Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2016 00:05 - Времето на безличните измамници, подлеци, предатели…
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 1139 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 28.06.2016 00:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В СССР стана следното:

„Вместо изтърканите маркистко-ленински догми се появяват гръмки фрази за „хилядолетната руска държава“, за „непоклатимостта на Съюза на ССР“, за „Велика Русия“. Комунистите набързо се прекръстват в „държавници“ и нов поток от добре организирани престъпления залива страната.“[Игор Бунич – „Юмрукът на партията“, Издателство „Прозорец“, София, 1994 г., стр. 15.]

В САЩ звучи: “Let’s Make America Great Again!” – „Нека направим Америка велика отново!“ Не, Доналд „Козът“ Тръмп не е пионер. Фразата зазвуча от устата на третокласния актьор Роналд Рейгън през неговата първа предизборна кампания.[http://www.mhhe.com/] Той беше изключително тъп. Толкова, че когато през 1938 година подал молба за членство в Комунистическата партия на САЩ, тя не била удовлетворена. Преди седем лета свързаният с Ротшилд лондонски „мерцедес“ на британския печат, „консервативният“ “The Sunday Times”, поднесе следното:

„Твърде късно е за политбюро да злорадства, но като младеж Роналд Рейгън, убиецът на „злата империя“, се е опитвал да се присъедини към Комунистическата партия и е бил отхвърлен, защото бил прекалено тъп.

Разкритието е направено в разрешената биография, създадена от приятели, които познават бившия президент от времето, когато той беше актьор. Един от тях е Хауърд Фаст, писателят, който заяви в събота [25 септември 1999 г.], че през 1938 г. Рейгън се беше „запалил“ да се запише в Американската комунистическа партия.

„Те сметнаха, че е глуповат, празноглав, и го отхвърлиха“ – заяви Фаст пред “The Sunday Times”.

Рейгън винаги се е представял като бивш демократ, клонящ наляво, който се преместил в политическата десница, след като видял комунистите в действие в Холивуд. Сега изплува, че някои от най-близките му приятели били комунисти. „Той смяташе, че това е правилно за тях, и е правилно за него“ – спомни си Фаст.

През 1938 г. 27-годишният актьор обявил, че иска да се запише. Партията го обследва, каза Фаст, и „от там дойде приказката, че е лекомислен,… на когото не може да се има доверие за някакво политическо мнение за повече от 20 минути“.

Фаст сподели, че партията изпратила делегация при Рейгън, която „го убедила, че би могъл да допринесе повече за различни каузи, ако бъде представител на партията в Холивуд като външен човек, като неин приятел, отколкото като неин член.“

„Отне им часове, докато го убедят“

Флиртът на бившия президент с марксизма беше неочаквана прелюдия към политическа кариера, която почти изцяло премина в битка срещу заплахата на съветския комунизъм.

По онова време Съединените щати все още бяха в прегръдките на икономическата криза и много холивудски актьори бяха изгладнели за работа. Според Едмън Морис, биографът, Рейгън кандидатствал да стане член на Калифорнийската организация на Американската комунистическа партия, но бил отхвърлен от водещите фигури в нея.

Когато антикомунистическото преследване на вещици се засили, той беше президент на Гилдията на холивудските киноактьори и предаде на ФБР най-малко шест имена на симпатизанти на комунизма.

Сред другите откровения в биографията, тя разкрива, че Рейгън не изпитвал уважение към Джордж Буш, неговия вицепрезидент в продължение на осем години. Смятал го за „фигура от низко потекло“, на която й липсва политически кураж.“[ “Reagan Too Much a ‘Feather brain’ for Communists”, “The Sunday Times”, theguardian.com, London, 26 September 1999 г., online: http://lists.csbs.utah.edu/pipermail/marxism/1999-September/032219.html]

Същото срещаме в твърде уважителния некролог на починалата преди три месеца вдовица на Роналд – Нанси Рейгън, от дете също възпитана в комунистически дух. Той е поместен в медията на Четвъртия комунистически интернационал. Формация, основана през 1953 година, обединяваща троцкисти и сталинисти по цялата планета, но най-вече в Северна Америка и Западна Европа:

