Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2015 19:48 - Тайния смисъл на битката на Хор със Seth под формата на хипопотам отварящ матрицата на Вселената
Автор: budha2 Категория: Технологии   
Прочетен: 2742 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 22.06.2017 23:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image                                                                         
В тази статия се спраме на една малка част от един добре познат в древен Египет мит за Озирис. Като цяло, този мит е пълен с тайни. Външната част на мита или разказ част е добре известно, но неговото свещено значение, за да се не е толкова просто. Жреци на древен Египет открито " показаха "свещени символи и йероглифното писмо, но те ​​станаха свещено значение е ясно само, когато тези" артефакти "" насложени "с матрицата на Вселената. Така, например, четене на един мит отключва тайните дълбини на божествените представителства на свещениците от Вселената. Познаване на матрицата на Вселената като ключ към " целия "пази в тайна. Описанието на този мит са много и те могат да се различават помежду си истории и подробности. Помислете един от тях. : Нека се обърнем към свободната енциклопедия Wikipedia и кратък преглед на мита за Озирис " Озирис [1] ( Озирис () . Напр wsjr, древногръцката. Ὄσιρις, лат. Озирис) - богът на прераждането, цар на подземния свят в египетската митология .

Генеалогия

Според препратки в древните египетски текстове и истории Плутарх , Озирис е най-големият син на бога на земята Геб и богиня на небето на Нут , брат и съпруг на Изида , братът на Нефтис , Сет , баща на Хор и Анубис . Той е четвъртият от боговете, които управляват земята в първобитни времена, прадядо наследил властта на Ra , дядото на Шу и баща си Геб . Гробницата на Озирис в Абидос .

Мит и атрибути

Цар над Египет, Озирис поучаваше людете на селското стопанство, градинарството и лозарството, но е бил убит от брат си, на бог Сет, който искаше да се произнася вместо него . Съпруга на Озирис, сестра си Изида , намери тялото му и започна да го оплаче, заедно със сестра си Нефтис . Ra , жалко, изпраща shakalogolovogo бог Анубис , който събира разпръснатите (и алтернативно - прокара Сет) части ( 14 части ) на Озирис, балсамираното тяло и го възпирам. Isis монолитен фалос от глина (единствената част от тялото на Озирис, Изида, която не е била в състояние да намерите беше фалоса: той яде риба), и освети я увеличава в сглобените тялото на Озирис. Трансформиран в женски ястреб - птица Hut , Isis крила проснати върху мумията на Озирис, каза вълшебните думи и бременна [1] . Гор и заченати и родени от осъществяват физическо отмъстител за смъртта на баща си . В същото време, той се смята за единствен легитимен наследник на последния.                                  image        

Фиг. 1. Египетският сцена " концепция "на Хор . "Трансформиран в женски ястреб ( сокол ) - Bird Hut , Isis крила проснати върху мумията на Озирис , каза вълшебните думи и бременна [1] . Гор и заченати и родени от осъществяват физическо отмъстител за смъртта на баща си . "

След дълъг съдебен спор с Сет и Хор битки между Гор смята за валидна наследник на Озирис и получава царството . Той възкресява Озирис, като го погълне вниманието му . Въпреки това, Озирис няма да се връща на земята и остава цар на мъртвите, като Gore произнесе живите царство .

Комбинирането на няколко пъти, по различни причини, се поклонят на Царя, умира и съживяване бог производство силите на природата, на Нил, на бика, луната, отвъд гроба съдиите от ужас съдилище митът за Озирис погълнатата отражение на религиозни вярвания серия от последователни етапи в развитието на египетското общество ,

Неговите корени като мит на Озирис отива дълбоко в епохата на племенното общество на представителствата и ритуали, които се развиват по-късно, поради промени в обществените отношения на Египет, и характерните черти на култа към Озирис: култът към царя и култа към бога на производителните сили на природата. Характеристики на култа към бога на производителните сили на природата прозират в мита за Озирис е много ясно.

Crown носени от Озирис, изработен от папирусни стъбла, неговата свещена лодка също е направена от това растение, и негов символ Джед се добавя един от друг няколко поредици от тръстика. Освен това, на Озирис е винаги изобразен с даден цех: от езерото пред престола му се издига или лотос или редица от дървета и лози; понякога преплетени с грозд и цялата навес, под който седи Озирис; Понякога е много лозя преплитат.

