Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2016 20:12 - Номенклатурни игри за назначени червени милионери
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 1757 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image


От март до август 1997 г. Корнелия Нинова е била юристконсулт в БТК. Това пък е „епохата Костов“, която беше времето на голямото забогатяване на комунистическата номенклатура.

„През есента на 1997 г. много служители от бившето Министерство на търговията и туризма си спомнят, как „на крилете на изборната победа на СДС“, г-жа Корнелия Петрова Нинова пристига и веднага е уредена за контрольор на ИНКО ЕООД – една от ключовите тайни организации създадени от ДС и ръководени от ПГУ-ДС, търгуваща с оръжие. Но там престоят й също е много кратък, защото започва „мистериозният“ възход на „синята“ Корнелия Нинова.

В началото на месец септември 1997 година, с летящ старт Нинова е изстреляна на два изключително високи поста. Тя става едновременно изпълнителен директор на „Техноимпекс“ и председател на борда на директорите на „Техноимпортекспорт“.

Много хора от синята идея тогава си задават въпроса: „Как стават такива невероятни, направо мистериозни назначения?“[„Корнелия Нинова – Жената-хамелеон! СДС яхна БСП…“, „Спътник“, sputnik.bg, София, 8 май 2016 г., online: https://sputnik.bg/korneliya-ninova-zhenata-hameleon-sds-yahna-bsp/]

При подобни случаи в античността гражданите на Рим казвали:

“In abstracto” – „в абстрактността“.

Един вид, действителността нямала значение. Така е и при туземните ни комунисти, определени за „десни“ и „антикомунисти“. Понастоящем шеф на СДС е бившият лидер на младежкото БСП, пернишкото номенклатурно чудо Лукарски, който е всичко друго, но не и Божидар. Някогашният кадър на СДС-Костов Корнелия Нинова оглавява БСП. Щом ви харесва, ваша воля.

По времето, в което почти невръстната товарищ Нинова, Корнелия Петровна от село Крушовица, Врачанско, въртяла крупни социалистически предприятия на кутрето си, моят приятел Петър Гогов хамалуваше на столичната Сточна гара. Завършил икономика на външната търговия, минал през стъргата на следствието, съда и политическите отряди на Старозагорския затвор, ползващ три чужди езика, с достатъчен опит във финансите, дали не би се справил по-добре, но най-важното – по-честно, на длъжностите, с които БКП-СДС – Костов дари другарката Нинова?

Отговорът е ясен. Силите зад двамата личат от тяхното битие. Нявгашният главен свинар на комунистическия режим сподели с най-безочлива искреност:

www.youtube.com/watch


Такава е истината. Но тя не е цялата.

Повечето от вас – съветските издънки, клозетниците, болшинството, както се изразявате по семейна комунистическа традиция – отхвърлят значението на наследствеността. Както и миналото на съответната фигура. За грухтящите овце няма значение кой какъв е бил, какво е приказвал, що е вършил, в какви организации е членувал доброволно, не по принуда. Ако Държавна сигурност вербуваше агенти с принуда, то, както твърдеше „Батето“, в БКП не вкарваха зорлем.

Масата от low-life scums[Низши твари, едноклетъчни, англ.] са напълно сигурни, че всеки има право да се променя. Непрестанно и без ограничения. То е все едно да повярвате, че е възможно „два вълка и агне да гласуват какво да ядат за вечеря“, както преди повече от два века образно се изразил Бенджамин Франклин. Но доразвил метафората си:

„Това е възможно само, ако вълците са невъоръжени, а агнето има пушка.“

image

Поняли, дорогие товарищи и таварашутки?

