Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2018 10:11 - Фондация "Херитидж" защитава "правото" на Facebook да цензурира, ще се противопостави на Регламента
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 531 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.05.2018 10:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Фондация "Херитидж" защитава "правото" на Facebook да цензурира, ще се противопостави на Регламента

http://www.breitbart.com/tech/2018/05/03/heritage-foundation-defends-facebooks-right-to-censor-will-oppose-regulation/

imageГети / Чип Сомодевила   3 май 2018 г.5757 Фондацията "Херитидж" ще защити юридическото право на Facebook като "частна компания" за цензуриране на съдържанието и ще се противопостави на опитите за регулиране на техния гигант, според изследователя на технологичния екип Klon Kitchen.

В интервю за Breitbart News Kitchen потвърди, че като частна компания, Facebook има правото да цензурира съдържанието по желание, въпреки че силно предупреди социалната мрежа срещу цензуриран подход.

"Мисля, че Facebook е частна компания", каза Кунек, бивш съветник по националната сигурност на сенатор Бен Сас (R-NE). "Facebook в крайна сметка може да взема решения относно това, което иска да има на своята платформа."

"Мисля, че е по-добре потребителите и американският народ да имат свободно място за открит диалог и разнообразие от гледни точки. ... Но те са частна компания, а Фондация "Херитидж" ще бъде много ясна относно правото на частната компания да организира и да извършва дейността си, както сметне за подходящо.

Кухни не са съгласни с това, че платформи като Facebook и Google са специални случаи поради господстващото им положение на пазара и безпрецедентното им влияние върху новините и политиката, което включва правомощието да изтласкат неопределените гласоподаватели с до 80% и да увеличат регистрацията на гласоподавателите значителни маржове сред целевите потребители.

"Мисля, че е ясно, че те предизвикват традиционните разбирания за всички тези неща, но не мисля, че се издига до равнището на правителството, регулиращо начина, по който те ръководят бизнеса си или ги ограничават по други начини".

"Мисля, че точно сега имаме свободно слово на тези платформи", каза Кукей. "Почти всеки политически поглед, който искате да имате, можете да получите на тези платформи. Те със сигурност имат общностни стандарти. "

Кухня похвали Facebook заради неговата "възприемчивост" към консервативния обсег.

"Това не означава, че сме съгласни с всичко или че е имало пълна прозрачност или решителни отговори по всички наши въпроси; този сенатор Kyl [одит] е признание, че има някои непроменени въпроси. Но по отношение на отговора им към нас и професионализма ни, те не са нищо друго освен първокласен. "

Днес Аксиос съобщи, че Фондация "Херитидж" е участвала в прегледа на политическите пристрастия на Facebook, провеждан с помощта на служители на адвокатската кантора на Ерик Холдър, водена от бившия републикански сенатор Шип Йон Кил. Кутия каза, че докладът е "неточности" и че наследството е поставило извънрегионални срещи между консервативните експерти по технологични политики и Facebook по собствена инициатива, без да бъде подтикната от социалната мрежа.

Кухнята посочи, че фондацията "Херитидж" ще приеме подход "изчакайте и виж" по отношение на декларирания от Facebook ангажимент да се обърне внимание на цензурата на платформата, заявявайки, че "остава да се види", ако Facebook е сериозна по въпроса.

- Надявам се, че са сериозни - каза Кукей. - Те са дали всички указания, че са такива. Как този одит се развива, какви са констатациите и какъв е техният отговор на констатациите, ще определят дали те са сериозни. "

В допълнение към цензурата, Куукс се съгласи, че промените в Facebook на алгоритъма за новинарски материали и плана й за класиране на новините чрез "доверие" са области на безпокойство.

"Преминаването към алгоритъма ... е политическа черна кутия", каза Кукей. - Не мисля, че хората го разбират. Някои популярни уебсайтове и новинарски източници и агрегатори от двете страни на пътеката изразиха загриженост за влиянието на тази промяна на алгоритъма. Наследството би искало да знае повече за това как работи алгоритъмът и защо ефектите на алгоритъма са такива, каквито са. "

"Ние още не сме ги помолили да обяснят [алгоритъма] още. Ще изчакаме и ще видим как се одитира този одит. "

Кухнята подкрепя идеята за социални мрежи, поддържащи списъци на забранени постове и потребители, които да бъдат преглеждани от консервативни трети страни. Вариант на тази идея е предложен от мениджъра на кампанията на Тръмп Брад Парскейл .

"Много съм щастлива, че това е една от многото съображения. Те трябва да направят по-добра работа да обясняват на потребителите защо вземат решенията, които вземат. Мисля, че те разбират това; какво остава, за да се види, е колко добре ще вървят за това. "

Въпреки тези предложения за подобрение от страна на Facebook, Куинс похвали социалната мрежа за нейния "груб" и "технически" подход за налагане на правилата на "омразата" на американските потребители.

"Една от точките, които компанията направи, която най-малко има предвид, е, че са се превърнали в толкова гранулирани. Те се опитаха да бъдат толкова технически, колкото да предотвратят или смекчат пристрастността, като отнемат колкото се може повече от субективността, и инжектират логическа обосновка за индивидуален избор за премахването на съдържанието ".

Кухня отказа да вземе позиция дали е "добро или лошо" за Facebook да наложи европейски "омраза" норми за американските граждани, но той каза, че в крайна сметка е "решението на [Facebook] да направи".

Allum Bokhari е старши технологичен кореспондент в Breitbart News. Можете да го последвате  в Twitter ,  Gab.ai  и  да го добавите във Facebook. Препоръки  и предложения за имейл на  allumbokhari@protonmail.com .

Голямо правителство Техническа цензура facebook Наследство фондация Klon Кухня Марк Zuckerberg Майсторите на Вселената




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39945242
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31039
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930