Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2016 18:49 - Цикли на Баал. Борбата м/у Аз-а на Бога(живота/съзнанието) с Ях-а на Змията(смъртта/подсъзнанието).
Автор: budha2 Категория: Технологии   
Прочетен: 1634 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
                             
акшаранам а-каро От буквите Аз съм А. Бхагавад Гита 10:33
image

"А" е буквата на Божественото Сътворение(асоциирано с Брахма, арйанския дев, родоначалник на бялата раса). "А" е първата буква, гласна, основа на всички Слънчеви култове. Буквата "А" се асоциира и с Телеца/Бика, Небесната Слънчева Крава "Сура-бху"(Сура-бхи).


"Алфа"/"Алпха", всъщост, идва от "Алба", което е анаграма на "Баал", прозвище на Брахма, което буквално значи "Бял"/Бел. По също се асоциира и с Бика/Bull, както и сила на Бог("Бхага", взето направо от арио-славяните за "Бога" в мн.число или "ас"-овете/"аз"-овете от полярната част на Азия).

image

При миграцията на арйно-славяните от северния полюс/Риг Веда казва, че бялата раса се е появила в Сатйа-йуга там, където Дхрува*/Полярната звезда е "в зенит"-точно над главата ни) и съзвездието "Голяма мечка" се движи по небесната дъга на "циркумполярната област"/ на юг след Голямото Заледяване на Северните земи(БЕЛИТЕ ЗЕМИ- "БААЛ ХАРА") те достигат до Палестина("Бал Ел Стан") и достигат до северните семити, като са им донесли култа на арио-славяните към Баал(Бял). Това е Аз-а на Бога и Бика(Телеца).
Друга погърчена версия на "земите на Баал Ел" е "Бал Бел -он"(Вавилон), "Ba-byl-on", където, отново юдеите описват цивилизацията на белите от север, като "разврат" и "демонична", натрапвайки донминатния си дивашки южняшки ген за "божествен".
----
*Dhruva/Дрхува/Полярната звезда се счита за резиденция на Вишну(Abode of Vishnu)- духовна планета в материалното небе. (виж публ. "Ведантическа космогония")

image

От юг идват обожателите на Змията/Дракона - това са осналите 4-те "раз-сади": червените "МУ"-анци, жълтите ТУРани(обожатели на дракона на Рудра-Шива) и черните дравиди от Лемурия/ "Кумари Кандам"(обожатели на змията/крокодила на Рудрани-Кали). Това в библията е маркирано като сродяване на египтяна Мойсей с тъста си Йотор(Jethro) от Етиопия. Навлизането на култа към Ях/Яхве/Яхова/Егова формира в гръцкия и латинския език за "аз"(его), което в санскритския език има значение на "фалшиво его", взето като "ах-ам"/ях-ам.

Битката между Баал и Яхве е описана в Стария завет и е представена в светлина "положителна" за Яхве, като, местните северни семити, които обожават Баал("ас-сирийци, ас-сурийци) са демонизирани за да се оправдае геноцида, което диваците-туземци от юг им нанасят(на Бог Баал и съпругата му-Ашера/Астера) под егидата на словото на Змията-Дракон Яхве.
Прочие, "Битие" на Стария завет започва с грешна дилема за избор на жертвоприношения между братята Каин и Авел. Вегетарянеца Каин е представен като "грешен жертвоприносител" на плодове и зърно, а месоядеца Авел-като любимец на Яхве с неговите печени агънца, чиято миризма на изгоряла плът се струва "сладък аромат"("sweet aroma") за Яхве.

image
Илия("Ил Ях")-  типична асимилация на рецесивни северни гени на Ил/Ал/Ел                    от доминантни южняшки гени на Ях/Ах               

37 Послушай ме, Господи, послушай ме, за да познаят тия люде, че Ти, Господи, си Бог, и че Ти си възвърнал сърцата им надире.
38 Тогава огън от Господа падна та изгори всеизгарянето, дървата, камъните и пръстта, и облиза водата, която бе в окопа.
39 И всичките люде, когато видяха това, паднаха на лицата си и рекоха: Иеова, Той е Бог; Иеова, Той е Бог.
40 И Илия им каза: Хванете Вааловите пророци; ни един от тях да не избяга. И хванаха ги; и Илия ги заведе при потока Кисон и там ги изкла.
41 Тогава Илия каза на Ахаава: Качи се, яж и пий, защото се чува глас на изобилен дъжд.3 Царе 18 глава


