Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2015 18:12 - "Люси": филм за Luciferian-та Философия
Автор: budha2 Категория: Технологии   
Прочетен: 2067 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageЛуси е филм за една жена, която отключва напълно, 100% потенциала на мозъка си ощ, вместо за 10% от хората.. Въпреки че много зрители бяха объркани от странна смесица от псевдо-наука и екшън сцени от филма, в основата на филма е в съвсем друг свят: Става дума за Luciferianската философия на окултния елит и неговата футуристична висулка, Transhumanism.                                                                            

Lucy е научно-фантастичен филм, който съчетава дълбоки екзистенциални въпроси с един куп екшън сцени, включващи и азиатски гангстери. Въпреки, че това противопоставяне не е добре прието от критиката, има езотерично послание прикрито зад всичко това. Луси е наистина повече от един филм, в който Скарлет Йохансон е "лошата" - това е алегоричен разказ на философията на Elite: Luciferianism.

Фактът, че главният герой е кръстен Люси е първата следа намеквайки към философската основа на филма. Името Луси и Луцифер както произтича от латинската дума "лукс", което означава "светлина". Луцифер означава "светлина Носител" на латински, и се счита от Luciferians, че носи божественото знание (светлина) за хората, след като бе изхвърлен от небето от Бога. В Luciferian кръгове, Луцифер се възприема като "спасител", който дал на хората знанията, необходими, за да се изкачат до божественост. Във филма, Луси е човешката версия на Луцифер, като увеличаването на капацитета на мозъка й позволява да придобие  необходимите знания, за да се превърне в бог.                                                                                        Освен древните библейски истории, филмът също е с етикет "transhumanist", който е модерен, футуристичен вторичен продукт от Luciferian-ската мисъл. Transhumanismа е за хора, достигащи друго ниво на развитие чрез изкуствени технологии и роботика. За да разберем напълно Lucy , ние ще трябва да погледнем по-далеч в тези две понятия.

Luciferianism и Transhumanism

"Luciferianism" е дума, която се използва рядко, защото думата "Луцифер" се свързва със Сатаната в юдео-християнската теология. Независимо от това е философията, която поразително преобладава в най-висшите кръгове на обществото - това, което ние наричаме окултен елит. Тълкувано по няколко форми, Luciferianismа може да бъде свързан с философски течения като хуманизма, гностицизма и Kabbalism и е движеща сила на тайните общества като розенкройцерите, масоните, и много други.

Luciferianism е за хора, достигащи божественост чрез човешки средства. Тази философия е символично представена с два митични фигури, които притежават сходни характеристики: Прометей и Луцифер. И на тези фигури, се считат от някои кръгове да бъдат благодетели на човечеството, тъй като са донесли огън и светлина (което представлява божественото знание), те се борят хората. Те дадоха човечеството средствата да станат богове сами, чрез свои собствени средства.

От тази гледна точка, Luciferians интерпретират библейски истории от уникална гледна точка. В Битие, Luciferians считат змията, който даде Eve забраненото ябълката да бъде герой, тъй като той е този, който донесе на човечеството познаване на доброто, злото и всичко между тях. Историята на Вавилонската кула, човешко строителство за цел да достигне до Бога в небето се възприема положително от Luciferians тъй като представлява борба на човечеството да достигне божественост; изграждането на тази огромна кула е, обаче, спрян от Бог, който се възприема като ревнив демиург, който в капан хората във физическия свят.

През 20-ти век, високотехнологична версия на тази философия се появява като Transhumanism, движение, което има за цел използването на науката и роботика да прокара човечеството към друг етап на развитие. Призна крайна цел Transhumanism е общото сливането на хората и роботите. Въпреки че повечето хора, които са съгласни с Transhumanism вероятно не знаят много за Luciferianism, един от неговите "бащите-основатели" ясно вижда връзката.

Британският философ Макс Още първият съчленен принципите на Transhumanism като футурист философия през 1990 г. и започва световна intelligencia да го насърчава. Един от неговите есета на тема "Възхвала на Дявола" отива дълбоко в богословската територия за да се свържете с Transhumanism Luciferianism.

