Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2016 20:40 - ЦРУ е използвало Кастро, за да финансира с пари на КГБ комунистическа пропаганда
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 660 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 10.12.2016 20:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

У нас никой не обърна внимание на намеренията на полското правителство за орязването на пенсиите на старите комунистически ченгета – сатрапите на съветския режим. Което е нищожно и милостиво, но все пак представлява опит за някаква „социална справедливост“, както го нарекоха.

Не беше кой знае колко по-различно и по планетата. Нито една влиятелна, корпоративна, много гледаема, слушаема или тиражна световна медия, с изключение на “Euronews”, не спомена мерките, които полското правителство смята да предприеме за възцаряването на мъничко зрънце законност и обективност. Светът беше зает с друго – „по-важно“ събитие. То отвя вниманието на проститутките, наети да пломбират схванатото масово съзнание.

Два дни след приемането на първо четене на допълненията към Закона за обявяване на комунистическия режим за престъпен, на 90-годишна възраст към геената най-сетне се отправи Фидел Кастро Рус. Писах и показвах достатъчно за него. Който желае, да прегледа архива от месец ноември того. Забелязах друго. Не пиша „впечатли ме“. Няма как, наясно съм.

image

В събота, 26 ноември 2016 година, всички англоезични телевизии прекъснаха програмите си и ги посветиха на Кастро. Визирам “Euronews”, “Sky News”, “BBC News”, “France 24”. Сякаш си беше отишла най-светлата личност сред човеците, едва ли не благият господар на света. Обаче рекордът постави одиозната CNN на еврейския медиен конгломерат “Time Warner Inc.”. В нея се изредиха всички медийни уличници, като започнете от Кристиян Аманпур и свършите с „вълчето“ Уулф Блитцер – нещо като близнак на тукашното дьонме Ф.Д.

Нямам никакво желание да дeгероизирам тиранина. Той, както редовните посетители знаят, беше превърнат зорлем в марксист.[www.youtube.com/watch] Но така му хареса, че от него излезе един от най-мрачните диктатори в историята. Поне на мен едва сега ми стана ясно, че неговата партизанска борба е била финансирана от… ЦРУ. Поддържал е връзки с Дейвид Рокфелер.[ Вж. Brian Latell – “Castro’s Secrets: The CIA and Cuba’s Intelligence Machine”, St. Martin’s Press LLC, New York, NY, 2012 г.]

През петдесетте банкерът и петролен магнат и неговият партньор, еврейският финансист Юджийн Майър, регистрирали в Куба фирмата “Moa Bay Mining Co.” Наели трима души, на които предстояло да се превърнат в знаменитости: Фидел Кастро, Еверет Хауърд Хънт-младши и Джордж Х. У. Буш.[http://henrymakow.com/]

На практика вербували като агенти на ЦРУ три видни фигури за нуждите на техния бизнес, зад който прозирали секретните служби на страната.[http://www.dailymail.co.uk/] Защо ли не съм изненадан? Това обяснява доста неща.

Досущ като бившия националист Мао Дзедун, Фидел Кастро беше превърнат в кървав комунистически диктатор. Брайън Лейтъл, авторът на книгите „Тайните на Кастро: ЦРУ и разузнавателната машина на Куба“ (вижте илюстрацията) и „Тайните на Кастро: Кубинското разузнаване, ЦРУ и убийството на Джон Ф. Кенеди“ е бивш агент на Централното разузнавателно управление на САЩ. Изследвал е хиляди архивни материали, за да установи, че Кастро също е бил агент на управлението. И заедно с Джордж Буш-старши е бил замесен в „атентата на века“ в Далас на 22 ноември 1963 г. След което „главният кубински шпионин“, както Лейтъл нарича Кастро, „намразил САЩ“.

image

Джордж Буш-баща оглави ЦРУ. Стана вицепрезидент на комуниста Роналд Рейгън. Накрая сам влезе като наемател на Белия дом. Заедно с неговия син цели три мандата ръководеха САЩ.

От 1949 до 1970 година Еверет Хауърд Хънт-младши е служил в ЦРУ. Двамата с колегата си Джордж Гордън Батъл Лиди записаха имената си като подлеците, вкарали подслушвателни устройства в Белия дом. Благодарение на двамата и на връзката на ЦРУ с левичарския всекидневник “The Washington Post” беше забъркан скандалът, наречен „Уотъргейт“. Никсън подаде оставка. А Хънт прекара 33 месеца зад решетките, но излезе от затвора… богат.

