Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2016 22:36 - Светът според най-големите богаташи, комунистите от Запада
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 1435 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Животът с курва – даже с най-добрата курва
на света – не е легло, обсипано с рози[ Хенри Милър, американски писател, драматург. (“Quotes about Bed of Roses”, Quotemaster, quotemaster.org, Stamford, Lincs, UK, online: http://quotemaster.org/bed+of+roses)]

image


Само на кръгъл тъпанар, изсран в някое милиционерско мазе я от баща убиец или от майка певица в квартална шкембеджийница, би му хрумнало да помисли, че мога да браня Русия. Мен тукашната Чалгария вече почти не ме интересува, та съветската?! Лошото е, че се оказах прав в прогнозите си: обречени сме да бъдем в лапите на злата изгладняла мечка, отглеждана в кремълската зоологическа градина. Западна Европа – също.

Нима през февруари 2014 година не изрекох от телевизионния екран, че санкциите срещу Москва са вода в мелницата на Путин? Колко пъти писах в тази медия, че те са насочени срещу Европа и помагат на Русия? Но не, всезнайковците са убедени, че „блянът на Владимир Владимирович е разпадането на Евросъюза“. С тази мисъл се събужда в кремълските си покои, с нея заспива!

И защо тукашният масов дегенерат – 99 на сто от населението – вярва в това? Понеже някои Соломон Пассиевич, Иван Кръстевич, „Ивайло“ Инджевич, Огнян Минчевич, Любо Курвалезич, „Алберт“ Коритарович или измъкналият се от мрака на геената Илиян Беновски го е заявил. Пропускам много други – все същите: легнали си като болшевики, на другата заран станали вече отявлени евроатлантици. Вие да видите!

Единствен представих, как в резултат на санкциите Русия се взима в ръце и напредва в осигуряването на изхранването си. Не, и там не е дадено всекиму да бъде фермер и да получава Путинови субсидии. Това се полага само на избраните – доказалите своята вярност на КПСС и КГБ. Защото:

„Днешното правителство на Русия или е ариергард на преминалата в нелегалност номенклатура, или е авангард на новата номенклатура, излизаща от нелегалност…

А златото на партията остана в сигурни ръце.

И не го търсете, защото дори и да го намерите, няма да ви бъде от полза. Защо ли? Ами защото световната революция, за която бяха мечтали Илич и Парвус, вече е факт.“[Игор Бунич – „Златото на партията“, издателство „Прозорец“, София, 1996 г., стр. 350.]

image


Тези дни трима видни европолитици от различни разцветки удариха темане Путину. А нашата банкянска мома омекна относно идеята за някакъв черноморски военен флот, който „да брани“ румънците, турците и нас от… руснаците. Да не викаме дявола! Те – не руснаците, а Съветите, никога не са си тръгвали. Петата им колона действа под маската на евроатлантическа мафия. Техни момчета и момичета оглавяват САЩ, Британия, Франция, Германия, НАТО…

Който знае езици, да прочете. Барак Обама е отгледан като марксист в средите на „Черните пантери“. Ех, колко невежество има по този свят!

Все по това време германският министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер „предупреди НАТО да не се занимава с „разпалване на война“.[Вж. “German minister warns Nato against ‘warmongering’”, BBC News, BBC, bbc.com, London, Saturday, 18 June 2016 г., online: http://www.bbc.com/news/world-europe-36566422] Вярно, че той е социалдемократ, сиреч „ляв“, според всеобщо насадените представи. Може би видната еднакво отвсякъде гедерманска комсомолска активистка Ангела Меркел е „по-дясна“? Дали крие убежденията си в панталона. Говорят, че не носи рокли и поли, за да не й се видят топките. Били „железни“, твърдят зевзеците в Берлин…

image


„Г-н Щайнмайер заяви, че разширяващите се маневри на НАТО, извършвани през този месец, са контрапродуктивни за регионалната сигурност и биха могли да разпалят търкания с Русия.

Той настоя военния съюз НАТО да замести ученията с повече диалог и сътрудничество с Русия.

НАТО проведе 10-дневни тренировки, симулиращи руско нападение над Полша. В учението, което приключи в петък [17 юни 2016 г.], участваха около 31 000 войници, както и бойни самолети, кораби и 3000 транспортни средства.

