Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2016 21:22 - Непостоянство, твоето име е елит!
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 639 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

„Колко досаден, изтъркан, еднообразен и безполезен ми изглежда целият смисъл на живота на този свят! Проклет да е! Той е като градина, обрасла в бурени, която развъжда техните семена; избуяли плевели, сбъркани по природа. Това да ни владей. До тук ли трябваше да стигнем!

Само от два месеца е мъртъв: не е тъй много това два: Такъв превъзходен крал; такъв беше, сравнен с този – все едно Титан със сатир. Тъй любещ майка ми, че не би допуснал вятърът небесен да навестява лицето и по-грубо. Небе и земя!

Трябва ли да си спомня? Защо тя се увиваше около него, сякаш желанието й нарастваше, и как засищаше го той. И ето – само след месец – да не мисля за това – Слабост, твоето име е…!

Едва изминал месец, и ето – тези обувки, с които тя следваше тялото на баща ми, овехтяха.“[William Shakespeare – “The Tragedy of Hamlet, Prince of Denmark”, between 1599 and 1602, Act I, Scene I. Elsinore. A platform before the castle. Francisco at his post. Enter to him Bernardo.]


image


„Българският премиер Бойко Борисов потърсил за телефонен разговор руския президент Владимир Путин, като двамата са обсъждали енергийни проекти, предаде РИА Новости.

„На 5 август 2016 г. по инициатива на българската страна се състоя телефонен разговор на президента на Руската федерация Владимир Путин с премиера на Република България Бойко Борисов. Обсъждани са актуални въпроси на двустранното сътрудничество с акцент върху реализацията на съвместни проекти в сферата на енергетиката“, се посочва в официалното съобщение на Кремъл.

От „Дондуков“ 1 посочват и конкретни двустранни инициативи: газоразпределителен център „Балкан“, „Южен поток“, „Бургас-Александруполис“, ядрена енергетика.

Борисов и Путин са се разбрали за активизиране на взаимодействието между София и Москва в рамките на руско-българската Междуправителствена комисия по икономическо и научно-техническо сътрудничество.“

Това е известието, поместено на официалната страница в интернет на правителствената телевизия, неправилно и безпардонно наричана „национална“. Два дни по-рано бях публикувал следното:

„Онези, които по-рано крещяха „КПСС-БКП“, биеха се за места в челните редици на манифестациите и конгресите на БКП, ДКМС, Профсъюзите и т.н., а днес са първи „евроатлантици“, издигащи лозунги във възхвала на САЩ, Запада и НАТО, ще се върнат при корените си. Стига палачинката да се обърне. Пак ще ги видите да прославят „крепката и нерушимата българо-съветска дружба“. И даже, подобно на бащите си, да настояват за пълното сливане на страната ни със СССР!“

image

Многократно съм напомнял това през годините. Случката с телефонния разговор на Б.Б. с руския й началник не е нито многозначителна, още по-малко – красноречива. Тя е такава единствено за идиотите. За жалост, наспорили сме на такива.



Подобно на прочутия цитат от Шекспир, в който предпочитам варианта „непостоянство, твоето име е…“, вместо „слабост“, едва преди десетина месеца същата Брижит Бардо – потомствена пожарникар-комунистка от село Банкя, Софийско, издума следното:

image

„Българите да правят бизнес в Америка без визи“. Това поиска премиерът Бойко Борисов по време на дискусия: „Регионални предизвикателства в светлината на геостратегическите процеси“, организирана от Американската търговска камара.“

Иде реч за същата организация на комунистическия Интернационал, която плати на юриста Луис Пауъл за да разработи принципите на онова, което впоследствие ще бъде наречено „кредитна икономика“.[5] Също така, по молба – забележете: молба – на „антикомуниста“ Андрей Луканов, пак тя – „Американската търговска камара“ – проводи тук екипа за разорение на България, предвождан от Ричард Ран и Роналд Ът. В този смисъл, „храбрата“ изява на La pompiиre Soleil продължила „достойно“:

image

„Не може да сме заедно само когато обядваме. Трябва да сме заедно и в проблемите. Ние сме едно, ние сме приятели, аз иначе нямаше така да ви говоря. Признали сме Хизбула за терористична организация. Спрели сме три големи руски проекта. Спрели сме руски самолети над морето. Това, ако не е партньорство, какво е?“, заключи Борисов.“

Сега Б.Б. се върна към добре познатата й стара песен. Тя е комунистка и е свикнала да възхвалява Ленин, КПСС, СССР, „крепката и нерушимата българо-съветска дружба“. Ролята на „евро-атлантичка“ й приляга, колкото тесен минижуп на дебела дърта парясница. Общото между такава героиня и банкянската мома е, че иде реч за курви. Без извинение, и с уточнението – не за проститутки, а за курвѐта. Има разлика.

