Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2018 21:01 - Родолюбивите общини честваха Празникът на Българската писменост и култура! Не на "славянската"...!
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1243 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
24-ти Май да бъде официалният Национален празник на България! Сегашния ни е нахлузен от руснаците.
...........................................................................................
ЧЕСТИТ 24 МАЙ - ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА , КОЯТО НИЙ СМЕ ДАЛИ НА СВЕТА и "славянската" култура. 

Всеки , който твърди че е азбуката е славянска е неграмотен и/или български предател.

КИРИЛ ФИЛОСОФ НИКАКВА КИРИЛИЦА НЕ Е СЪЗДАВАЛ. ТОЙ Е ЗАЩИТИЛ ПРЕД ПАПАТА РИМСКИ , ПРАВОТО НА НАРОДИТЕ ДА СЛУЖАТ НА СВОЯ ЕЗИК , А НЕ САМО НА ТРИТЕ КАНОНИЧНИ ЕЗИКА..Според някои версии е направил ГЛАГОЛИЦА, но "не е доказано" , както обичат да твърдят най - колемите крадци на история , гърци и руснаци .
Когато искат да отрекат чужд принос и достояние , казват "дайте доказателствата" , които те съвсем преднамерено и методично унищожават и укриват.

Преди гърците , някои от траките  са имали азбука , която е заимствана от данайците , които нямат нищо общо с днешните гърци.

Източната Румска до ІХ век империя не е знаела , че е гръцка и и била в в Анадола , а не в днешна Гърция .

Според швейцарският институт по генетика Игенея , в днешните македонци и българи има 30% древни македонски гени , а в гърците има едва 5%.Следва истеричен и скандален натиск от страна Гърция и данните са укрити.

По подобен начин са постъпили преди това и спрямо изследването на американската антроположка Анастасия Каракасиду , която в книгата си " ЖИТНИ ПОЛЯ , КЪРВАВИ ХЪЛМОВЕ ", представя купища доказателства за българският произход на хората в Гръцка Македония, за истинския характер и размах на ВМОРО и Илинденска България в днешните гръцки и македонски земи. Защо тази книга е забранена в България?...
Дори САЩ и Верикобритания им отстъпват...

За Русия да не говорим , нали ТЕ докато бълнуват за Третия Рим и за "правото"им да владеят народите на Източна Европа ,ПРОВЕЖДАТ СВОЯТА ИМПЕРСКА ПОЛИТИКА ЧРЕЗ "СЛАВЯНСКАТА АЗБУКА " И ФАНАРИОТСКОТО ПРАВОСЛАВИЕ. За жалост и българския синод се превърна в оръжие на антибългарската политика на Русия.

Кога българските държавници ще отдадат заслуженото на един от най - големите , съвременни Български Будители , "германският професор " от Хумболдовият Университет Асен Чилингиров / Да е жив и здрав/и десетките му трудовете , които са безплатни в интернет : „Още за Филипи или Филипопол“, , „Българската Църква ....“ , „Разрушените църкви“ , "Българската архитектурна школа ", " Цар Симеоновите Съборници ", "България и покръстването на русите ", " Готи и гети в известията на историческите извори " ,и много други , доказващ че първите християни в Европа са по нашите земи , покръстени от лично от Апостол Павел.

Основната тема в тях , са и многобройните съборени до основи и старателно заринати черкви по територията на нашата страна и особено в землището на Първа Юстиниана (Българската архиепископия).
С убедителни аргументи авторът показва, че истинските врагове на тези черкви не са били варвари, нахлуващи от севера, а специално подготвени бранители на вражеската верска фанариотска партия.
Не по-малко интересни са и сведенията, че от историческите извори, с които разполагаме от XV век насам, са манипулирани преписи на действителните по-ранни творби.

Когато въвеждат панславянството на въоръжение ,в Русия си присвояват авторството на Българската Азбука и отричат какъвто и да е български принос за техния език /а той е 55%/, азбука и православие.
Отричат и правото на българите да имат своя държава , защото по право , според тях ние им принадлежим .

Да твърдим , че Азбуката е славянска , означава , да честваме авторството на холандските печатари , които унифицират азбуката максимално близко до латиницата , за целите на книгопечатането, по поръчение на Каняза на Московия /не на Русь/ Петър І .

КИРИЛИЦАТА е правена от Светите Седмочисленици /без Кирил и Методий/, учениците на Кирил и Методий , върнали се в България , по поръчение на Цар Борис І , на българската държава, в школите създадени от държавата България .

Затова е правилно да се казва БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА , КОЯТО " И НИЙ СМЕ ДАЛИ НЕЩО НА СВЕТА " и , че 24 МАЙ Е НАЙ - БЪЛГАРСКИЯТ ПРАЗНИК .

КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ОБЯВЕН ЗА НАШИЯТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК ,КОЙТО ОБЕДИНЯВА ВСИЧКИ , КОИТО СЕ ЧУВСТВУВАТ БЪЛГАРИ , непреходен през вековете , над котерийни политически интереси.

Както е казал Акад.Лихачов - БЪЛГАРИЯ Е ИМПЕРИЯ НА ДУХА, НЕ НА ОРЪЖИЯТА".

ТРЯБВА ЗАКОНОДАТЕЛНО ДА СЕ УРЕДИ , ЧЕ ВСЕКИ СВЪРЗАН С БЪЛГАРИЯ , КОЙТО ТВЪРДИ , ЧЕ АБЗУКАТА НЕ Е БЪЛГАРСКА , А СЛАВЯНСКА , ДА ЛЕЖИ В ЗАТВОР , ДА БЪДЕ ЛИШАВАТ ОТ ПРАВОТО НА ПОЛИТИЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ДА ЗАЕМА КАКВИТО И ДА Е ДЪРЖАВНИ ПОСТОВЕ.

БългарскаеАзбук...(24.05.2018 14:31) Faktor.bg



Гласувай:
3


Вълнообразно


1. 1997 - 24-ти Май да бъде официалният Национален празник на България!
24.05.2018 21:37
Прочети дискусиите по определяне на националния празник. Ще видиш, че СДС защитава 03.03, а БСП- 24.05.

Рано или по- късно всички се съгласяват с идеите на социалистите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7960440
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол