Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2016 23:20 - При комунизма проблемът с насилието съществуваше до 1989г.
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 1665 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

„През октомври 1945 г. в България пристига американският журналист и анкетьор Марк Итъридж, пратеник на президента Труман. При срещите си с Цола Драгойчева и Антон Югов той получава сведение, че числото на убитите след 9 септември е около 10 000. Но от направените анкети и собствени проучвания той стига до извода, че тази цифра е значително занижена. Според него убитите не са по-малко от 30 000, като 2000 от тях са били „избити чрез народния съд“. Това го принуждава да заяви официално: „Не мислите ли, че ако продължавате да убивате така, както досега, ще стане нужда да ви изпратим население от Америка?“

Неговото настроение е помрачено не само от убитите, но и от техните сираци и вдовици, които „оставали на произвола на съдбата“. На въпроса какво трябва да направи при сегашното положение ОФ, Марк Итъридж отговаря: „Преди всичко Министерството на вътрешните работи и Дирекцията на милицията трябва да се вземат от ръцете на комунистите.“[ Вж. Поля Мешкова, Диню Шарланов – „Българската гилотина: Тайните механизми на народния съд“, Агенция „Демокрация“, София, 1994 г., стр. 163]

Тази е причината другарчетата да се плашат от сенките си. Тодор Живков беше челник в това отношение. Пето управление на Държавна сигурност, наречено Управление „Безопасност и охрана“ или УБО представляваше милиционерско-слугинска държава в държавата.

Още преди завръщането на Димитров в България в София пристигнал неговият личен охранител от НКВД още от 1934 г., офицерът Григорий Кухиев. Налагало се да изясни въпросите по охраната с тогавашния министър на вътрешните работи Антон Югов. За Димитров била подготвена вилата в Княжево на ген. Никола Жеков, главнокомандващ на българската армия по време на Първата световна война.

От съветска страна охраната на Димитров включвала 8 охранители, двама шофьори, медицинска сестра, готвачка и две сервитьорки. Останалите партийни ръководители, впоследствие – държавни, също били настанени в къщи, апартаменти и вили на омразната им буржоазия. Досещате се каква е била съдбата на истинските собственици.

Комунягите и земеделците използвали покъщнината, барабар с посудата. Като пладнешки хайдуци, каквито са, отмъквали и укривали за себе си всичко ценно – бижута, произведения на изкуството, сребърни прибори за хранене, даже… килими!

Преди пристигането на Димитров Политбюро на ЦК на БКП обсъдило въпроса за сигурността му. От какъв зор? Нали бил „любим вожд и учител на българския народ“? Прислужниците му взели решение за сформиране на специално отделение в Държавна сигурност, което да отговаря за охраната му. То щяло обслужва и тях… Създаденото отделение „Охрана“ било първата самостоятелна единица за охрана на партийното и държавно ръководство след 1944 г.

image

През 1947 г. отделение „Охрана“ било поето от Димитър Гръбчев, който по-късно продължил да ръководи прерасналата структура от отдел в управление – УБО – Управление за безопасност и охрана. Хората, които са наблюдавали отблизо ченгетата-слуги, смятат служителите на УБО за преторианска гвардия на диктаторите.

УБО придоби голяма важност и прекомерни размери при управлението на Тодор Живков. Който заемаше висш партиен пост, разбирайте държавен, автоматично биваше обслужван от това управление на ДС. Офицерите и старшините заместваха всички дейности на едно нормалното семейство. Като започнете от охраната, минете през храненето, грижата за децата, включително завеждането им до училище и обратно, пазаруването на недостъпни за народа западни стоки, чак до осигуряването на жени и мъже за забавление.[Вж. напр. Веселин Янчев – „Службите за охраната в България – от княза до президента 1879-2013 г.“, Университетско издателство „Св. Климент Охридски“, 2013 г., ] Няма лъжа.

Все генерали – заешки – ставаха началници на управлението. Казват, че тъстът на Георги Пирински, Илия Кашев се е самоубил заради забележка по адрес на Владко Татин. На негово място чучна Георги Милушев, собственик на веригата от магазини за бяла и черна техника „Зора“. А обикновен отговорник за част от правителствения маршрут, какъвто е бил Красимир Гергов от Правец, стана представител на американската телевизия CNN, собственик на рекламни къщи, на телевизии, на всевъзможни туристически обекти и на игрища за голф. Комунисти и техния комунизъм, другарки и другари, таварашутки.

Само допреди 27 години – не толкова отдавна, нали – когато Тодор Правешки тръгнеше от едно място за друго, часове по-рано затваряха пътищата по маршрута на кортежа му. Селяндурът се изживяваше като тукашно пейзанско подобие на Луи ХІV. Когато трябваше да напусне резиденция Бояна на път за тази в Банкя, където живееше след смъртта на „принцеса“ Людмила, най-малко два часа предварително затваряха за движение околовръстното шосе. По него „разставяха“, както се изразяваха, униформени милиционери с автомати калашников. Не като при Сталин – по 5 до 16 души на километър железопътна линия. По един на всеки двайсет метра!

Забравихте ли, другари „столичани“?

„Но млъкни сърце“, е възкликнал поетът.

Споменах „четиридесетте безотговорни дни“. Както и това, че те продължили. От най-крехка възраст бях свидетел на комунистическите зверства и издевателства. Край мен изчезваха хора, други изпращаха на заточение… Израснах с всекидневното предупреждение на нашите да мълча и да не казвам нищо от онова, което се говори вкъщи. Когато поотраснах, забелязах ужаса в очите на баща си. Това даже ме отчая и охлади в отношението ми към него, но за съвсем кратко. Благодарение на него и на махалата, в която израснах, установих, че всичко е било добре обмислено, планирано и извършвано организирано.

Заповедите за всеобхватния терор над българите са идвали лично от Георги Димитров, тогава в СССР. Във вече широко известна на интересуващите се Телеграма № 10 на ЦК на БРП до Георги Димитров в Москва от 13 септември 1944 г., написана на руски език, се казва:

„Антифашистката революция победи. Фашизмът е свален… Но борбата не е преустановена. Още не са ликвидирани всички гнезда на фашистката съпротива… Фашисткият звяр все още не е доубит…

image

В първите дни на революцията стихийно бяха разчистени сметките с най-злостните врагове, попаднали в наши ръце. Сега се вземат мерки с това да се занимават съответните наказателни органи. Министърът на правосъдието работи по създаването на народни трибунали… От въоръжени партийци и комсомолци ще бъдат негласно създавани ударни групи за особено отговорни задачи. Въстаническата бригада на Славчо [Трънски или Радомирски][77] е преобразувана в гвардейска дивизия, довъоръжена с артилерия и миномети, и е готова да бъде насочена към фронта, за да се бие срещу немците.“ (Вижте илюстрацията.)

Кои били „злостните врагове“, с които били „разчистени сметките“? Селяните от Пазарджишко като „безследно изчезналият“ Лазар Чипилов ли? Избитите край Черния мост дорковци или партизанският командир Методи Шаторов? Кои?

Може би кметовете, само защото изпълнявали задълженията си? Или даскалите, понеже писали двойка някому? На 10 септември 1944 година бащата на мой покоен колега и приятел, гимназиален учител по математика, бил ликвидиран на улицата в столичния квартал Коньовица от пиян шумкар. Преди да го застреля, комунистът – естествено – роден касапин, го „осъдил“, задето го оценил със „слаб“! Комшиите се изпокрили…



Кой предоставил това право на „въоръжените партийци и комсомолци“? Масовите убийства на невинни българи ли били „особено отговорните задачи“, заради които „негласно“ били „създавани ударни групи“?



