Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2018 10:07 - Президентът Тръмп и първата дама приветстват Емануил и Бригит Макрон с военни и оръдия на огъня по време на първото държавно посещение
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 1065 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.04.2018 10:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Президентът Тръмп и първата дама приветстват Емануил и Бригит Макрон с военни и оръдия на огъня по време на първото държавно посещение
        image Мишел Мунс / Брейтбърт Нюз

от МИШЕЛ МУУНС24 април 2018Вашингтон, DC2,507

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп и първата дама Меланния Тръмп приветстваха френския президент Емануел Макрон и френската първа дама Брижит Макрон с огромна военна демонстрация в южната тревна площ на Белия дом, в която бяха включени изстрелването на оръдия и играенето на националния химн на всяка страна.

Първата американска двойка приветства първата френска двойка пред тълпи от хора и членове на петте клона на американската армия.

image

Президентите Тръмп и Емануел Макрон преглеждат членовете от петте клона на американските военни, след това преминават ученици, които гледат като двамата глави за подиума (кредит: Michelle Moons / Breitbart News)

Френският президент се присъедини към президента Тръмп, като прегледа войските в традиционната демонстрация и контролира изстрелването на оръдия, които се появиха по-близо до паметника на Вашингтон.

  image image Michelle Moons   @MichelleDiana    

Hear the cannon fire image roar in the background at the start of a full day, President Trump and First Lady Melania welcoming President Macron and First Lady Brigitte for the first state visit of the Trump administration #America #France #StateVisit @realDonaldTrump @FLOTUS

4:45 AM - Apr 25, 2018 · South Lawn - White House
  •   22
  •   See Michelle Moons"s other Tweets
Twitter Ads info and privacy       image image Michelle Moons   @MichelleDiana    

Military musical procession for the President and First Lady’s state visit welcome of French President Macron and First Lady of France @realDonaldTrump

6:12 PM - Apr 24, 2018
  •   11
  •   See Michelle Moons"s other Tweets
Twitter Ads info and privacy    

 

image

Оръдията изстреляха пушек, забелязан в далечината по време на церемонията в Белия дом, където Тръмп приветстваха френския президент Емануел Макрон и съпругата му Брижит за първото държавно посещение в администрацията на Тръмп (кредит: Мишел Муунс / Брайтберт Нюз)

След представянето на химна на всички народи, председателите предложиха приветливи забележки, които се откроиха в дългогодишното приятелство между САЩ и Франция - една, изкована в американската революция.

image

Президентът Доналд Тръмп и първата лейди Мелания Тръмп държат ръцете си над сърцата си, за да играят на националния химн на САЩ. Френският национален химн се състоя и по повод президента Емануел Макрон и държавната визита на съпругата му (кредит: Мишел Муунс / Брайтбарт Нюз)

"Прекрасното приятелство, което сме развили през последната година, е свидетелство за трайното приятелство, което обвързва нашите две държави", каза Тръмп. "Наистина е подходящо да проведем първото официално държавно посещение с лидера на най-стария съюзник на Америка, горд народ на Франция".

Тръмп предложил симпатии на канадския народ и жертви на атентата в понеделник в Торонто. Всеки от тях също предложи добро желание да наскоро хоспитализира бившия американски президент Джордж Хю Буш.

След това президентът Тръмп благодари както на Франция, така и на Обединеното кралство за партньорство със САЩ при нападение на цели на сирийския режим за химически оръжия.

Преди двеста и четиридесет години, 19-годишният французин Маркиз де Лафайет отплава на Съединените щати "да се присъединят към борбата за независимост на Америка", спомня си Тръмп. Той говори за Лафайет, спечелвайки "доверието на Джордж Вашингтон, се бори смело в битката и помогна да осигури помощта на Франция за американската кауза". След това той цитира седмия американски президент Андрю Джаксън, който каза , че паметта на Лафайет " само на тази на Вашингтон в сърцата на американския народ. "

Тръмп отбелязва, че приятелството между двете страни е "подправено в революция" и продължава през Първата световна война и Втората световна война. 

Той говори за смели американски и френски военни мъже и жени, които са се борили, и тези, които са умрели заедно, 

Шестдесет хиляди американски служители почиват за вечността под мирни полета и хълмове на френската провинция. И в почвата на Вирджиния и Джорджия френските патриоти, чиито имена са известни единствено на Бог, са в немаркирани гробове.

Нашите две големи републики са свързани помежду си от вечните връзки на историята, културата и съдбата. Ние сме хора, които ценят нашите ценности, защитават нашата цивилизация и разпознават образа на Бога във всяка човешка душа.

Президент Макрон, хора от Франция, хора на Америка: Сега е времето за сила. Така че нека бъдем силни. Нека бъдем обединени. Нека почитаме миналото си и да се изправим пред бъдещето си с увереност и гордост. И нека САЩ и Франция стоят завинаги в солидарност за благородната кауза на свободата и мира.

След това президентът Макрон пое с благодарност за топло посрещане, повтаряйки Тръмп с съболезнования от Франция за канадския народ и симпатия към бившия президент Буш и семейството му. 

Макрон също говори за Маркиза де Лафайет, а за завръщането си в САЩ 30 години след Американската революционна война.

Френският президент каза, според превод на думите му от френски, че "Америка представлява неограничени възможности" за Франция. "Казано е, че Франция се е подновила с оптимизма, който понякога завижда на Съединените щати", продължи той.

Макрон каза на тълпата, че в понеделник вечерта в "Джордж Вашингтон". Върнън бе видял ключ към затвора в Бастилията, който беше надарен от Лафайет във Вашингтон. Той също говори за дървесната дъбова дървесина "Беллау", а Макроните дариха "Тръмп" и засадиха в Белия дом в понеделник.

"Съвсем е, че САЩ и Франция ще победят тероризма", каза Макрон чрез преводач. Той каза, че САЩ и Франция ще "противодействат на разпространението на оръжия за масово унищожение" както в Иран, така и в Северна Корея.

Френският президент също говори за свободната търговия, изменението на климата и "нов силен мултилатерализъм, който защитава плурализма и демокрацията в лицето на лошите ветрове", според превод на думите му.

Благодарение на троповете за поканата, Macron заяви на френски: "Да живееш в Съединените щати. Любовта живее във Франция. "

 

image

Президентът Доналд Тръмп, първата лейди Мелания Тръмп, френският президент Емануел Макрон и френската първа дама Бригит Макрън се появиха на южната поляна, когато те напуснаха церемонията по посрещането на първата държавна визита на администрацията на Тръмп (кредит: Мишел Муунс / Брайтбарт Новини)

Следвайте Мишел Муунс в Twitter @MichelleDiana 

Прочетете още истории за:

Голямото правителство , националната сигурност , Брижит Макрон , оръдия , Доналд Тръмп , Емануел Макрон , Франция , Маркиз де Лафайет , Мелания Тръмп , военни , Белия дом




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39763953
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031