Целият живот на банкянската пожарникар-премиерка, родена страхливка, е преминал в курварлък. Не само моя милост, и други хора смятат Б.Б. за момиче или поне за транссексуално същество. През годините съм представял достатъчно аргументи за това. От признанието на собствената й сестра в един от многотиражните седмичници за това, че като дете „бат’ Бойко“ преживял подмятания, че е… „женчо“. И как „именно заради подигравките, че е женчо с гей уклон наш Бойко се амбицирал да се доказва като мъж и се отдал на каратето от дете“.[ Вж. „Подиграваха се на Бойко, че е… женчо!”, в. „Шоу”, брой 42 (522), София, 21-27 октомври 2009 г., стр. 2.]

През самия вид на момата. Едра, типична селянка от долен произход. С ходила, които отпред са разтворени и правят походката й да наподобява балерина. Симптом на колебание на тайните сили при нейното зачатие. (Не пиша на Светия Дух, защото, както при всеки комунист и милиционер, тази твар не е резултат на Неговото творчество, а на сатаната.)

Та чак до откровенията на Валерий Найденов, който е бил треньор по таекуондо на Б.Б. и Слави Бинев. И твърди, че банкянската пожарникар-премиерка, получила титлата „инж.“ в High Militia School near Simeonovo, е страхливка. Ето какво си спомня спортният деятел за своята възпитаничка Б.Б.:

„… Аз го питам: „Абе, пич, страх ли те е, какво?“ „Ми аз предпочитам, такова…“ „Страх ли те е, бе? Щом те е страх, тая вечер взимай влака и заминавай за София.“ И го върнах. Всички останали, даже имаше жени, се биха, играха. А той нямаше доблестта дори да излезе на татамито, да играе и на втората секунда да падне, уж се подхлъзнал. Него дори го беше страх да излезе на спаринг.

image

Аз имам чувството, че самият мирис на адреналин го плаши. Много често чета по медиите – той е митичен герой, много добър каратист… При нас той имаше два прякора, които го характеризират отлично. Единият му беше измислен от Пламен и Данчо от Търново, които тъй като си биеха Бойко редовно, го бяха нарекли Праните гащи.



Вторият прякор, който аз съм чул за него, е Борсука, понеже все странеше от хората. Той е един такъв, все се цупеше. Това определя донякъде субекта Бойко. Аз дори не мога да кажа, че е бил изявен таекуондист – той никога не е имал един медал, една купа по простата причина, че той никога в живота си не се е състезавал. Говоря за таекуондо. След като излезе от таекуондото през 1985 г., него го направиха треньор по карате в пожарната – някъде 1986–87 г. Сетне национален треньор по карате на МВР.“[„Треньорът на Б. Борисов и Слави Бинев Валерий Найденов: Изгоних Бойко Борисов от тАЕкуондото – той е страхливец!“, в. „Атака“, брой 1370, София, понеделник, 17 май 2010 г., online: http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=38308&format=html]

Има още нещо, което е не-по-малко съществено. Комплексираната банкянска Брижитка с туловище, наподобяващо актуалната фигура на зорлем новопроизведен „руснак“ Жерар Депардьо, е изтъкана от комплекси. Не престава да се пъчи, а е примряла от страх – тази любимка на овчедушната туземна тълпа, нахално смятаща се за… народ:

Да беше обикновена бъзливка, да не я забелязваме. Ала тя вече петнадесет лета и мало више трови обществената атмосфера. Ето изявлението на болшевичката Бойка Борисова, обнародвано ден по-късно:

„След вчерашния разговор с президента Владимир Путин станах голям оптимист. Президентът беше много добронамерен. Отчитайки съществуващите проблеми предполагах, че разговорът ще бъде доста по-труден“, каза Борисов.“[ „Бойко Борисов: Голям оптимист съм след разговора с Путин“, в. „24 часа“, 24chasa.bg, София, събота, 6 август 2016 г., online: https://www.24chasa.bg/novini/article/5694757]

„Милата“ бъзлива и постоянна в непостоянството си лъжлива банкянска мома. Явно предварително се е опуснала в гащите си. А Владимир Владимирович се държал кавалерски с премиерката на чалгарците – 99 на сто от населението на Номенклатурия. Затова Б.Б. й е благодарна. Навярно населението – посрани комунета – тоже. И без друго обичат Русия. Имат се за потомци на роби.

diagnosa.net/



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8686912
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031