Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2018 20:11 - На екоплажа Иракли в момента се строи
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 483 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
11 нови бунгала по протежение на плажната ивица се строят в момента на Иракли. За това съобщи БНР, позовавайки се на работници. Според собственика на имота Добрин Иванов обаче всичко е законно.

В района на местността Иракли до момента са построени 17 бунгала, 6 апартамента и 2 къщи за гости. Цялата територия до плажа е оградена, защото е частен имот. Единствено на тесния общински път, който отвежда до плажната ивица, не е поставена бариера. 

Преди 10 години беше приет Законът за устройство на Черноморското крайбрежие, който със закъснение наложи регулации, след като цялата крайбрежна зона вече беше раздадена на инвеститори, концесионери и наематели. 

Фамилия Иванови – Добрин, Лариса и синът им Иван – са собствениците на 600 дка изкупени частни земи в местността Иракли. Фирмата на Добрин Иванов „Емона 2000“ строи бунгала в района на Кладери, както се води местността, позната на всички като Иракли. Съпругата му е наемател на плажната ивица, а неговият син Иван чрез фирмата „Дарс инвест“ е изготвил проект за изграждането на къмпинг вдясно от река Вая, където всяко лято се събират любителите на природата, за да къмпингуват, без да плащат такси и наеми. В момента на Иракли се строят 11 нови бунгала по протежение на плажната ивица, съобщават работници. Според собственика на имота Добрин Иванов всичко е законно.

За новия сезон частните собственици са поставили ограда и цялата територия, в която се намира и единственият ресторант в района, е недостъпна. Багери изравняват терена на големия частен паркинг, който има контролно-пропускателен пункт с охрана. Опитът за разходка по крайбрежната зона приключва бързо, защото охранителите, както и представители на фирмата собственик на територията обясняват, че не може да се навлиза в частен имот.

Иракли, Карадере и Корал, са трите плажни ивици, които със законодателни промени бяха обявени за екоплажове със забрана да бъдат отдаване под наем или на концесия и на тях да се извършва стопанска дейност. Преди дни на екоплаж Корал частна фирма си загради гористата местност, защото територията е частна собственост.

image



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1829818
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565