Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2018 14:35 - Дейли Телеграф: Европейският съюз е проект на ЦРУ
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 971 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 17.05.2018 14:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

Дейли Телеграф: Европейският съюз е проект на ЦРУ

Публикувано на 29.04.2016  в Свят

  https://bultimes.com/dejli-telegraf-evropejskiyat-sayuz-e-proekt-na-tsru/

Целта е била американското разузнаване да запаси зависимостта на Европа от Вашингтон

Фактът, че САЩ активно противодействат на излизането на Великобритания от ЕС не е никак изненадващо, тъй като европейската интеграция от самото начало е американски проект, пише британският вестник „Телеграф”.

Според разсекретените материали на Държавния департамент американското разузнаване е финансирало създаването на Европейския съюз още в средата на миналия век. Например, в един от документите от 26 юли 1950 г. се разкрива информация за кампании за създаване на Европейски парламент. Инициатор на меморандума е Управление на стратегическите служби, което е предшественик на ЦРУ, посочва изданието.

Междувременно, САЩ винаги са обръщали особено внимание на Великобритания, а участието й в интеграцията винаги е било приоритет за тях, пише авторът на статията.

Според публикуваните данни ЦРУ си е сътрудничило с основателите на ЕС, използвайки ги като свои помощници. Целта е била американското разузнаване да запаси зависимостта на Европа от Вашингтон и да попречи на ЕС да намери алтернативни източници на финансиране, подчертава изданието.

Както отбелязва авторът на статията в процеса на изграждане на обединена Европа е имало и провали. В служебни записки от 11 юни 1965 г. заместник-председателят на ЕС дава инструкции за създаване на единен паричен съюз. В документа се подчертава, че дебатът трябва да се избягва, докато решението за неговото създаване не стане неотложно.

Както показва историята, този подход не е много разумен, като се има предвид сегашната ситуация с дълга, дефлацията и масовата безработица в Южна Европа. /БГНЕС

Най-популярният фински писател Илкка Ремес: ЕС е проект на ЦРУ

image

Най-популярният фински писател Илкка Ремес в най-новата си книга нарича евроинтеграцията „Мошеничеството на века”. Писателят е член на финландската националистическа партия „Истинските фини”, която се обявява за обединяване на интересите на Финландия и Русия и се противопоставя на евроатлантическата линия на Финландия, съобщи говорителят на правозащитника Йохан Бекман.

Илкка Ремес е написал статия за дейността на ЦРУ в аспекта на създаването на Евросъюза, във финландсия ежедневник „Кансан Уутисет”.

По мнение на писателя, Европейският съюз е творение на ЦРУ. „Евроинтеграцията през 1950-те беше най-голямата операция на ЦРУ”, казва писателят. Илкка Ремес също така подозира, че „бащата” на ЕС Жан Моне е работил за американските банкери първоначално в САЩ, а впоследствие – в Европа.

„Проектът Европа” е най-тайната специална операция на ЦРУ през 50-те години” – казва писателят. „Аз намерих един свят, пълен със секретни операции, мошеничества, незаконни обиски, борба за власт, корупция, взаимоотношения с мафията, поръчкови убийства и интриги” – казва Ремес.

Според него всяка една организация, която действа като ЕС трябва да бъде привличана към наказателна отговорност. „Те крадат парите на данъкоплатците, перат пари от наркобизнеса, мамят клиентите на банките. Нито един банкер никога не е бил съден за тези огромни престъпления в размер на милиарди, защото финансовият сектор на ЕС е целият извън закона” – казва Илкка Ремес.

Превод: Българска Лига за Защита
Източник: russiapost.su /nreporter.info

 

 




Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
1. germantiger - разсмя ме
17.05.2018 16:10
РУСИЯ Е ПРОЕКТ НА САТАНАТА
цитирай
2. vandela007 - Дали
17.05.2018 16:28
е проект на ЦРУ или не, не знам. Но знам, че ЕС е пророкуван в Библията. Съдбата му е, че няма да просъществува като СЕЩ (Съединени Европейски Щати).
цитирай
3. germantiger - ...
17.05.2018 16:47
Впечатляващо е когато руските и български комунисти влязоха в църквите след 1990 г. и започнаха да се кръстят - същите тия които ги погребвахте с петолъчки на гробовете.

Колко бяха - 11 от 15 ви митрополити бяха червени топачи?

Не сте народ, не сте и мърши - кал сте!

Тия които преди избиваха свещенници, днес са първи православни юроди...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39741972
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031