Огнедишащият Дракон изгорил бика, а Баал не го изгорил и за това библейската сказка учи, че това бил истинския "Аз" на Бога. И пророкът на Дракона Ях-"Илия"(Ил Ях) заклал стотиците пророци на Бал, защото Бал не благоволил на изгори бика!! ;)
Библейски християни, виждате ли за какви "семитски канарчета" ви вземат южняшките Яху-висти от подземните планети, там , където "аз"-ът е Ананта-Шеша Змея и фалшивото его се счита за Върховния Бог!!! ;)

image
Т.нар. "ИД" (Ислямска Държава=Израелска Държава, обожатели на Ях) разруши храма на Бел в Палмира(Сирия/Сурия) 2015 г.             
            Баал(Бял) сред южняците в БаалЕлСтан(Палестина).  Свещеникът на Ях - "ИлиЯх" успява да убеди южняците, че северното божество на белия Аз не ги задоволява, като не изгорил белия бик на кладата и те се обръщат към силата на Ях-а на Дракона/Змията от юг(подземните планети)

Битката между свещениците на Баал и на Яхве в Бал Ел стан(земята на Баал и Ел или - "Палестина") е изразена като битка предвождана от Илия(Ил Ях)- буквално "свет(л)ия Ях". Там Илия е заклал свещениците на Баал, тъй като "нищо не се случило в материалния свят след техните молитви към Баал". Телцът на Баал бива заклан от Змията на Яхве. Аз-ът на Баал бива изместен от егото(ахам) на Яхве.
Това е много важен момент да се маркира, тъй като в Новия завет, Исус Христос казва, че Йоан-Кръстител бил инкарнация на Илия. А Йоан-Кръстител кръщава Христос с вода, но после поема кармата на Илия(като убиец на свещениците на Баал) и бива обезглавен.

image
                                    Свещеникът на Дракона Ях(ел Ях/Еллох, Аллах) -  ИлияИл Ях, Ilijah инвокира огъня на Дракона Ях  да изгори Бика-Bull, като символ на Бал/Бел(Baal).

В Новия завет също има завръщане към огнедишащия дракон "Яхве", като се призовава като към "Отеца на Христос" чрез "Алелуя"(Халал на Ях)!! А Отецът на Христос е Баал и Ел("Ил", "Или"), който Христос призовава,
когато е разпънат на кръста...

Така както Илия е поръсил телеца с вода, преди Змея Ях да го изгори на олтара, така и инкарнацията на Илия- Йоан "Кръстител" поръсва Христос с вода, след което Змеят Яхова го "заколва"(изгаря) на кръста!
Това е символично изгаряне на таттва вода(апас) от татва огън(теджас) в Долния Астрал(Миража)!

image

                                         Среща на свещениците на Бог Бал и Змията Яхве в БалЕлСтан(Палестина)


Свещеникът Илия(Иля Ях) заклал свещениците на Бал (както е заклал Бика), тъй като били неспособни да предизвикат своя "идол" Бал да изпече заклания бик, така както Драконът Яхве го сторил.

image
Северо-семитски бронзов идол на Баал
Баал на семитски значи "Господар".
Образът на Баал при семитите има
дълъг път от Хиперборея до Леванта.
Последното изображение, което Баал им остава
е със зороастрийска(фригийска) шапка
и носи дървен "пръчка на пастир".
Затова Палестина(БаалЕлСтан) е
позната като "страна на пастири"


На южняците около Леванта белите хора, идващи от север им изглеждали "като богове и господари", поради техния внушителен външен вид и способности, така както им била сложна и непонятна тяхната политеистична схема. Така, че те са привнесли просто култа към Баал("Белия Господар"). Това е продължило до идване на абориените от юг, които са почитали Дракона(Змията-Крокодила) Ях, като "господар". Южняците се нуждаят от 1 божество, тъй като то им било като "панацея" за проблемите им. Т.нар. "монотеизъм" е била "запазена марка" за южняците с тяхната робска психика на "даса", тъй като те не виждали в себе си структурата на Бога и Вселената, а търсели господар отвън. За тях изображенията на деви(асове-азове) били като "мъртви идоли". За това по-късно те възприемат изображението на "жив, но умъртвен човек на тотемен стълб/кръст, макар и духовен учител, за "живия бог""! Какъв парадокс!?!