Русия засилва своето военно присъствие по границите си. През февруари тя проведе бойни учения, включващи 8500 военни, в южните райони близо до Източна Украйна, които се държат от проруски бунтовници…

„Онова, което не можем да си позволим сега, е по-нататъшното изостряне на ситуацията чрез дрънкане на оръжие и заплашване с война“, заяви г-н Щайнмайер в интервю, обнародвано в германския вестник “Bild am Sontag”.[Буквално: „Неделна снимка“, нем.]

„Който си въобразява, че един символичен танков парад по източните граници на алианса ще допринесе за сигурността, греши. Добре ни съветват да не създаваме претекст за подновяване на старото противопоставяне“, рече той. Допълвайки, че би било „фатално да се търсят само военни решения и политика на възпиране“…

В интервю за вестник “Bild” в четвъртък [16 юни] генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Русия търси начин за установяване на „зона на влияние с военни средства“, с „масивна милитаризация“ край границите на НАТО.

Русия постоянно твърди, че присъствието на войски на НАТО край нейните граници е заплаха за нейната сигурност.“

Ако перифразираме изявлението на комунето, познато в родната си Норвегия като агент „Стеклов“, ще установим, че „САЩ търсят начин за установяване на „зона на влияние с военни средства“, с „масивна милитаризация“ край границите на Русия и по целия свят“. И какво ще се промени? Нали действат ръка за ръка? Както през Първата и Втората световна война. Русите или Съветите все са били съюзници на американците, британците и французите. С изключение на Наполеоновите нашествия и прословутата Кримска война.

image


Народът казва, че стара любов ръжда не хваща. Пък и кой създаде както Съветските американски щати, така и Съюза на съветските социалистически републики върху пепелищата на Руската империя?

Не е ли странно, меко казано, че тукашните медийни чиновници – евтините леки момичета и жени от електронно-печатните бардаци на ЦК на БКП – не отделят внимание на такива изяви? Хенри Милър натуралистично е писал:

„Една курва никога не е прекалено уморена, за да откаже да разтвори краката си. Някои от тях може и да заспят, докато ги клатите. Във всеки случай, ние сами сме решили да слезем до нейната стая. Ако не беше така, нямаше да кандисам да платя на сутеньора й за нощта.“[Henry Miller – “Tropic of Cancer”, Published by New American Library, a division of Penguin Putnam Inc., New York, N, 1995 г., стр. 264.]

Не друг, а публиката – зрителите, слушателите, читателите – поддържат медийните бардаци.

Ако питате мен, както не веднъж съм заявявал, историята с внезапното противопоставяне на Русия, започнало действително неочаквано през късната есен на 2013 г., е геополитическа игра. Тя е прекалено сложна за местните Ганьовци. Далеч надхвърля нищожния им умствен потенциал и тяхната милиционерска псевдо ерудиция. В тази глобална пиеса водещата роля е поверена на Владимир Владимирович. Съвсем не току-така Бенямин Нетаняху, един от старшите чиновници в интернационалната политика, го навести три пъти за пет месеца. От поредното му назначение за израелски премиер през миналата година – четирикратно.

При Путин се отбиват, за да го молят, „като по-силен да бъде великодушен и пръв да предложи отмяна на санкциите“, както постъпи Саркози, Франсоа Никола, Павел Стефанович, че и дьо Наги-Боска[Дребна и разорена унгарска благородническа фамилия, получила титлата през ХVІІ век в битки с отоманците. Освен по гръцка линия – на солунски дьонмета, Саркози е чифут и по унгарска. Семейството му е оцеляло благодарение на бракове с богати еврейки.] при това, от солунската сефарадска фамилия Мала с прякор Бенико.[Вж. “Sarkozy: All sanctions should be lifted, but Moscow needs to reach out first”, RT, Autonomous Nonprofit Organization “TV-Novosti”, Moscow, Tuesday, 16 June, 2016 г., online: https://www.rt.com/news/346971-sarkozy-russia-sanctions-defense/ ]

image


Със своето комунистическо минало от дете, с досието си в КГБ – понастоящем ФСБ, по-рано оглавявана от Путин, Йенс Столтенберг диригентът на натовския оркестър налага на организацията онази музика, която му композира неговият кремълски сайбия.