Забележете, че телеграмата е написана едва четири дни след Деветосептемврийския преврат и ден преди съветските войски да влязат в София. А вече е имало такава организация. А някакъв партизански отряд бил „довъоръжен с артилерия и миномети и е готов да бъде насочен към фронта“! Кой е помогнал за това? БКП, СССР, Съюзниците или военните масони от кръга „Звено“ начело с Кимон Георгиев? По-рано комунистите обявяваха „звенарите“ за… „фашисти“, извършили „фашистки“ преврати през 1923 и 1934 година.[ П] Къде се е изг
роф. Милен Семков – „Митът за антифашизъм у нас рухна с мита за фашизъм: Съединение и разединение“убила тяхната клетва? Имали ли са въобще чест и достойнство, та са допуснали тази небивала разправа?

На 25 септември 1944 г. е изпратена поредната Телеграма № 43 на ЦК на БРП до Георги Димитров в Москва. В нея се съобщава:

image

„Готов е законопроектът за народния съд. Приета е най-кратката процедура, но докато започне да действа, ще мине известно време. Това може да бъде използвано за негласна ликвидация на най-злостните врагове, която се провежда от нашите вътрешни тройки. Контрареволюцията трябва да бъде обезглавена бързо и решително.“

В тази „негласна ликвидация“ не загиват никакви „най-злостни врагове“ на България, а хора, служили вярно на род и родина. Напълно невинни люде, работили за своите семейства и за държава си. Вината на повечето била, че са били трудолюбиви и образовани, или пък са били намразени на лична основа от някои шумкари. Справедливост по болшевишки или обикновен фашизъм?

Не – просто комунизъм, което е многократно по-лошо!

Ала на 1 октомври 1944 г. е изпратена нова Телеграма № 59 на ЦК на БРП(к) до Георги Димитров в Москва. В нея четем:

„Във връзка с известно недоволство, изразено от нашите мекотели съюзници по повод на революционното ликвидиране на фашистката агентура, решихме: чистката да продължи още една седмица, след което ще започнат да работят народните съдилища и чистката ще тръгне по законни пътища. Работата ще се извършва внимателно. Ще бъде организирано отвличането на най-злостните и опасните врагове и палачи, в печата ще бъдат широко оповестени сведения за техните престъпления, до правителството ще бъдат организирани делегации от вдовици и сираци на убити антифашисти, които ще поискат възмездие. Ще бъде организиран обществен натиск спрямо министрите социалисти и земеделци, които и досега държат в своите [партийни] апарати злостни врагове, саботиращи работата.

image


Ще ускорим организацията на дирекцията на народната милиция… В наши ръце са отделите за държавна безопасност и разузнаване.“ (Вижте илюстрацията.)

Само че чистката не продължава още седмица, а чак до 10 ноември 1989 г. Да не се заблуждаваме, тайно – и след това. Какво друго бе убийството на депутата Свилен Капсъзов например?

Целта на комунизма е да властва, а не да спасява; на неговото знаме е изписан лозунгът на властта, а не на помощта[Карел Чапек, чешки писател. (“Why I am not a Communist?” by Karel Čapek, translated and provided by Martin Pokorny, “Přнtomnost”, вече цит. съч.)]

Тогава, от 1945 г. насетне тази чистка придобила някаква псевдозаконна форма. Приетата Наредба-закон за съдене от Народен съд виновниците за въвличане на България в Световната война срещу Съюзените народи и за злодеянията, свързани с нея, влязла в сила от деня на обнародването си в брой 219 на „Държавен вестник“ от 6 октомври 1944 г. Тя е нарушение на действащата Търновска конституция, сиреч – противозаконна е. Ама какви закони? Комунист и право са противоположности. При комунизма действа един-единствен закон – този на джунглата, който дава право на по-силния.