image

Славянските народи питат и то-с право защо им е наложен от Римо-Юдея култа към тотемния стълб на "живия, умъртвен бог"?... Нима ВЕДА не дава информация за трансмиграцията на джива-атма(индивидуалната душа)?...

image
image

Статуэтка богини Макоши - Костёнки, Русь, 42 тыс. до н.э.
(Статуетка на богинята Макош от кост на мамут, обл. Костьонка, Воронешска обл., 42 хиляди год. сл. Хр.


image
Последние 1000(йудо-християнство) лет и особенно последние 100 идет(йудейская СССР) тотальная война с историей Русского народа. Оккупантам тужатся показать де не было на Руси государственности и тем самым как бы недалекость русского народа и народов присоединившихся к нему.

image

Разпространение на култа към богинята Майка Мокошь в Източна и Югоизточна Европа при миграция на арио-славяните от Източен Сибир. Последното място, където са били преди Заледяването на Европа е било обл. Карелия. Т.нар. "прото-траки"(гръцко наименование) във Варненския Некропол са били матриархатна цивилизация , а по-късните тракийски племена, мигрирали от ПриБАЛтика към БАЛканите са носители на смесени култове.


image

Друг клон на миграцията след Заледяването на Евразия е бил към п-в Индустан(северната му част)

image
                 "Пуджа" на Бог Бал(Бел) от брахмани в Северна Индия

Огненото жертвоприношение за северното божежство използва т.нар. "благоприятен огън"(bene-vol-ent fire)
Изграят се в огъня семена(символ на фашивото его- Ах-ам/Ях-ам и благовония(incense)
Това са огнените жертвоприношения за Севера и Надземните планетарни системи

22 Тогава Илия рече на людете: Само аз останах Господен пророк; а Вааловите пророци са четиристотин и петдесет мъже.
23 Те, прочее, нека ни дадат два юнеца; и нека изберат единия юнец за себе си, нека го разсекат и го турят на дървата, но огън да не турят отдолу; и аз ще приготвя другия юнец и ще го туря на дървата, но огън няма да туря отдолу.
24 Тогава вие призовете името на вашия бог, и аз ще призова името на Господа; и оня бог, който отговори с огън, той нека е Бог.3 Царе 18 глава

image
                    "Пророкът" Ил Ях изгаря плът на бик с огъня на Огнедишащия Дракон Яхве(Левиатан)
пред смаяните погледи на свещениците на Бал(в бели роклички с червени препаски)


При огнените жервоприношния при изкласовите се пролива кръв и се изгаря плът на животно(и човек- male-vol-ent fire)за да се задоволи Змията и фалшивото его- Ях. Целта е да се "умилостиви" фалшивия аз-Ях
и така Змията "да пощади", този, който й поднася жертвата- да я погълне нея, а не -жертвоприносителя.
Това огнените жертвоприношния на Юга и Подземните плантарни системи.
Тази концепция на огнените жертвоприношния е застъпена при извънкласовите религия
на Изтока(в Индустан), тураните от Далечния Изток и южните семити от Близкия Изток!

Виж публ. "Огнените жертвоприношния при дхармичните и аврамитските религии"

Именно БалЕлСтан(Палестина) е мястото на среща на двата типа жертвоприношения-:
на Бог Бал с benevolent fire и Дракона Ях-malevolent fire.

image
                  Огнедишащия  Дракон

Това, което се знае във Веда и индо-европейските митологии
като "аз на долните земи" - Ахам(Яхам) и се счита за фалшиво разбиране на Бог
се приема при мезоамериканци и турано-монголи("Му-анци), семити и лемурийци за "бог".

Вижда се, че огъня може да идва и от горния слой на атмосферата(над повърхността на Земята).

Това съвсем не означава, че този огън не е подземен, тъй като Драконът може да лети до горната част на атмосферата("Анта-Рикша лока" от публ. Ведантическа космогония). Това, че огънят на Илия е дошъл от атмосферата не значи, че е на Бога Баал(Бел). Той пак си е подземния огън на Дракона Яхве. Също така, да не се радват в Йерусалим свещеници на фокуса на Яхве с "запалване на огъня от небето" по "Великден". Сам Христос е предупредил, че в Кали-йуга за тези, които искат фокуси ще им се яви само пророк Йона с рибата-кит(т.е. - преминаване в нова йуга! Йона идва от Йони("утроба" на пракрит, а не - "гълъб"!!
"Аллаху акбар"(Драконът е Един и Велик !!)