За Меркел и останалите има ли смисъл да отварям дума?

Западна Европа няма къде да пласира и без друго оскъдната си продукция. Сама затвори руските пазари за нея. Дали и това не й беше наложено от другаде? А сега всички сме заплашени от Трансатлантическото споразумение за партньорство и инвестиции. Случайно ли Барак Хюсеинович се е отдал на голфа, и единственото извън него, което го занимава, е да надцака „коза“ Доналд? Което почти не му се отдава.

Миналата година водещ на пресконференциите в рамките на Световния икономически форум в Русия беше смешният дядка Чарли Роуз. Тогава той беше на 74 и задаваше най-угодническите възможни въпроси. Отново само в тази медия видяхте пространен откъс от разговора.[www.youtube.com/watch] Продължава да мърси екрана с предаване в CNBC. Там май повече ценят верните прислужници на Интернационала.

Този път обаче в неловко положение изпадна самият Владимирович. Той беше платил на индийския мюсюлманин, станал американец, Фарийд Закария, за да води тазгодишното издание на форума в Санкт-Петербург. В първия миг, когато синчето на лидер на партията Индийски национален конгрес се опита да се отклони от сценария, Володя Кремълский го захапа. И стана за смях в очите на знаещите.

Видеозаписът от интервюто е в архива ми, но не ми се занимава с глупостите на двамата нищожни слуги на синедриона. Путин прекъсна Закария, обвинявайки го, че се превръща в журналист. А той, видите ли, бил много известен в Русия, но не като водещ на CNN и едновременно с това шеф в еврейското списание “Time”. Народните маси го познавали като… интелектуалец. Да се пръсне човек от смях!

Та нали само през лятото на 2012 година, преди няма и четири лазарника, хванаха другаря индийски американец и „интелектуалец“ на всичко отгоре, в… плагиатство! Не го уличиха. Разобличиха го. В „своя“ книга беше преписал статия на журналист от “The New Yorker” по нашумялата като буря в чаша вода вечна тема за контрола над продажбата на оръжия. Не, не го бе цитирал, а нагло си беше присвоил текста!

image


Закария беше уволнен от CNN и от списание “Time”, където тогава, както и днес, работеше едновременно. Че и преподава?! След което поднесе извиненията си и след около месец го върнаха на работа и на двете места. Защо?

Всеизвестно е, че другарят Фарийд Закария е илюминат. Той е харвардски възпитаник. Илюминирали са го като студент. Бил е изпълнителен редактор на тримесечното списание “Foreign Affairs” – издание на Съвета за чуждестранни отношения, един от мисловните центрове на тайното световно правителство. Друг въпрос е, че в него гъмжи от безмозъчни като съветския агент Хенри Кисинджър, Семюъл Хънтингтън, „предвидил края на историята“, само по себе си безумие…

В списанието пишеше „гениалната“ Юлия Тимошенко – еврейско-арменската „газова царица“ на Шамбат, Малорусия – понастоящем Украйна. С контра-статия срещу нейните фантазии се опитал (не съм следил изданието) да излезе настоящият руски външен министър Сергей Лавров, състудент на Ирина Георгиевна Бокова. В синхрон със „свободата на словото“ ръководството на изданието не допуснало публикуването на Сергей-Лавровия текст… Това представляват в реалния живот „свободата на словото“, „правата на човека“ в „най-демократичната“ страна.[www.youtube.com/watch]

Светът според най-големите богаташи, комунистите от Запада

Нейсе, в замяна на това Фарийдчо е публикуван навсякъде във влиятелните еврейски вестници и списания: “Newsweek”, “The Washington Post”, “New York Times”, “The Wall Street Journal”, “The New Yorker”, “The New Republic”, “Slate”. В някои от тях е работил, в други е бил хоноруван коментатор със собствена печатна територия… Доверена фигура!

