Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2017 20:40 - Шуробаджанашки капитализъм -1ч.
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 612 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

В Америка ние нямаме капитализъм на свободния пазар; имаме шуробаджанашки капитализъм[Робърт Ф. Кенеди – младши, син на едноименния убит бивш главен прокурор и министър на правосъдието и племенник на застреляния американски президент Джон Ф. Кенеди, който се занимава с проекти за опазване на околната среда. (“Robert F. Kennedy Jr. Interview” by David Kupfer, “The Progressive”, progressive.org, Madison, Wisconsin, October 26, 2006 г., online: http://www.progressive.org/mag_intv1106)]

image

Схващате ли какво ви говорят всички тези цитати? За пълния триумф на банкстерите – престъпните интернационални банкери. Че народите вече не могат да влияят върху управлението на държавите. А правителствата не са в състояние да управляват самостоятелно. Повече никой не е способен да се противопостави на интернационалните банкери. С находчивост, търпение, постоянство, на принципа на източните бойни изкуства, и без всякакъв морал, Те проведоха своята световна революция. Като използваха силата на съперниците си – човешкия род.

Как е възможно това да стигне до съзнанието на масите? Няма как. Знам го от опит. Като се замисля, и няма смисъл.

Случвало се е името да подвежда. И на мен. Братята Чарлз де Ганал и Дейвид Хамилтън Кох не са евреи. Синове са на преуспял холандски имигрант, установил се в Тексас и основал вестник. Сетне внимателно и умело инвестирал в железопътни линии и други начинания от първата половина на ХХ век. Дали е било възможно да успее без да получи тласък и/или съвети от Братството? Не ми се вярва.

image

Наследниците – Чарлз и Дейвид Кох, са милиардери, притежаващи 42 на сто от огромен конгломерат от корпорации и по-малки фирми. Преди петилетка един от братята – Чарлз, посочи:

„Шуробаджанашкият капитализъм е по-лесен, отколкото конкуренцията на един свободен пазар. Но той разяжда целия наш стандарт на живот и задушава предприемачите, като възнаграждава и компенсира покровителстваните политически, вместо онези, които задоволяват желанията на потребителите.“

Целта на бизнеса е ефикасно да превръща суровините в стоки и услуги, та хората да могат да живеят по-добре. На бизнес, който се проваля в това, би следвало да бъде позволено да обяви фалит, вместо да бъде спасяван.“[http://www.wsj.com/]

Публикацията е от пролетта на 2011 година, когато истински, ако щете идеологически „дясно ориентираните“ в САЩ и по света, все още бяха смаяни от размерите на държавните – народните средства, които правителствата изсипваха, за да изправят на крака някои от алчните и неспособни частни корпорации във финансовата и производствената сфера. Това беше времето, когато някои маски паднаха. Само че хората или не схванаха, или ходът на живота ги разсея, бързо отми фактите от съзнанието им, и те забравиха.

image

Ще дам пример. В САЩ търговци на автомобили в САЩ предлагаха три леки коли на цената не една. Което издаде реалната им стойност и неимоверно раздутата норма на печалба. И какво от това? Братството организира и финансира псевдо протестното движение “Occupying Wall Street” – „Окупирайте „Уол Стрийт“. Контролирано през цялото време – отвътре и отвън, периодично насилвано от милицията, то отвлече общественото съзнание и допринесе съществено за тоталната апатия в обществото. Заблудените момчета и момичета, преди всичко студенти, скъсаха плакатите, облякоха официалните джемпърчета с дължина под коленете, и сложиха бомбетата.

Тук същите сили вършат точно това – почти едно към едно, сякаш под индиго. Само дето им излиза по-евтино. Те непременно заемат пози на русофоби и съветофоби, макара да са отгледани като русофили и съветофили. Колко му е да наемат отрочетата на комунисти и ченгета, скрити дребни агенти на Кремъл, изгладнели пропагандисти, жадуващи и слава?

Вижте им мутрите – недоучили селяндури, измет, изпълзяла от мазетата на милицията. Сред лидерите им ще зърнете свързаните с Москва и Вашингтон внучета на комуниста македонист Венко Марковски. Редом с тях – Найо Тицин, наследникът на художника Атанас Нейков, известен с агентурния си псевдоним „Найо“, с който нарекъл сбърканото си изчадие. Но – и с вуйчо си Дечко Узунов, любимеца на „Каката“ и „Батето“, друг сътрудник на ония служби. С тях маршируваше другарката Антоанета Цонева от Разград,[www.segabg.com/article.php] откъдето е и добрият президентски приятел Иво Прокопиев. Любопитно съвпадение е и фактът, че са връстници).[Проверих, наистина е родена там. (Вж. напр. Диян Николов – „Антоанета Цонева: Не съм общински психоаналитик“, в. „Сега“, segabg.com, София, 1 август 2001 г., online: http://www.segabg.com/article.php?id=189716) Дали само тази е връзката й с Иво Прокопиев?]

image

Нахалницата председателства Управителния съвет на сдружение Институт за развитие на публичната среда – София, а от 2001 до 2004 г. е била омбудсман на столицата. Участвала е в някакъв Изборен борд, създаден от Плевнелиев и Марин Райков.[ „В окото на протеста: Кои плетат мрежите“, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, 11 юли 2013 г., online: http://www.blitz.bg/news/article/210442]

image

Да припомням ли, че и двамата са потомствени комунисти и агенти на Държавна сигурност. Бащата на втория беше прогонен от Франция като комунистически шпионин. Което не попречи синчетата – повтарям: членове на БКП и секретни сътрудници на нейната преторианска гвардия, да се окажат в списъците – номенклатурата – на местните избраници на „свободолюбивия“, „антикомунистически“, „нямащ нищо общо с болшевизма и СССР демократичен“ Запад!

