Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2016 17:30 - Откриха ново състояние на материята
Автор: budha2 Категория: Технологии   
Прочетен: 901 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Учени откриха доказателство за мистериозно ново състояние на материята в реален материал. Състоянието е познато като „квантово-спинова течност“ и кара електроните да се разпаднат на квазичастици.

image


Съществуването на подобно състояние в определени магнитни материали е предсказано преди 40 години, но досега не беше открито доказателство за съществуването му. Затова учените са развълнувани от наблюдението на квантово-спинова течност и съпътстващите странни фермиони в двуизмерен материал, подобен на графен.

Откриването на доказателство за това състояние се случва при наблюдаването на едно от най-интересните му свойства – фракционализация на електрони и получените в резултат фермиони на Майорама, което се случва, когато електрони в състояние на квантова спинова течност се разпадат. Тези фермиони на Майорама могат да се използват в изграждането на квантови компютри.

Електроните не се разпадат в по-малки физически частици, това би означавало нов вид частици. Това, което се случва е разпада на електрони в квазичастици. Те не са реални частици, а концепция, използвана от физиците за обяснение и калкулиране на странното поведение на частиците.

Състоянието на квантова спинова течност кара електроните да се държат странно. В типичен магнитен материал електроните се държат като миниатюрни магнитчета. Когато материала се охлади до достатъчно ниски температури, тези магнитни електрони се подреждат така, че всичките северни магнитни полюси сочат в една и съща посока.

Но при състояние на квантово-спинова течност, дори и ако материала се охлади до абсолютната нула, електроните не се подреждат, а вместо това се преплитат, поради квантови флуктуации.

Учените използват технологии за засичане на електрони и алфа-рутениев хлорид – вещество, подобно на графена. Това им позволява да засекат за първи път фермиони на Майорана чрез облъчване на материала с неутрони, и наблюдаване на модела, който неутроните показват след разпръскването от материала. Модела е точно такъв, какъвто са очаквали, базирано на теорията.

Откритието ще помогне за по-доброто разбиране на квантовия свят, както и при разработването на квантови компютри.


http://megavselena.bg/

image
Тат-кинйалкам тад-амсанам тат-патрани срийам апи "Сърцевината на тази вечна обител, която се нарича Гокула, е шестоъгълна земя(гр."хекса-гон"), обителта на Кришна. В тичинките и венче-листчетата са жилищата на пастирите(говедари, "го"- "крава") или Гопас които са собственост на Кришна. Те са Неговите най-скъпи приятели и предано-отдадени любящи обожатели, които са част от Собственият Му "Аз".
Тези жилища се появяват като "много-стен"( гр. "поли-гон"), великолепно-бляскав диамант.
Широките листа на лотоса, представляват под-гори, които са жилищата на любещите пастирки на Кришна- Гопис, начело с Шри Радхика. "
[Шри Брахма-Самхита, Глава-5, Текст-4]

image

На фиг.2 е представено движението на татвите и раждането на следващите центрове, намиращи се в бога Брахман.
В първата рисунка /фиг.2А/ показваме, какво е движението на облачната енергийна маса и концентрирането й в нова точка. Това движение на Силата създава свещения звук АУМ.
Следващата рисунка /фиг.2Б/ пояснява, че точката, се разделя на три! Т.е., след самовзривяването, Силата образува три нови точки и вече ясно се вижда, че те се намират пак в шестоъгълника /Брахман/.
След това разграничаваме новообразуваните точки в три отделни рисунки, за да покажем коя какво съдържа и какво знание дават както за бога Брахман, така и за човек.

