Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2017 21:21 - Конспиративни теории? Не – истината. Останалото е океан от фалшиви новини
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 1457 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

„А всеки от номенклатурата знаеше за какво постоянно Нашата партия и социализма като цяло могат да ги погубят и ще ги погубят:

1. Многопартийността и буржоазната лъжедемокрация.

2. Свободата на търговията. (Тя, както образно се бе изразил Ленин, е още по-страшна от Колчак и Деникин, взети заедно).

3. Гласността.

4. Свободата на словото, печата и събранията.


Горбачов много добре съзнаваше това. Но още по-добре го съзнаваше главният партиен идеолог Вадим Медведев. В миналото професор в катедрата по История на КПСС, той бе чел Ленин като служебно задължение и в частност неговите основни трудове „Как да организираме соцсъревнованието“ и „По-нататъшните задачи на съветската власт“. Изобщо можеше всички други писания на Ленин също да се засекретят. Не са необходими. Само объркват. Много противоречия съдържат. Но основата на Ленинското учение трябва точно да се помни.

И какво възнамерява да прави Горбачов? Да погуби партията? Да унищожи съветската власт? Да посипе с пепел великото дело на Ленин?

Какви са тия свободни избори? И тия конгреси на Съветите? Но Горбачов не можеш да го стиснеш за гушата. Това не се удава ни на боязливия Медведев, ни на нахалния, но бавномислещ Лигачов. Горбачов по душа е демократ. Той никога не повишава тон, не организира автомобилни катастрофи или преждевременни инфаркти. Той е открит и достъпен. Той вижда опозицията в Политбюро и ЦК, но в условията на новото мислене това е обикновен плурализъм. Няма нищо страшно. Другарите не разбират че в страната се е установила непонятна система на двувластие. Както са например секретарите на обкомите, от една страна, и от друга – председателите на съветите.

image

Всъщност двувластие, разбира се, няма – съветите са се превърнали просто в една от долустоящите партийни инстанции. Но все едно – така не е добре. Целта на свободните избори е да се пробутат партийните секретари и на местата на председателите на съветите. Това е чудесно – ти си първи секретар, ти си и председател на съвета. И никой няма да каже, че тук нещо не е в ред. Но докато първият секретар се назначава от ЦК, за съветите трябва да се мине през избори. На алтернативна основа.

Защо ме гледате така изплашено, другари? Всичко е във ваши ръце – властта, средствата за масова информация, органите на реда. Нима се боите от избори? Е, добре. За КПСС ще запазим по списък, без никакви алтернативни кандидати, сто места във Върховния съвет. Нали гледам на вас да ви е добре. И не бива да се позоваваме на Ленин. Не по-зле от вас знам за какво предупреждаваше Илич. Така че няма от какво да се тревожите. Главното е да се започне, да се навлезе, всичко да се организира – и процесът ще потръгне.

Горбачов говореше спокойно и убедително.“[ Игор Бунич – „Златото на партията“, първо издание, ИК „Прозорец“, вече цит. съч., стр. 289-290.]

image

Тъкмо това направиха във всички бивши социалистически страни. Сториха го. То не стана от самосебе си. Някой някъде го беше решил. Нали помните делегацията на Тристранната комисия, която през януари 1989 година отишла да се срещне с Горбачов в Кремъл?

В нея били бившият японски министър-председател Ясухиро Накасоне, бившият френски президент Валери Жискар д’Естен, американският банкер Дейвид Рокфелер – социалист по собствените му признания, и бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, вербуван от Съветите още през 1945 година. Те опитали да обяснят на Горбачов, че Съветска Русия трябва да се интегрира в световните финансови институции, като ГАТТ,[Общото споразумение за митата и търговията.] МВФ и Световната банка.

Месеци след тази среща внезапно падна Берлинската стена. В началото на декември 1989 година на борда на съветски кораб в пристанището на Ла Валета, Малта, Джордж Буш-старши и Михаил Горбачов с подписите си узакониха новия световен ред без единна социалистическа система. Кой от вас ги беше упълномощавал?

