярно предвкусват, че ще поставя имиграционните вълни от „третия“ свят начело. Грешат. Този катаклизъм е вторичен и предизвикан изкуствено – пак от „развитите“ страни. Вече, може би, бивши държави. Пък и нали в речта, с която миналата година сам издигна кандидатурата си за президент, Доналд Тръмп постави родните си САЩ в третия свят? Добре е да ви припомня извадки от нея:

www.youtube.com/watch

Тръмп изрече поредица от истини, които не се харесват на големците. Но не това ме занимава сега.

За мен първият и най-важен проблем специално на Европа е остаряващото население. Както сполучливо го определи английски коментатор:

„Истинската бомба с часовников механизъм „население“ не е имиграцията – тя е застаряването.“[http://www.telegraph.co.uk/]
.
image

Илюстрацията, с която е онагледен коментарът, е красноречива. Погледнете я. Не, пред тези хора не са „блеснали житата, окъпани от слънчев лъч“. И ако те „вървят, вървят нататък“, наистина „няма край на шир и длъж“. Понеже са се упътили към вечността. А от нея никой не се е завърнал. Единствен – Исус Христос. Ала той не е умрял, понеже е Бог, не знаете ли?

Авторът се спира на доста от последиците, свързани с остаряването на британското население. Това означава намаляване на броя на работещите. И понеже там, както почти навсякъде по земята, пенсионната система не е превърната в предприятие, а е приходно-разходна, бъдещето пред възрастните хора на Албиона се очертава по-скоро мъгляво и мрачно, близко до тукашното, нежели все по-богато и щастливо.

Към това следва да добавите и социалистическата здравна система, която буквално изсмуква държавния бюджет. Нещо, за което Владимир Буковски предупреди още през 2011 година, но никой не го чу. И защо? Хората обичат да ги лъжат. И не харесват вестителите, които носят лоши новини. Независимо, че тъкмо те говорят истината…

В края на май т. г. Централата на Националната здравно-осигурителна система на Обединеното кралство представи доклад. В него е определена нейната цел в дългосрочен период: да се пригоди към услугите, които ще се очакват от нея. Прогнозата е, „че през следващите десет години до 2024-а населението на Англия ще нарасне с повече от четири милиона души. Лондон ще удари 10-милионната граница. А някои райони в английския Юг ще преживеят увеличение на броя на населението си с около 25 на сто.

Докладът беше последван от публикуването на далеч по-хващащи окото данни за имиграцията година по година. Те показват, както мнозина предвиждат, че миграцията остава повече от три пъти по-висока от „десетките хиляди“, за които Дейвид Камерън говореше през 2010 г.“

Но не това е най-страшното. Други числа тревожат автора и с право. Той пише:

„Това е прах в очите за съперничещите си кампании за оставане или напускане на Евросъюза на референдума от 23 юни. Така и трябва. Но реалният живот, истинският политически живот, преминава отвъд кампанията за референдума. А така наречената „демографска бомба с часовников механизъм“, от която е заплашена по-голямата част от Европа, ще порази и нас. И е необходимо да сме запознати и информирани.

В Англия като цяло, според Националната статистическа служба, населението на възраст от 0 до 15 години ще бъде с 8,7 на сто повече. Броят на онези на възраст между 15 и 64 лазарника ще нарасне с прекалено скромните 3,6 процента.

А пенсионерите? Хората, надхвърлили 65-годишна възраст, ще се увеличат с 20,4 на сто.

Данните са относителни, очевидно не са абсолютни… В действителност, преди да посегнете към клаксона на апокалипсиса, е добре да разпространите една добра новина. Да, живеем по-дълго, наистина. Което означава натиск върху Националната здравна система и другите сходни служби.“

Не ще ви занимавам с разсъжденията по темата. С методите, с които заблуждават хората, че е хубаво да зависят по-дълго от здравната система. Кой обича да боледува и страда?… Онова, за което Буковски предупреди в споменатото изявление, направено в Грузия, е страшно: Ако нещата вървят така, около 2029-2030 година британската Национална здравна система ще има нужда от приходи, равняващи се на целия бюджет на правителството. И за какво? За да може да поддържа това социалистическо равнище на обслужване, от което никой не е доволен – нито пациентите, нито медиците.

Съвсем същите грижи са налегнали останалите европейски държави. Ако има изключение, моля, подскажете ми. Може би новите „източноевропейци“ от Азербайджан, Армения, Грузия, или по-отколешните от Израел?