The Devil-Луцифер е сила на доброто (където I определи "добри" просто като това, което аз ценя, не искат да се предполага универсална валидност или необходимост да ориентацията). "Луцифер" означава "светлина Носителя" и това трябва да започне да улика нас, за да символичното му значение. Историята е, че Бог хвърли Lucifer от небето, защото Луцифер е започнал да разпитва Бога и се разпространява разногласия сред ангелите. Ние трябва да помним, че тази история е разказана от гледна точка на Godists на (ако мога да сече термин), а не от това на Luciferians (аз ще използвам този термин, за да ни отличи от официалните сатанистите, с когото имат фундаментални различия ). Истината може също толкова лесно да бъде, че Луцифер подаде оставка от небето.

Според Повече Луцифер вероятно самият заточен от морално възмущение към репресивна демиург БОГ. Поради това той описва базата на Luciferian мисъл:

Бог, е добре документирана садист, че той е, без съмнение, е искал да запази Луцифер наоколо, така че той може да го накаже и да се опитаме да го върнем на негова (Божията) мощност. Вероятно това, което наистина се случи, е, че Луцифер дойде да мразят Божието царство, си садизъм, търсенето му на робски съответствие и послушание, психотично гнева си по всяко показване на независимо мислене и поведение. Lucifer осъзнах, че той никога не можеше да мисли изцяло за себе си и със сигурност може да не действа по независим мисленето му, докато той е бил под Божия контрол. Ето защо той напусна Heaven, че ужасно духовно-членка, управлявана от космическия садист БОГ, и се придружава от някои от ангелите, които са имали достатъчно кураж, за да постави под въпрос Божията власт и му стойност перспектива.

Какво означава всичко това трябва да се направи с Луси? Е, Луси е за всичко по-горе. Тя е за човечеството достига божественост чрез знания, за използването на науката и технологиите, за да се прекъсне "биологични бариери".

Въпреки че всичко това може да звучи позитивно, там е тревожна, тъмната страна на всичко това: Само няколко избрани да бъдат "осветени" от светлината на Луцифер. В останалата част от човечеството се възприема като по-малка надпревара с живота без стойност. Поради тази причина, Lucy безмилостно убива един куп хора, включително и много невинни. Това е, което Luciferian мисъл е наистина около.

Lucy като редовен, Everyday Idiot

В началото на филма, Луси е млада жена, която очевидно не е гений. Тя е манипулирана от Douchebag тя се среща да донесе един куфар до известна личност в един хотел,. Тя завършва получаване смесена-нагоре в големи залози азиатска тълпа сделка - и тя е объркана и паникьосана през цялото време.                  image                                                                                                                                               В първите сцени от филма е направена връзка с кадри от леопард лов за плячка. Това ни казва, че редовните, UN-свети хора се държат като животни в джунглата.   image                                                                                     
Тъй като тя получава бит от мафиотите, Луси носи 
жилетка от леопардова кожа  с която се подсказва, че Люси е неразвито, животно-човек, което все още трябва да постигне високо ниво на еволюция.

Мафиотите в крайна сметка превръщат Lucy в муле на наркотици. Те поставят в тялото и пакетче CPH4, синтетичен наркотик, който е на път да залее европейския пазар. След като получава ритник в стомаха, пакетът се намира вътре Lucy почивките и тялото й поглъща съдържанието на целия пакет. Това кара мозъка й да става все по-силен.

В един момент, един лекар казва на Луси:

"Бременните жени произвеждат CPH4 в шестата седмица на бременността в малки количества. За бебето ви се дават правомощия на атомна бомба. Това е, което дава плода необходимата енергия за образуване на костите в тялото му. Чух че те се опитаха да направят изкуствена версия на него. "

В философски контекст на филма, на факта, че лекарството е синтетичен (което означава, че той е създаден от човека), е важно, тъй като то се доближава transhumanist философията на човешката еволюция чрез науката и технологиите.

Има ли някаква научна истина за помещение Люк Бесон? Ето част от интервюто с Besson обсъждаме науката зад Люси .

Q: Някои хора се оплакват от факта, че науката зад вашия филм - цялата идея, че хората използват само 10 процента от мозъка си - не е вярно. Какъв е вашият отговор на това?