Те не бяха и не са по-силни – нито умствено – напротив, нито физически. Силни са, защото са въоръжени. Когато прочете съставения от мен Проектозакон за декомунизация, мой познат, членувал в БКП без да има такива родствени корени, по необходимост, познаващ престъпната партия отвътре, предложи да допълня със съответен текст, превърнал се във второ изречение от Чл. VІІ:

„Заповядва се доброволното предаване на всички членове на комунистическата и земеделската номенклатура, както и на щатните сътрудници на всички служби в МВР и на секретните организации към МНО на органите на властта. Те трябва да предадат и всичкото оръжие, което се намира в тях. Разпорежда се издирването и арестуването на комунистическите и земеделските ръководители, на техните роднини по пряка и съребрена линия и отговорните за престъпленията против човечеството и човечността, както и в стопанската сфера, за да бъдат съдени. (Заповедта съдържа списък на категориите, подлежащи на арестуване.)“

Ще продължа със съвсем кратко разяснение за т. нар. концлагери преди 9 септември 1944 г. В тях се работело до обяд. Лагерите действали от пролетта до есента, зимата – у дома! Почти никой не се е оплаквал от условията и храната.

Например в лагера Еникьой нямало изворна вода или водопровод. Всяка заран затворници с каруца, натоварена с големи бъчви, отивали до селото, за да налеят от живителната течност. Криели в съдовете хляб, кашкавал, салам, защото децата в Еникьой гладували. Та „концлагерниците“ се грижели за тях, хранели ги! „Буржоазна милост“…

За това свидетелства майката на кинорежисьора Георги „Джеки” Стойчев в негов документален филм. Жената бе потомствена комунистка. Двамата с баща му бяха активни борци против фашизма и капитализма. Мъжът й бил в лагера Еникьой и разказът е от първа ръка, така да се каже. Сравнете всичко това със следдеветосептемврийския комунистически триумф на ужаса.

image


Обидно е, че до ден днешен мнозинството местни помияри вярват в небивалици. Освен това позволяваме обидно отношение към нас, българите, от страна на днешните съюзници. Допускаме чужди, враждебни сили, да се месят в нашите вътрешни работи, да направляват съдбите ни. Например натовски генерал, потомствен член на БКП, специализирал в САЩ, е на път да стане президент?! Докато хиляди умни, образовани, честни, последователни и усърдни хора със свястно, некомунистическо потекло, са изхвърлени не от политическите процеси, а от самия живот! Нямат никакъв шанс за напредък, който би довел до просперитет на всички.

Къде дават така? В съвременния свят. Нека припомня:

Преди десетилетие съветският дисидент Владимир Буковски публично обяви, че „Европейският съюз е новият СССР… Г-н Буковски нарече Евросъюза „чудовище“, което трябва да бъде унищожено. Колкото по-бързо, толкова по-добре, преди да се развие до изцяло тоталитарна държава…

Европа създава нова религия. За СССР тя беше комунизмът, за Европа е европеизмът, както заяви [Вацлав] Клаус.[Тогава президент на Чехия, уж консерватор. Университетски преподавател, който по времето на комунистическия режим бил изпратен да специализира на Запад. По което съдя, че е бил сътрудник на репресивните служби на компартията.] Всички останали вярвания не се приемат.“

Откъде да започна? От главните фигури във въпросния Европейски Съюз, днешния СССР, може би?

image


Доналд Туск е бивш полски министър-председател. Той е президентът на Евросъюза. На своите сънародници е известен като агент на източногерманската комунистическа тайна милиция Stasi с псевдоним „Оскар“. Бил е вербуван и от КГБ лично от Владимир Путин, докато е бил в Дрезден.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е членувал в компартията. Бил близък до кръга “L’Humanitй”, откъдето го изключили заради неговия троцкизъм.

image


Неговата заместничка и еврокомисарка Сталинка „Кристалина“ Георгиева, на която от 3 януари 2017 година предстои да стане главен изпълнителен директор на Световната банка, е дъщеря на активен борец против фашизма и капитализма и членка на БКП. През 1987 година е била изпратена на специализация в САЩ. Знаем, че това беше възможно единствено в сътрудничество с Държавна сигурност. Никой не е опровергал с документи нейното евентуално агентурно минало. Нима Даниела Кънева и Тома Томов не бяха осветени като агенти на ДС едва преди месец?…

image


Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е бил член на комунистическото движение в Норвегия от дете. После оглави Социалистическата партия. Кой в родината му не е наясно, че е сътрудничил на съветското КГБ под псевдонима „Стеклов“? Същото се отнася и до Ангела Меркел, министър-председателка на Германия. Впрочем, след нацизма и комунизма, от тази нация не остана нищо читаво.

Какъв е бившият френски външен министър Бернар Кушнер от „дясното“ правителство на Никола Саркози – двамата евреи? Разбира се – комунист, впоследствие – социалист.

Ами президентката на Литва, другарката Далия Грибаускайте? Дъщеря на офицер от НКВД, самата вербувана от КГБ, тя е била членка на ЦК на Комунистическата партия на Литовската СССР!

image

Що за пътуване в СССР предприел 19-годишният Дейвид Камерън, доскоро британски премиер? Изчезнал нейде в Крим, в Ялта. Загубил са за цели 20 дни. Какво ли е правило КГБ с него?

Повече от година преди падането на Берлинската стена унгарският премиер Виктор Орбан – цигано-евреин, женен за еврейка от комунистически род, бил изпратен като стипендиант на Джордж Сорос да следва в Лондон. Как ставаха тези неща?

Какво да кажем за сръбския премиер Александър Вучич, за когото разпространиха слуха, че е… изчезнал? После – за някакъв „атентат“. А никой по света не се притесни поне малко?! Той беше министър на пропагандата в правителството на осъдения в Хага комунистически лидер Слободан Милошевич и негов ляв бастун!

Да продължим с троцкистите около президента Джордж У. Буш, за когото в интервю Путин съвсем точно споменава, че е син на шефа на ЦРУ. „От един и същ кръг сме“, не на шега припомня Владимир Владимирович. Тези троцкисти станаха „неоконсерватори“, тоест – отявлени комунисти. Да ги изброявам ли? Доналд Ръмсфелд, Пол Уолфовиц, Джон Болтън, Ричард Пърл, Елиът Ейбръмс, Пол Бремър… Какъв е съпругът на настоящата помощник-държавна секретарка Победа Новоземская, ако желаете – Виктория Нюланд? Той се казва Кейгън – Каган, което на руски ще рече Каганович, драги мои.

image

Нека припомня, как, докато предвожданите от Червената армия войски на Варшавския договор потушаваха Пражката пролет, в столицата на Чехословакия Бил Клинтън отседнал в апартамента на тогавашния министър на отбраната, един от най-твърдите комунисти. Пътувал и до Москва. Според някои автори, тайничко се отбил и до Ханой. Щеше да става първа дама. За малко…

Нима бившият председател на Европейската комисия Жозе Мануел Барозо не е членувал в Португалската комунистическа партия? Бил маоист. Сега е служител на банката “Goldman Sachs”… Джон Кери – еврейският държавен секретар на САЩ, също изповядвал маоизма и бил един от лидерите на крайно лявото антивоенно движение.

image

Бъдещият генерален секретар на ООН Антонио Гутиереш беше шеф на Социалистическата партия. Казват, че той е най-големият успех на Димитър Станишев – бащата на Сергей. Дали? Не по-малък е Герхард Шрьодер. Преди да се настани в „Газпром“, той оглавяваше Германската социалистическа партия и правителството на ФРГ.

