Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2016 19:36 - Времето, когато комунистите – болшевики и меншевики – се правеха на либерали
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 608 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

 „Повече от 7 милиона души в Обединеното кралство живеят в бедност, независимо, че са от работещи семейства, според проучване, което разкрива как нараства оскъдицата, свързана със скъпотията и несигурността на наетите частни жилища.

Докладът, изготвен от Joseph Rowntree Foundation (JRF), също така е установил, че инвалидността се увеличава и все повече произтича от промяната в естеството на мизерията. Ако физическите увреждания бъдат взети под внимание, половината от бедните са или инвалиди, или живеят с неработоспособни хора.

Общото равнище на бедността се е запазило на нивото от 2010 г.

През 2014-2015 г. е имало 13,5 милиона души, обитаващи жилища, определени като бедняшки. Те са под средната норма за качество, а делът им обема 60 на сто от долната част, под медианата, според някогашната предполагаема жилищна оценка. Това са 21 процента от населението на Британия. Дял, останал почти непроменен в продължение на повече от десетилетие.

image


Обаче докладът е установил, че сега 55 на сто от тези, които мизерстват, са от семейства, имащи работа. Това е рекордно висока стойност. Те съставляват общо 7,4 милиона души – с 1,1 милион повече в сравнение с 2010-2011 г. – сред тях има 2,6 милиона деца.

Обратното, бедните пенсионери са с 400 000 по-малко отпреди десетилетие, макар към групата на мизерстващите да са се присъединили още 1,7 милиона души, докладва проучването „Наблюдение на бедността и социалната изолация през 2016 г.“.“[https://www.theguardian.com/]

През 2014 година положението в САЩ беше следното:

„Живеем в най-богатата страна на света. А 14,5 на сто от домакинствата в САЩ – близо 49 милиона американци, включително 15,9 милиона деца – се борят, за да сложат храна на масата си.

В Съединените щати гладът не е причинен от недостиг на храна, а по-скоро от продължаващото настъпление на бедността.“[http://www.bread.org/hunger/us?]

По официални данни тогава населението на САЩ възлизаше на 319 435 700 души. Което означава, че около 15,36 на сто от американците са гладували. Също лъжа, която бързам да опровергая пак с данни от Техните медии. Толкова бяха бедстващите работещи американци!

Колкото и да търсите, не ще откриете данни за целия брой на бедните в „най-богатата страна“ на земята. Беше записано:

„Насочващите числа за бедността не са данните, които Бюрото по преброяването използва, за да пресметне броя на бедните индивиди.“

Преди две лета Бюрото по преброяването обяви, че броят на „почти бедните“ е намалял, тъй като мнозина от тях са изпаднали в истинска бедност“![140] Нали схващате какво се опитват да ни кажат? Обедняването завладява все повече хора, особено сред цветнокожите.

През 2010 г. относителният дял на бедните и гладуващите сред подрастващите до 18-годишна възраст е бил средно 22 на сто. По етнически групи той е следният: сред белите, които не са т. нар. hispanics – испаноговорящи, той е 12,4 процента; при чернокожите – 38,2 на сто; сред испаноговорящите – 35 процента и при азиатците – 13,6 на сто.[http://www.npc.umich.edu/poverty/]

image

Неприятното е, че това е тенденция в целия западен свят. От снижен стандарт на живота се оплакват в такива процъфтяващи страни, служещи за образец, като Швеция, Холандия, Финландия.

Уточнението, че техните представи за бедност нямат нищо общо с нашите, е задължително. Повярвайте: тук тяхно куче да докарате, няма да издържи. Ние сме по-устойчиви от хлебарките. Клозетници, свикнали с екскременти – като храна и политически фигури.

„Безумието на болшевизма“ е в настъпление по цялата планета. Разбира се, едва ли на Албиона, да речем, ще разстрелват. Но замириса на псевдоравенството, прокламирано от Ленин и неговата престъпна шайка. Всъщност – най-крупното неравенство в историята. Тъй като зад него не се криело никакво друго усилие, освен това, да се заповядва прекомерно насилие, кървав терор.

Фактически Териза Мей отстъпи, но леко. Заяви, че „няма да принуждава бизнеса“.[https://www.thesun.co.uk/news/] Засега. Понеже всичко на този свят е временно. Знае ли човек?… Казват, че Хитлер вярвал в някакъв хилядолетен райх. Въпреки че смятам това за либерална легенда. Не е бил чак толкова гламав.

И на нас не ни се вярваше, че установената от външни сили чрез техните местни туземни послушници комунистическа система ще рухне. Поне до края на земните ни дни. А ето, че сега децата на комунистите твърдят: Никога не било имало комунизъм. Ами какво беше онова? Заради какво друго ни клахте и драхте? Хайде де!