И сега, ни в клин, ни в ръкав, Путин го обявява за нещо като „рокзвезда“ сред руските мужици, остатъчните колхозници. Но не като телевизионер, а в област, в която е признат за… кръгла нула! Та Томас Стърнс Елиът, Умберто Еко, Джони Кеш, Мартин Лутър Кинг, “Led Zeppelin”,[Независимо, че американският съд ги оправда, в показанията си пред него китаристът Джими Пейдж призна: Уводният риф на песента „Стълба към рая“ – “Stairway To Heaven” – не е негов. Мотивът бил известен от 300 години… „Автор“!] Дан Браун, Дж. К. Ролинг и “Deep Purple” са плагиатствали, че един Фарийд ли…

Дали Путин стори това на майтап или от незнание? Обаче Фарийд се смути. И да се е изчервил, е невъзможно да се установи – заради боята на мутрата му. Макар че и чернокожите почерняват. Момчета от групата “Eruption” са ми го показвали на ръцете си…

Такива неща ставаха, докато на Албиона, в Германия и Полша, в Румъния и Турция, в България и Франция тиражираха някаква „руска заплаха“. А тя никога не е спирала, товарищи таварашутки!

„Нищо не ще порази Русия така, както забраната на нейните лекоатлети да участват в Олимпиадата в Рио – нито санкциите на САЩ и Евросъюза заради Украйна, нито загубата на песенния конкурс на „Евровизия“, нито даже нейното изключване от Г8“ – писа доста известна британска журналистка. – „Също така хор от гласове извън Русия ще отговорят на това: Радостно и добро нещо. Ако една спортна забрана е достатъчна, за да убеди руснаците, че страната им позорно отпада от интернационалните стандарти и трябва да се научи „как да се държи“, значи още по-добре. Натискът върху Владимир Путин от неговите царедворци до последните избиратели със сигурност ще повлияе за промени.

Лошото е, че, погледнати от Русия, нещата не изглеждат така. Нито е евентуален национален подтик за „взимане в ръце“ може да бъде резултатът от това. Разбира се, тяхната страна вече не е спортна свръхсила, каквато беше, докато се състезаваше като част от Съветския съюз. Но Русия е щура по спорта, като всяка друга страна. И една забрана за нейните атлети да отидат в Рио ще бъде третирана като атавистична отживелица, връщане към все още незабравения западен бойкот на Московската олимпиада през 1980 година…

Заемането на твърда позиция заради Крим, или забраната на IAAF изобщо не нанася никакви щети на Путин в самата Русия. Сега в Москва обобщението на западните обиди (както ги възприемат) биват осъждани като собствена версия на Запада за негова хибридна война. Като действия, които, взети заедно, трябва да съставляват обявяване на война, но ги подминават като нещо друго.“

Тук вече проличава искрица надежда за вразумяване. Опит за разбиране на онова, което някои наричат „руска душа“, а аз – стадно чувство. По простата причина, че руснаците, откакто съществуват във вид на обособена нация – държава, отделила се от средновековната Велика България, винаги са били управлявани деспотично. Техните царе и императори, болшевишките им властници, като започнете от Иван Страшни, по инерция наричан с руското Грозни, та чак до Путин, неизменно са потъпквали свободата и правата им по най-жесток начин.

Но през вековете на тези смазани крепостни, а по-късно и откровени роби на комунизма, им оставаше едно единствено нещо – да изпитват гордост, че са част от „велика държава“! Не мога да го разбера, но това е мой проблем. Както не схващам съпоставимите чувства на другите големи нации – американците, британците, французите, германците, китайците, японците, в по-малка степен корейците.

Не веднъж съм цитирал онази блатная частушка, която разкрива дереджето не на един народ – руския, а на многото етноси, които съставляваха СССР:

„Самолёт летит на небо и мотор работает. Мы на улице сидим и картошку лопаем.“
"
image


Което изчерпва цялата философия на съветската действителност и начин на живот на простолюдието – раята. Не го ли проумеят, западните лидери са обречени. Тези хора – руснаците, ако след толкова продължителен болшевишки гнет въобще ги приемаме за човешки същества, са в състояние да понесат всичко. Те са издържали Голодомора в Украйна и обсадата на Ленинград. В двата случая се е наблюдавал канибализъм, ако не знаете. Опитът за накърняване на мегаломанските усещания на руснаците, необясними за хората, за Homo sapiens, издава завършена глупост или солидната преднамереност за тяхното уязвяване.

