Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2016 23:07 - Един по-добър, по-богат свят това изглежда е неизпълнимо желание.
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 651 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Жизненоважна информация – „измама“ – беше една от думите, които бяха отменени[Ник Дентън – американски психотерапевт, създал електронна медийна компания. (“Nick Denton wants shorter headlines for Gawker Media stories” by: Justin Ellis, Nieman Lab, niemanlab.org, Nieman Foundation, Cambridge, MA, April 11, 2013 г., online: http://www.niemanlab.org/2013/04/nick-denton-wants-shorter-headlines-for-gawker-media-stories/)]

Е? Във връзка с инцидента в Ница, британски коментатор, за когото смятах, че уж още е с ума си, писа:

„Станалото във Франция е трагедия и предизвиква човешко съчувствие. Извън това не може да се направи нищо полезно – всичко друго влошава нещата…

image

Жертвите са извън обсега на каквато и да е помощ, но френският народ би трябвало да получи цялото полезно съчувствие, което светът може да предложи. Опасността е, че тези ритуализирани инциденти се превръщат в техни [на някакви „терористи“] мегафони. Те предизвикват умножаващ ефект върху терора – а също така възбуждат обществени очаквания, че „нещо може да бъде направено“.“

www.theguardian.com/commentisfree/2016/jul/15/nice-terror-attack-truck


Горното е обикновен цинизъм. Този автор е съвсем наясно, че от световното задкулисие скрит елит дърпа конците на политиците и техните въоръжени терористични банди – армии и бунтовнически части. Докато това комунистическо Братство – на най-богатите финансисти, индустриалци и търговци на планетата, и техните слуги – управителите на корпорации и политиците – остава непокътнато, постоянно ще виждаме едни и същи жестоки сцени, повтаряни до безкрайност. Както – и много човешки жертви, материални загуби и вечните джамджии, уподобяващи Чарли-Чаплиновия герой от филма „Хлапето“. И ще мълвим тихичко:

Dйjа vu…

Да се спра накратко на официалните данни, с които ни заляха. Седмица преди да „се вреже“ с камиона в тълпата, честваща годишнината от илюминатската комунистическа Френска революция, набеденият за „извършител“ Мохамед Салман Лауеж-Булел, бил голобрад. Три дни бяха необходими на Ислямска държава, за да поеме отговорността за атентата?![41] След още 48 часа френските тайни служби съобщиха, че „терористът“ нямал никакви връзки с ИДИЛ! Французинът с тунизийски корени, когото никой не показа посмъртно, ядял свинско, пиел алкохол и се отдавал на разгул с компаньонки.

Асоциацията с един от „атентаторите“ от 11 септември 2001 г. незабавно нахлу в главата ми. На 11 септември 2001 г. пилот на самолета по Полет 93, свален над Пенсилвания, беше ливанецът Зияд Зара. На практика от борда на тази машина бяха обявени най-много телефонни разговори. Някои нарекоха това „полета на клетъчните телефони“.

Зияд Зара бил прочут като плейбой, произхождащ от много богато семейство. Изобщо не проявявал религиозни пристрастия. Бил възпитан от родители, които само се водят мюсюлмани, но не тачат традициите и не спазват обредите. За Зара стана известно, че обичал сладкия живот – танците, нощните клубове. Обаче през месеците преди атентатите не само имал сериозна приятелка, ами щял да се сгодява.

image

След като го набедиха за един от извършителите, семейството му бе шокирано. И същевременно – уверено: невъзможно е синът им да е бил замесен по какъвто и да е начин, освен като жертва. Същото твърдяла и хазяйката му. Младежът бил последният човек, който би рискувал доброволно живота си за някаква верска или националистическа кауза.

На 9 септември 2001 г., два дни преди събитията, той позвънил по телефона на своя чичо в Ливан. Човекът призна, че момчето звучало нормално и дори нещо повече – щастливо. Неговият племенник съобщил, че след две седмици се завръща вкъщи за планираното по-рано семейно тържество във връзка с годежа му. Очаквал го специален годежен подарък от баща му – чисто нов автомобил „Мерцедес“. Зара загина в самолета, от който са водени множество телефонни разговори. Обвиниха го, че е отвлякъл машината с цел да я разбие в някоя забележителна сграда. Изглежда невероятно, освен ако човек не е чел прекалено много евтини трилъри.