Георги Гергов е кум на назначения от Луканов за милионер Димитър Барбуков. Покрилият се напоследък от обществения поглед строителен предприемач, член на БКП, на щат в УБО при ДС, има „сериозна заслуга“ за българите и държавата им. Известно време е бил личен шофьор на Ангел Бобоков, когато последният стоял начело на Окръжния комитет на БКП в Русе. Партийният шеф бил чичо на братята Атанас и Пламен Бобокови от село Пиргово, Русенско, крупни „бизнесмени“. Роден брат на баща им. Бездетен, изтеглен за завеждащ отдел в ЦК на БКП, той се погрижил както за своите любими племенници, така и о своего водителя…[За своя шофьор, рус.]

image


На свой ред Барбуков е кум на… Николай Банев. Той е бракувал – няма как да е венчал, това е занятие за вярващи – сина на активен борец и офицер от Държавна сигурност с дъщерята на друг номенклатурен кадър на БКП. Самият Николай Банев – първи братовчед на Любица Кулезич, освен комунист, цял живот не е работил. Служил е на партията като „организационен работник“. Разбирайте – лентяй и изнудвач. Така от Окръжния комитет на ДКМС в Хасково го изстреляли в тлъстата орбита на новото предприемачество.

image


В интервю с кума му Митко – бивш Бобоков кочияш, става дума за разменените подаръци на сватбата:

„– Говори се, че бизнесменът Николай Банев ви подарил червено ферари, а вие сте му върнали жеста, дарявайки яхта на сватбата му. Обаче се оказало, че ферарито било дефектно и Банев ви го дал, за да се отърве от него. И сте се скарали. Интересно…

– Но да ви кажа точно как е. Аз подарих скромна яхта на Банев, защото му бях кум. После той ми подари ферарито, за да ми върне жеста като кумец вероятно. Ферарито върви без грешка. Само крушка и гума са му сменявани. Ние с Банев не сме се карали, в отлични приятелски отношения сме. Общ бизнес нямаме поначало. Аз по правило с приятели бизнес не правя.“[„Барбуков: Знаете ли, че отвлякоха сина ми?“, Със строителният бос Димитър Барбуков разговаря Анна Заркова, в. „Труд“, trud.bg, София, 2 февруари 2010 г., online: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=365936]

„Бизнесмени“, правещи „бизнес“. До вчера сополанковци от селската тиня, не виждали нож и вилица, днес – първенци. По-точно – парвенюта. Комунист – бизнесмен. Стига, да не е виц? За жалост такава е реалността тук. Даже поддържат връзки със Запада. На Баневата сватба дрезгаво ръмжа чифутът Джо Кокър…

Но Гошо Гергов е кум на още една видна еднакво добре отвсякъде фигура – на Богомил Бонев. Може би ги свързва анимализмът – любовта към животните. Нали самите те са такива – animals… Смятаният за най-млад член на БКП възпитаник на електротехникума в гигантското село или малкия град Радомир е коняр. С третата си конкубинка – участничката в отбора по сумо на военния тетатър, са шефове на федерацията по конен спорт. Капитанът от милицията Бонев беше главен секретар на МВР при министърката Данда Соколова. После Костов го направи и министър.

Не съм ли писал, че в кабинета Йорданович от ОДС имаше повече комунисти, отколкото в милиционерското правителство на БКП-ГЕРБ начело с банкянската Брижит Бардо – Б.Б., или от това на червения ортодокс Жан?

Лично пред мен адашът, както ме наричаше Гошо Свинарят на масоните, призна: Румен „Пикаещият във фонтани“ Петков е неговата Lukanov connection.[Връзка с Луканов, англ. Перифраза от заглавието на нашумелия навремето филм за наркобосовете и мафията „Френската връзка“ с участието на още що-годе младия евреин Джийн Хекмън. (Вж. “The French Connection”, 20th Century Fox, Los Angeles, CA , 1971 г.)] Докато следвал математика в Пловдив, плевенчанинът станал кираджия на Гошо-Герговите родители. Наел стая от апартамента им. Сетне, когато избираният все от Плевен Карлович го харесал и издигнал, се оказало, че на свиневъда му тръгнала една карта… Джакпотът ударил доста преди това – чрез послушание, подмазвачество и нагаждачество. Говори се, че стоял изпънат като къса струнка – я има метър и седемдесет, я не – с трудно прибрано шкембенце пред Иван-Паневци.

image

Като се върна към свидетелството на горкия Божидар Петров, мъченик на „добрите комунисти“, които имат право да се променят, се сещам, че Системата го смазала, „защото носел тесни панталони, слушал западна музика, танцувал американски танци“. Сиромах.

diagnosa.net/
 



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8685903
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031