Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2016 20:57 - КОКАИНОВ КАПИТАЛИЗЪМ
Автор: budha2 Категория: Технологии   
Прочетен: 1360 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image


Новата 2016 година започна с 47 законно заклани мюсюлмани. Как ви харесва? Но за това – по-късно.

А има такива хора. Обикновено почти никой не ги забелязва. Народните маси не ги харесват. Мислил съм каква е причината за това. И погледът от всеки ракурс ме е отвеждал до един отговор: Защото те казват истината, а хората се плашат от нея. Затова не ги харесват. Отхвърлят ги. Отказват да приемат както тях, така и онова, което тези люде с морал, съвест, достойнство и познания им говорят.

image

Древните са постановили:

“Ad impossibilia nemo tenetur” – „никой не е длъжен да върши невъзможни неща“.

Sic ipse mundus vadit[Така върви светът, лат.]

Gentes volo decipi, ergo decipiatur – народите искат да бъдат лъгани, нека тогава го лъжат.

Това е моя парафраза на латинската мъдрост. Но през вече не съвсем краткия си живот се убедих, колко вярна е тя. Навярно на шопски би прозвучала така:

Он ли че ми каже на мене ти.

От осем години италианският разследващ журналист Роберто Савиано живее с – повтарям: с, а не под – въоръжена охрана на карабинери. Защото пръв разкри, че един от законите на големия, на глобалния престъпен свят, гласи:

image

„Не светът на кокаина трябва да кръжи около пазарната орбита, а пазарите следва да се въртят около кокаина“.

Тази норма е откритие на колумбиеца Пабло Ескобар. Не случайно го бяха провъзгласили за „крал на кокаина“. Обаче, изглежда, той не познаваше други закони – на тайния световен елит, който позволява на дребни фигури като него – от провинциалното градче Меделин – да се издигат в розовите облаци. Недостигът на здрав разум ги кара да се самозабравят. И да загърбват закона на интернационалната левитска мафия – световния талмудски елит:

„Беден, много богат, мъртъв.“

image

Това е основно правило, въведено от земните „богове“. Но той движи планетата, кара я да се движи. Такъв е рефренът на песничка от мюзикъл, силно нашумял навремето:

“Money make the world go round” – „парите карат света да се върти“.

Според еврейския автор Джошуа Халберстам:

„Юдаизмът е религия на този свят. И печеленето на пари се смята за естествен човешки стремеж. За разлика от християнството, юдаизмът никога не е смятал бедността за добродетел; представата, че покорните ще наследят земята, е Новозаветна, а не еврейска доктрина.“

     image

„Юдаизмът не смята бедността за нещо възвишено… Евреинът се моли за parnassah,за достоен доход.“

В търсенето и разкриването на същността на юдейската религия прочутият германски социолог Макс Вебер заявява:

„И фарисейският юдаизъм беше далеч от отхвърлянето на богатството или от това да го смята за опасно. Или че насладата от него категорично застрашава спасението. В действителност богатството беше възприемано като предпоставка, необходимо условие за някои дейности на жреците.“

Този извод дотолкова е впечатлил американеца Солъмън Пол, един от еврейските изследователи на душевността на „народа на Израел“, че той се е позовал на този цитат от Вебер.

Затова, когато констатирам юдаизацията на човечеството, не се сърдете. Като доктрина и организация – църква – християнството е продукт на фарисеите, начело с Шаул, според „преданите“ – „апостол Павел“. Около пет века и половина по-късно, в името на собственото си оцеляване, евреите и по-специално техните лидери – учители, равините, които до 530 година господствали в областта около Ятриб или Ясриб, по-късно наречен град Медина, изобретили исляма. Ето как, неусетно, огромна част от човешкия род попаднала в синагогата.

Когато едно от най-могъщите оръжия за промиване на масовото съзнание – медите, се намира в здравата хватка на фарисейството – съвременните равини – нещата се обръщат. Прогресивното бива представяно като ретроградно и обратното. Разменените места на най-важните елементи от йерархията на моралните ценности води до тоталното объркване. Така святостта – тоест доброто, мъдрото, положителното, полезното, започва да изглежда глупаво и отблъскващо.

           image

Точно така италианецът Роберто Савиано се оказа непознат и непризнат, самотен и изолиран, заобиколен единствено от въоръжени полицаи.