image                              Яхве е Дракона Ям/Яо= левитиращия Левиатан- "бога" на левитите

Обърнете внимание! В Кали-йуга("еврейския свят" от "Сътворението им" е на около 5-6 хиляди години), Огънят-Яхве(като татва) унищожава Земята-Бал/Бик(като таттва)!! Двете двойки татви са какво следва: Източ.- ТУК. Air is blue circle. Earth is yellow square. Fire is red triangle. Water is crescent shape. Spirit is the black oval shape.

image

Земя(ж.) -Въздух(м.) -Горен Астрал
Огън(м.)-Вода(ж.)- - Долен Астрал

Огънят(като таттва) в Долния Астрал се явява Унищожител на Земята в Горния Астрал, а Водата-Унищожител на Въздуха! (циклите във Ведическата хронология са устроени на йуга и Манвантари("между двама Ману"). 14 Ману състваляват 1 Манвантара, като след всеки Ману след "частично Унищожение на Земята- с Вода, а след всеки 14-ти Ману- с Огън. (виж публ. Кали йуга...)
Долният Астрал е "половината от Горния Астрал", така, че символите са както следва:
Земя-квадрат, Огънят е половината от квадрата-триъгълник;
Въздух-окръжност, Водата е половината от окръжността-"полумесец".

Обърнете внимание, че при ритуалите в Долен Астрал при изгаряне с Огън на тялото от Земя-Въздух(от Горен Астрал), предварително се полива с Вода. Това е сторил Илия с "Юнеца"(Телеца, символ на Земята, но с дихание/душа- Въздух): преди Огънят да го изгори го е полял с Вода. Същият ритуал е имал и библ. Христос - "кръщаването с вода" от т.нар. "Йоан-Кръстител"(инкарнация на Илия, по думите на библ. Христос) играе ролята на "поливане с вода", преди изгарянето на кръста(кървавото жертвоприношение е и огнено за Кали-юга, Долния Астрал и нагите!!)
Относно "таттвите" виж още и публ. "Трансцеденталната матрица"

image

Баал и Яхве в семитската библия
(победа на подсъзнанието над съзнанието, несъзнанието над свръхсъзнанието)

image

Драконът Яхве плодове ли консумира или животинска плът?
Отгатнете от 3 пъти, драги читатели!
Авел("A-bel", "противникът на Бел/Бал") е предложил месо,
а не - плод и станал любимец на Яхве!


Брат му Каин е демонизиран от Яхве: той гледа "на кръв", дори "взема камък да убие брат си" от ревност, че ламята Яхве не му приела плода! Моят съвет към Каин е да се заглежда в природата- ако види "змия-вегетарянец" и когато "налъмите му цъфнат" то тогава Яхве ще му приеме дара от tutti-frutti"! Хихи!

image
                 По-главните персонажи на пироманяци в библията:
Авел, Аврам, Мойсей и Илия
(все с разни телета и агнета за да му мирише на Дракона Яхве на изгоряла плът!)
Казано е: децата(на Знанието/Веда) да не си играят с Огъня, тъй като накрая става от играчка-плачка! "Агни" не агънце да го гориш!

image
Какво приема Бал/Бел от северните народи
(преди да се аврамизират/яхувизират) за дар - вижте на масата: зърно, млечни, плод и зеленчук.


За качествата на Аз-а(дали е на божествения Бог или демоничната Змия) се съди не по "чудесата" и "фокусите", които се наблюдават във феноменалния и астрален свят, а по качествата му, записани в "Божествена и демонична природа" на 16-та глава на "Песента на Бога" - Бхагавад Гита.

image
               Яхве - на който се клани и официалната християнска църква за "Отец на Христос"

image
...тези уточнения са важни, тъй като Стария завет на юдеите(основа и на Курана) е 108% обожаване на Дракона-Змия Яхве("Левиатан" е създаден по абсолютно подобие на Яхве, левитите- змийскитежсвещеници, думата "левитация" значи "издигане", така както кобрата си издига тялото с качулката), а Новия завет има доста смесици между божествените качества на Баал и демоничните качества на Яхве.

image

image

При наближаване на края на цикъл, битката между Баал и Яхве се засилва.

Това е битка между съзнанието и несъзнанието в количествено отношение,
между свръх-съзнанието и под-съзнанието в качествено отношение,
между светлите и тъмните сили,
между живота и смъртта.
Буквата на Баал е "Алеф", а буквата на Яхве е "Син"/Шин".
"Син/Шин" е линното Синайско божество на върха на подземния кратер Синай-"Ях". Това е знака и на "Аллах".
"Алеф" е Бик, а "Син" е Зъб/Змия.