По същия начин, гробницата на Озирис, няма представителство, без зелен: той до нея е дърво, на която седи душата на Озирис като феникс ; След това дървото поникнало през гробницата, хвърляйки му я нейните клонове и корени; някои от повечето гробници растат четири дървета.

Озирис и Анубис

В Cycle Озирис Анубис е син на Озирис и Нефтида . [2] [3] [4] [5] [6] Съпругата на Seth Нефтис Озирис и се влюбва в, под маската на Изида , го подмами. В резултат на полов акт е роден бог Анубис. Страхувайки възмездие Определете за държавна измяна, Нефтида хвърли бебето в тръстиките, където след това са намерени богинята Изида . След бог Анубис започна да помогне Isis в търсене на парчета Озирис и участва в балсамиране на тялото на Озирис пресъздадени.

Преди появата на култа към Озирис, Анубис е бил главен божество на Запада. С възхода на култа към Озирис владетел епитет Duat и някои функции на Анубис преминете директно към бог Озирис (в Старото царство, той представлява починалия фараон). Самият Анубис става проводник, който почина на Аменти (древна Eg "Западът".) - област Duat чрез които душата отива на съд на Озирис.

Анубис е бог на Дуат, неговият владетел и съдия на душите на мъртвите преди края на Старото царство . По-късно функцията на владетеля и главния бог на Дуат отидете на Озирис. Анубис става бог гробища и надгробни мистерии. На процеса на Озирис, описано в Книгата на мъртвите Анубис помага да съди душите на мъртвите.

Озирис в древната литература

Многократно се споменава от древните автори [7] . Според Херодот , това бог, когото египтяните идентифицирани с гръцкия Дионис [8] . Диодор казва отношенията му с Приап [9] . Според Тибул , Озирис първата направена плуга, и научи хората селското стопанство [10] .                   image             

Фиг. . 2 Снимката вляво седи Озирис със символи на царската власт, както и правото на сестра му - съпругата с детето Horus (Херу), които тя подхранва гърдите й. Hermitage, Санкт Петербург. Фото взети от сайта - http://spbfoto.spb.ru/foto/index.php - в "търсене" онлайн типизирането - Озирис и Изида . Все още има представени много интересни снимки на музеите в Санкт Петербург.

КОМЕНТАР :

Нека започнем нашето изследване.

В съвременната египтология обикновено се разбира като египетски богове богове на планетата Земя, а дори и боговете като някои " градове "на земята. Въпреки това, в действителност това не е така. По мнението на жреците на древен Египет " техните "богове са универсални и не земен мащаб. В нашата работа на интернет страницата на " статии на автора "- Amon-Ra открил тайната на първоначалния план на помещенията в пирамидата на Хеопс ние разгледал този въпрос, като изравнява образа на Постоянния бог Ра с матрицата на Вселената. Нека покажем, че отново в тази статия.                                                    image           

Фиг. 3. Изображение на аБог Ра. Обикновено се казва, че над главата на Ра е изобразено слънцето, да и самия бог Ра е "Бог на Слънцето". Въпреки това, тази гледна точка е фундаментално погрешна. Достатъчно, е да видите резултата от комбинирането на изображението с матрицата на Вселената. То ще бъде показано по-долу. Рa е вселенски бог и само в частност бог "управляващ" слънцето. Над главата му не е слънцето, на което се обляга "Свещенния Урей", а кръгът в който се "разполагат" два свещени Тетрактиса. Те описват място на преход между горните и долните светове на матрицата на Мирозданието.                                                  image           

Фиг. 4. Фигурата показва резултата от комбиниране на изображението на Ра с матрицата на Вселената. Над главата му не е слънцето, на което се обляга "Священния Урей", а кръг, в който се "поставят" два свещени Тетрактиса. Те описват място на преход между горната и долната светове на матрица.


Сега ще се обърнем към древна египетска рисунка, която показва, Хор с копие потъпкващ Сет в образа на хипопотам, и майката на Хор - Исида.
                                 image           

Фиг. 5. На фигурата е показани барка. На палубата на барката/лодката стои разкрачен, Хор. В дясната си ръка има копие. Острата част на копието на Гор се гмурва в Сет във формата на хипопотам. На другия край на копието е изобразен Ра или самия Хор. В лявата ръка на Хор е верижка . Другия край на веригата е навита около Сет. Зад Хор е майка му Изида. С дясната си ръка Изида благославя Хор, за спечелената битка със Сет. В лявата си ръка, Изида държи Анкх - символ на живота. Зад Изида стои рулеви с главата на Хор. Цялата картина е рамкирана от рамката, която, както ще видим, ще бъде "ключ", за да се съвмести картината с цялата матрица на Вселената.