„Каквито и да бяха непосредствените причини за нейния съюз с Рейгън в кулминацията на преследването на вещици по време на антикомунизма през Студената война, той впечатли обществото. Рейгън започна политическия си живот като демократ, подкрепящ Новия курс.[В оригинала: “as a New Deal Democrat”.] Хауърд Фаст, романистът с леви убеждения, настояваше пред Рейгъновия биограф Едмънд Морис [евреин], че в един момент бъдещият президент е кандидатствал да стане член на Комунистическата партия. Но ръководството й го отхвърлило, като прекалено „тъп“.“
[https://www.wsws.org/en/articles/2016/03/09/reag-m09.html]

Също така е истина, че Роналд Рейгън е членувал в Демократическата партия на САЩ, смятана за „лява“. В началото на шейсетте му заповядват да я напусне и да се запише в Републиканската партия на САЩ. През 1967 година, заедно с по-старшия комунист – пак „десния“ Ричард Никсън, преминават обучение и изпитание в Бохемската кория, успешното му излизане от този сатанински лабиринт отваря неговия път към политическа кариера в условията на глобализация – новия световен ред.

Майката на Нанси Рейгън, другарката Ройъл Дейвис от Чикаго, била „една от най-близките сътруднички на Елинър Рузвелт и нейно доверено лице…

Би следвало да проведете някакво проучване на миналото на Елинър Рузвелт.[ Единствената четирикратна „първа дама“, съпруга на президента Франклин Д. Рузвелт. Но не и единствената социалистка, феминистка и лесбийка в Белия дом. Хитлери Клинтън вече е пред прага му… Четирикратното избиране на социалиста Франклин Рузвелт, обграден изцяло от комунисти, е било в нарушение на Конституцията. Когато през 1940 година го назначават за трети път за наемател на Белия дом, САЩ още не са във война!] Съществува Доклад на Конгреса отпреди 45 години [вече 67] за извършеното специално разследване на антиамериканските пропагандни действия, които са били осъществявани през периода точно преди и по време на Втората световна война. Той се състои от три тома с общо 2166 страници. Известен е като „Приложение – Част ІХ“[Appendix-Part IX.] и е обект на колекциониране, струващ 500 долара. В този Доклад на Конгреса са записани имената на американци, подривали властта, и на различни активни и фасадни комунистически групировки, към които са се числели тези провокатори.

Вашият Конгрес е доказал, че Елинър Рузвелт е участвала в двайсет различни такива организации. Данните от разследването, публикувани след 1944 г., потвърдиха, че Елинър е била членка на най-малко 100 подобни групировки по време на трите мандата [практически е така], през които Франклин Д. Рузвелт е бил президент. Тя е била дълбоко свързана с основателите на Комунистическата партия на Съединените щати почти от самото й начало! Когато извадиха на светло нейната комунистическа дейност, Елинър беше бясна. Особено – на главния следовател от Комисията за антиамериканска дейност на Камарата на представителите.

Г-н Робърт Стриплинг [главният следовател] беше мобилизиран в армията, макар да беше освободен от нея по здравословни причини. През онези дни една от най-близките сътруднички на Елинър Рузвелт и нейно доверено лице беше г-жа Ройъл Дейвис от Чикаго. Мисиз Дейвис беше майката на Нанси Дейвис Рейгън. По онова време Роналд Рейгън, днешният синтетичен псевдоконсерватор, беше привърженик на т. нар. нов курс на Рузвелт. „Великият комуникатор“[ В българския нямаме наша дума. Възприели сме тази чуждица. Тя, най-общо казано, означава привлекателен човек (сега ги наричат „харизматични личности“), който умее с лекота да общува с всякакви хора. Обикновено това са или невероятно малка част от най-висшия елит, осъзнаващ своята стойност и нямащ необходимост от това, да й засвидетелстват особена почит, или твърде примитивни и комплексирани люде от типа на пожарникар-премирката Бойка Борисова – по-точно Брижит Бардо – Б.Б. от село Банкя, Софийско.] дълго време беше президент на една от цитираните подривни групировки – Гилдията на киноактьорите.