„Още в Малта старият Буш и Горбачов ни ебаха мамката“ – тъжно клати глава унгарският писател и българист, професор Петер Юхас, добър мой познат, участвал в телевизионното ми предаване. – „Те са направили един голям заговор срещу нашите народи. Още там са се разбрали Съветският съюз да се откаже от комунизма, но икономическата, а после и политическата власт да си остане в ръцете на комунистите, на номенклатурата…

image

Нашите две държави[България и Унгария.] си приличат много, защото са жертва на големия заговор в Малта. Но не само това. След заговора са изработени общи сценарии за нашите държави от КГБ за това, как да постъпят след промените, как да пращат свои хора, свои агенти във всички демократични партии, които после ще разкъсат едната след другата. Веднага след Малта са създали опозиция от комунисти, от своите собствени синове – синове на генерали, на полковници от Държавна сигурност.“[„Горбачов ни видя сметката: Заговорът в Малта обрече нашите държави на мизерия, твърди унгарският проф. д.ф.н. Петер Юхас“, интервю на Йовка Николова, в. „Старозагорски новини“, брой 90, Стара Загора, 10 май 2002 г. в: Петер Юхас – „А ние, българите…?“, ИК „Огледало“, София, 2004 г., стр. 82-83 и 84. Книгата е в библиотеката на автора. До 1956 г. Петер Юхас и майка му са били членове на Унгарската работническа партия. След въстанието синът е лежал в комунистическа тъмница]

След това превърнаха Европейската икономическа общност в Европейски съюз – в „нов СССР“, според точното определение на Владимир Буковски.[Вж. “Former Soviet Dissident Warns For EU Dictatorship”, From the desk of Paul Belien on Monday, “The Brussels Journal”, The Voice of Conservatism in Europe, brusselsjournal.com, Brussels, 27 February 2006 г., online: http://www.brusselsjournal.com/node/865]

Сега удря часът на САЩ. Империя, която изигра своята роля.

А знаете ли коя беше главната ораторка на отминалите в началото на третото десетдневие на този януари т. нар. протести на жените срещу президента Доналд Тръмп във Вашингтон? Не ми изреждайте антихристиянската сатанистка Луиза Чиконе, подиграваща се на вярващите с псевдонима си Мадона. Тя е кабалистка, ако не знаете. Превъплъщение на дявола. Запчонала своя възход на „материално момиче“ – пачавра, с голи снимки. Неестетични, поради липсата на талант у фотографа и непривлекателността на обекта.

image

Нито кривоустата Ашли Джъд или еврейката по майка[От фамилията Слоун – хазарски юдейски имигранти от Руската империя.] Скарлет Йохансон, произлизаща от болшевишки среди на датски и ашкеназки леви интелигенти. Нито отблъскващо грозния еврейски комедиант Робърт Де Ниро с една роля и много реклама зад кариерата си на скучно еднообразен рецитатор на чужди мисли…

Не, основната ораторка беше товарищ Анджела Дейвис. Точно така, същата – любимата „чернокожа дъщеря на Леонид Брежнев“. Да се чуди човек откъде я измъкнаха. Как откъде? От мазетата на КГБ, но не на московския площад „Лубянка“, а от Университета на Калифорния в Санта Круз, където въпреки своите 73 години трови с марксизъм-ленинизъм мозъците на американските младежи.



На 21 януари 2017 година, одъртялата комунистическа терористка и съветска агентка обяви пред тълпа от грухтящи лесбийки, мъжемразки, педерасти, фелационисти, швестери, содомити, вагинистки, последователки на Клара Цедкин и Роза Люксембург, начело с „високоморалната“ еврейска гюдерия Луиза Чиконе – Мадона, страдаща от ексибиционизъм, че те – перверзните животоубийки – „се намират в решаващ момент от тяхната история. Нека си припомним, че ние, стотиците хиляди, милионите жени, транссексуални люде, мъже и младежи, които сме тук за Марша на жените [нали уж спомена „мъже“, или и те са „жени“], ние представляваме могъщите сили на промяната, които са предопределени да предотвратят повторното въздигане на умиращите култури на расизма и хетеро-патриархалността.