A: Това е напълно не е вярно. Да си мислят, че аз не знам това? Работил съм за това нещо в продължение на девет години, а те си мислят, че аз не знам, че не е вярно? Разбира се, че знам, че не е вярно! Но, знаете ли, че има много факти във филма, които са напълно прав. The CPH4, дори и ако това не е истинското име - защото искам да се скрие истинското име - тази молекула съществува и се извършва от жената до шест седмици от бременността.

Докато научните факти, които стоят зад филма са мъгляви, символичното значение на всичко това не е така. Докато Люси е в процес на трансформира в transhuman супергерой, професор Норман (изигран от Morgan Freeman) дава презентация за неизползван силата на човешкия мозък. Речта му бързо се превръща в една реклама за Transhumanism.                                        
Професор Норман обяснява, че единствената цел на клетките е да мине през времето и единственият начин да се постигне това е или да стане безсмъртен или възпроизвежда. Люси не се                   възпроизвеждат.                                            image                                                                                  
Д-р Норман обяснява, че единствената цел на простата клетка е да се прави знание, което придобива във времето. Единственият начин да постигне това е или да стане безсмъртна или да се възпроизвежда ... Люси не се възпроизвежда.
След това професор Норман казва нещо, което идва направо от памфлет за Transhumanism:

"Това е до нас, за да прокараме правилата и законите и да се отиде от еволюция към революция".

С други думи, хората се нуждаят, за да достигне до друг етап чрез технологично и научно развитие, а не чрез естествена еволюция.

Това е точно това, което се случва с Lucy. Заедно с придобиване на голямо количество знания, Lucy развива допълнително възприятие (ESP) и дори е в състояние да контролира материя и други хора. Но едно нещо е ужасно погрешно: Веднага след като Люси става по-умна, тя започва да стреля и убива хора. Защо?

Luciferian Lucy: Като представител на Окултния Елит

Някой беше казал: "Не става дума за това колко знания имате,а какво правите с него". Какво каза Луси направя, когато тя стана най-интелигентният човек на земята? Дали тя лекува рак? Дали тя намери решение на глада в света? Дали тя измисли икономическа система, която е справедлива и изгодно за всички страни в света? Не. Тя грабна един пистолет започнал да стреля по азиатските момчета. Дори по-лошо, тя продължи да причинява болка и страдание на невинни хора.              image                                                                                                                                     Веднага след като Луси избухна в килията си, тя убива всички в околността. Дали безмилостното убиване на хора е знак за напреднал интелект?
Докато убива тези, които участват с улавянето й донякъде е разбираемо (макар че тя може би не трябва да убият всички), но кръвопролитията не свършва дотук. Когато отива навън, тя застрелва таксиметров шофьор в крака, защото той  не се съобрази с молбата й. По-късно във филма, Lucy кара като луд човек и причинява катастрофи с десетки коли.
image                                                                                     
Колко хора умрели или са контузени в развалините, причинени от Луси? Това Люси не я интересува.

Болката която Lucy причинява също е психологическа. Когато един лекар пита Lucy да докаже способностите си, тя "влиза" в мозъка му и му напомня за смъртта на дъщеря си в специфичен детайл. Тя би могла да му кажа за цвета на колата си, но го кара да си представи най-болезнен спомен ?

Трансформация на Луси отнема много специфична посока и че е "добър човек" не е част от него. Метаморфозата й я накара да напълно липсват морални ценности, състрадание и внимание, за други човешки същества. Очевидно, е изключително интелигентен ви се превръща в зло transhuman робот. Люси се казва:

"Не се чувствам болка, страх, желание. Това е като всички неща, които ни правят човека са изчезващи. Това е като на по-малко човешки Чувствам, цялото това знание за всичко, квантовата физика, приложна математика, безкрайния капацитет на ядрото на клетките. Всички те са експлодира в моя мозък, цялото това знание. "