Точно това очаква Китай и Япония. Там не от вчера се сещат, че промените са наложителни и спешни. Пекинските комунисти отмениха закона за едно дете в семейство. Което не ще предотврати превръщането на най-многолюдната държава и в… най-пенсионерската.

Да ви припомня ли как преди повече от три лета Таро Асо, заместник–министър председател и министър на финансите на най-източната „демокрация“ – Япония, препоръча на възрастните си сънародници нито повече, нито по-малко от това „да побързат и да умрат“! За да може страната да излезе от икономическата криза! Като „умрат по-бързо“, те „ще намалят натиска върху държавата, която плаща за тяхното медицинско обслужване“.[45]


image

Който се надява, че увеличаването на пенсионната възраст, например до навършване на 70 години, ще ликвидира проблема, се заблуждава дълбоко. В резултат можем да видим всякакъв вид трудови злополуки и даже индустриални катастрофи.

Повече от половин век европейците и белите американци не раждаха достатъчно, за да се възпроизвеждат. От началото на 2012 г. броят на новородените бели деца в САЩ е далеч по-малък от тези на смятаните за цветнокожи, включително т. нар. Hispanics – латиноамериканци. Днес Мохамед е най-популярното мъжко име в Англия. По официални данни допреди седем години това важеше само за Лондон и още три английски региона. Сега то е най-често избираното име от родителите на новородени момчета.

ЦРУ очаква, че през 2022 година бялото население на Съединените щати ще се изравни по брой с цветнокожите. Тенденцията към намаляването му е необратима без изкуствен, механичен прираст – имиграция. Нищо по-различно не се наблюдава в Русия.

Когато миналото лято покани имигрантите от Близкия изток, Ангела Меркел просто стана изразител на една неотложна необходимост – бърз приток на млада кръв във Федералната република. Германската нация остарява със същите темпове, които са характерни средно за Европа. Най-бързи сме ние, естонците, италианците… На люксембургците, англичаните, холандците и французите им предстои да стават все по-мургави. Гонят ги скандинавците. Неизбежно е.

Джоел Коткин е професор по градско развитие в Университета „Чапмън“, в Ориндж, щата Калифорния. Той се занимава и с всякакви демографски проучвания, преди всичко на Съединените щати. Преди няколко лета Коткин направо бръкна в раната и посочи заплахата:

„Нито една нация не е прокопсала, когато раждаемостта в нея пада под равнището на възпроизводството и остава там – точно това е състоянието, в което сега се намират Съединените щати. Примерите от миналото се простират от късната Римска империя до Венеция и от Холандия през последното хилядолетие.“

Преди шест години Джоел Коткин издаде книга с любопитното заглавиe „Следващите сто милиона: Америка през 2050 г.“. В рамките на подготовката за нея авторът е кръстосал САЩ надлъж и нашир, обиколил големи и малки градове, надникнал е в много предградия. За да установи ролята на огромните имигрантски потоци, които се настаняват в бедните крайни квартали и обричат Америка на „очарователен упадък“.

Както е видно от заглавието, прогнозата на Коткин е, че през 2050 година в Съединените щати ще живеят 400 милиона души. За жалост, мнозинството от тях – в бедност. Това показва, че не всяко нарастване е положително. В случая с броя на жителите на Америка този показател има по-скоро негативни качества. Понеже в САЩ протичат процеси на бърз механичен прираст за сметка на ниска раждаемост. Истинско заболяване, характерно за целия „развит“ свят.


Зарежете, че бедността е блаженство, тя е свинщина, една от най-лошите форми на насилие

Миналата година Европа беше заразена от същата болест. Обаче няма как да отречем, че вирусът беше сътворен в лабораториите на военно-промишлените комплекси – на САЩ, Европейския съюз, Русия, Саудитска Арабия, Катар, Китай и да не пропуснем – Израел. Тези привидно напреднали общества все по-често ще се сблъскват с изостаналите народи на земята, която, според Коткин, в средата на този век ще има… 9 милиарда жители. Даже да не стане така, населението на онзи – изостаналия свят, ще се увеличава 10 пъти по-бързо в сравнение с Америка.[ Вж. “The Next Hundred Million: America in 2050” by G. Pascal Zachary, Special to The Chronicle, “San Francisco Chronicle”, sfgate.com, San Francisco, CA, Sunday, February 28, 2010 г., online: http://www.sfgate.com/books/article/The-Next-Hundred-Million-America-in-2050-3271555.php]

Успоредно с тези процеси тече още един – трудно забележим. Внимавайте, защото той засяга и нас. В големите градове се наблюдава сериозно разделение по етнически (верски) и имуществен принцип. В техните покрайнини се обособява специфично бедняшко етническо малцинство, което остава „невидимо“ от държавата, но и то не е подвластно на нея. Става дума за ядра, които започват да разрушават самите държавни устои. Те стават недосегаеми за правоохранителните органи. Обаче не чрез корупция, а по чисто естествен, нека го наречем – роднинско-махленски хайдутски начин.

