Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2016 21:39 - В много отношения светът не е в добра форма
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 772 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image



Не познавам никоя друга страна, в която има толкова малко независимо мислене и действителна свобода на дискусиите,
колкото в Америка[Алекси Шарл Анри дьо Токвил (1805–1859) – френски дипломат, историк, изследовател на политиката, изследвал САЩ през първата половина на ХІХ век. ]

В самото начало на декември се очакваше одиозният британски първи дипломат Борис Джонсън да дръпне реч в Chatham House. В печата „изтекоха“ откъси от нея. Сякаш стреснат от Тръмп и неговата словесно „протегната ръка“ към Москва, албиносът се опита да оригиналничи. Откакто влезе в споменатата сграда, седалището на Външното министерство, взе да се проявява като краен русофоб. Какво чудно – нали майчината му кръв е руска?… Доскоро беше на противната позиция.

Словото му съдържаше поредната заплаха. Джонсън предупреди, че в случай на провал на Запада – в какво ли – съществува опасност от връщане към старата система, в която „силният е винаги прав, а властта на институциите, които изградихме с такова усърдие, ще изчезне в небитието“.[https://www.theguardian.com/]

Разбирам с разума, но не приемам с емоциите си. Как е възможно такова дебелоочие? Кога и къде силният не е бил прав? По какъв начин Британия е завоювала челното място на света, което преди век й се изплъзна? С думи и убеждения, с могъществото на научните и културните си постижения, може би? Ами Франция, Испания, Австро-Унгария, Холандия и Белгия? Кой ще обясни метода, по който се превърнаха в колониални империи? Като милваха чернокожите дечица ли?

Да не би нашите тъй далечни предци в дълбоката древност да са завладявали света с речите си? Българската империя Илат се е простирала от днешните Нормандия до Иран, и от Сибир до Северна Африка. Да не би нашите воини да са били майстори в разказването на анекдоти и приказки? Какво ще речете за възникването и разширяването на Рим? Или за начина, по който Отоманската и Руската империи са се разпрострели, съответно, на три и два континента? Нима масонският държавностроителен експеримент, събрал престъпниците и бегълците на света, покори планетата с Холивуд и рок-енд-рола? Или преди това му дръпна два-три хубави лобута, оставяйки зад себе си 800 военни бази, пръснати по цялата планета, които още коландри?

Борис, и Джонсън при това, нека бълва глупостите си пред наследниците на единия процент в Ийтън, където е учил като тяхна издънка. Ако не му стигат, да отскочи оттатък Атлантика, и да се отбие в Йейл… Но да бръщолеви небивалици на европейците, познали толкова много катастрофи само през последните сто години, раните от които не са зараснали, е непоносимо. Какво подценяване!

image

„Трябва да признаем, че в много отношения светът не е в добра форма“ – заявил русолявият полупразноглавец. – „Имаме култа към силния мъж, имаме демокрация в отстъпление, в Близкия изток имаме дъга на нестабилност от Ирак до Сирия и до Либия.

Какъв е отговорът за Британия? Дали той е, да се свиваме и да поставяме възглавниците върху главите си? Категорично не. Сражаваме се срещу актьори без държави, които гледат с презрение на цялата концепция на глобалния либерален ред. Точно поради силата на тези предизвикателства имаме нужда да удвоим нашата увереност и да запазим най-доброто от интернационалния ред, основан на закона.“

“There’s a law for the rich and no one for the poor” – „има закон за богатите и няма никакъв за бедните“…[Перифраза на стигове от песен на британската рок-грепа “Deep Purple”. (Вж. “No One Came” в: Deep Purple – LP “Fireball”, Harvest Records (UK), Warner Bros. (US), 1971 г.)]

Кой повече от век предизвиква „дъга на нестабилност в Близкия изток от Ирак до Сирия и до Либия“? Това изобщо не е друга тема. Изключително актуална и важна е. Една от главните на съвременността.

image

За истините около новия световен ред, тайното световно правителство, ционизма, еврейското господство – нито дума. Както и относно забраната на Коледа, показването на християнските символи, като кръстчетата, на публично място, да речем. Те не подлежат на „свобода на словото“. Мерсим, както се казва на „български“.

www.youtube.com/watch

Отговаря ли на истината това, което изрече Владимир Буковски?

Преди близо петилетка на Албиона нашумя дело, заведено от две стюардеси срещу правителството на Нейно величество. Те били уволнени, понеже… носели кръстчета!

Християните нямат право да носят на работните си места кръстчета, които се виждат открито. Правителството на Великобритания ще брани това свое становище в решителен съдебен процес.

Делото беше заведено в Европейския съд за правата на човека от две британки, които се борят за правото си без притеснение да носят символа на християнството по време на работа. За първи път кабинетът в Лондон беше принуден официално да заяви дали подкрепя това или е против.

Според документ, прегледан от репортер на вестник “The Sunday Telegraph”, министрите ще оспорят това гражданско право с аргумента, че „то не представлява „изискване“, наложено от християнската вяра. Работодателите могат да забраняват носенето на кръстчета и да уволняват работниците [и служителите], които настояват на това…

Позицията на правителството срещна гневната съпротива на известни личности, сред които бившият архиепископ на Кентърбъри [1991 – 2002] – лорд Кери.

Той обвини министрите и съдебните власти в опит „да заповядват“ на християните. И допълни, че това е още един пример за това как християнството бива изтиквано встрани от официалния живот.“[http://www.telegraph.co.uk]

Коментатори на Албиона са на мнение, че тази стъпка е част от цялостен правителствен план за намаляване на влиянието на църквата върху обществото. Той включва не само забраната за показване на християнски символи на публични места, но и узаконяването на еднополовите бракове. Акт, който беше атакуван от католическата църква във Великобритания.

image

Допитване до общественото мнение, осъществено от “The Sunday Telegraph”, показа, че страната е разделена по въпроса. Около 45 на сто от анкетираните подкрепяха легализирането на браковете между хомосексуалисти. Противниците бяха 36 на сто, а 19 процента признаха, че нямат мнение.

Днес еднополовите бракове са законни, а Елтън Джон, Путин и подобните им отглеждат деца. Факт.

image

diagnosa.net/ 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8733915
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930