Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2017 20:10 - ДЪРЖАВАТА СЪУЧАСТНИК ЛИ Е НА ИМОТНАТА МАФИЯ?! http://afera.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 459 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ДЪРЖАВАТА СЪУЧАСТНИК ЛИ Е НА ИМОТНАТА МАФИЯ?!

imageДнес по чиста случайност открих, че апартаментът ми в София се води според Агенцията по кадастъра на …съседа от долния етаж. Шок! През 2012 г. и 2014 г. на него са му издали скици за двата апартамента, които са един под друг . Изобщо не е ясно по каква логика, след като той разполага само с един нотариален акт!

Служители от Агенцията по геодезия, картография и кадастър ми обясниха, че случаят не е сложен, още повече, че съседът е готов да дойде с мен в Агенцията и да удостовери, че не е собственик на моя апартамент и е станала грешка. Грешка на Агенцията по кадастъра, не моя грешка!
След което да ми издадат нова схема, възоснова на промяна в кадастриалния регистър.
Обаче, служителката Дойчинова,на която е разпределен случая, взе да каканиже, че не може да вземе сама решение и трябва да пита главен специалист. Кога – не е ясно.
Приемното време е два часа сутрин в понеделник, сряда и петък! На едномилионна София.
Секретарката на изпълнителната директорка Мима Чалева, някоя си Таня Карагьозова, строго ми обясни, че всеки гражданин е задължен да си проверява имота в кадастъра. Моля?! Че нали имам нотариален акт и всяка година плащам данъци именно на този апартамент?! Какво да проверявам?! Дали имотната мафия не ми е продала жилището на някой друг ли?

Няма да ви казвам какви такси се плащат, за услугите на Агенцията и на фирмите, които извършват част от дейността й.

България навярно е единствената европейска страна без ЕДИНЕН ИМОТЕН РЕГИСТЪР. Въпреки потресаващите случаи на кражба на имоти и незаконна продажба на жилища. Държавата съучастник ли е на имотната мафия?!

…А иначе на ГЕРБерската евродепутатка Мария Неделчева-Габриел Столична община е дала 128 кв.м.общинско жилище в нова луксозна сграда в София на смешния наем от 400 лева на месец, за да си складира някои неща, както тя самата обяснява. Веднага. Без да чака и да се обяснява.

Апропо, Агенцията по кадастъра доскоро беше подчинена на Лиляна Павлова, рейтинговата любимка на премиера Борисов. В същото това МРРБ, което обяви обществена поръчка за тол-таксите за 200 милиона лева със срок за подготовка на документите – 1(един)ден. Не е нагласено ли?! Хайде холан.

Ей, на, вижте им стабилността на управлението!

imageСоня Колтуклиева




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19847609
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930