Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2014 17:49 - Екстракт от мушкато и прополис лекува грип за един ден
Автор: budha2 Категория: Рецепти   
Прочетен: 5069 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 23.06.2014 21:19


Прави се спиртна настоика с 95% спирт от тъмно-червено мушкато/листа и цвят/ на тъмно 14 дни .Пие се по 10 капки в преварена или дистилирана вода и 30 капки прополис.Така в нашето семейство не боледуваме от грип.                                                     image                                                              Екстракт от мушкато може да потисне и ХИВ тип 1, като предотврати „нахлуването“ на вируса в клетките.
image
Новото проучване показва как екстракт от растението може да се окаже ефикасен метод за борба с ХИВ тип 1. Според водещия автор - д-р Рут Брек-Вернер от Германския изследователски център за екологично здраве в Мюнхен, безопасните билкови медикаменти с доказано действие срещу ХИВ-1 биха имали голяма полза при разработване на терапия за лечение.

В Германия екстрактът от корен на медицинското растение Pelargonium sidoides е лицензиран като билков медикамент, подкрепен от многобройни клинични изследвания, които гарантират неговата безопасност.

ХИВ-1 е един от двата известни щама на вируса, които причиняват СПИН. Другият подтип ХИВ-2 не се среща често извън пределите на Африка. Заедно, двата подтипа инфектират близо три милиона души всяка година в световен мащаб.

Учените откриват, че екстракт от вида мушкато Pelargonium sidoides може да атакува частиците на вируса и да потисне т. нар. репликацията – процесът, в който вирусът „окупира“ здравите клетки.

При експеримент с клетъчни структури изследователите са в състояние да проследят защитния ефект на полифенолите – клас естествени съединения. Екстрактът от подвида на мушкатото атакува ХИВ-1 с режим на действие, който е различен от всички използвани за целта медикаменти в клиничната практика, обяснява д-р Рут Брек-Вернер.

Тя допълва още, че резултатите окуражават по-нататъшни проучвания върху инфектирани с ХИВ-1.

Прочети още на: http://www.puls.bg/health/herbs/news_15555.html

Мушкато може да спре болките в стомаха

Цветето мушкато е отглеждано в нашата страна още от преди много години и още тогава хората са били запознати с лечебната му сила.

Преди векове науката не е била толкова напреднала, но хората са разкрили тайните лечебни сили на мушкатото и са го използвали за спиране на стомашните болки и за премахване на камъни от бъбреците. По онова време хората не са посягали към лекарствата веднага, а са използвали билки за лечение. Да наистина тогава страшните болести, които върлуват днес не са били толкова разпространени, но хората са използвали билките и са се лекували успешно. Време и ние да се доверим на народната медицина, която не вреди на организма, като повечето медикаменти. И все пак днес всички лечебни сили на билките са доказани, но незнайно защо повечето хора отричат това лечение, което е толкова ефикасно.muschkato

За лечението на разстроен стомах се използват листата на мушкато, от които се приготвя настойка. Ето как и вие да си я приготвите у дома: взимат се 2 шепи листа на мушкато, които се замиват с 500 милилитра вода. Така приготвената смес се оставя да кисне в продължение на 60 минути. Трябва да се приема топла 4 пъти на ден. Добре е да пиете от настойката преди хранене по 1/3 чаена чаша.

Мушкато може да ви помогне при борбата срещу камъни в бъбреците с тази лесна рецепта, която се използва от векове насам. За да си я приготвите трябва да смесите 20 грама прясно изцеден сок от мушкато и само 50 грама пчелен мед. Разбърквате и след това към тези съставки прибавяте още 100 грама червено вино и 20 грама настойка от прополис. Отново бъркате добре всичките комбинирани съставки, за да получите тази лековита смес. Приемайте само 2 пъти в рамките на деня. Нужното количество са 1 прием е 1 супена лъжица. Добре е приема на сместа да се осъществява малко преди да се нахраните. За да може да се преборите със заболяването трябва да продължите лечението за период от 14 дена.