Ако не е бил „манджурски кандидат“, Мохамед Лауеж-Булел едва ли би могъл да стори онова, в което го обвиниха. Пак казвам: заличават всяка прашинка от онези, чиито останки не бива да бъдат виждани. Като започнете с Адолф Хитлер, минете през Осама бин Ладен, Саддам Хюсеин, Муамар Кадафи, и стигнете до този Лауеж-Булел. Например досега не съм убеден, че иракският диктатор беше ликвидиран. Говореше се за множество негови двойници…

Тероризмът е ужасно нещо. Но всяка война е акт на тероризъм. Проблемът е в причините за съществуването на това явление. Никой не е в състояние да ме убеди в смешката с „бързото радикализиране“ на Мохамед Лауеж-Булел. Младежът даже не е преживял някакво битово, семейно или любовно сътресение, обида.



Истинските причини за тероризма не са никакъв „радикален ислям“, нито някакви брадясали „ислямисти“, в каквито се превърнаха на вид много нашенци. Той има по-скоро социални корени. Някои бръкна в гнездото на осите и ги разбуни. При това не веднъж и не само в едно. Струва си да припомня мнението на професионалния израелски шпионин Яков Кедми за това, кой създаде терористите и предизвика т. нар. международен тероризъм. И съвпадението му с моето, относно цената на кръвта на отделните народи.

www.youtube.com/watch

Днес някогашните отявлени комунисти и ченгета, или твари, произлезли от такива инкубатори, крещят най-гръмогласно срещу някакви „ислямисти“. Величаят САЩ и Запада. Ругаят Русия и Путин, Ердоган и Турция…

Тълпата забрави, че преди четвърт век вършеха обратното: Славеха СССР, „вечната и нерушима българо-съветска дружба“ и БКП. От медиите заклеймяваха „западния империализъм“ и даже издаваха книги, обвиняващи НАТО за всички беди на света. Сега са… натовци – „евроатлантици“?!

image

Точно така, имам предвид Асен-Аговци,[С укрит агентурен псевдоним.] Огнян-Минчевци,[Член на БКП по наследство, шеф на катедра по марксизъм в Софийския университет.] Илиян-Василевци,[Агент „Сашо 11“.] Иво-Инджевци,[ Потомствен член на БКП, с баба, дядо, майка и вуйчо активни борци. Баща комунист. Дядо, майка и вуйчо в Държавна сигурност. Сам той – секретен сътрудник на ДС с псевдоним „Ивайло“. Завръшил московския Институт за международни отношения – МГИМО, в който вербуването от КГБ било задължително, както твърди Олег Гордиевски – офицер от тази служба.] Александър-Дайновци,[ Син на комунист и агент на ДС, завършил в Лондон със стипендия от Фондация „Людмила Живкова“.] Георги-Коритаровци,[С баща комунист и Живков дипломат, а той – агент на ДС с псевдоним „Алберт“. Подчинен на кръга, наричан „Монтерей“.] Атанас-Атанасовци, Методи-Андреевци[С укрити зависомисти засега.] и даже Алекс-Алексиевци – милиционерска реколта от средна ръка.

Няма как да обвините Яков Кедми в комунистически пристрастия. Московчанин с истинско име Яков Иосифович Казаков, през януари 1967 година, още студент, той иска убежище в посолството на Израел. Пише отворено писмо до Върховния съвет на СССР, в което обвинява властите за нарушаването на човешките му права. Например това да пътува, или да имигрира в ционистката държава. Копие от текста изпраща на “The New York Times”. Ръководството на „най-демократичния“ вестник в „най-демократичната“ страна отказва да го публикува с мотива, че е „много антисъветско и проционистко“.

Друг въпрос е, че като всеки човек, и Кедми не е без дефекти. Признавал е, че Израел е помогнал за създаването на Хамас. И не само, а че издържа организацията именно като терористична, въоръжена. За да има враг.

Иначе ционистката държава не би могла да съществува. Нямаше да получава поне 6 милиарда долара годишно във вид на финансова и военна помощ от САЩ и Германия. Освен това щеше да се разпадне, тъй като расизмът, разделението и нетърпимостта между самите евреи вътре в ционисткия „рай“, са трудно поносими. Скоро ще покажа откъс от нов израелски документален филм, посветен на това.

image

Да допълня и с американско свидетелство по същата тема – зачеването и отглеждането на организациите, обявени за „терористични“. Но приемани като такива, само при необходимост. Когато слушкат, не са терористични, а… революционни, бунтовнически, въстанически…

www.youtube.com/watch

А „превратът“ в Турция е толкова жалка бурлеска, че не си струва да я коментираме. Тя дублира онзи „пуч“, който преди точно четвърт век накараха Михаил Горбачов и Борис Елцин да разиграят пред очите на смаяния източен блок.

Тогава, през август 1991 г., Горби беше на курорт. Сега Ердоган – също. Елцин успя да изкачи натежалото си от пиянство туловище връз танк. Реджеп Тайип „храбро“ пое със самолета си към Истанбул, а не към столицата.