"Yw" in the Baal Cycle
At least one writer has pointed out, regarding the occurrence of "Yw" in the Baal Cycle, that one possible vocalization is "Yaw", and thus may possibly have etymological ties to YHWH of the Hebrew Old Testament.[2] In this case the struggle between Yam/Yaw and Baal, prefigures that mentioned between the priests of Baal and the priests of Yahweh, led by Elijah, at Mount Carmel in 1 Kings 18.[3]
източник: ТУК

image
             Месопотамия и Мезоамерика- 2 в 1.

image


Сравнителна таблица за Аз-а на Баал и Ях-а на Левиатан(Ям)

Обърнете внимание: змийските езици се групират около турано-семитите. Това, географски, са
наследниците на мигрантите от кнтинента "МУ" в Пасифика-мигриралите от там на изток към Европа,
както и Лемурийците от Африка и Сахаразия, мигрирали на север към Европа.
Алтайските езици съдържат за "аз"-а си(ях-а си) буквата "N". Не случайно, тураните имат обща хаплогрупа "N".
Обърнете внимание, че турския и корейския са в една езикова група - "Алтайската", наследници на турано-монголите("МУ"-анците), обожатели на култа Рудра-Шива(червена и жълта раси). Към тази култово-езикова група е и унгарския език(родствен с финландския в Европа).

image

image

Санскритски - относителни лични местоимения/съобразно падежа/
(There are five relative pronouns: who, whom, whose, which, that):
вижда се, че "аз" в Номинатив е Арйанския Аз. Най-вериятно Аз" в Акузатив(Винителен патеж) е
бил трансформиран за семитски/долния/ аз- йао, йам, така, че ЯхуШуа/ЯхСуа
вероятно има буквално значение "аз съм на този, който е".
Еврейските лингвистични нагласации, че Йехошуа( кратко: Йешуа, името на Исус от гръцки)
било "Йехова спасявал" са или нелепости или умишлени манипулации.

Името "Йехова" и "Йешуа" имат значение за "аз"-а(ях) на семитите,
поставен в падеж на относително падежно местоимение.

YahShua - Hebrew
Is-sa - Sanksrit, Arabic
Yuz-a- Persian
Ii-sus -Greek
Ie-sus - Latin
Je-sus -English(more like French "Je suis")

Вижда се директната връзка на иврита със санскрита, персийския, латинкяи и гръцкия,
където аз-а е взаимствам от арйанския, окончаващ със суфикс "с"(з).
Най-веротяно аз-а в семитския е взаимстван от кашмирския шайвизъм за източно-семитския(акадийския),
където "Is-sa" се явява прозвище за Шива(Шиуа=Ш"уа), като "Ис-свара/Ишвара"("самороден аз") и
"ис(а)" е краткото местоимение за аз-а му с приблизителен буквален превод "аз съм него, който е",
но с преносен на "повелител"(контрольор). Библейският "Адам" произлиза от "аз"(в номинатив) в старо-персийски. От тук -Адонай("господар"). На санскритски "аз" в номинатив е "Ахам". На иврит "едно" е ахат, ехуд.
Общото със семитите(преходно звено от "Му" към "Лемурия") са ШУМЕРИТЕ("Су-Меру") - сивата раса.
Континента Лемурия в Индийския океан е континента на дравидите, обожатели на култа към Кали-Ма.
Тука ключов корен за "аз съм" играе сричката "АН"(континента МУ са били "срични" думи), което се предава на евреите и семитите като единична дума за "аз". Смисъла значи "Небе". То се съдържа в думи като "тур-ан", "арй-ан", "ир-ан", "ст-ан", "ур-ан", "ану","ан-ун", "ан-унак"- всички те имат турано-семитски произход - на ЛУННИЯ КУЛТ и семейството на Шива и Кали, като "рудра"("бяс", "гняв"- букв. - "червен") и маркират наследниците на 2-та потъналия континента - "Му" в Пасифика и "Лемурия" в Индийския океан. На континента Азия от червената раса при смесване с бялата от север произхода жълтата на монголо-тураните. А сивите на семитите е смес от монголо-тураните с наследниците на дравидите от Лемурия(Африка, Индонезия и Полинезия).
Турските мъжки имена завършва на "ан", а женските- на "ен" и "ин". Тук аналогията с немския е очеизвадна- в немския език също женските същесвителни завършват на "ин"(in), der Nachbar-die Nachbarin! И Индустан, под влияние на Турания(континента "Му") също мъжките имена завършват на "а" или без окончание, а женските- на "ин": Кал(а)-Кали. "Шив(а)-Сати". Същото нещо са го наследили и семитите в библията, дори "Новия завет", който се "води" за християно-бял се споменава за Лука, Йоана(като мъжко име).Окончанието(наставката) "а" за женско име иде от Северно-арийските Веди и суфикса "а" си е за чисто женско име, а "и"- за чисто мъжко: Один-Фриа, Бел-Лада и т.нат.....