Ако не сте запознати с технологията за получаване на 20 грама сок от листата на мушкато ви предлагаме рецептата. С 200 милилитра вода се заливат 50 грама листа от билката. Оставяте така смесените съставки да киснат в продължение на 2 часа. Накрая трябва да вземете листата и да ги смелите. Отцедете сока им през марля.                                                                        МУШКАТО БЯЛО
Pelargonium
Сем. Здравецови Geraniaceae
image

Род многогодишно тревисто растение . Има около 250 вида , разпространени предимно в Южна Африка . Листата са последователни , бъбрековидни или длановидно нарязани , цветовете са правилни , различно обагрени . Мушкатото развива голямо стъбло , което достига до 75-80 см . височина .
През 30-те години група учени забелязали интересно явление. В малките схлупени обущарски, бояджийски, дърводелски, кожарски и други работилнички, където обикновено въздухът е силно замърсен, се дишало по-леко, ако се поставят няколко саксии с мушкато. Учените са се заели да изяснят този феномен. Първоначалното предположение било, че растението извлича въглеродния двуокис и, дишайки, обогатява въздуха в помещението с кислород. Но това е свойство, присъщо на всичките му зелени събратя. Скоро била разкрита тайната на мушкатото. Станало ясно, че то притежава чудодейната способност да поема летливите токсични вещества в състава на органични разтворители, бои, лакове, дървообработващи и почистващи препарати и да ги разгражда до безвредни продукти. По-нови изследвания показват, че мушкатото отделя специфични вещества, наречени фитонциди. Те са в състояние за кратко време да намалят съдържанието на болестотворните бактерии в околния въздух с 43 на сто. Тези, излъчващи се от растението летливи фитонциди, вдишвани от човека, спомагат за дезинфекцията на белите му дробове, имат противоалергично и противовъзпалително действие. Съществуват данни, че вдишваният свеж аромат на мушкатото тонизира нервната система, стимулира сърдечносъдовата и дихателната дейност.
Маслото от мушкато е важна съставка в ароматотерапията, защото има свойството да успокоява психиката и да подобрява настроението. По книжките пише, че мушкатото било способно дори да излекува депресията. Носи му се още славата, че помагало много за постигането на личен успех и за закаляване на характера, защото неговият мирис някак притъпява агресивната енергия, гнева и подтиква към повече усмивки.
За лековитите качества на цветето също може да се говори дълго. Използва се и при лечение на изгаряния, рани, дерматити и екземи. Помага при проблеми по време на менопаузата. Навремето бабите го препоръчваха при запек при бебетата.
Цъфналото мушкато на прозореца гони комарите и други разни насекоми. То има уникалното свойство да не завъжда листни въшки и гъсеници. А листенцата от мушкато, сложени в бурканчето със сладко, не позволяват то да плесенясва.
Това цвете отделя етерични масла, спомагащи за добрия сън и запазващи женското здраве. Мушкатото хармонизира обстановката в дома, успокоява живеещите в него.
Магическа сила:
Плодовитост, здраве, любов, защита.
Всички видове мушкато притежават защитни свойства , когато се отглеждат в градината или у дома.Предпазват от змии.

РЕЦЕПТИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ С БЯЛО МУШКАТО

Рецепта при възпалителни процеси в организма
·Мушкато бяло-10 бр . / цвят /
·Малина-20 гр . / листа /
·Мента-20 гр . / листа /
Всички билки се събират на едно място , стриват се на ситно и се объркват много добре . Взема се 1 ч . л . , слага се в 300 гр . вода , престоява 1 час и се пие вместо вода вечер преди лягане . Пие се 10 дни .

Рецепта за нормализиране на кръвното налягане
·Мушкато бяло-1 бр . / цвят /
·Борови връхчета-1 бр .
·Бъз цвят-1 бр .
Всичко това се вари в 300 гр . вода 30 мин . и се прецежда през марля . След това се приема с една супена лъжица мед по 50 гр . сутрин , обед и вечер . Пие се 7 дни , почивка 5 дни , пие се 7 дни и край .

Рецепта при вирусна инфекция
·Мушкато бяло-1 бр . / цвят /
·Малина-100 бр . / листа /
·Маточина-100 гр . / листа /
Всички билки се събират на едно място , стриват се на ситно , от тях се взема 1 ч . л . , залива се с 200 гр . вряща вода . Оставя се да престои 20 мин . , прецежда се през марля и се пие по 100 гр . сутрин и вечер преди ядене . Пие се 15 дни , почивка 5 дни и отново 10 дни пиене .

Рецепта при гнойни процеси в белите дробове
·Мушкато бяло-30 гр . / цвят /
·Мащерка-100 гр .
·Мента-100 гр .
Всички билки се събират на едно място , стриват се много добре , омесват се и се взема 1 равна с . л . , слага се в 300 гр . червено вино , престоява 6 часа , прецежда се през марля да не остават утайки . Пие се по 100 гр . три пъти на ден без да се подслажда ..




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8686067
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031