И още нещо. Разбрахме се, че приемането на държавата Украйна е проява на ленинизъм. Иначе казано, американците и западноевропейците са ленинци, ярки представители на болшевишкото малоумие. Какви са тези, които тук изживяват същото, помислете добре. Ако още можете…

Има и друго. Какво представлява споменатата групировка Г8, от която Русия беше отстранена? Този вид самочувствие, за което писах досега, е „радостта на ратая“ по оценката на Игор Бунич. Именно него има предвид авторката, когато споменава организацията, останала седморка, но не великолепна. В нея не забелязвяме страни като Монако, Люксембург, Швейцария, Дания, Андора, Лихтенщайн… Ако питате мен, предпочитам да живея в тях, а не в някоя от „великите сили“ от Г7. Вие тълкувайте защо.

Ще ви помогна с жокер, изрисуван от Ърнест Хемингуей непосредствено след Първата световна война. Като военен кореспондент, в кратко описание, изпратено от Вадуц, той описва, че в Лихтенщайн „всички живеят добре с изключение на принца,[ По нашему – княза.] защото него го болят зъбите“…

Една неосъзната заплаха е надвиснала над човешкия род. От една страна християнската цивилизация в Европа е на път да изчезне. Каквато и да е, с всички зверства, които е извършвала уж в името на Бога, а всъщност – за интересите на елитите, тя е допринесла твърде много за развитието на света.

В същото време, със своите умишлени действия ужким насочени против Путин, а на практика срещу собствените им народи, западните управници и техните скрити повелители помагат за по-бързия край на европейската цивилизация и за извисяването на зла кагебистка фигура. Никога след Сталин не е имало толкова обичан и уважаван съветски ръководител – в Русия и по света – какъвто понастоящем е товарищ Владимир Владимирович. В ужаса на последиците от това ще се уверите не след дълго.

Цитираната лондонска авторка продължава с наказанието за руските спортисти, наложено от Международната лекоатлетическа федерация, оглавявана от четвърт индиеца сър Себастиън Коу. Още не е обяснил как през 1980 година участва на игрите в съветската столица. Нито по какъв начин му присъдиха златните медали на 1500 метра тогава и на следващата Олимпиада в Лос Анджелис четири лазарника по-късно? Защото, заради бойкотите нямаше допинг-контрол, може би? Брежнев и Горбачов ли ходатайстваха за баронетската титла пред Лизи, или самият Либерман, а по майка Файнщейн, познат като Андропов, Юрий Владимирович – шеф кагэбистов во всем мире.

Та товарищ sir Коу, Себастиан Нюболдович, the cleanest athlete in the world – самый чистый атлет в мире, наложи забрана над руския лекоатлетически тим. С душата си я приветствам, но не и с разбиранията и разума си. Мери Деджевски, еврейка, работила като задгранична кореспондентка на “The Independent” във Вашингтон, Париж и Москва, а сега със своя рубрика в “The Guardian”, получава пари и от университетите на Лондон и Бъкингам. Тя продължава:

„Една руска контестация може да означава, че забраната не е окончателната присъда. Но тя не бива да бъде такава и за Запада. Извънредният demarche[ В дипломацията – излагане на възгледи.] дойде през почивните дни [18-19 юни] от германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер… Той обвини НАТО – съюз, най-малкото да не забравяме, в който Германия членува – в „дрънкане на оръжия и разпалване на война“ чрез насрочването на военни маневри близо до границите на Русия. Това, каза той, не е начинът за отношение към Русия; време е за възобновяване на диалога.

Щайнмайер е предпазлив политик, и е невероятно, че е изрекъл тези думи без – най-малкото – мълчалива подкрепа от канцлерката Ангела Меркел. Което предполага, че между европейските членове на НАТО съществуват остри различия и несъгласия за това как да се държат с Русия: дали с наказателна изолация или да се ангажират с по-добър курс.“

Домораслите ни „евроатлантици“ – все комунисти, тъй като заразата се предава по наследство – затраяха като „бияни гъзове“, както си изразяваше пред мен добре познатият габровец Иван Вуцов. Още повече, че подобни трели прозвучаха отвъд Океана и достигнаха Стария континент. Еврейският професор в Станфордския университет Джош Коен заяви, че „Обама и Тръмп са съгласни за едно нещо – и са прави“. Така е озаглавена статията му, поместена на електронната страница за мнения на информационната агенция “Reuters”.