Никсън, Рейгън и двамата Буш бяха минали през масонските ложи и Бохемската кория, ако това ви говори нещо.

image

През шейсетте ЦРУ е използвало Кастро, за да финансира с пари на КГБ комунистическата пропаганда в Южна Америка. Но не само. Кубинското проникване в Африка изпревари американското и китайското. Фактически кубинците са служили като форлойфери.

„Един пример: Ангола и т.н. През 1974 г. авторитарният португалски режим беше свален с военен преврат. Като следствие, комунистическата партия – инфилтрирана в армията – започна кампания за изоставяне на португалските колонии в Африка: Ангола, Мозамбик и Гвинея-Бисау…

Със сигурност комунизмът е твърде полезен инструмент за големите пари, а Фидел беше един от тези инструменти.“[“Fidel Castro Was a CIA Agent”, henrymakow.com, ]

Кубинците вече ги няма в трите споменати страни. Там се наместиха американски корпорации.

Най-красноречиво доказателство е пътят на някои от участниците в „революцията на карамфилите“ в Португалия. През 1974 година, като лидер на студентите, членът на компартията и убеден маоист Жозе Мануел Барозу беше сред вождовете на бунта. Социалистът Антониу Гутиереш също се нареждаше сред лидерите на революцията.

Каква е съдбата им?

Барозу оглави Европейската комисия. В момента е високоплатен служител на банката “Goldman Sachs”, която „управлява света“. След като години наред получаваше инструкции от Димитър Яков Станишев, на Гутиереш му предстои да седне в креслото на генерален секретар на ООН.

image

Все още ли смятате, че всеки има право да се променя? И може би – че това са… „конспиративни теории“.

Роденият в Москва като Виктор Ескин, 56-годишен израелски писател Авигдор Ескин направи доста точна характеристика на покойния еврейски диктатор на Куба:

www.youtube.com/watch


Последните чифутски бръщолевения за Цион – Йерусалим, щяха да са добри за Ислямска държава, ако не знаехме, че тя е еврейско творение. Ама a bakalım – а бакалъм! Да видим…

Съгласен съм с повечето. С изключение и на „известни еврейски корени“. Според Халака – юдейския религиозен закон, принадлежността към еврейството се определя по майчина линия. Майката на Кастро е била еврейка. Според сега действащият в ционистката държава Закон за правото на завръщане в Израел (кога някой от предците на днешните израелци е стъпвал в Палестина не е без значение), е достатъчно някой да има една баба или един дядо, за да е евреин.

Редовните читатели може би си спомнят този Ескин. Да щрихирам биографията му. Московчанин, произхождащ от равински род от Белорусия, като ученик чул от своя баща, че дядо му е загинал в Сталиновите чистки през трийсетте. Книгите на евреина Александър Солженицин, впоследствие обявил се за отявлен руски патриот и противник на евреите, както и разказите на баба му за някакъв „холокост“, го направили… дисидент. Не обяснява, откъде и по какъв начин се е докопвал до Солженициновите романи.

image

Евреите вечно се оплакват от СССР, където не им давали да изповядват религията си. А Виктор Ескин знаел толкова добре иврит, че преподавал езика?! Странно. На 19-годишна възраст, вместо да е в редовете на Съветската армия, имигрирал в Израел. И постъпил в Израелските отбранителни сили, както наричат единствената узаконена терористична военна организация на планетата.

За да проумеем всичко, е редно да се доверим на историческата логика. Тези неща бяха невъзможни без намесата на КГБ или ГРУ.[18] Това обяснява почти петилетката, която от 1981 до 1985 година прекарал в САЩ. Лобирал в полза на Израел и в защита на съветските евреи. Така пише в биографията му във „вездесъщата“ Wikipedia. Не друг, а той уредил посещението на депутата от Кнесета Кляйнер във Вашингтон. Двамата с конгресмена Джеси Холмс обявили създаването на Алианс на американските и еврейските консерватори.

image


Да се върна към Авигдор Ескин. Журналист, кореспондент на американския вестник “The Jewish Press” – „Еврейският печат“, религиозен деец, шумен антикомунист и враг на СССР – такъв са го регистрирали в Израел. Изведнъж, по време на управлението на члена на Политбюро на ЦК на КПСС Борис Елцин, той обръща резбата. Получава руско гражданство и започва да организира в Тел Авив акции в подкрепа на руската военна агресия срещу Чеченската република. Нормално ли е?