Пиша за тези неща от поне две десетилетия, че и малко повече. Особено усърдно бих камбаната на тревогата след преброяването на населението през 2011 г. Свалиха телевизионното ми предаване уж заради тези мои анализи. Ще ви припомня откъс от друга моя телевизионна поредица.

Ето как започнах предаването, носещо името на тази медия, на 26 март 2014 година:

www.youtube.com/watch

Какво ми даде основания да твърдя, че данните от преброяването на населението, проведено в началото на 2011 година са изкривени и не отговарят на действителността? Фактът, че то беше възможно да се извърши и по интернет, при това, без значение къде е постоянното местожителство на „респондента“ – преброявания. Казано на нормален език, доста нашенци, които живеят извън пределите на страната, се изкараха, че са си тук. Познавам и знам за такива в САЩ, Западна Европа, Турция…

Освен това не малка част от едно малцинство не притежава документи за самоличност. Друг дял от него – предимно в крайдунавските краища – има румънски паспорти, но не и тукашни.

Един от разрезите, направени от Националния статистически институт тогава, именно по народностна принадлежност, май показа голата истина: тогава са установени 6 680 980 души. (Вижте илюстрацията.) Кои не са отговорили на въпроса за своя етнически произход, моля ви се? По данни на ЦРУ към юли 2013 г. населението на България е възлизало на 6 981 642 души.[Вж. “People and Society”, Europe: Bulgaria, “The World Factbook”, Central Intelligence Agency, Office of Public Affairs, Washington, D.C., 2013 г., online: https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/bu.html] По мои – около 6,7 милиона. В двата случая бройката е по-достоверна от тази, представяна от Националния статистически институт в София (НСС):

„Към 31 декември 2012 г. населението на България е 7 282 041 души.“[„Брой и структури на населението“, „Демографски процеси през 2012 година“, Национален статистически институт, nsi.bg, София, 2013 г., стр. 1. Целият документ е достъпен в pdf от online: www.nsi.bg/EPDOCS/Population2012_IZXIDOM.pdf]

Всеки „да брои“ сам. Не моите роднини колят и обират по села и градчета, даже в столичните квартали…

Ако сте чели романите на Джейн Остин, или поне сте гледали някои от техните екранизации, е вероятно да сте схванали и какво означава комфорт. Възможно е да се приеме като удобство, но думата означава успокоение, облекчение… Казано на турски, истинското, буквалното значение, е: рахат – спокоен, безметежен, блажен живот.

Героите на английската писателка са представители на две класи – на средната и на аристокрацията. И те, по някакъв на пръв поглед приказен начин, съжителстват в… комфорт. Самата авторка не крие, че се гордее с героините си – основно момичета от средната класа. Те притежават качества, които умножават и усъвършенстват. Затова съвсем не инцидентно успяват да си осигурят живот в комфорт сред по-висшите.

Това е естественият, еволюционният път за развитие на човешките общества. Той напредвал. „Народният крал“, както нарекли френския монарх Луи ХVІ, бил образец за приемане на съвременното, напредничавото. По-късно руският император Николай ІІ – също. И единият, и другият били покосени от революционерите. Знаете кои били те.

Двамата владетели поели по пътя на модернизацията не само на обществените отношения, но и на бита. Например, в страните им масово навлизали водоснабдяването, канализацията. Съвременните тоалетни с водно почистване[Днес обозначавани с английското съкращение WC – от water closet.] престанали да бъдат „чудо“, поне в градовете.

Вместо разширяване на средната класа, както е било у нас през първата половина на миналото столетие и на Запад между 1970 и 2000 година, сега сме свидетели на нейното свиване. Говори се, че са я обрекли. Кои? Сетете се сами. Възможно е някой ден за нея да се говори като за екзотика…

Ето кой е вторият гигантски проблем, който засяга Европа, САЩ, Япония. Той е свиването на производството, намаляващите доходи при нарастващи цени, стопяването на средната класа и с това – разширяването на територията на бедността.

