Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2016 17:52 - Tехники за контрол над съзнанието
Автор: budha2 Категория: Технологии   
Прочетен: 1533 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 26.04.2017 21:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Колкото повече човек разследва контрола над съзнанието, толкова повече му се струва, че всичко е навързано в една огромна координирана мрежа, която съществува от доста дълго време, а крайната ѝ цел е да превърне хората в безмозъчни машини.
Откакто човекът е овладял умението да властва над масите, контролът над съзнанието бива неизменно употребяван от тези, които изучават човешкото поведение, за да могат да накланят общественото мнение в полза на малки елитни групи хора.

В наши дни този процес е навлязъл в критична фаза, в която контролът над съзнанието е придобил научно и физическо измерение, а това заплашва да се превърне в константа, ако не сме наясно с инструментите, с които разполага технократичната диктатура, завладяваща целия свят.

image


Модерният контрол над съзнанието бива технологичен и психологически. Научни изследвания са показали, че дори само излагането на показ на методите за контролиране на съзнанието намалява или елиминира ефектите от вмешателството. Това е така поне за подлъгващите реклами и умишлената пропаганда. По-трудни за преборване са физическите вмешателства, устройства за които постоянно биват разработвани и подобрявани от военно-индустриалните комплекси по света.


Образование

image


Това е най-явният и в същото време най-ужасяващ метод за контролиране на съзнанието. Мечтата на диктаторите винаги е била да променят „различните“ деца, затова и пропагандата в образованието е била доста широко застъпена във фашистките и нацистки режими. Глобалистката система, в която живеем, цели да създаде поколение от сервилни, безчувствени и немислещи хора, които да се подчиняват на елитна прослойка управляващи.

Рекламиране и пропаганда

image


Смята се, че създателят на консуматорската култура е Едуард Бернайс (Edward Bernays), който се досетил, че може да превръща искането в нужда чрез манипулиране на образа, който хората сами изграждат за себе си.

image

В книгата си „Пропаганда“ от 1928 г. Бернайс подчертава, че „пропагандата е изпълнителната власт на невидимото правителство“. Това може да бъде наблюдавано най-ясно в САЩ, където полицейщината и ограничаването на свободите са изящно забулени от псевдопатриотичната война с тероризма.

image

Все по-видното обединяване между медиите е позволило на цялата корпоративна структура да се слее с правителството, което в момента се възползва от концепцията за насочено пропагандиране. Медии, вестници, филми, телевизия и кабелни новини работят сякаш в екип, за да предават едно и също пропагандно съобщение, което изглежда толкова истинско благодарение на многото източници, които предават информацията. И тук въобще не става въпрос за подсъзнателни съобщения.

Спорт, политика, религия

image


Някои хора може би не биха били съгласни религията или политиката да бъдат свързани със контролиране на съзнанието. Но основната концепция и при двете е „разделяй и владей“. Техниките са доста прости – разкъсване на естествения инстинкт на хората да си помагат за оцеляването и влагането на навика за създаване на отбори и групи, основани на нужда от доминация и победа.

image


Спортът винаги е играл ключова роля в насочването на човешките инстинкти към маловажни събития. Понякога се случва така, че хората се вълнуват повече от спортни мероприятия, отколкото от собствената си свобода. Политиката винаги е целяла лесно контролиране на опозицията, а религията е отговорна за почти всяка война в историята на човечеството.

Храна, вода и въздух

image


Изкуствени добавки, токсини и други хранителни отрови буквално промиват мозъка, правейки хората апатични и подчинителни. Доказано е, че флуорът в питейната вода намалява интелигентността, а аспартам и други подобни унищожават милиони мозъчни клетки.

image

Лесният достъп до храни, съдържащи такива отрови, е довел до общество, което няма концентрация и мотивираност за никакъв вид активен живот. Голяма част от модерния свят е пригодена за консуматори и странични наблюдатели, които не участват активно дори в собствения си живот.

Наркотици

image


Наркотиците представляват всяка пристрастяваща субстанция, но главната мисия на тези, които се опитват да контролират съзнанието на хората, е просто да сме пристрастени към нещо. Едно от основните средства за това е психиатрията, която цели винаги да описва хората чрез техните психически разстройства вместо чрез човешкия им потенциал.

image

Подобни явления са предсказани в доста книги, сред които „Прекрасният нов свят“ на Олдъс Хъксли. Днес това е достигнало епични пропорции, като почти всеки човек е „болен“ от нещо, особено тези, които не са съгласни с утвърдената система. Броят на самоубийствата в американската армия се повишава постоянно, а около 25% от децата в САЩ взимат лекарства за съмнителни заболявания.

Военни експерименти

image


Отдавна се знае, че армията е правила опити за постигане на контрол над съзнанието. Военният ум е може би най-опасния, защото хората, които постъпват в армията, обикновено са привърженици на структурната йерархия, контрола и нуждата от безрезервно подчинение при изпълнение на мисии. Учените, които работят за армията, постоянно изобретяват нови и нови устройства, чрез които превръщат войниците от хора в безчувствени машини за убиване.

Електромагнетизъм

image


Електромагнетизмът, създаден от електрически устройства, направени за наше удобство, ни заобикаля отвсякъде. Отдавна е доказано и директното влияние, което оказва върху мозъка.

image

„Супата“ от електромагнитни вълни, която постоянно ни залива, изменя човешкото съзнание с огромна сила, а неспирното поставяне на нови и нови предаватели прави задачата все по-лесна.

Телевизия, компютри

image


Всяка вечер човечеството заспива пред телевизора или компютъра, които в наши дни са едни от най-силните оръжия за масов контрол над съзнанието. Доказано е, че алфа мозъчните вълни се изменят заради постоянното, почти невидимо премигване на екраните, а това не предвещава добри неща, имайки предвид, че наскоро беше установено, че светлината може да пренася информация чрез „премигване, по-бързо отколкото окото може да види“.

image

Скоростта на премигване при компютрите е по-малка, но виртуалните игри, социални мрежи и интернет медии претрупват мозъка с информация и довеждат до вече споменатите психически разстройства.

image

Доказано е, че продължителната игра на компютъра води до по-ниско кръвно налягане, по-слаб пренос на кръв до мозъка и влошаване на контрола над емоциите.

image

Освен това бойни и военни игри водят до загуба на представа за реалността. Неслучайно и броят на масовите убийства по света, по-специално в САЩ, се е увеличил драстично през последните години.

Нанороботи

image

Нанороботите вече не принадлежат само към света на научната фантастика. Прякото модифициране на мозъка се нарича „невроинженерство“.

image

Манипулирането на мозъка чрез инсталиране на фиброоптични влакна все още е трудна задача, но в никакъв случай невъзможна.

image

А резултатът би бил покъртителен – хората ще се чувстват по различен начин само след натискане на едно копче.

image

Очаква се тези нанороботи да бъдат на пазара в началото на следващото десетилетие, а още по-лошото е, че за съществуването си те няма да имат нужда от човешка намеса, тъй като ще са способни да се самовъзпроизвеждат, подобно на биологични клетки.

image

Всичко това ни кара да се замислим възможно ли е въобще вече да затворим кутията на Пандора, или човечеството е поело решително по пътя към пълен контрол над съзнанието.

image
                           PlayStation 3 by Jesus



http://megavselena.bg/
 



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8686939
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031