За няколко хиляди тона опиумен мак и още нещо…

Какво е общото? Ами, както никой не изстреля и един снаряд срещу Борята, размахващ ръка върху самотната бронирана бойна машина, така изтребителите, които уж щели да атакуват самолета на турския президент, даже не го одраскаха. Четирите танка в Истанбул бяха зарязани на тълпата за забавление и производство на селфита.

Наблюдавахме такава пародия в навечерието на Коледа през 1989 година. Жалко, че тогава загинаха около 800 нещастни румънци. Обявиха ни… повече от 4000! Броят се оказа силно преувеличен. А диктаторът, „осъден“ по всички правила на революцията, отнесе тайните на номенклатурата в гроба си. Тогава изгря звездата на Йон Илиеску – „истински демократ“ от на ЦК на Чаушесковата Румънска комунистическа партия!

image

Хайде сиктир!

Да се хващате на въдицата, че някакъв ислямистки проповедник, който изобщо не се крие в свръхлуксозното си имение в щата Пенсилвания, стои зад несръчната имитация на преврат, издава малоумие и невменяемост. Та нали преди десетилетие двамата с Фетхуллах Гюлен деляха баницата? Сега Реджеп Тайип Ердоган вини ислямиста за това, че организира „светски“ преврат. А „умните“ туземни „анализатори“ обясняват на обезумялата паплач, как военните искали да възстановят тъкмо светския характер на държавата. Кой и кога го промени, само идеологическите им чорбаджии знаят…

И изведнъж – зад лесно арестуваните военни, тоест зад проекта за още по-светска Турция, се възправя „величавата“ фигура на затъналия в разкош ислямист Гюлен, чиито кълки могат да съперничат на бутовете на другарката Фидосова и Искра при това!

Акълът ми не побира, как е възможно струпването на толкова грамадна камара от глупост върху не толкова голяма територия – 111 000 квадратни километра!

Де го сега Доган, Ахмед Демирович, съответният Желю, да позвъни „демократично“ по телефона и да поздрави „героя“ на „контрапреврата“ Ердоган? Естествено, получил телефонния му номер от своя върл „враг“ Местан, Лютви Ахмедович, известен в средите на СДС с „демократичното“ име Владимир Зидаров. А сред господарите на всички тях от БКП-ДС – като агент „Павел“…

image

Британска коментаторка посочи, че „терористичната заплаха във Франция не идва от Ислямска държава, а от нейната собствена криминализирана низша класа“. Макар да определя извършителите на покушения „социопати“, авторката правилно заключава:

„Независимо от такива гадни кървави подробности, френският политически елит незабавно приписа убийството на някакъв боец. Като мобилизира повечето от своите налични войници по улиците, президентът Франсоа Оланд заяви, че иска „да потуши огъня с огън“…

Военното положение във Франция – центърът на тази негова ентусиазирана стратегия – беше удължено с още три месеца. Което означава, че всички в тази страна ще продължат да се чувстват като участници в един постоянен конфликт. Освен това допълнителният военен персонал, разположен навсякъде, означава по-голяма власт за офицерите. Така те ще могат да нахлуват в жилища и да задържат заподозрени заради най-малки свидетелства.

image

Може да се спори, дали в тази кризисна обстановка ще бъдат предприети всички необходими мерки. Ала истината е, че те с нищо не допринасят за прекратяването на убийствата. Обратното, малцинствените етнически общности се оплакват, че пълната власт на все повече милитаризиращата се реакционна държава е била използвана, за да унищожи техни основни свободи и да ги им удари клеймо.

Във всички случаи престъпници, като вълци единаци или малки клетки с подобен злонамерен дух, очевидно могат да нанесат удари безнаказано, използвайки или черния оръжеен пазар, или самоделки, включително тежки привидно цивилни превозни средства…

За кой ли път шайка престъпници от предградията с полицейски досиета за въоръжени грабежи и наркотърговия успяха да избягнат безпомощните служби за сигурност.

Най-скандалното от всичко е, че много от тях уж бяха поставени под непрестанно наблюдение, и даже в затвора. Вместо това, те свободно пътуваха из Европа и нападаха, когато пожелаят. Самовзривяващи се на парчета или избивани със стрелба.

Докато Франция не започне да третира тези самоунищожаващи се маниаци като такива, да речем – като нискоразредни разбойници, вместо като интелигентна въоръжена сила, те ще продължат със своите мръсни дела. Като ще се радват на признанието на пропагандата, която е с тях.“

Представете си, че медиите не отделяха такова внимание на атентатите. Покушенията до голяма степен биха загубили смисъл.