Обърнете внимание, че немския език съдържа "N" в "аз-а" си. Това е така, тъй като Ватикана е създала изкуствен език- "немския"(с латински букви) само от едно германско племе- НЕМЕТИ, което е било сходно по произход с хуните(турани), към които принадлежи и унгарския език. Целта на този език е да обедини всички германски племена, които са дериват на арио-славяните от североизток.

image
                  Обл. Карелия(Корелия) до БАЛтийско море- оттук т.нар. "траки"(наименование дадено от гърците за племена, базирани северно от тях) са мигрирали за БАЛканите след Заледяването в Северна Европа преди около 25-26,000 год . Това Заледяване е било част от Великото Заледяване на ЕврАзия, след Сатйа-йуга- преди повече от милион години.

image
             Традиции от обл. КАРЕЛИЯ

Траките, които са населявали БАЛканите в пра-времена, също са мигранти от север при Великото заледяване. Те идват от приБАЛтика, днешната област КАРЕЛИЯ(между БАЛтийско море и БЯЛо море). Както езикът, така и културата е донесена от там. Дума "език" идва от АЗ(ез), което е "Аз"-а на арио-славяните. Ез-ика служи за устно предване на словото("шрути"- устни предания/"митология"), а "аз-буката"- за писмено("аз-бука"- "аз върху хартия"- "бук, бреза")- "шастри", които са инициирани при отслабване и загуба на паметта на рода(бялата раса).

image
                                                                           Още Херодот е знаел за връзката на т.нар.
"траки"(гръцки термин) на
БАЛканите с БАЛтийските държави.
Тук проблемът на балканските историографи е, че не познават
свещените писания на Ведите - ТАМ СЕ КАЗВА, ЧЕ БЕЛИЯТ ЧОВЕК
Е МИГРИРАЛ ОТ СЕВЕР НА ЮГ(а не-обратното!!!)


"Тракките били Славяните "?... Глупости!-
Славяните са траки мигрирали при черноморския потоп на север!!
...а в Гърция ги чакали доста южняшки племена от неариански произход.....

image

           Същия този Херодот дава карта къде е била Хиберборея - вижда се, че ПриБалтика е Хиперборея за траките...

image
             Reconstruction of the Oikoumene (inhabited world), ancient map based on Herodotus, c. 450 BC         
image

Последното Заледяване в Европа преди ~25,000 години

Но Заледването започва от полярна средна Азия(днешна Русия)- края на Сатйа-йуга,преди повече от милиони години Волга(Болга), кръстена на бога Бал(Вал/Бол/Вол)=Бел, идентичен с Брахм
а.


Обърнете внимание, че скандинавските езици не съдържат туранския елемент "N" в "аз съм" си както немския и холанския bin & ben. Те съдържат само по-яхвенската(турано-семитска) версия на Аз-а, а именно- "Ях/Яг/Ег/.

Латинските езици са абсолютна смесица между арйанския и турански "аз-ове", като арйанския преобладава, тъй като е бил оригинален.

image
image

Битката на Бел с Ях
Арайнското/Борейско божество

Бел=Бал=Бол=Вел=Вал=Вол
Турано-Дравидско-Семитският(А-борей-ген-ския) демон Ях=Ах=Ех(Ехо, Его)

image
             
Т.нар. "ИД" (Ислямска Държава=Израелска Държава, обожатели на Ях) разрушиха храма на Бел в Палмира(Сирия/Сурия) 2015 г.

Следва..

paraatmajiwaatmavedaanta.blogspot.bg/2016/01/blog-post_24.html
Гласувай:
1
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 6575605
Постинги: 4190
Коментари: 1127
Гласове: 1552
Календар
«  Май, 2020  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031