Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2016 21:43 - ХОЛОГРАФСКАТА ВСЕЛЕНА - ХОЛОДИНАМИКА
Автор: budha2 Категория: Технологии   
Прочетен: 2198 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Холодинамиката описва Вселената като структурирана система от обекти - холодайни, взаимодействащи си чрез функции на Възприемане и Пресъздаване при изграждане на Неявен ред, породен от Квантово намерение сред пяната на вероятностите. Или с други думи - Холодинамиката ни позволява да обясним случващото се в Природата на обективната реалност и субективната дейност на Разума. Свързва материализма и идеализма, Материята и Духа, Науката и Бога. Тя е гносеологията на Ноетиката.

image


Холодинамиката може да ни обясни защо молитвата помага и защо трябва да имаме положителна настройка към заобикалящата ни действителност. Чрез нея ще разберем, че наистина подобното привлича подобното и че болестта е въпрос на личен избор. Чрез нея ще стигнем до източника на чудесната магия, наречена "живот". Ще разберем, че сме цялостни и богоподобни...

Холодинамиката се базира на няколко постулата:

image


1. Вселената е холографска и холодинамична. Всяка нейна част, колкото и малка да е тя, я съдържа в себе си изцяло и завършено (холографски принцип). Но също така Материята (вълна, частица и поле), Информацията (от гледна точка на статистика, анализ и синтез), Времето (в трите си проявления - минало, настояще и бъдеще) се явяват части на едно динамично цяло.

image


2. Най-малкият обект, изследван от Холодинамиката е холодайна. Това е единица за съзнание, грубо казано. Или квант разумност. Вселената съдържа живи мислоформи - холодайни, които имат силата да изграждат Реалността във всичките и измерения, проявления и динамични изменения.

image


3. Вселената имплицитно има заложен Основен Порядък, Неявен ред в себе си.

image


4. Холодайните, Разумът и всички проявления на реалността са подчинени на Основният Порядък в Холографската Вселена.

image
               Уеб-подобната структура на гъбични мицелi може да се разглежда като фрактално представителство на свързаната същност на реалността, която съществува на всички нива и в различни форми. Същият този вид свързаност също така определя структурата на мащабната космическа мрежа от галактики , невронна архитектура в мозъка, оформления на човешките градове, както и световното разпределение на Интернет.


5. Проявената реалност има курпускулярно-вълнов характер, като Разумът отразява дуалността съответно чрез своите "рационални" и "интуитивни" процеси на Възприемане и Пресъздаване.

image


6. Измененията във Вселената са холодинамични. Това означава, че променяйки дори квант съзнание (холодайн), ние променяме физиката на Разума, а от там - променяме цялата вселена. Една мисъл, превърната в мислоформа може да промени света!

image
                                       http://i2.wp.com/themindunleashed.org/wp-content/uploads/2013/06/scienceeee.jpg?resize=640%2C640


7. Всеки Разум, в частност - човек, има такъв холодайн, който се явява главен или управляващ. Наричаме го "Аз" или "Висш потенциал".

image


8. Холодинамиката е приложна дисциплина. Факта, че всяка една идея може да се превърне и е мисъл-форма идва да ни покаже, че тя е приложима във всеки един аспект на човешкият опит и при решаването на който и да е проблем.

image
Често говорим че вселената е отражение на самите нас и ние сме нейно подобие, очи, вени и мозъчни клетки се наблюдават като огледално визуален феномен и в естествената Вселена. Както по-горе, така и по-долу нали? Какво ще кажете за идеята, че вселената е един гигантски мозък? Идеята за Вселената като "гигантски мозък" е бил предлаган от учени и писатели фантасти в продължение на десетилетия, но сега физици доказват, че това е действително е вярно (в известен смисъл).

image

Според проучване, публикувано в научните доклади, на вселената може да се разраства по същия начин като гигантски мозък - с електрическа стрелба между мозъчните клетки "огледално" подобни на формата на разширяване на галактиките. Резултатите от компютърна симулация, предполагат, че "естествената динамиката на растежа" - начинът, по който се развиват - системи са еднакви за различните видове мрежи - дали в интернет, дали в човешкия мозък или Вселената като цяло.

image


Когато екипът сравнява историята на вселената с разрастването на социалните мрежи и мозъчните вериги, открива че мрежите се разширяват по сходен начин: те балансирани връзки между подобни възли с тези, които вече са имали много връзки. Така например при сърфиране в интернет могат да посетят мега-сайтове като Google или Yahoo, но също така ще разглеждате и други уеб сайтове или YouTube клипове. По същия начин, съседните мозъчни клетки обичат да се свързват, но неврони също сочат към такива "Google мозъчни клетки", които пък са закачени до клъстери от други мозъчни клетки.

image
      image
          Double Helix Nebulae 80 LY дълга и на 300 LY отдалечена от черната дупка в центъра на Млечния път, Тя е продукт на изключително силното магнитно поле на нашата галактика, чиято вълна я усуква навън. "Никой никога не е виждал нещо подобно преди в космическата сфера." Тя изглежда като голямомащабна фрактално-плазмена ДНК с двойна спирало-нишковидна структура, която е свързана с центъра на галактиката или като ядрената мембрана на ДНК-то на живата клетка.   



"Новото изследване показва, че единен основен закон на природата управлява тези мрежи", заявява физикът Kevin Bassler от университета в Хюстън. "" За един физик това е незабавен сигнал, че има някаква липса на разбиране за това как работи природата ", казва Дмитрий Krioukov от Университета на Калифорния в Сан Диего.

Какво означава това?

image


Вселената има вграден механизъм, който е проектиран да разширява и да се развива по начин, който насърчава новостите и увеличаването на съгласуваността. Нашите умове са микрокосмоса на това, което се случва в рамките на разширяването на галактиките и небесните тела, тъй като нашите умове са самите дейности на Вселената и законите, които ги управляват.

image


Ние сме по-взаимосвързани със Вселената и нейния еволюционен процес, отколкото сме реализирани. Когато погледнеш нагоре към звездите и техните формации, което търсите е същия интелигентен процес, който е отговорен за създаването на очите, които търсите и чрез невронни мрежи, които тълкуват данните. Ние буквално сме Вселената.

image

Ние наистина живеем в илюзията на Мая - едно светлинно шоу на индивидуалния опит на ума, създаден от взаимодействието на мозъчните клетки и оплетените енергии, които го засягат.


monkeybuddha.blogspot.bg/search

paraatmajiwaatmavedaanta.blogspot.bg/2016/01/blog-post_41.html



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8685102
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031