Друг въпрос е, че днес осъзнавам: Движим се към комунизма. Онова беше държавен капитализъм, социализъм. След като ни социализираха, сега ни комунизират – истински, по много пъти на ден. Гърбовете не болят толкова. Страданието се усеща в други части на тялото. Вършат го пак с външни посредници – медиатори, пропагандисти.

image

Тези дни един такъв се върна от Москва и сподели видяното, придружавайки го с реминисценции от предишното си пребиваване там преди 25 лета. Той не спира с познатите и съвсем неверни внушения, че, видите ли, „Съветският съюз се срина за една нощ“.[https://www.theguardian.com/] Мога да му отвърна по начина, по който те едно време на нашия Великденски поздрав: Знам, докладваха ми.

Четвърт век назад, при ранния Елцин, другарят бил в Казан. И обсъждал с номенклатурните кадри на стария режим „замяната на капитализма с нещо по-добро“. Сега, „изведнъж, имаме нещо общо: и едните, и другите знаем, какво е да виждате една система, която някога изглеждаше постоянно разпадаща се.“

Иска да каже, че се е закрепила ли? Тя никога не е рухвала до основи. Ремонтираха я, и пак действа, но по нови правила. Тези закони, както и лостовете за управление на системата, никога не са били изпускани от старата номенклатура, зародила се в далечните времена на Ленин, Сталин, Хрушчов, Брежнев… Понякога им сменяха сивите костюми, за да не стряскат чужденците. Беше невъзможно да изплашат децата. От първото си изплакване на земята те свикваха с вида на сатрапите.

На онези от вас, които вече що-годе имат представа какво изповядвам, няма да им мине и за секунда през ума, че мога да съм на страната на Русия, Кремъл, Путин. Както пише един от враговете на стопанина на Кремъл, политологът Станислав Белковски:

„Уверено мога да кажа, че в съвременния свят трудно може да се намери по-антисъветска държава от Путиновата Руска федерация…“[Станислав Белковски – „Путин: Цялата истина за стопанина на Кремъл“, Издателство „Сиела“, София, 2014 г., стр. 202.]

image


Обаче британският лейбърист, преминал курсове отвъд Океана, начева с такива врели-некипели, каквито срещу прилични хонорари бълваха лекторите от Дружеството за научни знания „Георги Кирков“ към ЦК на БКП. Иван Костов, Асен Агов и доста други „демократични“ неофити – сред тях… Внимавайте, понеже се разнася воня на АОНСУ:

„Откакто през 2011 година Путин открадна изборите“ – заявява „нашият“ човек в Лондон, – „а последвалото протестно движение беше потиснато, младежите, които участваха в него, се оттеглиха в гневно мълчание. Това не е съвсем нова ситуация за руските интелектуалци. Ленин е бил арестуван през 1887 година, заради предвождането на студентски протест. И прекарал повечето от следващите 30 години в заточение или нелегалност. Сетне, в продължение на още 70 години, болшевиките потискаха свободата на словото и политическата опозиция. А сега руските олигарси дават най-доброто от себе си, за да потискат отново.“[“The Soviet Union collapsed overnight. Don’t assume western democracy will last forever” by Paul Mason, “The Guardian”]

Ашколсун! Как го постигат, възхитих се по Бай-Ганьовски. Да приравните днешните „руски олигарси“ от КПСС, КГБ и ГРУ, към царската охранка в империята! Да изкарате младия Илич „интелектуалец“! Освен това – скитник и страдалец, „прекарал повечето от следващите 30 години в заточение или нелегалност“! Акъл, познания и дупе се иска за това. И неволно през ума ми стрелна онова Бухариново учудване: „Нима е възможно да се вярва в нещо подобно?“

И се сетих за голата и печална истина, повтаряща злобните думи на главния чекист Дзержински: „Ще повярват кучите му синове!“ Съвсем вярно – вярват. Доверяват се на своите, на западните Иван-Пръмовци, Георги Боковци, Иван-Костовци, Аговци, Гареловци, Инджевци и Кеворкяновци… Не на говорещите с езика на истината и здравия разум.

Защото, както се беше изразил по-преден коментатор:

„Когато настоява за санкции срещу Москва, Западът прекрачва всички граници на лицемерието. Като по същото време със задоволство купува руски газ и продава на Русия оръжия, кораби, апартаменти в престижния лондонски квартал „Найтсбридж“ и места в колежа Ийтън…

image

Западни компании лудуваха съвместно с олигарси и клептократи. Парите, откраднати от руския народ, се вливаха в рискови банки в Кипър и Лондон, и се изсипваха обилно на швейцарския и британския пазар на недвижима собственост. Лондон трябва да бъде класиран като най-големия получател на откраднато имущество за всички времена…“[https://www.theguardian.com/commentisfree/2014/jul/25/mock-putin-pride-paranoia-mh17-excuse-punish-russia]

diagnosa.net/



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8737473
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930