Да се запознаем със Сет. - Уикипедия, свободната енциклопедия:

" Seth [4] ( Seth , Sutekh , Suta , Network Напр. STH) - в древноегипетската митология, богът на ярост, пясъчни бури , унищожаване, хаос, война и смърт. Първоначално почитан като " защитник на слънцето - Ра ", покровител на царската власт, името му е включено в заглавията и имената на редица фараони. По-късно, е бил демонизиран, става антагонист в дуалистичната борба на Хор и Сет, олицетворение на злото на света, Сатана .
Също така Хор и Сет могат да се сливат в едно двуглаво божество Херуифи. Той е покровител на далечни страни и чужденци.

Историческа достоверност

През периода на Старото царство Сет в комплект с Хор е смятан за бог - покровител на царската власт, което е отразено в "Текстове от пирамидите", а в титулите на фараонската династия II (комбинация от имената на Сет и Хор означава "цар"). При хиксосите Сет се идентифицира с техния бог Ваал, мястото за поклонение - като главен бог - става столица на Египет, Avaris/Аварис. В началото от периода на Новото царство, имената "Сети" се срещат по-често достатъчно често; тези имена са носили фараоните от XIX династия:Сети, Сетнахт; на Сет се е давал епитета "могъщ". В договорът на Рамзес II с хетите Сет се споменава заедно с боговете хетски ..

Планетата Меркурий е смятана за небесен образ на Сет - "Set по здрач, Бога в сутрешния полумрак ". Цвета на Set е рижаво-червено, с подвластна страна на света - на юг.

Обектите, изобразяващи животински символизираща Сет се появили в Додинастическия период, в епохата Негада 1 (3800-3600 гг. до н. е.). Те са открити в района Накада. Родината на Сет е Омбо, а некропола е бил в Накада. По това време, Сет е богът на металите и покровител на Горен Египет, и в характера му все още не са се проявявали отрицателни черти. В ерата преди обединението на Египет от фараона Нармер за власт са се борили поддръжниците на Сет и Хор. Победата отиде в планината, а името му се превърна в неразделна част от titalatury монарх; когато Гор и Сет са изобразени заедно, Гор определено трябва да изпреварва Сет.

Култът към Сет процъфтявал в Омбос (близо до Накада), Ком Ombos, Gipsele, оазиси на Дахла и Харга, и особено в северо-източната делта на Нил. В оазиса на Дахла до XXII династията е имало оракул на Сет. Въпреки, че по време 26-та династия е станал явно, олицетворение на злото.

Папирус Анастаси II пише за събитията от времето на Рамзес III [7] :
Негово Величество (Рамзес III) построил за себе си укрепен дворец, наречен "Велик в победите." Той се намира между това, което се е говорило и Тамер, пълна с храна и консумативи. Тя е изградена по модела на Hermonthis, и дължината му - същото като в Хаут-ка-Птах. Слънцето изгрява и на двете си световни планини (понятието от египетската митология), и попада в центъра на града. Всички хора напускат градовете си и се установяват в области около (този град). На запад (в града) е храм на Амон в южната - Храма на Сет. Астарта се намира в източната част, а Уто - на север. Укрепен дворец, който се намира в този град, (също е велик), като двете светлина планински небе. Рамзес II в него е като бог ", Монту в двете земи" като говорител, "Г-н Слънце", като везир, приятелски настроен към Египет.

Родословие

Сет е най-младият син на богинята на небето Нут и бога на земята Геб. Той е брат на Озирис, Изида и Нефтида, за последното е било също така и съпруг. Съществува версия, в която той е роден близо до град Су (Фаюм оазис). Според космогонията на Хелиополис, Сет е роден, скачайки от страна на майката - Нут. Рождения му ден - третия преди Нова година - счита се за нещастен за целия Египет, в този ден се опитвали да правят на практика никакви важни дела.

Имал е няколко съпруги :. Нефтида, Таурт, Угарито - финикийските богини Анат и Ашюторет [8], и т.н. От древни времена се свързва с мъжката сексуална сила [9], но децата му не са известни.

Изображение

Най-ранното образ на Бога е разкрит в издълбани предмети от слонова кост, открити в една от гробниците эль-Махасн, датираща от епохата на Нагада I.С

Сет е описван като правило, дългоух, с червена грива и червени очи (цветът на смъртта, което е, пустинен пясък, въпреки че неговия образ може да се намери и в доста по-различни изображения) ..