„Сега той е решен да разкрие съучастието на капитализма с южноамериканските нарко-лордове…

Схващането, че кокаиновият капитализъм е в сърцевината на нашата икономическа вселена, превърна Ескобар в Коперник на организираната престъпност“ – твърди Савиано. – „Никой друг бизнес на света не е толкова динамичен, тъй неуморно новаторски, толкова предан на чистия дух на свободния пазар, колкото глобалният кокаинов бизнес.“ Звучи простичко, но не е – това е революционно и обяснява настоящия свят, казва Савиано.“

Ако това е вярно, в което не се съмнявам, то има и обратна, но равностойна по значение и печалби страна. Оръжейният бизнес е другото ядро на съвременния глобален бизнес. И ако някой „умник“ с „дясно“ мислене си позволи да допусне, че хора като италианеца Роберто Савиано са „левичари“, дупе го лъже. Тъй като Дуайт Дейвид Айзенхауер, „десният“ президент на САЩ, се прости с американския народ, тъкмо предупреждавайки го за симбиозата между индустриалци и военни. Като пръв използва – фактически въведе – понятието военно-промишлен комплекс.

„Измите“ също са измислица на равините – духовните наследници на фарисеите от античността.

image

Феодализмът, както го наричат дипломираните историци и политолози – какво ли означава последното – не е нищо друго, освен капитализъм, при който капиталът е бил притежание на тогавашния елит – аристокрацията. А социализмът също е вид капитализъм. При него управлението на цялото производствено богатство на нацията е ръководено от новоизфабрикуваната висша класа – номенклатурната. Все по-често го наричат държавен капитализъм. И доста мислители смятат настоящата корпоратокрация като преходен период именно към единната световна държава – тази на глобалния социализъм. Аз го смятам за комунизъм.

Но не вярвам в „измите“. Защото съм убеден, че истинското предназначение на човека – стремежът към съвършенство – се постига чрез спазването на Божествения ред. Все повече образовани и свободни люде по света мислят като мен. В неделя, 27 декември 2015 г., на връх Стефанов ден, телевизия Deutsche Welle показа интервю с непозната за мен, но известна германска философка. Съжалявам, че не запомних нейното име. А страницата на телевизията е бедна и програмата показва единствено предаването, което върви в момента на търсенето.

Важното е, че на въпроса защо не е привърженичка на феминизма, жената също отговори, че не вярва в „измите“. Макар обяснението й да не беше идентично с моето, то се родееше с него. Което ще рече, че намерих още една съмишленичка. И не каква да е!

Когато насажданите „изми“ са дело на богоборците – фарисеи или днешни равини – човешкият живот се оказва обърнат с краката нагоре. Затова, докато се подчиняваме на техния световен ред, нищо добро не ни очаква.

image

Но наистина sic ipse mundus vadit.

Dead men walking[ Обречени. Изразът означава осъдени на смърт затворници на път към мястото на екзекуцията.]

Съвремието ни е образец за тоталното объркване – както на ценностите, на понятията, така и на тяхното подреждане в строга йерархична последователност. Което води до все по-голяма дезориентация на хората. Лутаме се като опитни животинки, пуснати от клетките, но не и от експерименталното помещение. Подложено на постоянен стрес, преобладаващото мнозинство е склонно да вярва на най-големите лъжци, които му рисуват примамлива картина на бъдещето. Без да се замислят, дали тя въобще е възможна и постижима.

image

Това е нещо като наркотик. Но има и други, истински опиати. Те формират солидна част от днешния неефективен капитализъм, преминал в социалистическата си фаза – от непроизводителната кредитна икономика към своя заник. Неговите протагонисти пък действат на изток. Наркобароните – по цялото земно кълбо.

           image

„Онова, което Роберто Савиано разкри, и не дава мира на Братството, е „разбирането, че кокаиновият капитализъм е важен за нашата икономическа вселена. Той превърна Ескобар в Коперник на организираната престъпност… „Никой друг бизнес на света не е тъй динамичен, тъй неуморимо новаторски, толкова предан на чистия дух на свободния пазар, колкото е глобалният кокаинов бизнес.“ Звучи простичко, но не е – това е революционно и – казва Савиано, – то обяснява света.

Лондонското Сити е далеч по-важен център за пране на престъпните пари, отколкото Каймановите острови.

