Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2020 17:35 - НЯКОЛКО ЛЕСНИ ВЪПРОСА КЪМ КПЛ ГОРАНОВ-автор: bosia
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 1836 Коментари: 4 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  ПО ПОВОД ПРИКАЗКИТЕ НА КПЛ ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ

Министърчето на финансите се изцепи, че ако се напали ДДС на 9% ще трябва да се получи дупка в бюджета от около 3 млрд лева.
Във връзка с това възникват няколко естествени въпроса:

1. Колко държавни чиновника работят в България?
По неофициални данни те са близо 800 хил. заедно с учителите, армията, медицинските работници, Съдебна система и МВР. При всички случаи, обаче са над 450 хил в администрацията. За справка, Нидерландия има почти 18 млн жители, а държавната и администрация е около 28 хил.!!! чиновника.

2. Колко прокурори има в България?България е първа по брой прокурори и втора по брой магистрати на глава от населението сред страните от Европейския съюз, твърди доклад на Европейската комисия. Документът разглежда ефикасността на правосъдието и се основава на данни от 2012г. През същата година страната е изразходвала 4.2% от бюджета си за съдебна власт, като средният процент за изследваните (предимно европейски) страни е 2,2%. 

Бюджетът на българската съдебна власт е 2.3% от държавния бюджет на страната (около 5% от централния бюджет). За сравнение, 0,6% отделя Естония, 1,44% – Румъния, 0,9% - Испания, 0,38% - Норвегия, Унгария - 0,88% и Полша - 2,3%.


 В България броят прокурори за всеки 100 хил. души население е 27.1, в сравнение например с 5 в Гърция, 12 в Румъния, 14.5 в Хърватия, 16.7 в Словакия. За държавите от северозападна Европа данните също са значително по-ниски – между 2.3 и 10.6 магистрати. България е сред първите места и по брой на съдиите – 30.7 на на 100 хил.души. Само в Люксембург, Словения, Хърватия и Чехия има повече съдии.
Това ни поставя на второ място с общ брой на магистратите от 57.8 на 100 хил. души. Най-ниски са показателите на Ирландия, където за същото население работят едва по 5.4 магистрати.

3. Колко пари се похарчиха за т. нар. "Електронно правителство" и за колко години?
Около 2 милиарда лева е изхарчила българската държава за т.нар. електронно правителство без от това да последва особен резултат. Става въпрос за периода 2002-2016 г., или на година се падат по 150 милиона лева наше и европейско финансиране. За сравнение Естония, която се дава за пример в е-управлението (дори пред "стари" европейски демокрации), е похарчила равностойността на 50 милиона лева.
Това е до 2016 г. Оттогава до сега са похарчени допълнително повече от 1,5 млрд лева.

4. Следва естествен въпрос към КПЛ Владислав Горанов и неговият началник КПЛ Борисов. Колко пари ще се освободят ако се редуцира държавната администрация в страната до нормални европейски размери и няма ли да са много повече от тези 3 млрд, които биха били необходими за бюджета ако се намали ДДС-то?
А колко работна ръка ще се освободи и ще произвежда, което ще увиличи значително бюджета?
И кой ще носи отговорност за свръхраздутата администрация и кражбата от нас на пари за издръжката и?
Кой ще носи отговорност за това, че вече повече от 18 г. се крадат пари за "създаване" на "Електронно управление"? Естония си направи електронно правителство за 10 месеца!!!
Отговори, Горанов!



Гласувай:
3



1. ka4ak - Здравей,виж какво съм написал преди 7 години....
23.05.2020 18:00
05.03.2013 05:55 - БОЛЕСТ ЛИ Е АНДРЕШКО,ИЛИ ЗА ТОВА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ?!???:(((
Автор: ka4ak Категория: Политика



Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog Постингът е бил сред най-популярни в Blog
В нормалните страни и 5 /пет/ лева да получиш,се декларират в годишната декларация!!!
Предишния строй ни научи да краднем,без морални задръжки,а сега се чудим,защо 23 години,всички продължаваме същото,пък и си помислихме,че имаме и гражданско общество?!!!:(((
Това за съжаление е жестоката истина,ПРИЯТЕЛИ!!!:(((
Все пак,наченки на СЪБУЖДАНЕ,има!!!:)
Не се скатавайте в моженето си,а го споделете!!!
ПРЕГЛЪТНЕТЕ И ПОМОГНЕТЕ!!!:)))
ЗА БЪЛГАРИЯ,СТАВА ВЪПРОС!!!