Ние признаваме, че сме колективни агенти на историята, а историята не може да бъде изтрита като web-страници.“[“Angela Davis’ Women’s March speech: ‘this country’s history cannot be deleted’” by Angela Davis, “The Guardian”, theguardian.com, London, Sunday, 22 January 2017 г., online: https://www.theguardian.com]

Да беше се образовала поне малко, товарищ Анджела, с професорско звание от неколцина московски университети, контролирани от КГБ, щеше да знае: По-лошо е. Пренаписват историята. Защото е известно, че:

“Historia scriptum est per uictoribus” – „историята се пише от победителите“.

Какво се закани да прави храненицата на Брежнев, Живков, Хонекер, Кастро? Ето какво:

image

„Това е женски марш. А този женски марш представлява феминистко обещание като противопоставяне на гибелните сили на държавното насилие. Един феминизъм, който присъединява, призовава всички нас да се включим в съпротивата срещу расизма, ислямофобията, антисемитизма, на омразата към жените, против капиталистическата експлоатация.“[https://www.theguardian.com]

Една и съща песен – вече сто години под диригентството на Ленин. Човек го побиват тръпки – сякаш Улянов действително е жив, или призракът му броди над света! Пак „феминизъм“ и навярно пропагандиране на свободната любов, както го правели болшевиките с тяхната сексуална революция. В която истинските комсомолки нямали право да отказват на комсомолците… Така виждала нещата влюбената в Илич еврейска болшевичка и нимфоманка Александра Колонтай.[www.youtube.com/watch] И „антисемитизма“, и „капиталистическата експлоатация“ си идват на мястото, за да ни напомнят, че тази година се навършва век от двете революции в Русия. Това ли е целта?

А кой финансира и ръководи феминизма? Да видим и чуем от първа ръка, както се казва.

www.youtube.com/watch


Убиха Еърън Русо. Всички хора със свяст знаят кой го стори – ЦРУ, разбира се.[www.youtube.com/watch] Но управлението е само маша, инструмент в ръката на интернационалните комунисти – корпоратократорите. Докато другарката Анджела Дейвис, скоро навършила 73 години, е по-жива и жизнена от всякога. Така сатаната поддържа своите чеда, докато са му необходими.

Този път идват за вашата демокрация[Джон Пъркинс, американски икономист, който през седемдесетте години работил в бостънската фирма за стратегически консултации “Chas. T. Main”. Бидейки главен икономист в нея, съветвал Световната банка, ООН, МВФ, Министерството на финансите на САЩ, някои големи корпорации. Поради секретността на неговата дейност бил вербуван и контролиран от Националната агенция за сигурност. През осемдесетте основал собствена фирма в сферата на енергетиката. В началото на новото хилядолетие нашумя със своята книга „Признанието на един наемен икономически убиец“ (вж. John Perkins – “Confessions of an Economic Hit Man”, Plume, New York, London, 2005 г.) и с участието си в документалната филмова поредица “Zeitgeist”. Смятан е за създател на термина „корпоратокрация“, означаващ „политическа система, в която властват корпорациите“. ]

Съдената за убийство и тероризъм, която „няма нищо общо“, ама „съвсем нищо общо“ с компартията на САЩ, със СССР, ГДР, България, Куба… преподава и говори на многохилядни митинги на… феминистки, в това число и онези, които са минали под дъгата, така да се каже. Все така размахва юмрук и се заканва:

image


„Да, ние се посвещаваме на колективна съпротива.

Съпротива срещу ипотечните милиардери, облагодетелстващите се на гърба на нуждаещите се. Съпротива против приватизиращите здравеопазването. Съпротива срещу нападенията над мюсюлмани и имигранти. Съпротива на атаките срещу хората с увреждания. Съпротива на държавното насилието, упражнявано от полицията и затворническо-промишления комплекс. Съпротива против интимното полово насилие, специално над транссексуалните цветнокожи жени.“[“Angela Davis’ Women’s March speech: ‘this country’s history cannot be deleted’” by Angela Davis, “The Guardian”]

Няма как да отрека, че някои неща са точно в десятката: „държавното насилието, упражнявано от полицията и затворническо-промишления комплекс“. Но останалите неща? Нямам предвид само, че звучат като извадка от слово на комунистически пропагандист от епохата на социализЪма през шейсетте. Когато ни преследваха, задето искаме да слушаме рок и да носим по-различни прически и дрешки от униформените, наложени като норматив във военния комунизъм. Спестих ви доста от речта на другарката Анжела Дейвис.

