Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2018 15:11 - Университетското образование в САЩ вече е неспасяемо, понеже е пропито с антиамериканизъм, социализмъм и марксистка култура
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1257 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
заяви във Fox News професорът по философия Джейсън Хил, от университета де Пол. Той току що публикува ярка статия във вестника The Hill, в която казва, че университетите толкова са затлачени с политики за полова идентичност, социализъм, антиамериканизъм и тъпоумие, че вече не може да бъдат спасени.

Професорът се съгласи да поговорим по телефона.

- Благодаря ви професоре, че приехте да изкажете позицията си. Правилно ли съм ви разбрал, че след многогодишна работа в тази област вие фактически сте стигнали до извода, че тази система вече е неспасяема?

ДЖЕЙСЪН ХИЛ, профессор от университета де Пол: - Да, така мисля. Според мен, тези експерти по благосъстояние и любители на болшевиките, по същество, са монополизирали системата (на висшето образование) и не само оглупяват нашите студенти с антиамериканските си изказвания, но и подриват ключовите ценности, на които стои нашата република: капитализъм, свобода на словото и етика в натрупването на капиталите...

Но аз мисля, че ситуацията може да се изправи и решение има. В моята книга «Това вече сме го преживяли» аз подробно описвам начините за разрешаване на тази дилема във вишите учебни заведения.

- Какво решение предлагате вие?

- ДЖЕЙСЪН ХИЛ: - Аз считам, че има решение, и то е в прекратяване финансирането от правителството, на тези университети, които изригват антиамерикански изказвания и оглупяват нашите студенти, под надзора на не свикнали да се съобразяват с други, различни от тяхната гледна точка, мнения.

Студентите трябва да получават образование в сферата на критичното мислене. Освен това, мисля, че е време меценатите да спрат своите финансови пожертвования, или поне да поставят условия, преди да решат да финансират университетите.

Учудващо е, че бивши випускници просто дават милиони и милиони долари, без да поставят никакви условия, просто така. Започнете да говорите, че ако пожертвам 10 милиона или 100 хиляди долара, искам в университета да преподават проамерикански и консервативни ценности. И че са ни нужни ценности, които не прокарват марксистка култура. И да не се преподават ценности, чужди на американизма. На нас са ни нужни ценности и достойно образование, които да се противопоставят на сегашната идиотщина, която преподават в университетските кампуси (градчета).

- Благодаря ви професоре.

.........................

 

Григор Симов:

Жалко, но съветите на професора са наивни, понеже университетите на Запад, а и у нас (както и банките, и правосъдието...), са “независими“ от държавата и народа, за да са напълно зависими от собствениците им, - банкерите - евреи, които изначално са юдомасони - сатанисти. Тяхната политика е, да разлагат и разрушават всяка смислена власт, та да могат върху руините на света, да възцарят школуван от сатанинското еврейство, глобален управител, - еврейски “месия“ (световен Цар или Император), - след възцаряването на който, „всеки евреин щял да стане цар, а всеки “гой“ - роб“! А този лъже-месия, в християнството се нарича – Звярът Антихрист.

И това неизбежно ще се случи, понеже такива са християнските пророчества, залегнали в Светото писание, още от “Откровението на Йоана“, а и във всичките последвали (вкл. съвременни) православни  пророчества.

.....................

А какво е "културен марксизъм" или "марксистка култура, вижте в следната извадка, от  публикацията на Владимир Буковски, - Политическата коректност, - Започва нова Оруелска епоха:

...Дали не става въпрос за хора, които натрапчиво карат целият свят да живее според техните идиотски идеи? Не - става въпрос за нещо много по-сложно (и по-страшно). Имаше един философ – Херберт Маркузе от Франкфуртската школа. Неговите идеи сега се въплъщават в света. А те бяха много прости. Маркузе е ревизионист-марскист. Несъгласието му с Маркс е само в една точка, – че Маркс смята за революционна класа пролетариата, а според Маркузе, истинската революционна класа са различните малцинства. Изолираните случаи – са истинският революционен елемент. Според Маркузе цялата патология трябва да бъде определена за норма, а цялата норма – за патология. „И едва тогава – пише Маркузе – най-после ще разрушим буржоазното общество“.

Ето такива извратености се преподават из университетите по целия свят...

Но, слава Богу за всичко!

И във всичко да бъде Святата Воля Божия! Амин.




Гласувай:
2



1. radostinalassa - И у нас има промени в образователната система
25.07.2018 12:42
Напр. трябва още от седми клас детето вече да знае какво иска да учи. Останалите предмети не се учат. Така детето няма да има поглед върху всички науки. Не че знанията, които се преподават не са фалшиви.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28316586
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031