Здравейте в свободната зона на Блог.бг.Обяснявам за зоната.Никога не трия коментар!Няма модерация!Единствено автора на коментара може да го махне!
ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕ ЗНАЯТ!
НИКОГА НЕ БИХ ПУБЛИКУВАЛ НЕЩО КОЕТО СТЕ СПОДЕЛИЛИ С МЕН НА ЛИЧНИ!
цитирай
2. ka4ak - а за държавна работа-18.02.2012г. София С уважение:Владимир Качаклиев
23.05.2020 18:37
7. ka4ak - 6. karaiany - Качак, в хора като теб ми е надежд...Адриан,изключително точно-"ДУШЕВНОТО ЗДРАВЕ НА НАЦИЯТА"!!!:)))
19.05.2013 11:35
karaiany написа:
Качак , в хора като теб ми е надеждата!
Дано този народ не оглупее безвъзвратно.
Най - голямата причина да напусна родината си през '86 та бе тоталното безхаберие . Баща ми плати най- голямата цена , коeто аз самият не пожелах да сторя , за добро или за зло.
Има неща , за които не може да се мълчи , защото касаят душевното здраве на нацията. До най- висока Императивност !
Браво ти и бъди здрав !

Омразата не може да бъде двигател за растеж и притежава огромна РАЗРУШИТЕЛНА СИЛА!!!:(((
Погазването на основния закон на Републиката,ще продължи да ражда ИЗРОДИ!!!:(((
Виж какво съм добавил под отвореното ми писмо,където искам желаещия да постъпи на държавна работа,да пише собственоръчно и клетвата на Дякона на Свободата:
“Компютри,пишещи устройства и други,неръкописни молби,да не се допускат!
18.02.2012г. София С уважение:Владимир Качаклиев
цитирай
3. bojinkata - Сакън! Чиновникът на ГЕРП е свещена ...
23.05.2020 19:43
Сакън! Чиновникът на ГЕРП е свещена крава, недосегаем! Неговата бройка може само да расте, никога да не намалява! Ей сега с новата държавна бензинова структура се отварят хиляди нови места за род, любовници и приятели!
цитирай
4. ka4ak - ЩО ЗА ТЪПНЯ?
24.05.2020 10:45
ЩО ЗА ТЪПНЯ?
КАУЗА ПЕРДУТА! ПАЗАРЪТ Е СВОБОДЕН И КОНКУРЕНЦИЯТА ОПРЕДЕЛЯ ЦЕНАТА! подкрепям нашите !Няма да влизам много в подробности,но става въпрос за чорапогащи и тъй като съм много навътре в нещата ,ще Ви разкажа,нещо от началото на прехода,като изводите са за Вас!А тамън ще разберете,защо обичам жените!:)))
Завод мечта,три смени,складовете празни,трябват връзки за да вземеш продукция!Позната история,от началото на прехода и прохождащата демокрация!За мен беше непознато,но стечение на обстоятелствата ме запрати в бизнеса с този дамски артикул!Бях като масата народ,къде е радио и телевизия,къде ти е търговия с чорапогащи!Бях обект и на подигравки,а и аз си бях повреден,но изведнъж хладилника почна да се пълни и зарязах всякъв срам!За разлика от много други,огледах се и проучих GOLDEN LADY и PRЕTTY POLLY, а като пазарно държане COCA COLA,а не нещо от лагера!!!
Няма да забравя думите на шефа на PRЕTTY POLLY,когато го попитах,как успяват да произвеждат и продават 250 цвята,като всеки цвят е с индивидуална опаковка?Нашите жени са културни!!!Чак обидно ми стана!!!После ми обясни,че техните жени си поддържали телата и за да скъсат чорапогащник,трябвало да има външна намеса и за това се стремяли,да осигурят за всеки нюянс на тоалета,подходящ цвят!!!
Когато на един студентски празник в зала Универсиада/раздавах награди на конкурса за красота/се опитах да го обясня,какво да прави жената за да не се къса чорапогащника/,бях освиркан!!!:(
Съдействах да дойде шефа на GOLDEN LADY,да купи завода,огледа го,завря се и в местата които не бяха отваряни с години,предложи цена,но каза че не може да задържи повече от 250 работника/на щат по това време бяха 1711??!!!!/
От тогава се мъча да докарам фабрикант,който да ни научи,как се работи,но безуспешно!!!Италиански машини,италианска прежда,но работи ли го българиин,цъ...:(
Единственото което последва,е че смениха комунистическото име с LADY SOFIA,НО ТОВА БЕШЕ ЕФЕКТЪТ?!?!?!?:(((
Та това е за мен отговорът,дали рушим или не и дали повредата не е в нас самите,повредата на първите седем години,които не можем да преборим и за това сме и на това дередже!!!
Спомнете си приказката за неволята и разберете,че докато не започнем сами да работим,ще продължим да викаме неволята!!!:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 4397691
Постинги: 1901
Коментари: 943
Гласове: 1926
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031