Въпросът е друг: Де ги сега туземните ни комунѐта, защитници на ликвидираните от своите високопоставена съветска комунистка Анна Политковска, на висшия номенклатурчик от КПСС товарищ Борис Немцов, на комуниста и офицера от КГБ, наемния убиец Александър Литвиненко, личен телохранител на Борис Березовски? Къде са?

Помня как навремето някои от тях примираха при вида на Анджела Дейвис и компания. Днес все така обикалят телевизиите, попадат в парламента като антинатовски „евроатлантици“. Гримираха ги като комунистически „антикомунисти“. А пасмината, умишлено обозначавана като „български народ“, за да обижда няколкото хиляди истински българи, няма нищо против цялата галимация.

Защо обозначените като „протестъри“ размахват юмручета пред Паметника на Съветската армия, на която техните родители служеха, посрещаха я с хляб и сол, пробутваха й жените и приятелките си, одупваха се на таварашутките, за да е по-удобно на господарите докато ги дерат… Нали като сключваха граждански брак – помня го – ходеха да се покланят на този монумент и на т. нар. Братска могила вътре в тогавашния Парк на свободата!

Изроди и изверги! Комунисти! Сатанинска напаст. Наказание свише!

Комунистът е читав само в едно състояние – когато е мъртъв.

Woe to you, Communists and their cops, murderers and hypocrites; you serpents, and seed of scorpions! How can you flee from the judgment of hell?[ Проклети да сте, комунисти и техни ченгета, убийци и лицемери; вие змии и скорпионско семе! Как ще се измъкнете от осъждането ви в ада?, англ. Почти дословна комбинация от думи на Исус Христос, адресирани към еврейския елит – комунистическата номенклатура.]

Преди 13 години беше издадена изповедта на Джон Пъркинс под наслов „Признанието на един наемен икономически убиец“. Тя прекара 70 седмици начело на класацията на най-продаваните издания на “The New York Times”. Освен огромния си тираж в САЩ – говори се за повече от 2 милиона екземпляра – книгата е преведена и издадена на 32 други езика.

Миналата зима се появи нейното продължение – „Новите признания на един наемен икономически убиец“.[ Вж. John Perkins – “The New Confessions of an Economic Hit Man”, Berrett-Koehler Publishers, Inc., Oakland, CA, 2016 г.]

„В нея Пъркинс описа своята кариера, обвинявайки държавни глави, възприели икономически политики, които разоряват техните страни и подкопават демократичните институции. Тези политики помогнаха за обогатяването на съвсем малко хора, групи от местния елит, докато издуваха джобовете на транснационалните корпорации със седалища в САЩ.

Пъркинс твърди, че е бил вербуван от Националната агенция за сигурност (НАС),[National Security Agency (NSA) – най-голямата от общо седемнадесетте официално известни секретни служби на САЩ. Смята се, че тя е и най-голямата в света – като числен състав и мащаби на нейната дейност.] но е работил за частна консултантска компания. Неговата работа като добре подготвен, високоплатен икономист, била да събира сведения, които обезпечавали изгодни договори за американски корпорации, докато потапяли в задлъжнялост уязвими нации. Страните, които не сътрудничели, били подлагани на натиск, свиващ техните икономики. Например в Чили президентът Ричард Никсън заповядал на ЦРУ „да накара икономиката да пропищи“, за да подкопае изгледите за успех на демократично избрания президент Салвадор Алиенде.

Ако икономическият натиск и заплахи не вършеха работа, казва Пъркинс, викаха изпълнителите на мокри поръчки,[На професионален жаргон „чакали“.] за да свалят или да ликвидират държавните глави, отказващи да се подчинят. Това в действителност стана с Алиенде с подкрепата на ЦРУ.“[“More Confessions of an Economic Hit Man: This Time, They’re Coming for Your Democracy” by Sarah van Gelder, “YES! Magazine”,]

Тези неща са известни. Преди по-малко от година, във връзка с продължението на нашумялата си книга, Джон Пъркинс даде интервю, пълно с песимистични сравнения. На въпроса „какво се е променило в нашия свят, откакто написахте първите „признания на един икономически наемен убиец“, той отговаря:

„Нещата се влошиха многократно повече през последните 12 години, откакто бяха написани първите „признания“. Икономическите наемни убийци и изпълнителите на мокри поръчки се увеличиха и разшириха своята дейност неимоверно много, включително в Съединените щати и Европа. Знаем, че 62 души притежават толкова имущество, колкото половината от световното население. Навремето, когато работех, бяхме далеч по-ограничени в онова, което наричахме Трети свят, или икономически развиващи се страни. Но сега действат навсякъде. И фактически, злокачественият тумор на корпоративната империя е пуснал метастази в онова, което бихме могли да наречем провалена, умираща глобална икономика. Това е икономика, основана на унищожението на самите ресурси, на които разчита, и на военщината. Тя тотално се превърна в глобална и това е провал.“

Само десет месеца по-късно се сблъскваме със следното:

„Обезценена и изродена: това е състоянието на нашите политически системи“, диагностицира британски политически наблюдател, роден и израсъл в семейство на високопоставени дейци на Консервативната партия с известно еврейско потекло. – „Корумпирани, те вече не реализират своя демократичен потенциал. Освен това загубиха своята база: политически ангажираното население, което демокрацията се очаква да отглежда. Чувството за принадлежност към нея беше подкопано и разядено до такава степен, че за милиони американци Доналд Тръмп се оказа най-доброто, което системата може да предложи.“

Ако това е вярно, а то е, как ще ремонтират напълно сбърканата система на представителната демокрация, купена с пари? Тя е такава, каквато е. За нея е приложима онази максима на бай Владо Свинтила, която гласи, че „да искате да направите социализъм с човешко лице е все едно да се мъчите да облагородите сифилиса“. Невъзможно е. Няма как.

В състояние ли е някой да ми обясни как би облекчил болката ми, когато ме боли зъб, декларирайки своето съчувствие и солидарност с мен? Не, драги мои, социализмът е в противоречие с главните характерни черти, заложени у човека според Божия промисъл: егоизъм и алчност. Въпросът за тяхното овладяване лежи в основата на добрия, мирен и справедлив живот. Също – в чувството за мярка на отделната личност. При простаците тези сложни нравствени механизми не работят, понеже ги няма. Липсват, не съществуват. Божията искра е подминала телата на тъпанарите – алчните, кариеристите, опортюнистите, политическите хамелеони.

Що-годе справедливо общество може да бъде изградено единствено от множество собственици. Когато имуществото им е под закрилата на държавата, а всички хора – граждани във философско-политически смисъл, даже онези, които живеят на село – са истински равнопоставени пред законите. Имат еднакви възможности за изява на своя творчески потенциал във всички сфери на живота.

Представителната демокрация с политическите партии отне всичко това. С течение на десетилетия тя превърна всички държави в тоталитарни режими, подчинени на невидими с невъоръжено око зловредни сили. В наши дни правосъдието и държавното управление се купуват. Навсякъде господстват парите.



„Америка, която дълго се самоопределяше като пазителка на стандарта за демокрация за света се превърна в „дефектна демокрация“, съгласно таксономията,[От гръцките думи “τάξις” – „ред“, и “νομος” – „закон“. Наука за класификация и номенклатура, тоест – за подреждането на живите организми в групи според точно определени критерии, качества и признаци. Тя включва теорията – правилата и методите за това, както и обяснява защо биват подредени така. В случая терминът е използван неправилно. Но отдавна подобни названия са се превърнали в нарицателни, извадени от контекста на строго научното им значение. Например еклектика – смесване, е философско понятие. То представлява мисловен подход, при който човек не се придържа изцяло към едни и същи основни теми или заключения. А взима под внимание различни теории, за да анализира явленията и да добие по-пълна представа за тях. Ала днес говорим за „архитектурна еклектика“ и т.н. По същия начин „таксономия“ означава класификация на предметите и явленията.] използвана в годишния „Индекс на демокрацията“ на “Economist Intelligence Unit”,[Екип за интелигентност на списание “The Economist. Някой може да го преведе и като „разузнавателен екип“, но няма да отговаря на истината.] наша сестринска компания. Макар нейният резултат да не е паднал толкова значително – от 8,05 през 2015 до 7,98 през 2016 година – той е достатъчен, за да мине под прага на „8“ за „пълна демокрация“. Присъединява се към Франция, Гърция и Япония във втората по величина редица на индекса.