Онова, което авторката не е посмяла да изрече – дали заради прословутата политическа коректност, или поради други страхове – е фактът, че навсякъде по света полицейските, милиционерските и тайните служби действат ръка за ръка. Знаете кой сътвори групировките, които ту са терористични, ту не са. Същото е в производството, контрабандата и търговията с наркотици, оръжия, лекарства…

Ще прибягна до поредната реминисценция – връщане в миналото. На 21 февруари 2002 г. стана ясно, че през юли 2000 г. талибаните са наложили забрана върху отглеждането на мак. Макът е растението, от което се извлича опиумът. Това не е познатият ни червен полски мак, а негова разновидност, с бежови цветове и голяма семенна кутийка, съдържаща наркотичното вещество. Тази забрана, заедно със страхотната суша през 2001 г. доведоха до спадане на добива на афгански опиум с цели 91 на сто!

image

Говорителят на ООН Кемал Курспаик очакваше през 2002 г. реколтата от опиум да се изравни с тази отпреди три години, преди ограничителните мерки от страна на талибаните. Афганистан е суровинният източник за 75 на сто от световното производство на хероин и за 90 на сто от доставките във Великобритания.

„Следвоенен Афганистан не разполага с функционираща законоприлагаща система“ – заяви г-н Курспаик. – „Длъжни сме колкото е възможно по-скоро да установим закононалагаща сила и механизъм за контролиране на наркотиците. Не можем да направим много, за да помогнем, докато нямаме сигурност.“

От близо 40 години в Афганистан не е съществувала сигурност. Откакто световното правителство, чрез един от своите ръжени – Съветската армия, свали краля и наложи в Кабул своите марионетки.

Едно от тези подставени лица, временният управник, а впоследствие президент – Хамид Карзай, бивш служител на американска петролна компания, се правеше, че предприема някакви действия. Дори наистина да желае, той нямаше силата за това. Защото властта му се простираше до покрайнините на столицата. Истината е, че той и не искаше.

„Това е един политически кошмар, който подкопава целия мирен процес“, каза западен разузнавателен източник.“

image

Ами нали тъкмо затова започна войната в Афганистан? Когато заинтересованите от световното правителство постигнат целите, мирът ще се възцари. Как ли? Много просто – с твърда ръка. Засега той просто не е необходим. Рибата е още в морето. А е известно, че тя се лови най-добре в мътни води.

Щом мрежата от тръбопроводи бъде завършена и маковите плантации – узаконени, Афганистан за месеци ще се превърне в изключително бедна, но спокойна държавица с колониално управление. Друг, незабавно изпълним вариант, предложи навремето Ник Хопкинс от британския социалистически всекидневник “The Guardian”:

„Едно възможно решение е европейските правителства да изкупят маковата реколта, но това би било доста противоречиво и скъпо.“[58]

Сиреч, производството на хероин да премине под контрола на държавите. Ето ви завоалирано признание, че правителствата участват в търговията с наркотици. Авторът твърди, че друг подход е да бъдат субсидирани селяните, които отглеждат мак, но само, ако засяват други култури. И признава, че това „няма непременно да разреши проблема, защото всеки опит за контрол върху търговията ще срещне съпротивата на местните поземлени феодали.“

В такъв случай истинският враг е известен. Войната трябва да се води не срещу талибаните, които просто искат да живеят по законите на исляма, а не според правилата на налаганата със сила западна „демокрация“. Поземлените феодали, които принуждават селяните да отглеждат мак – ето ги реалните противници на живота. Поради каква причина обаче те са съюзници на англо-американските сили в Афганистан, вместо да са техни смъртни врагове, никой не казва.

Защо Съединените щати още не са в състояние да контролират почти прекратеното преди петнадесетина години маково производство? Отговорът на тези въпроси се съдържа в блестящите реколти от мак, постигнати след 2001 г., когато талибаните бяха свалени от власт.

image

Основните причини за тероризма, както и да го наричате – национален, вътрешен, битов – международен, са преди всичко социални, а не верски или идеологически. Неоконсерватор, по правило – бивш комунист (има ли такива) – отбеляза:

„През следвоенния период западняците самонадеяно приеха, че децата им ще наследят един по-добър, по-богат свят от техния. Тъжно е, но това изглежда е било неизпълнимо желание.“[“What the mass murderer of Nice unleashed on the world” by John Lloyd, Reuters, reuters.com, London, Monday, 18 July 2016 г., http://www.reuters.com/article/france-attack-unleash-idUSKCN0ZV2WA]

Тамам тъй.

diagnosa.net/



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8733720
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930