Скоро след това, за участия в терористични действия срещу мюсюлмани е бил арестуван от политическата милиция Шабак. Освободили го. Според познатия ви бивш началник на израелската специална служба Натив тогава Авигдор Ескин е бил вербуван за агент на израелското Шесто управление.[Вж. „Гаарец“: помощник Кахане связан с Кремлем и продвигал Януковича“, IzRus]

През 2001 година все пак го осъдили на две години и половина затвор по обвинение в подготовка и организиране на екстремистки действия. На което той възразил, че „днес всеки, който се опита да изрече истината за еврейско-арабските отношения, бива обявяван за десен екстремист“.[Вж. „Авигдор глазами друзей“, интервью с Вадимом Дасковским, „Спектр“, No. 4 (034), parkington.org, Baltimore, MD, April, 2001 г., online: https://parkington.org/spectr/2001/034/levi.htm] Явно се смята за ляв такъв и за „антикомунист“ едновременно. Еврейска работа…

Но откъде ви е познат? Преди повече от две лета Авигдор Ескин се изпъчи в Москва като един от организаторите на израелски паравоенни части, сражаващи на страната на т. нар. Донецка република на територията на Украйна. Докато неговите американски приятели стоят твърдо зад властта в Киев…

www.youtube.com/watch

Както разбрахте, „антикомунистът“ Авигдор Ескин е свързан с офицери от КГБ и ГРУ. Какво ви говори това?

Нещо повече. По време на интервюто на власт в Киев бяха само евреи – президентът Порошенко, който е Валцман, министър-председателят Яценюк и т.н. В същото време Днепропетровск, главният град на Донбас, е обявен за официална еврейска столица на Украйна.

image

На човек не му остава нищо друго, освен да се сети за онзи надпис върху калкан на текезесарска сграда по пътя към неврокопското село Ковачевица, хартисал от социализЪма. Той гласи:

„Да живее международното положение!“

Древните са знаели:

“Cupido dominandi cunctis affectibus flagrantior est” – „жаждата за власт е най-ненаситната от всички други страсти“.

Освен това е известно, че:

“Potentia absoluta corrumpit absolute” – „абсолютната власт развращава абсолютно“.

Тази е една от трагедиите на привидно щастливите всемогъщи диктатори. Така нормалните хора, които поставят свободата редом с Бога, пред семейството и Отечеството, възприемат властта. Съвсем различно е за комунягите от всички боички – болшевики (ленинисти, троцкисти, сталинисти, маоисти), меншевики или социалисти (социалдемократи, националсоциалисти, демократични социалисти), фашисти, либерали, неоконсерватори, изобщо – всевъзможни червени кхмери. Талибаните на новия световен ред.

image

Нека преведа заглавието. Използвах началото на текст от песен на “The Rolling Stones” от 1964 година. Защото цели 53 лета по-късно звучи актуално, макар и в друга насока. То гласи:

„Имало е добри времена. Имало е лоши времена. Аз също имах своя дял от трудните времена. Но загубих вярата си в света, защото за подлеците винаги е имало само по-добри времена.“[Перифраза на началните стихове от “Good Times, Bad Times by The Rolling Stones, music and lyrics by Jagger Richards, Album “12 x 5”, Decca, London, 1964 г.]

Жажда за глупост

Отговорът не би затруднил и дете с отворено съзнание и свестни родители. Местното стадо от грухтящи овце се примири. Пригоди се. Намести се в системата. Тя произвеждаше подлеци, мерзавци, мръсници. Преобладаващата част от българите, които навремето бяха отстоявали своята свобода и достойнство, а с труда и постиженията си са смайвали света, намериха предателството за по-лесно и удобно. За мекото на баницата.

На свой ред те зачеваха и раждаха изверги и негодници. Ето как някога прекрасната България беше преобразена в страната на долнопробните клозетници, най-бедното място в Европа и не само.

diagnosa.net/
 



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8741999
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930