Първият беше наместен в президентското кресло. Вторият беше дипломат, министър-председател, а понастоящем, ако не се лъжа, е посланик на народната република в Рим.

Още един сатанист, платен протестър, както ги нарича безумната тълпа: товарищ Асен Генов. Той също „е номиниран от Светла Баева и Тодор Тодоров от БХК за Човек на годината 2011. Асен Генов, Атанас Чобанов и журналистите от [изданията на Иво Прокопиев] „Дневник“ и „Капитал“ Росен Босев и Спас Спасов са номинирани от БХК и през 2011, и през 2012 г. Като създател на „Гневни млади хора“ Асен Генов е открито подкрепян от Антоанета Цонева, която е… също Човек на годината.“

image

Иначе казано, имаме работа с протестираща номенклатура! Срещу колко ли се подписват в съответните ведомости? Кой беше споменал „абонирани демократи“? Да, другарката Кортенска по адрес на Мишо Неделчев и Евгений Михайлов. Ами тези са следващите. Асансьорите на властта, захранвани с енергия от Братството, не спират своя ход. Едни слизат, други се качват… Кръговрат на комунистите и ченгетата, но все по върховете.

Не друг, а един от доскорошните им идоли, съосновател на Иван-Костовия клуб за политическо рушветчийство, ги оцени така:

„Наемниците на русофобската нива са интересни като социална група. Тази категория е антропологически близнак на късната комсомолска номенклатура, на младите партийни надежди и отчасти на хуманитарната интелигенция от онзи период. Тези хора са любители на кариерата, стандарта и западния „стил“. Това е породата на аривистите, на „предопределените“ за кариера. Прехвърлят се от конюнктура в конюнктура с лекотата на вродени опортюнисти. Като акробати на кариерата, сноби на успеха.

Каква им е тогава Хекуба[33] на русофобите, защо този трепет и защо този Путин? Има само един отговор. Русофобията е идентификационен репер.

[33] Според легендите, съдържащи се в „Илиада“, за която вече няма как да речем, че принадлежи на „сляп поет на име Омир“, Хекуба била съпруга на троянския цар Приам. В истинската история няма такъв владетел. Във въпросната поема е възпят Егил – император на Илат, който убил брат си Атряч. Неговият племенник Аяк Агамумин или само Агамумин избягал Бикен – според фалшивата българофобска историография „Микена“, откъдето, след като събрал достатъчна войска, не след дълго нападнал град Атряч-Булгар – столицата на българската империя Илат, известна ви като Троя. Та според митовете Хекуба родила на Приам 19 деца, едно от които бил Парис. По време на бременността си с него й се присънило, че ражда не дете, а горяща факла. Жреците и гадателките пророкували, че тази факла ще запали Троя. Ето какво иска да каже другарят „политгадател“ с икуменически дипломи за богоосквернител и убиец на хора чрез фармакологични медикаменти. Подобно на одъргял Явор Дачков предрича самозапалването на своите доскорошни „приятели“ от „десницата“. Каквото и да ви говорят, винаги става дума за пари. Въпросът не е във вида на банкнотите и монетите, а в тяхното количество. Само хората с кауза са способни да пренебрегват материалното. Тези Михайловци и Дачковци даже не са пишман бунтовници. Те са урина, отделена от препиването на земните им богове – чичко-паричковците.

Без Путин българската десница е немислима. Без Путин десните са нищо. Нула.

А с него са всичко.

С него са ловци на покемони.“[Д-р Николай Михайлов – „Защото Русия граничи с Бога: Или произход на видовете в периферията на континента“, в. „Нова Зора“, Брой 43 (2016), zora-news.com, София, 15 ноември 2016 г., online: http://www.zora-news.com]

image


Авторът на горната оценка предизвикваше колебания у мен: дали е тъп или ченге? Вече съм сигурен – и двете. Тъпо е да не знаеш кой кой в туземната ни политика е и да риташ столчето под краката си, докато клупът е около врата ти. Ченгесарско е да учредяваш партия с някой, когото всички разумни люде разбраха що за съветска стока е. А ти да си въобразяваш, че ще произвеждате… антисъветска. „Такава му е била задачката“, както казваше бивш шеф на синдиката „Подкрепа“, настоящ „експерт“ по военното дело.[„Пламен Даракчиев: Тренчев си покри досието, като си смени името: Ахмед Доган е безскрупулен шмекер, твърди профсъюзният лидер“, едно интервю на Александрина Роканова, в. „Шоу“, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, 3 юни 2008 г., online: http://www.blitz.bg/article/5000]

На мен ми е любопитно, ако през следващите месеци „десният“ американски президент наистина се гушне с Владимирович, що ще чинат тези „протестъри“, „русофоби“, „десни“? Може би ще започнат да се събират на столичния Орлов мост в очакване да пристигне Доналд, за да го освиркат?… Ама тогава ще им плаща фондацията „Китай за България“, понеже натам вървят нещата.

image

Заглавия от сорта на това: „Западът вече е във война с Русия. Само още не го знаем“, подклаждат мераците на мързеливи болшевишки дегенерати за лесни печалби.

[http://www.telegraph.co.uk/news/]

За някои може да е странно, но за мен – логично: След възшествието на Тръмп в Овалния кабинет на Бялата къща, даже да действа в тандем с Путин, и да смени американските представители в Чалгария, новите пак ще се спрат на досегашните комунистически „антикомунисти“, просъветски „антисъветчици“, винаги съгласни с властта „протестиращи“. Предопределено е още от 1917-а, 1944-а, 1989 – 1990 година…

image

В цялата интернационална какофония най-силно звучат гласовете на платените професионални лъжци, защото използват рупора, наречен медии. Пример за гигантските манипулации на земното население бяха събитията в Египет, които не успяха да наместят сполучливо в рамките на проекта на Братството с кодовото название „Арабска пролет“.

„Тони Блеър – чиято „акуратност“ по отношение на оръжията за масово унищожение в Ирак е добре известна – ни осведоми, че „по улиците има 17 милиона египтяни“! Това си заслужи удивителния знак. А след това Държавният департамент на САЩ ни съобщи, че 22 милиона души са по улиците на Египет. Само три дни по-късно Демократичният индекс[Democracy Index – Става дума за показател (индекс), който измерва степента на демокрация в 167 страни. Той бива определян от организацията Разузнавателен екип на списание „Икономист“ (The Economist Intelligence Unit – EIU). Той е част от издателската групировка “Economist Group”, която си има собственици, но е пробутван като… „независим“. Независим от кого? От себе си или от онези, които плащат заплатите на екипа?] ни информира, че 30 милиона са взели участие в протестите против Морси, а само един милион негови привърженици са били по улиците.

image


Това наистина е невероятно. Населението на Египет е 89 милиона. Като извадим бебетата, децата, пенсионерите и хората в напреднала възраст,[Там не всички възрастни получават пенсии.] трябва да предположим, че половината от активното население на Египет беше демонстрирало срещу Морси.

Обаче, за разлика от Египет през 2011 г., страната продължава да живее. В такъв случай по време на онова, което Съюзът на египетските писатели нарече „най-голямата политическа демонстрация в историята“, кой караше влаковете и автобусите, метрото в Кайро, управляваше летищата, пълнеше редиците на полицията и армията, работеше във фабриките, хотелите и обслужваше Суецкия канал?“

Ако перифразираме ироничното обръщение на руския анархокомунист Михаил Бакунин към Карл Маркс:[Оригиналната насмешка на Бакунин гласи: „Ако пролетариатът стане управляваща класа, кого ще управлява?”] „Ако протестиращите станат управляваща класа, кого ще управляват?”[Вж. Michael Bakunin – “Statism and Anarchy” (1873) в: Sam Dolgoff – “Bakunin On Anarchy”, Alfred A. Knopf, New York, NY, 1972 г., стр. 329-330.]

Навява до болка познато зловоние на комунизъм, не го ли надушвате?

На известния душевед на българите Стоян Михайловски принадлежи мисълта:

image

„Вънкашният, изкуственият демократизъм бива винаги една гиздилка, една модна игра; той се проваля скоро, понеже гиздилките и модите са работи временни.“[Стоян Михайловски – „Как западат и се провалят държавите“, от „Неиздадени съчинения“, съставител Иван Богданов, том 1-2, София, 1940 г. в: „Стоян Михайловски: Как западат и се провалят държавите“, „Българи – граждани за нацията“, bolgari.net, София, 14 октомври 2011 г., online: http://bolgari.net/stoian_mixailovski:_kak_zapadat_i_se_provaliat_dyrzhavite-h-543.html]

Вие преценете доколко актуално звучи присъдата на религиозния философ и писател:

„Българската развала, такава каквато я виждаме днес, е ужасяваща. В такава страна високочеловеколюбивите наредби са цял анахронизъм. Авгиевите обори искат огън – не лопатички.“

image

Век по-късно мислителят остава все тъй неразбран и неоценен…

image


Фалшивата предизборна борба в САЩ през миналата година, извадила на политическия тезгях два еднакво гнили, изхабени политически продукта – Хитлери Клинтън и Доналд Тръмп, довърши нещата. След още един президентски мандат представителите на бялата раса в ССАЩ навярно ще съставляват малцинство. Промяната в качествения състав на населението, засилването на имигрантския поток от изостанали държави, ще снижи неимоверно претенциите на хората.

image

Omnibus est accipere quod meretur – всеки си получава заслуженото.

diagnosa.net/



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8732248
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930