Има изображения под формата на различни животни: крокодил (релеф югозападната зала на храма на Хатор в Дендера ), мъжки хипопотам (папирус Zhumilyak), змия (релеф в храма на Рамзес II в Асуан ), както и във формуляра за събиране: хипопотам в кожата на крокодил (фреско на стената на гробницата на Mentuhotep). Но няма точни доказателства, че е Сет.

Известен е мит за Сет, плюещ в очите на Хор, под формата на черно прасе. Поради това, прасета били считани за нечисти (въпреки факта, че в древността се е срещало изображението на Нут като прасе с прасенца-звезди).

Изображение "на животното на Сет" се е съхранило на боздугана на цар Скорпион. [9] В египетският език иероглифа "Сет животно" е идеограма, която е служила като определящ детирминатив за такива думи като "див", "ядосан", "жесток." [1] В по-новите ери, подобно на описанието на "звяра на Сет" се споменава в арабски текстове като "салава." [9] Изображенията на Сет са достатъчно зооморфни за да няма консенсус за това, кое животно е един и същ образ на Сет.

Според легендата, Сет, ревнува от брат си Озирис , го е убил, и тялото му се хвърля в реката и с право се престола му. Но синът на Озирис, Хор , в продължение на много години в нелегалност, искаше да отмъсти за Сет и да вземе трона си. Осемдесет години воюваха Хор и Сет. По време на една от битките Seth избоде окото на Хор окото си, след това се превръща в голяма амулет уджат; Гор същото кастрирал Сет, лишавайки го от основната част на неговата същност. Според една легенда отрязания в битка преден крак на Сет е бил изоставен в северната част на небето, където боговете го оковали в златни вериги за вечните стълби на небесата и поставили за охрана грозния хипопотам на Изида Хесамут. Според мита, след като Хор спечелил спора със Сет, той основава град Едфу, където е построен храм в негова чест. Стените на храма са украсени с релефи от времето на царуването на фараона Цезарион, които представляват борбата между двете божества.

С края на Старото царство постепенно С края на Старото царство култът към него постепенно се демонизира от голям защитник на Ra в зъл мощен бог, без да губи първоначалните си функции (вж. Мит "дело Хор и Set"). След тази трансформация Сет се възприема от египтяните като ядосан и враждебен (например, като змея Апоп или крокодила Мага). Въпреки загубата на аргумента и многобройните престъпления, включително убийството на Озирис, Сет все още е господар на южните райони на Египет, господар на силите под свой контрол - лошото време и пясъчни бури. По-специално, е бил почитан от Рамсессидите като владика на яойнската доблес и смелост. Основната функция на Сет е да се бори сам със змията Aпоп, защитавайки слънчевата лодка (папирус Жумиляк). Въпреки това, тъй като третият преход, особено в епохата на Птолемеите, когато култът към Хор (Horus) е бил издигнат много високо, Сет се превръща в символ на злото и се превръща в ненавистен злодей, универсален източник на злото. "

Така че, според нашата хипотеза всички египетски картини , свещени символи и знаци, създадени въз основа на тайна база - матрицата на Вселената . В съответствие с това създаването на фигурата не е от значение. " Чист ", египетските жреци малки графични средства, но винаги точни просто създадени изображения на данни, базирани на матрицата на Вселената. Outward покаже цифри, и тяхната тайна или свещено значение стана ясно само при комбинирането на тези цифри с матрицата на Вселената.

Съвместим модел, показан на фигура 5 с матрицата на Вселената.                                image                 

Фиг. 6. На фигурата по-долу показва оригиналния аналогов модел 5, където Гор копие пронизва Сет под формата на хипопотам. Горе е резултата от комбинирането на тази рисунка с матрицата на Вселената. Първият ключ за привеждане в съответствие на модела с шаблона беше първоначалната външен модел рамка. Вторият ключ за привеждане на схемата с модела на шаблона е правоъгълна основа, която височина, равна на разстоянието между два съседни хоризонтални нива на матрицата Universe - показано чрез стрелките и буквата Б - в кръг. Почти всички основни детайли на рисунка, са добре съвместени с матрицата на Вселената. Така например, на палубата на лодката, благославящата ръка, и на върха короната Изида, двойно короната на Горен и Долен Египет е на главата на Хор и на раменете му, самият Сет е хипопотам, ръководител на кормилното управление и т.н. Фигура заема пространството на Вселената от ниво 11-21 .. ниво Ниските светове от матрица на Мирозданието.. При сравняване на това пространство на Universe матрица с пространството, заето от Рa на фигура 4 ясно се вижда, че барката с Horus/Хор и Isis "попада в пространство" на Ра.