„Капитализмът“ – твърди Савиано, – „се нуждае от престъпни синдикати и криминални пазари… Това е най-трудното нещо за комуникации. Хората – даже такива, които наблюдават организираната престъпност – са склонни да пропускат и пренебрегват това. Като настояват за отделяне на черния от легалния пазар. Това е манталитетът, който кара народите в Европа и в САЩ да мислят за mafioso, който отива в затвора, като за бандит, гангстер. Но той не е такъв. Той е бизнесмен. А неговият бизнес – черният пазар – стана най-големият пазар на света.“…

image

„Кокаинът се превръща в стока, каквато са златото и петролът“ – допълва той в разговора, – „но е по-могъщ и ефикасен от златото или петрола. При тези други стоки, ако нямате достъп до мини или кладенци, трудно ще пробиете на пазара. С кокаина не е така. Територията е обработвана от отчаяни селяни, от чийто продукт за много кратко време можете да натрупате огромни количества капиталови авоари и пари в брой.

image

Ако продавате диаманти, трябва да докажете, че са автентични, да ги сертифицирате и лицензирате. При кокаина – не. Независимо дали имате каквато и да е квалификация, можете незабавно да го продадете. Вие сте в перфектен синтез с всекидневния живот и с характера на глобалните пазари – а невежеството на политиците на Запад да разберат това, е зашеметяващо. Европейският свят, американският свят, не проумяват тези сили. Те нямат желанието да разберат наркотрафика.“

image

В предишна книга, която скоро ще бъде преведена, озаглавена “Vieni Via Con Me” – „Хайде, изчезни с мен“, Савиано говореше за „екомафия“, за която „винаги основното правило е да търси терен и пространство, на които да се покрие и да се обогатява“. Точно както една корпорация си създава пазар.

В “Zero Zero Zero” – „Нула, нула, нула“ той пише за онова, което може да бъде определено като родословието на наркосиндикатите – от периода на тяхното бащинство на „консервативния капитализъм“, до тлъстите, подли многонационални корпорации, в които са се превърнали: чрез покупки на фалирали банки, действащи в рамките на кредитната икономика, превземащи междубанковите заеми. Прониквайки в системата, докато не станат неотделими от нея. Докато (пише Савиано във “Vieni Via Con Me”): „демокрацията е буквално в опасност“, а ние ставаме „всички равни, всички омърсени… в машината за кал“.

„Така че, историята на наркотрафика“ – заявява той сега, – „не е нещо, което се случва някъде далече. Хората обичат да мислят за това отвратително насилие като нещо отдалечено, но то не е. Цялата ни икономика е проникната от това повествование.“

„Поради някаква причина“ – казва той, – „англо-саксонският свят е по-бавен в разбирането на престъпната същност, присъща на „правосъдната“ система, отколкото латинските общества. Мисля, че англо-саксонският, англо-американският свят, е пропит от някакъв вид калвинистки позитивизъм. Хората искат да вярват в това, че техните общества са здрави“ – смята Савиано…

image

Мафията – твърди той, притежава специфичен подход за укрепване на своето присъствие и увеличаване на силата си, по начин, който е почти дарвинистки, еволюционен: „това е силата на мафията. Ако един мафиот се забърка в каша, умира. И така те са разработили една система за оцеляване. Когато направят грешка, биват убивани и заменяни от някой още по-безскрупулен. Тъй че организацията да стане даже още по-силна.“

Любопитно ми беше, какво е мнението на читателите на пространната публикация. Изненадах се, че проявяват по-малко невежество от това на политиците.

image

„Проблемът с всичко това“ – беше написал някой, представил се като “Baffler”, – „е, че навсякъде политиците в нашия „горен свят“ имат удобни, непреки, а често и директни взаимоотношения с „подземния свят“ на наркоикономиката. Те често биват финансирани от нейните печалби. И могат да използват нейните ползватели [наркозависимите] за своя авторитаризъм. Ако наркотиците бяха узаконени (и това проработеше), те щяха да изхвърлят огромни индустрии от бизнеса: в частност – от затворническия бизнес в САЩ. Освен това силно щяха да разклатят финансовите пазари.“

Толкова точно, че не се сещам за коментатор от популярните, който има капацитета и смелостта да постави толкова прецизна и вярна оценка. Кой от вас се е замислял, от какъв зор преследват пушачите? Уточнявам: не пуша. И цигареният дим не ми харесва.