Както съм доказвал с документи тук и в спряното ми едноименно телевизионно предаване, московски агенти са още действащият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън, демократът Джеси Джексън, еврейският холивудски кинорежисьор Франсиз Форд Копола, вуйчо на Никълъс Кейдж…



Ами тук? Президентът Росен Плевнелиев, председателката на Народното събрание Цецка Цачева, за която казват, че е по-красива, отколкото умна, и министър-председателката Бойка Борисова, позната като Брижит Бардо – Б.Б. – от село Банкя, са комунисти по наследство. И те, и родителите им са членували в БКП.

image

Колко голям гьонсурат трябва да е някой като Цецка или Цецко Цачев, за да проявява такава небивала наглост, и да държи речи пред концлагеристите в Белене, които нейната партия е натикала там? Или нейното безочливо поведение, без ни най-малко усещане за собствената й лична вина и съпричастност към зверствата на тоталитарния режим на БКП като членка на партията. Ужасите са квалифицирани като престъпления със закон! Гледайте, слушайте: изумително, стряскащо безочие!

www.youtube.com/watch

Жалкото е, че допуснахме „вождове“ като комунистите Желю Желев, Б.Б. и Иван Костов, „лидери“, внедрени от Държавна сигурност, и всякаква друга болшевишка измет, да ни направляват. А ние покорно да търпим.

image

Не трябва да обръщаме внимание на фантасмагориите, че Б.Б. е „натикана в някакъв батак“. Цялото нейно пребиваване в тази орбита, немислима за толкова низша форма на живот като нея, е осъществен блян. За нас – позор. Затворен омагьосан кръг на безчестието – от Тато до неговата имитация.

Не е ли унизително, че съветският възпитаник и агент на болшевишките секретни служби Иван Йорданович Костов още се мотае из т. нар. обществено пространство? Както по време на режима на неговата любима комунистическа партия промива съзнанието на студенти. А медиите на ЦК на БКП му обръщат внимание? Както и на съучредителите на партийката му – образци на удивителен опортюнизъм?

По-лошо и говорещо зле за нас: Цели четири лета мургавият мъж на жена си, която събирала членския внос на първичната партийна организация на БКП в столично предприятие, беше Бойка Борисова! Ръководеше правителство, в което комунистите бяха повече в сравнение с кабинета на Виденов! Сам е бил приет в партията-майка. Съветски резидент забранил да му връчат червения билет. Костов трябвало да бъде включен в нови организации със специални задачи. Затова… посиня!

Има ли човеци на този обрулен терен, заграждан с телени мрежи като пасище за добичета?

Почти не гледах тукашните телевизии след първия тур на президентските избори. За мен и едното, и другото представлява обясним срам и солидно оправдание да не искам да имам нищо общо с 99 на сто от тукашната сган. Присъствието на едни и същи уродливи фигури в студията не ме изненада, нито впечатли. Мълниеносно и неволно умът ми направи реминисценция с времето преди и непосредствено след 10 ноември 1989 година.

Рекапитулацията е печална: пак те, пак същите, не забравили нищо старо, не научили нищо ново. Опортюнисти, приспособяващи се мизерници – провисналият като свиня-майка пред раждане Иван Гарелов, олисяващият вечно съгласен Емил Кошлуков, заприличващият на бабичка празнословец Андрей Райчев, изглеждащият като джихадист фъфлещо-пелтечещ Любен Дилов-червен… Естествено – Кънчо и Любица. Може ли без тях? Как така без Кънчо?

Извън въпросната вечер – с неизменните Тома Томов, Велизар Енчев, Кеворк Кеворкян, някъде мернах екранния слаломист Сашко Диков… И, разбира се, някои по-млади другарчета.

image

Отново се сетих, че курва означава черта на характера…

Как искате да се измъкнем от хватката на комунистическия Интернационал, след като почти всички на тази територия не го желаят? Нямат нищо против поредните слепи овчари от същото котило да ни водят към пропастта без изход! Изброените – по света и тук – имат право да се променят ли? По колко пъти? Може би постоянно?

diagnosa.net/



Гласувай:
4



1. schumpov - Благодаря! До сега винаги съм ...
14.11.2016 00:51
Благодаря!
До сега винаги съм гласувал срещу комунистите и винаги се е оказвало, че съм гласувал за комунист. До кога ще е така ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8686294
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031