„Отвъд взаимното презрение помежду им, Обама и Тръмп са съгласни за едно нещо: Когато се стигне до външна политика, Съединените щати поддържат прекалено много „волни ездачи“ – съюзници от НАТО, които се облагодетелстват от американската военна подкрепа, без да допринасят достатъчно за своята собствена сигурност. Докато поставянето под съмнение на важността на НАТО за Съединените щати да е анатема за по-значителната част от вашингтонския външнополитически елит, има солидни причини за оспорване на мащабите, в които НАТО наистина съдейства за американските национални интереси.“

Опа, нали НАТО е „отбранителен съюз“, чиято цел е колективната сигурност на страните, членуващи в него? Сега излиза, че първостепенната му грижа е „да съдейства за американските национални интереси“! Изглежда, при колективната сигурност е като с колективната отговорност – просто не съществуват. При първото няма безопасност, във второто никога не се намират виновни…

Този урок сме го научили. Така беше във Варшавския договор. Най-високи оценки по него изкарваха комунистическите отроци, които бащите или водещите им офицери, или и двата фактора заедно, кога с връзки, кога с измама, освобождаваха от… военна служба. Например верният червен фашистки атлантик Соломон Пасси или известният с бързата променливост на убежденията си пишман националист Волен Кобзон, бивш „антисемит“ и съмишленик на първия и на ДПС през ранните години на прехода от „народна демокрация“ към същото в рамките на беззаконието. Което не попречи на товарищ Соломон Исакович през 2009 г. да се кандидатира за генерален секретар на НАТО. Явно е имал по-нисък чин в КГБ. Затова не успя.

Но да продължим с професора, чието фамилно име Коен го прави пръв във всяка синагога.[Когато на кантора – еврейския мюезин – му се налага да пропее, се обръща към присъстващите на церемонията и първо пита дали има някой Коен. Ако има, той следва да пропее пръв. Няма ли, пита за някой Леви, защото е втори по право. Чак след като се установи липсата на представители на тези родове, смятани за „библейски“, нищо че иде реч за хазари, певецът започва да вие и да мърмори.]

„От двете си страни заобиколени от океани и от стабилни съседи от север и юг, Съединените щати не са изправени пред никаква заплаха за своето съществуване в непосредствена близост. А докато въоръжената с ядрени бомби Русия със сигурност би могла да унищожи САЩ повече от многократно, то и Съединените щати биха могли да сторят същото на Русия. Руският президент Владимир Путин притежава множество неприятни качества – но желанието за национално самоубийство не е едно от тях.

Освен това Вашингтон едва се справя с оскъдните си финанси. НАТО препоръчва всяка страна-членка да харчи за отбрана по минимум два процента от своя брутен вътрешен продукт (БВП). Обаче, съгласно статистиката на НАТО за 2015 година, само пет държави – САЩ, Полша, Естония, Британия и Гърция – изпълняват поставената задача. [Гърците на какво отгоре, от какъв зор им е на гол задник чифте пищови?!] Това несъответствие и противоречие съществува независимо от факта, че дяловете от БВП на другите членки на НАТО общо допринасят за бюджета на съюза почти 20 трилиона долара – с 3,5 трилиона повече от вноската на Съединените щати.“

Който плаща, поръчва музиката. Сега изясни ли ви се, защо НАТО следва да се грижи за националната сигурност на САЩ? Както навремето всички васали на СССР във Варшавския договор се грижеха за безопасността на метрополията. Ала професорът Коен продължава с още изненадващи за мнозина факти:

„На американските лидери им е необходимо и да проведат твърд разговор с германската канцлерка Ангела Меркел. Общо взето, Германия разполага с най-голямата икономика в Европа, с БВП доближаващ 4 трилиона долара.[ За сравнение, приходите на Чалгария в нейния бюджет възлизат на 32,2 милиарда лева или 18,75 милиарда долара. Това прави 0,1875 трилиона долара. Или икономиката на тукашата Номенклатурия е 21,33 пъти по-слабо развита от германската.] Обаче през 2015 г. Берлин похарчи за отбрана едва 1,8 на сто от своя БВП – което представлява малък спад от над 30 милиарда долара.

А и състоянието на германската войска не вдъхва доверие. Германските товарни военни самолети не винаги могат да се вдигнат от земята. А германските военни признават, че много от техните танкове, хеликоптери и бойни самолети също са неизползваеми. Даже в един конкретен и силно смущаващ случай, по време на големи учения на НАТО през 2014 г., германските войски компенсираха недостига на тежки картечници като вместо това използваха метли.