Като се види еволюцията на Луси, човек осъзнава, че тя се превръща в точно това, което окултното елит представлява. Тя използва правомощията си, за да контролира хората и да преминете цели си въпреки човешкото страдание тя причинява. Тя се превърна в нещо, което не е човек, а всички изведнъж, редовни хора са лекувани от Lucy като малки същества, които са идиотски, манипулируеми и разширяема.                     image                                                                      През цялата трансформация на Луси, виждаме Closeups на очите й, който продължава да си променят формата(понякога се появяваткато на влечуго), което набляга на факта, че тя вече не е човек.                                             image                                                                                   
Люси също няма полза неприятности секс (една от слабостите на животните на човека), за да получи това, което иска.
Люси също има проблеми с използване на секс (един от анималистични слабости хората "), за да получи това, което иска.
Също, като окултното елит, тя прекарва много време в контрола и наблюдението на електронни устройства на хората.
 image                                                                                  
Но за разлика от НСА, творение на елита за контролиране напълно на потока на информация в целия свят, Луси може лесно да се поеме контрол на електронни устройства.                                                     image              

Тя може буквално да се визуализира и имат достъп до данните, излъчвани от мобилните телефони към спътника, като НСА.                                                                image            

Разбира се, като елита, тя може да се появи по телевизията и да чува това, което вие казвате в хола си. Интересно е, че телевизията в хотелската стая на д-р Норман е Samsung - марка, която наскоро стана ясно, че се подслушва разговори, дори когато е изключен и ги изпраща на "трета страна" (който може лесно да бъде НСА).

Подобно на окултния елит, Луси не е по чиста, благородна мисия за осветление. Има една тъмна страна на действията й, и, както изглежда, тъй като тя е героят на филма, всичко е добро.                                                                                                       Lucy изкачва Divinity

Към края на филма, Люси е по-малко човек, отколкото божествено същество, който жертва наземна си живот, за да стане нищо по-малко от един бог (не използвам термина богиня, защото боговете са нито мъж, нито жена). Среща на Луси с д-р Норман в Сорбоната университет се превръща в един странен, хай-тек, окултна ритуал, където тя преминава отвъд времето и пространството, за да се постигне божественост. По време на целия ритуал, смирен, идиоти хората се избиват един друг наблизо в една вихрушка от изстрели.

Крайната цел на трансцендентноста на Луси е да се премине от знанията тя получава, по същия начин както два прости клетки предадат знанията във времето. Въпреки това, според д-р Норман, това знание може да бъде твърде силно за човечеството.

"Но всички тези знания, Луси. Аз дори не съм сигурен човечеството е готов за него. Толкова сме движени от властта и печалбата. Като се има предвид природата на човека, че може да ни донесе само нестабилност и хаос (...). Само се надявам, че ще бъде достоен за вашата жертва ".

Това е идеята зад тайните общества, които се "крият" им окултното познание от непосветените зад няколко слоя от символика (окултна буквално означава "скрит"). Профанното масите се считат за твърде недостойни и примитивни да се справят с мощен знания. С една дума, Luciferians са изключително елитарни.
  image                                                                                  
Както Lucy се трансформира, тя излъчва голямо избухване на светлина. Както бе посочено по-горе, Луцифер означава "светлина Носител" и, с нея химически аксесоар, Луси носи буквалното светлина и фигуративна светлина под формата на знания.                                                           image           

Тя постепенно се превръща в голяма черна маса на нещо, което не може да се определи и създава супер-мега-компютър за съхранение на знанията си. Lucy стои в средата на ритуална пентаграм даващ процеса на окултен оттенък.

Преди да попълните нейната трансформация, Lucy използва правомощията си, за да пътуват през пространството и времето, за да посетят различни забележителности по света. Тя завършва лице в лице с Люси, "Първият човек на земята".