Първата точка /фиг.2В/ е нарисувана в средата на елипса, в която 16 прави линии се пресичат. Правите линии са всъщност 16 Звездни човека, които представляват интелекта на бога Брахман.
В нас, хората, интелектът е представен с думата будхи. Всъщност, това е чакрата сома.
Втората точка /фиг.2Г/ представлява Силата, която всъщност е „Аз”-ът на Брахман. Чрез този „Аз” той се осъзнава като индивидуалност и по този начин се разграничава от другите богове. Стрелките около точката представляват връзката на Брахман с четирите посоки на света.
В човек, същата тази точка /фиг.2Г/, вече представлява нашето персонално Его!
Его-то се намира в чакрата манас и се проявява тогава, когато активната мисъл е в пряк контакт с материалните обекти, намиращи се в четирите посоки на света. След контакта с формите, мисълта натрупва всякаква информация в чакрата манас. А информацията е знание, чрез което се храни нашето Его. Затова и Его-то ни при различни случаи е винаги различно.., и в такива ситуации при едни хора ще е по-раздуто.., при други не дотам… Както въздухът под налягане надува балона, така и частичното знание раздува Его-то.
Третата точка /фиг.2Д/ е мисълта на Брахман. Този Бог вече носи името... Вират.
Вират е самата точка и в неговото пространство /двете листенца/ има още 18 Звездни човека.
При нас, същият ментален Бог, представлява двуцветен лотос… или това е чакрата аджна. В центъра на тази чакра е коренът на мисълта. В двете листенца около този център пък се крият психичните енергии.

Ако сте обърнали внимание дотук Силата /Шакти/ образува само енергийни съзнателни центрове – тези на Шива, Пара Брахман, Вишну, Брахман /с неговия интелект и Аз/ и Вират. Все още нямаме материя. Преди тя да се създаде, друго интересно става в Пара Брахман. Ето го:

image


От рисунката се вижда как Силата излиза от Брахман и достига както до Шива, така и до Вишну. Получава се татвично движение в затворен кръг.., а центърът, откъдето тръгва това движение, е Брахман.
Не знам кога и след колко време.., но следваща рисунка говори сама по себе си за това, което става по нататък…

image

Брахман започва да се разделя!.. Както ДНК-структурата се разделя на две еднакви части, така и шестоъгълникът започва да се разделя на две.
След това Силата започва да образува отделните части във втория шестоъгълник по абсолютно същия начин, както в първия. След като Вират се роди и Силата завърши своето творчество в него.., чак тогава се получава ново деление в Пара Брахман.
Вижте го на рисунката:

image

Вече е ясно, че дотук Брахманите станаха общо четири.
Този цикъл на деление продължава дотогава, докато Брахманите не изпълнят цялото пространство в Пара Брахман. Ето как изглеждат отделните богове в своя завършен вид:

image

Татвичната енергия се явява като обединително звено между различните пластове на съзнание. Тя никога не се губи. Силата, която е създадена от нея, присъства във всеки пласт /Бог/ по различен начин.
След като в Пара Брахман всички ментални богове се създадат /Вират/, едва тогава започва да се оформя структурата, чрез която ще се роди материалната Вселена.
Ето как изглежда това:

image

На фиг.1-Силата как отново се събира в точка.., от която ще се роди.., бъдещата материалната Вселена.
Фиг.2 изобразява очертаването на границите и раждането на самата Вселена.
На фиг.3 - неделимата връзка между Висшия Разум с всички богове в него, и Вселената, със своите 960млрд. галактики. Така този пласт /Бог/ става едно неделимо Цяло с материята!

В следващата рисунка представлява завършения вид на съзнателната „конструкция”, сътворена от татвите:

image

Фиг.1 представлява завършената форма на трите основни Бога - Шива, Пара Брахман /със своите богове и материална Вселена/ и Вишну.
На фиг.2 съм изобразил същата съзнателна „конструкция”, само че погледната отгоре.

…Едно време Премъдрите са наричали цялата тази активна съзнателна „конструкция” с думата… КРЕШАК!!!
Крешакът никога не е статичен..., затова във фиг.2 основните три пласта ги разместих, защото исках да подчертая неговото движение. Както медузата се движи във водите на нашето Черно море, така и Крешакът се движи в океана на Съзнанието.

forum.tisitova.com/index.php                                                              www.youtube.com/watch                                                                     www.youtube.com/watch                      



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8728839
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930