Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2020 11:49 - Протестирате ли?
Автор: boyan Категория: Политика   
Прочетен: 625 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.08.2020 19:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Протестирате ли? Не обичате корупцията, нали? Не обичате политиците да не чуват народа. Държавата да не работи. Да „усвояваме“ и да слагаме „калинки“. Нали?

 

А сега си помислете кой е сложил там тия политици? Не, не са американците. Не, и руснаците не са. Не, и арменският поп не е. Ние сме! Всички ние. Българите у нас и по света. Сами си ги избираме. Сами им гласуваме доверие. Не, „купените“ гласове не са важни. Колкото ги има, се чува, че всички го правят. И на финала това малко променя крайния резултат. Това не може да ни е оправдание за това как гласуваме. 15/15 не е купен феномен. Ние сме си го избрали. Както и всички други със съвпадащи номера. Толкова си можем. Толкова ни е акъла. Да знам, че ти, Читателю, не си от тия. И аз не съм. Никой не е. Ама що така стана…? Резултатите са факт. И това е важно доказателство, че партиите не (могат да) манипулират резултатите, както някои се опитват да докажат. Ако ги манипулираха, нямаше да стигнем до 15/15 – просто щяха да преброят „правилно“. Но не би. 15/15 е факт и е прекрасна илюстрация за нивото на избирателите у нас.

 

А какво правите, освен да гласувате? Спазвате ли законите? Спазвате ли ги така, както искате и политиците, които сме избрали, да ги спазват? Пресичате ли на червено, като няма коли? Превишавате ли скоростта? После давате ли двайсетачка на катаджията, за да Ви пусне? Хвърляте ли си фасовете по земята? Хвърляте ли си боклуците по земята? А изхвърляте ли ги разделно? А плащате ли си данъците от наемите? А издавате ли касови бележки за всяка стока или услуга? А взимате ли помощи за самотни майки, като живеете във фактическо съжителство с бащата на децата? А осигуряват ли Ви на заплатата, която Ви плащат? А давате ли на доктора под масата нещо, за да си свърши работата като хората? Маските носите ли ги върху носа и устата, ако изобщо ги носите?

 

Отговорете си на тези въпроси. После помислете дали имате лице да протестирате. Или ще дадете първо личен пример как да живеем. И да изисквате от държавата да работи. Да я съдите и да избирате онези политици, които гарантират прозрачност и работеща система. Рибата се вмирисва откъм главата. Но шефовете на политиците сме всички ние. Каквито сме си ги надробили, такива ще ги сърбаме. Някой би ли Ви през ръчичките, като гласувахте през 2017-та? Участвали са 20 партии и коалиции: http://erik.bulnao.government.bg/RegDonors/RegParticipants/ParticipantsInCik.aspx . Е, защо избрахме точно тия, а не ония? На следващите избори ще има достатъчно партии и коалиции. За това време се пръкнаха и нови. Ами – другия път – опичайте си акъла, уважаеми Дами и Господа! От нас зависи.

 

Един от политиците беше казал, че трябва да „си сменим чипа“. Колко смях събра навремето с това изказване! И колко прав продължава да бъде! Оказа се пророк, който още не можем да оборим. Кофти ми е, че е така, но това е положението.



Тагове:   политика,   чип,   закони,   протести,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: boyan
Категория: Други
Прочетен: 171968
Постинги: 47
Коментари: 72
Гласове: 205
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031