Lucy е името, дадено на останките на един нов вид намерени през 1974 г. в Етиопия. Кръстен на нов вид, наречен Australopithecus afarensis, той е смятан от учените за "липсващото звено" между животни и хора!!!                                            image                                                                                          
Открит през 1974 г. в Етиопия, Луси е името, дадено на останките на "първият човек на Земята" - че никога няма да се видят преди вид, наречен Australopithecus afarensis. Той е смятан от учените за "липсващото звено" между животни и хора.
В символичен жест, Lucy посочва с пръст към другата Люси.
 image                                                                                     
В това пътуване назад във времето, Lucy ни показва Luciferian версия на Genesis. Луцифер дава "божествената искра" за Луси, която в крайна сметка ще раздели хората от животните. За добро или за най-лошото.                                                                                                                        
Люси се връща няколко милиона години в миналото, за да се срещне Lucy половината маймуната. Ето защо ние ставаме свидетели на Luciferianска версия на Genesis, когато Луцифер дава "божествената искра"  Lucy на половин маймуна.                     image                                                                                         
Сцената е, разбира се, по-непохватни позоваване на стенопис на Микеланджело, където Бог създава Адам. Картината е също за кратко е показана по-рано във филма, когато д-р Норман разказва за невероятните постижения на човечеството, въпреки само използването на 10% от мозъка си.

Докато този стенопис изобразява Бог дава живот на Адам, първият човек на Земята, на сцената с два Луси осигурява "по-висока интелигентност", Luciferian версия на сътворението.
Стенопис Микеланджело изобразени Бог дава живот на Адам, първият човек на Земята. Сцената с две Луси осигурява "по-висока интелигентност", Luciferian версия на Сътворението.
Но днешните хора все още се заби в 10% със силата на мозъка и все още се държат като идиоти. Докато Lucy отвъд пространството и времето, цял куп хора умират с няколко метра от нея.                       image                                

Това не е просто една "супер екшън сцена". Това е начин на общуване и вярвания на Luciferianския елит:. "Nе-Посветените" хора са идиоти и заслужават да умрат "                                                      image                

По време на безмилостен огън между ченгета и мафиоти, статуя на Робърт де Sorbon - основателят на университета е разрушена - символично представляващ невежи хора, унищожили знания.
По време на безмилостен огън между ченгета и мафиоти, статуя на Робърт де Sorbon - основателят на университета е разрушена - символично представляващ невежите хора, унищожили знания.
След ритуала завъртане Lucy в безсмъртен бог, тя дава д-р Норман един USB стик, съдържащ цялата си знания, което е доста удобно.

Когато едно ченге нахлува в стаята и пита къде е Луси, която той получава текстово съобщение, което е същината на целия филм.                                                              image                     

Люси се превърна всезнаеща същество, което излиза извън времето и пространството. Като истински Luciferian, тя постига божествен статус чрез знание.
Люси се превърща във всезнаещо същество, което е навсякъде по всяко време.                                                            image                                                                                     
Полицаят тогава гледа към небето с възхищение, по същия начин, хората обикновено гледат към небето, когато мислят за Бог.                                                                                                                     Филмът завършва с друга символична сцена: безжизненото тяло на гангстер, гледано отгоре, Lucy с изглед към жертвата кръв, която се изисква, за да завършите окултния ритуал.                          image    Филмът завършва със смърт, съдбата на непосветените. Над него витае безсмъртния Люси.                                                      
В Заключение

Луси бе разбит от критиката за това, че в известна степен бил безсмислен - но  sensical" не беше смисълът на този филм. Това е трактат за Luciferianската философия, и тя може да бъде напълно "оценена" само от тези, които разбират тази философия. За тези, които не го правят, има един куп екшън сцени, за да ги забавлява. В същото време, те абсорбират окултното смисъла на филма, без дори да осъзнават какво се случва. Тези сцени са били предназначени да бъдат в рязък контраст с стремежа на Луси за знание, защото Luciferians възприемат рязък контраст между тях и масите. Докато Луси е заета за постигане на безсмъртието и да се превърне в един бог, един куп невежи момчета се убиват помежду си без основателна причина. И никой не му пука. Защото техният живот се считат безполезен.

Следователно, освен безсмисленото предпоставка на Луси , има много "sensical" съобщение, толкова мощно, колкото и тревожно: Има два класа от хора на Земята и Transhumanismа ще увеличи пропастта между тях. Повечето от проектите, включващи Transhumanism са описани от наблюдателите които "играят на Богове". Но това не е просто израз: Това е точно ситуациата днес,Luciferians са наоколо.                                                                                                                              vigilantcitizen.com/                        



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8733803
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930