Нещо повече, независимо, че НАТО се конфронтира с Русия, Берлин върти сделки с руския газов монопол „Газпром“. Миналия септември „Газпром“ и различни европейски компании подписаха споразумение за изграждането на петролопровод за природен газ „Северен поток 2“ пряко между Германия и Русия. „Северен поток 2“ заобикаля германските съюзници в Централна и Източна Европа, включително и Украйна. Което ще им струва загуба на приходи от транзитни такси и ще отслаби техните лостове за влияние върху Русия.

Макар германските съюзници от НАТО да не са щастливи заради „Северен поток 2“, при пътуване до Москва през октомври германският вицеканцлер Зигмар Габриел[ От Социалдемократическата партия.] заяви на своите домакини, че „Северен поток 2“ ще „остане под компетенциите на германските власти,….. а следователно възможностите за външна намеса ще бъдат ограничени“. Германия има пълното право да осигурява своите икономически интереси и сигурността си – даже, ако сделки като „Северен поток 2“ отслабват западните санкции срещу Москва. Но този тип егоистично поведение би накарал онези, които взимат политическите решения във Вашингтон, да се замислят дълго и задълбочено за онова, което настоящата структура на НАТО допринася за американските национални интереси…

Второ, американските политици, приемащи важните решения, би трябвало да заявят на своите натовски съюзници, че е време да се захванат сериозно с увеличението на техните разходи за отбрана. Ако всички останали 27 страни в НАТО повишат своите финансови контрибуции до миниум два процента от техните БВП, това би представлявало допълнителни 132 милиарда долара в разходите за отбрана – достатъчно солидно укрепване на общите способности на НАТО.

За да засили допълнително своето могъщество, Вашингтон би трябвало да уведоми 23-е държави, членуващи в НАТО, които не отделят за отбрана 2 процента от своите БВП, че имат пет години, за да достигнат тази цел. И че всички страни, които не се справят, рискуват да загубят американските гаранции за сигурността си. Макар това да звучи крайно – и представлява нещо, което, по принцип и въпреки всичко, Съединените щати никога не бива да следват – то най-малкото би отрезвило умовете в Европа.

Освен това е необходимо президентът Обама да проведе отделни разговори с лидерите на прибалтийските страни, по-специално с тези на Литва и Латвия. Ако Прибалтика наистина се страхува от враждебна риторика, трите държави биха могли да потърсят Израел – друга малка страна, която се вижда изправена пред заплахи за съществуването си. Населението на Израел е само осем милиона души – повече от 25 на сто от него са освободени от задължителна военна служба – а ето, че израелците изразходват над 5 процента от своя БВП за отбрана. А Израел разполага с действаща армия от повече от 160 000 души.[ Всяка година Израел получава само военна помощ от САЩ в размер на не по-малко от 3,5 милиарда долара, заплащани от американците. Отделно други милиарди!]

Обратно, прибалтийците – с общо население от шест милиона – имат на разположение само 22 000 души на действителна военна служба. Ако те искат Съединените щати да рискуват кръв и богатство за да ги отбраняват, би следвало да увеличат общия брой на своите армии до 80 000 души – все още едва половината от израелската – а Латвия и Литва трябва да последват Естония при изпълнението на изискуемия от НАТО финансов праг за отбрана от 2 на сто от техния БВП.

Накрая, САЩ би следвало да подкрепят силно призива на президента на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер за формиране на негова собствена армия извън НАТО. Според Юнкер, „със своя собствена войска Европа би могла да реагира по-състоятелно на заплаха за мира в страните-членки или в съседни държави… Обща европейска армия би предала ясно послание на Русия, че ние сме сериозни по отношение на отстояването на нашите европейски ценности…

Няма нужда Съединените щати да изоставят своите съюзници в НАТО. Но е време Вашингтон да настоява те да поемат своето бреме.“

Досещате ли се на кого служи, за чии интереси работи другарят професор Коен? Познахте – за военно-промишления комплекс.


diagnosa.net/
 



Гласувай:
2



1. born - Много тежко е заболяването ти, б...
27.06.2016 23:16
Много тежко е заболяването ти, братко.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8727728
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930