Притесненията спрямо пушачите изхвърлят някои от бизнеса – производството и ресторантьорството. Оцеляват най-заможните. Те, обикновено, принадлежат на старата алчно червена фашистка мафия. Не само тук. Така е навсякъде. Нали знаете, че бързо забогатял означава комунист. Друга работа е средната класа. Нея я няма.

image

Та мислили ли сте, по какви причини не забранят отглеждането на тютюн? Това би решило изцяло и окончателно проблема, нали? Но той има и друга страна.

image

Ами ако върнем нещата назад? И всеки, който пожелае, да може да отглежда тютюн, да го продава на цигарени фабрики, цехове и пр. На свой ред те, без ограничение, да бълват цигари, пури, тютюн за лула… Нали уж конституционалистите – „демократите“ – бръщолевят за права, едно от които е на живот, труд и на частна собственост. Ако е така, животът си е мой и трябва да мога да правя с него, каквото пожелая. Ако ми е приятно да се самоубивам пушейки, защо не?

image

Възразите ли, че така мога да натоваря здравната ви система, грешите. Тя е объркана, вредна и не бива да съществува. Ако нещата бяха свободни, поставени на икономическа, на пазарна основа, който не е внасял в глупавата и крадлива здравна каса, сътворена за обогатяване на номенклатурата, щеше да си плаща за лечението. То и сега май е така. Ако не може, умира и толкова.

image

Това е свобода и пазар, а не вашата социалистическа измислица, представяна като „капитализъм“, „пазарна икономика“ и прочие глупости.

image

Главната причина за свръхпечелившият глобален наркотрафик и търговия с упойващи вещества, е забраната. А основните дилъри в мащабната далавера, както свикнахме да се изразяваме, са правителствата чрез своите секретни служби. Нима алкохолът е по-малък опиат? Я го забранете.

image

Правено е – сухият режим, наложен в САЩ през 1920 година и продължил до 1933-а. Той пръкна чудовището на североамериканската еврейско-италианска организирана престъпност в Канада и Съединените щати. И роди престъпни фамилии, по-късно захванали се с крупен легален бизнес, с политика и обществени дела – например Бронфман, Кенеди, Суховлански, познати като Лански…

image

При това алкохолизмът е по-обществено опасен, застрашава околните. Причина е за редица тежки престъпления – от домашно насилие, през автомобилни катастрофи, до масови убийства. Но не го забраняват…

Съвсем наясно съм, че масите не харесват, дори не понасят, вестителите на лоши новини. Което е проява на върховна тъпота. Затова тъй лесно да приемат измамите и протагонистите на злото, поднасяни им избирателно. Отказали са се да мислят, тъй като им е по-удобно да съществуват със затворени очи и безметежно, ако изобщо е възможно.

image

Но мое задължение е да провокирам именно ума им. Затуй питам: Какво да кажем за масовите убийци Сталин и Мао, които бяха съюзници, съдружници и приятели на „милия“ Запад? Само Хитлер е виновен, нали?

Но защо вечно пропускат други, причинили смъртта на десетки милиони хора по земята – Франклин Д. Рузвелт – на 7 до 10 милиона американци и на поне още 1 милион граждани на САЩ от японски произход? Кралица Виктория и наследниците й на трона преди днешната Лизи в Индия, включваща днешните Пакистан и Бангладеш. Пак тя и роденият глупав Уинстън Чърчил, навярно поради своята американско-еврейска майка, за техните зверства в Южна Африка. Единствено Сесил Роудс – сър – ли е виновен за изтреблението на африканци, та чак сега чернокожи студенти поискаха статуите му да бъдат премахнати?

Защо пазят монументите на белгийския крал Леополд ІІ Сакскобурготски– този Сталин на Африка през ХІХ век? На пълното отсъствие на съвест у него тежи животът на между 7, 10 или 15 милиона невинни хора, превърнати в роби. А най-вероятно – на поне 13 милиона конгоанци и още толкова умишлено осакатени – с отсечени крайници. Прочее, неговите потомци убиха Патрис Лумумба, който се оказа повече либерал, отколкото социалист. И никога не е бил комунист, марксист, за разлика от американския президент Барак Обама, британските премиер Тони Блеър и Гордън Браун, френските президенти Франсоа Митеран и адаша му – настоящия Франсоа с нидерландската фамилия…

image

Да ви върна ли към завладяването на Америка и изтреблението на коренното население от испанци, португалци; от английски, холандски и френски разбойници?

Какви, ако не марксисти и бетонни комуняги, са сегашните управници в Берлин, Рим, Атина, Киев, Рига, Букурещ, Белград, Баку, Ереван, Прага, София?… Ами тези в Бразилия и Пекин? Кой оглавява НАТО?

diagnosa.net/



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8686780
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031