Понижението не е следствие от Доналд Тръмп, заявява докладът. По-скоро то е причинено от същите фактори, които отведоха г-н Тръмп в Белия дом: продължаваща ерозия на доверието в управлението и в избраните представители и служители, което индексът измерва, използвайки данни от глобални допитвания до общественото мнение. Като цяло, той обединява 60 признака[ Индикатора.] в пет обширни категории: изборен процес и плурализъм, функциониране на правителството, обхват на участието в политиката, демократична политическа култура и граждански свободи.

Подобен пример за спад на общественото доверие в политическите елити и институции е бил очевиден и в Европа. Същото неудовлетворение спомогна за спада на резултатите в 70 държави в сравнение с 2015 година… Норвегия запазва своето място на върха с почти перфектните 9,93 от 10 възможни точки, докато Северна Корея остава вкоренена в дъното на класацията.“
[http://www.economist.com/blogs/graphicdetail/2017/01/daily-chart-20]

Убеден съм, че ако направите анкета сред европейците – особено с гражданите на Евросъюза, и американците, ще получите доста по-слаби резултати. Истината няма да ви се изплъзне. В днешния свят всички видове свободи са залинели. Централните и местните власти са получили много повече пълномощия. Онова, което разбирате под „демокрация“ се е изродило във власт на парите, често съпровождана от различни по твърдост форми на авторитаризъм. А от него до тоталитаризма има само една крачка.

Напълно вярвам на Владимир Буковски, който преди шест лета предупреди, че:

„Нито една утопия на света не минава без ГУЛаг. Доколкото тя е утопия. Доколкото не взима под внимание особеностите на отделния човек. В този смисъл и Европа не е изключение. Ще има европейски ГУЛаг, бъдете сигурни! Аз може и да не доживея това. Но много други ще доживеят. И то ще бъде достатъчно неприятно.“[www.youtube.com/watch]

Буковски, израсъл в съветска номенклатурна среда, се превърна в един от най-известните затворници на съвестта на планетата. Когато го размениха с генсека на Чилийската компартия Луис Корвалан и заживя в Англия, се оказа същият трън в петата на тамошната комунистическа система, какъвто беше по-рано в СССР.

Това, че не разбирате сходствата между същността на съветската система на Изток и на Запад, не ги отменя. Те съществуват, налице са. Мнозинството от вас се доверява на догмите, които съответните политически кръгове разпространяват масово чрез своите подопечни предприятия за лъжи, полуистини, фалшиви новини и алтернативни факти – медиите.

Изобщо не се съмнявам в настъплението на Евро-ГУЛаг. Само за идиотите е тайна, че днес САЩ са полицейска държава, в която насилието е сведено до ежедневен бит, банализирано е. Преди няма и три лазарника показах епизод от американски документален филм, в който уважаван юрист, съдия, представя страшната статистика. Населението на Съединените щати съставлява 5 на сто от това на планетата. Но 25 процента от всички затворници на света са в САЩ![www.youtube.com/watch] Говори се, че нещата са се подобрили, но твърде незначително.

Към настоящия момент Федералната агенция за извънредни ситуации[Federal Emergency Management Agency (FEMA) .] е изградила и поддържа „800 затворнически лагери в Съединените щати. Всички те са напълно готови за действие и за приемане на затворници“.[ “The Location of Concentration Camps in America”, “Northstar Report”, The Zone of Truth, nstarzone.com, USA, 2014 г., online: http://nstarzone.com/CAMPS.html]

Учудвам се на друго – на отсъствието на разум и чувство за съпричастност у европейците. Почти сто процента от тях приемат този вид своевременни тревожни сигнали като изблик на „умопомрачение“ или „конспиративни теории“.

Изглежда всяко поколение трябва да преживее катастрофите и трагедиите на своето време. На моето поне беше спестена войната. Засега и тук. И за това е редно да бъдем благодарни. Питате ли северноирландците, сърбите, босненците, хърватите, народите на Африка, унгарците, чехите и словаците, виетнамците, камбоджанците, лаосците, хората в Близкия изток, Централна и Южна Америка, афганистанците, чеченците, азерите и т. нар. американци и руснаци?

diagnosa.net/
 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8736934
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930