Преди да изложа някои факти, нека чуем какво мисли министърката на външните работи на Мексико Клаудия Руиз Масио. В сряда, 8 юни 2016 г., тя даде интервю за другарката Кристиян Аманпур – една от главните медийни държанки на Интернационала, понастоящем въртяща публичния дом на телевизия CNN в Лондон.[Тя е като доста тукашни медийни курви. Когато напусне една голяма телевизионна мрежа, незабавно започва да проституира в друга. Преди две-три години стана така, че издаде четата. Едновременно работеше на договор в DBC и CNN. Което е докозателство, че не само у нас медиите са притежание на ЦК на БКП. Навсякъде по света е така. И това оръжие за масово поразяване на съзнанието е едно от най-страшните. Не забравяйте, че тези лесно продажни безполови същества най-често биват свързани с евреи. Другарката Кристиян Аманпур е иранка, родена в Англия. Но е омъжена или оженена – как да узнаем – за евреина Джеймс Рубин, бивш помощник-държавен секретар в правителството на отявления комунист Бил Клинтън. Сетне го направиха говорител на Държавния департамент – външното министерство. Това е своеобразна тайна оценка на пълната некадърност за друго на назначените на този пост. Беше съветник на държавната секретарка Хитлери Клинтън. Вече предчувства предстоящото си издигане, когато лезбийката влезе в Белия дом като наемателка – може би – последната. По-малкият брат на другарката Аманпур от друг брак на баща й – Косроу, е женен за иранската принцеса Шаназ Пахлави. Кристиян е племенница на генерал Надер Яханбани, който по време на монархията 20 години е оглавявал иранските ВВС. Свален е по време на революцията на аятоласите през 1979 г. Еврейското в рода личи по кръвосмешенията. Чичото на Кристиян Аманпур – капитан Насрола Аманпур, е бил женен за по-малката сестра на нейния полубрат Косроу и на братовчед си Надер Яхабани.] А след това и оценката за американската икономика през последните две десетилетия на професор Питър Дейл Скот, учен, дипломат и университетски преподавател. То е предшествано от прочутото предупреждение на президента на Съединените щати Дуайт Дейвид Айзенхауер, отправено към американския народ в неговата прощална реч от Белия дом, на 17 януари 1961 г.

www.youtube.com/watch

От години не аз, а известни и доказани икономисти от самите САЩ и други западни страни твърдят, че Съединените американски щати са фалирала държава. Още преди 52 месеца се позовах на уважавания американски финансист и икономически коментатор, евреина Питър Шиф. Подобно на детенцето в Андерсеновата приказка „Новите дрехи на краля“, той изрече истината: „Императорът е гол!“ Срамотиите на Съветските американски щати няма как да бъдат прикрити. В своя книга, излязла на пазара през май 2012 г., Шиф заключи:

„Америка повече не е в състояние да плаща сметките си.“[ Peter Schiff – “The Real Crash: America’s Coming Bankruptcy – How to Save Yourself and Your Country”, St. Martin’s Press, New York, NY, 2012 г., стр. 274.]

И постанови присъдата, от която няма мърдане:

„Когато отделен човек потъне в дългове, които не е в състояние да изплати, обявява фалит. И тогава формулира възможния най-вероятен, изстискващ последните му жизнени сили план за издължаване спрямо своите кредитори. Но всички те го стрижат до голо.

Време е Съединените американски щати да обявят банкрут.“

Всеизвестно е, че дългът на Съветските американски щати е неизплатим. В началото на този месец – юни 2016 година, той възлизаше на 19 230 634 229 070 долара.[http://www.concordcoalition.org/] Повече от 19 трилиона!

В такъв случай, кои са онези, които „ги стрижат до голо“?

Данните са от надпартийната организация „Коалиция на победата“ – “Concord Coalition”. Тя е основана от Уорън Лъдман и Пол Тсонгас, действащи сенатори в Сената на САЩ, и бившия министър на търговията Питър Джордж Питърсън. Тримата и техните съмишленици отстояват схващането, че Съединените щати трябва да престанат да трупат дефицит. Тоест – да живеят на кредит. Кои са онези, които им отпускат кредитите?

Ето го отговорът на току-що зададения въпрос.

Основателите на фондацията, хиляди икономисти, финансисти, дребни предприемачи искат страната да се завърне към производство и икономически растеж. Но с това е свършено. Те не приемат и не разбират световната революция и нейните цели. Махат с ръка – „конспиративни теории“. А животът ги опровергава…

diagnosa.net/Гласувай:
2
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 6188259
Постинги: 4190
Коментари: 1145
Гласове: 1520
Календар
«  Октомври, 2019  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031