Следователно, ако изследвате тези лица, назначени чрез посочване, приближени и сътрудници, както и служителите в Държавния департамент в правителството на Рейгън, ще откриете онези скрити ционисти, евреите от петата колона, които помагат за реализирането на израелските цели за нов световен ред.“

Съвсем вярно. Вече съм се позовавал на далаския финансов брокер Къртис Дол, зетят на Франклин Д. Рузвелт. Той е описал, как установил, че неговата тъща – лесбийката Елинър Рузвелт, с която „дълги години бях много близък, с огромно желание играеше главна роля в екипа на интернационалистите от Организацията на обединените нации [по онова време още в подготовка и пазена в тайна]. Поначало ООН не е нищо друго, освен широкообхватна структура на интернационалните банкери, създадена заради финансовите и икономическите ползи от могъща малка групичка борещи се за единен свят революционери, изгладнели за печалби и власт.

Очевидно истинските намерения на лидерите на единното световно правителство и на Техните най-приближени банкери са възможно най-подлите. Сега Те[ И този автор използва главна буква, когато пише за „Тях“, „Те“, „Им“ и т.н. – като за самовнушили си земни „богове“. Така изразява отношението си към Тях, като подчертава и неоспоримо грамадната Им власт.] вече придобиха пълен контрол над парите и кредитния механизъм на Съединените американски щати чрез създаването и ръководенето на притежаваната от частници[ Подчертано от автора на книгата Къртис Дол.] Банка на Федералния резерв. В момента [книгата е писана през шейсетте години на ХХ век] Те планират да изкоренят и постепенно да унищожат духовното наследство на всички народи. Преди всичко на християнските. Християнството е основната Им мишена. След това юдаизма, а после и всички останали религии! Ако е възможно, приключването на тази мрачна програма Им е абсолютно необходимо, преди да постигнат безбожна власт – прицелена към облагодетелстването на малцина, за да превърнат всички нас в марионетки, обслужващи конвейерите – поне мнозинството.

Когато чуете или четете думата „мир“, толкова често пръскана наоколо заради политическите цели на лидерите ООН, си задайте един въпрос: Чий мир? Всяко правителство и индивид имат свое собствено определение на онова, което това слово означава. Често думата изразява някаква смътна представа, издигната, за да може сръчно да ни подведе и обърка.“

Нататък Къртис Дол се спира на действията и убежденията на своята бивша тъща – Елинър Рузвелт. И разяснява, как от 1932 г. – времето на изборите, когато съпругът й за първи път бива излъчен за стопанин на Белия дом, „нейните политически и идеологически ангажименти ставаха все по-несигурни и съмнителни. Съжалявам, че трябва да добавя, но усилията й, удвоени от тези на нейния съпруг, помогнаха в голяма степен на програмата за единен свят, която безспорно беше оглавявана от Съветите, а те бяха напълно ненадеждни. Съветите [болшевиките, комунистите], които понастоящем господстват над руския народ. Техният лидер от първа линия – Никита Хрушчов, беше достатъчно арогантен да ни заяви: „Ние ще ви погребем!“ Разбира се, лесно му беше да изрече тази закана. Но той грешеше. Една птичка пролет не прави.

Извън обстоятелството за някаква изгода, доходност, не мога да си представя защо целите на Интернационалната Социалистическо-Комунистическа Програма привлече толкова огромна подкрепа от страна на Елинър Рузвелт. В края на краищата, резултатите, които тя постигна, изглежда й послужиха добре. Но напълно пренебрегваха интересите на нейната страна. Без съмнение, някои върховни ръководители на Съвета за чуждестранни отношения или техните добре обучени да лакействат назначени доверени лица, ще влязат в спор с мен относно стойността на тези нейни усилия. Обаче си позволявам да предугадя, че техните коментари по тази деликатна тема, ако изобщо ги направят, ще бъдат елементарно банални.“

diagnosa.net/
 



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8685757
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031