Обръщайки се към рисунката на богинята на звездите Nut, които "излъчва" утринното слънце и докосва с устните си вечерното слънце. Тя беше майка на Изида и Сет, и баба на Хор . "Нут [5] (Ну, Нуит)) - древната египетска богиня на небето,дъщеря Шу и Тефнут, сестра и съпругата на Геб и майката на Озирис, Изида, Сет и Нефтида. Хелиополис енеада на боговете.

Образът на богинята в митологията на Древен Египет

Ежедневно поглъща звезди и слънца, а след това ражда отново (ден и нощ). В Нут са заключени хиляди души. Свързана е с култа към мъртвите - възкресява мъртвите към небето(повдига умрелите на небето) и ги защитава/охранява в гроба.

Епитети. "Голямата", "великата майка на звездите", "раждаща боговете" Изобразени като жена която се простира през хоризонта, и докосваща земята с пръстите на ръцете и пръстите на краката си, често заеднос Геб лежащ отдолу. Образът на красивата Небесна Крава и се отнася не към това "по-ниско небе" въздушно пространство, по кояео плават облаци (той е представлявал Шу), и на по-високо и по-далечна звезда област, която от древни времена, наречена космоса. В този контекст става смислено името на звездна групата Млечен път, която се появява под формата на нашата галактика - за жители на Земята. Образа на Космическата Крава датира от древни времена. има фрази в текста на пирамидите: "Звездите плават в океана под тялото на Nut" (сякаш не е тялото на Нут, но то е ясно идентифицирано с Космоса, а океана - може би с въздух или дори със сферата на звездите).

За починалия Фараон се казва: "Той е - син на великата дива крава. Тя забременява и ражда него и го поставят под крилата и. " В този случай, се използва по избор изображение на крила, които също служат като символ на небето.

За древните египтяни звездна небе е като кравата гайка Нут жени, океан, покрив и дори крила. Същността на космоса остава загадъчна, въпреки че повече или по-малко ясно, в някои аспекти. На първо място, това е нещо божествено и живо. Зад видимия образ (покрив, купол) е скрито друго, до голяма степен неразбираемо/непостижимо. В същото време, настоящото разбиране на космоса - е изключително опростено, лишено от поезия и красота... 
               image                

Фиг. 7. Фигурата показва богиня Nut звезди, които " излъчват "на утринното слънце и докосна устните си до вечерта слънцето. Цифрата е от Ernest Уолис Бъдж, Легендата на египетските богове [6] B Ogino звезди Nut " излъчва на утринното слънце "и, като причина да се каже" погълне вечерната слънцето . " Въпреки това, се вижда от фигурата, че гайката само докосва устните " вечер слънце ", но не го погълне. Правоъгълна богиня поза, по мое мнение, както го определя или ограничава площта на пространството, в което една матрица може да циркулира слънце. Е важно да се отбележи, че наклона на лъчите, идващи от утринното слънце напомниха известен в съвременната физика, вълна или еритроцитите поток от " светлина . " Друга важна подробност е рисунка женска глава с ушите крава, която се намира на египетските йероглифи - " територия или зона "под формата на два хълма, и в началото на всяка хълм расте като" дърво ". И тъй като цялата картина " характер ", това не е изненадващо, че в ръцете на богинята Нут идват от главата й, макар че също така е символ, който заслужава внимание. Подробностите на тази данни, анализирани и описани в нашата работа по уеб сайта - Свещени произходи игри на древността - Сенет от древен Египет, шах, табла и много други игри .

    image                                                                                   
Фиг. 8. Цифрата показва резултата от комбиниране рисуване нахут с матрицата на Вселената. Ключът за да съответства на модела е правоъгълна основа фигура, която е показано от стрелките и писмото в един кръг. И - " сутрин "слънце C - " Mother Earth "- една жена в лице с кравешки ушите. Средно ниво Позиция 27 удари по носа на жена в лице с кравешки ушите. Всички четем руски приказки. Там често се появяват думите - " в три деветия кралство, три от десет държави . " Така че " три деветия царство "- а - 3 х 9 = 27 или 27 ниво Underworld матрица на Вселената .

