Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2016 21:12 - "Пeсoглавци", или Рицари на Абог Ра - 4ч./Карл IX Валуа, светия воин-жрец на Раав и Рим
Автор: budha2 Категория: Технологии   
Прочетен: 1034 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageРис.34 «Маска на Анубис» Религиозно-обряден вариант боен шлем на воините на Ра. Музей Ремер-Пелицеус, Хилдесхайм

На Рис.34 е показана ритуална "маска на Анубис", изпълнена под формата на шлем за религиозен обряд, поклонение. Аналогични шлемове в бойно изпълнение (с козирка) са носили воините на Ра, Рааб_Теос_Раох(-и) = Раптос_Раох(-и), които са били в служба на Рим, под егидата на Анубис. Ето защо при вида на Ра войници е възниквало чувството, че са с кучешка глава. Имайте предвид, че каската с изпъкнали стоманени козирка "муцуната на кучето" имаше не само религиозно, но функционална значимост при битка, за защита на лицето на един воин в битката от удрите на мечове или саби. За тези, които не вярват: сложи си партньор върху главата на един обикновен капачка, с далеч по-изпъкващи козирка (козирка играе ролята на издадената стомана "муцуната на кучето" за борба с каска), да вземе нещо, което наподобява меч или сабя (тънка пръчка, например), и се опитват да прилагат насичане удари в лицето от горе на долу, и по диагонал от дясно на ляво и от ляво на дясно. Ще откриете, че всички удари ще са спрени, отблъснати излизащи пред козирката, докато лицето остава абсолютно непокътнато. Такива напречни сечения и насичане инсулти - най-често в битката (особено в коня, така че конят битка сабя, наречена "клане" или "рязане", че стачките са основно не пронизваща и хапане пресичащи, кълцане). По този начин, боевия шлем "каска на Анубис" стърчаща напред във вид на защитна козирка от стомана "муцуна на куче" е перфектна защита за войника в близък бой с мечове или саби. От този пример, следва, че днес изложените днес в музеите средневековни шлемове без защитна козирка, значително отстъпват от римски каски марка "Псеглавец" от техническа гледна точка, тъй като не осигурява ефективна защита около лицето на един воин при бой с меч или сабя отблизо.

По този начин, на изображението "Псеглавеца" Иконите на Русия като войник с кучешка глава - е изображение на рицар на Pa в пълно бойно облекло, докато носи бойната каска на Анубис в вид на глава на куче. Имайте предвид, че издадената уши куче каската изглежда като буквата «V» и означава "Aв"или звуково лай "Ау", който е поздрав и бележи възкресението на Рa към вечния живот. Тези уши са характерни, например, кучета, овчарки. Всъщност, думата "овчарка", въпреки синкретизма си, може да бъде представена като:


овчарка = Ав_čий_Раок(-а) – то есть «воплощение сущего Ра-Владыки» (1.24)


Според Вергилий, Анубис с кучеглав шлем е изобразен върху щита на легендарния Еней. Ювенал споменава за поклонението на Анубис в Рим. Траките са идентифицирали Анубис с Хермес Гермес(-ом)



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8725077
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930