Сега съвместим в матрицата на Вселената Фигура 7 и Фигура 6 в същото време.                               image

Фиг. 9. Цифрата показва резултата от комбиниране на две в една матрица на Вселената египетските рисунки, които обсъдихме по-горе. Ясно се вижда, че Сет под формата на хипопотам точно възприела позицията на " утринното слънце "на фигурата на богинята Nut звезди. Този резултат е трудно да си представите по-рано. Изводът е очевиден - божествената Horus прониза Seth под формата на хипопотам, който " скри "" в утринното слънце . " Също така е ясно, че митът за битката на Хор и Set описва събитията от универсална скала, не бой се от две " градски "Египетски богове в някои водна площ на повърхността на нашата планета Земя.

В заключение можем да кажем, че нашата работна хипотеза се потвърждава напълно . Всички египетски картини , свещени символи и знаци, са създадени въз основа на тайна база - матрицата на Вселената . В съответствие с това създаването на фигурата не е от значение. " Чист ", египетските жреци малки графични средства, но винаги точни просто създадени снимки на данни, базирани на матрицата на Вселената. навън показват цифрите, и тяхната тайна или свещено значение става ясно само при комбинирането на тези цифри с матрицата на Вселената .                                                                                                                     [1] URL в интернет - Озирис - Wikipedia - http://ru.wikipedia.org/wiki/%CE%F1%E8%F0%E8%F1

[2] EA Wallis Бъдж, Мумията, Наръчник на египетския погребален археология, второ издание, Ревизираната & разширения Значително, Dover Publications, INC., New York. P. 357.

[3] Ърнест Уолис Бъдж, Легендата на египетските богове , "Refl-Бук", "Vakler", 1997 г., стр. 29.

[4] URL в интернет - Сет (митология) - Wikipedia - http://ru.wikipedia.org/wiki/%D1%E5%F2_%28%EC%E8%F4%EE%EB%EE%E3% E8% FF% 29

[5] URL в интернет - Nut - Уикипедия — http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D1%83%D1%82_%28%D0%BC%D0%B8%D1%84%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F%29

[6] Ърнест Уолис Бъдж, Легендата на египетските богове , "Refl-Бук", "Vakler", 1997 г., стр. 222.                                                                                                                  http://amenra.ru/?p=2553                                                  Гласувай:
1
01. chetohche - вакуум е малкото време - Кронос
15.03.2015 21:27
Духовете са частици от Вечният Бог, но тези частици са обзети от вакуумЪТ. Пространството е обратната страна на времето. Квантите представляват обем с различно време в себе си спрямо това което го заобикаля. Различните светове - паралелни светове, са като да си качен на грамофонна плоча, но грамофонът е качен върху плоча на друг грамофон, и тоя другият и той е качен на плоча от друг грамофон - а тоя последният грамофон си ти. Всички души са една душа, но идваща от различни светове, пространства, и времена и срещаща се и взаимодействаща със себе си. РЕГРЕСИЯ: Прегръща ме. „Всичко ще се оправи! Прости си!” Аз плача… Слагам глава на рамото му. Продължавам да плача. „Успокой се! Ти си специална! Трябва да се откриеш! Всичко ще се нареди! Ти си аз. Всичко е едно цяло. Успокой се! Ти си светлина в тунела. Лети, лети свободна!”
цитирай
2. chetohche - Всичко е пред нас - Цялата вселена е в ...
15.03.2015 21:48
Всичко е пред нас - Цялата вселена е в нас и пред нас - обем не съществува. Но виждаме само това което можем да понесем да видим, и това което е на нашата честота. Сетивата ни имат определени честоти, и те филтрират вселената. Светлината тук при нас е 10 на 17-степен, магнитните кванти 10 на 21-степен, квантите които създават масата и гравитацията са 10 на 24 степен, но другаде не са на тези честоти, примерно ако изминем 10 000 километра в някаква посока - там ще са с една степен по високи, НО от наша тукашна гледна точка, когато пристигнем там - те ще са на същите степени както тук. Като това на 10 000 километра е тук в една точка, и цялата вселена е тук в една точка, и когато пътуваме ние не пътуваме не се движим - а само сетивата ни си изменят честотата и ловим нови честоти. Това е като два автомобила които са един до друг и с еднаква скорост, единият автомобил е вселената или място от нея, другият сме ние, ако се движим с еднаква скорост ще може да се пипнем и видим.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 6374233
Постинги: 4190
Коментари: 1146
Гласове: 1527
Календар
«  Януари, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031