Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2016 08:28 - ОГНЕНО ПОГРЕБЕНИЕ/Смъртта, отвъдното и погребенията според религията РА
Автор: budha2 Категория: Технологии   
Прочетен: 3425 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 04.03.2017 09:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Ето защо арианите са изоставили древния обичай на изгаряне на трупове, а юдеите, например, внимателно събират разлятата, след убийство на техен колега кръв, взета и погребана заедно с тялото.
При изгарянето на тялото Хор вече не може да улови духа на Бa, тъй като при изгарянето на мъртвото тяло в огъня на пожара, духа Ba се отделя от трупа и, без да бъде заловен от Земята (т.е. не е погребан), се втурва към Слънцето Рa(освен ако не го подлъже фалшивата Лунна светлина).


image

Кой е най-екологичният начин да се отървем от тялото на мъртвеца след естествена смърт и, надяваме се, след дълъг живот? Погребение? Кремация?

При погребенията в зороастризма - първоначално са считали че земята и огъня са прекалено свещени за да поставят в тях мъртъвците. Вместо това ги оставяли на открито върху т.нар. Кули на мълчанието (Dokhmas), където хищниците и времето почиствали костите от плътта, след което ги погребвали в костници.

В зороастризма заравянето трупове в земята и кремация се счита за голям грях. Това е основната концепция на религията - а именно, невъзможността за оскверняването на земята, и особено на свещен символ на зороастризма - .. Fire, огънят е смятан за олицетворение на Бог на земята.

Смърта в зороастризма е символ на временна победа на злото над доброто, а основната цел на ритуала на погребението е как това зло възможно най-скоро, за да се ограничи разпространението. Ако е възможно, погребението следва да се извършва в деня човек умре.

Ритуалът започва с погребението на измиване на тялото, облечете го чисти, но стари дрехи, като екстравагантност в зороастризма се счита за грях, и в железен ковчег посочено dakhmu или "Дакма." Dakhma е дървена конструкция на кръгла форма, ограден с високи стени, които са бариера срещу проникването на непознати. Dakhmy са изградени далеч от населените места по високите хълмове. На върха на кулата отворен към небето, за да лешоядите и гарваните бяха кълване на месото на труп. Според зороастрийците, Бог е създал лешоядите за тази цел, а именно, за да помогне на душата освободен от тялото, очисти костите от месото. Той е забелязал, че лешоядът най-малко 30 минути за пълно почистване на скелета и меките тъкани, кости са изсушени, и след това се прибират или се изхвърлят в кладенец, разположен във вътрешността на кулата. Но според каноните на зороастризъм лешояди трябва да унищожи плът в продължение на четири дни. Погребение и провеждане на трупа трябва да приложи най-малко двама души, тъй като заравянето на трупа и го нося сам е голям грях. Ако няма втори човек, той може да се замени с куче - на свещено животно в зороастризма. Сексът е един вид кула и гробище оформление е разделена на сектори - мъже, жени и деца. Трупът е поставен на пода в съответния сектор в жлеба, наподобяващ ковчег и внимателно вързани с въжета, за да пазят птиците изнесен останките. Такива сектори 365. По това време, най-близките на починалия да се молим, разположени в близост до конструкцията на кулата. След завръщането си у дома, следва измиване и в продължение на три дни се провеждат специални церемонии, докато душата чака Страшния съд. Благотворителни дарения извършвани на третия ден за близките на починалия, в зороастризма се счита за най-добрата памет за мъртвите, отколкото изграждането на надгробна плоча.


image

От 1970-те години. В Иран под натиск от страна на мюсюлманската общност традиционното погребение ритуал бе заменен от погребение на тела в специални бетонирани гробове и крипти, за да се избегне оскверняването на свещената земя и вода чрез контакт с труп
.
cemeterys.ru/page-615.html


image

Но основният проблем за извършването на такива традиционни погребения днес е рязкото намаляване на броя на лешоядите в Азия. Това се дължи на факта, че лешояди, хранещи се с мърша, с плътта на мъртви животни поглъщат големи количества болкоуспокояващи и противовъзпалителни лекарства с диклофенак активно вещество което се използва активно в животновъдството, което е фатално за тези птици. Поради тази причина, в момента в Индия в продължение на годинанхиляди трупове  "чакат" реда си в "Дакма." Индийските власти са решили да помогнат на зороастрийски общност за решаване на този проблем чрез създаване на "кулите на мълчанието" на слънчеви панели за ранно дехидратация и разлагането на труповете. Но предприета мярка не се решава целия проблем, защото слънчеви панели не работят ефективно в продължителен дъждовен сезон.

greentech.bg/archives/35317

ОГНЕНО ПОГРЕБЕНИЕ

Получихме изповед на една жена. Близо година, пише тя, ме измъчва въпросът дали ние с моят съпруг постъпихме правилно като кремирахме тялото на майка ми, която почина след тежко боледуване. Когато разбра за кремацията, свещеникът от нашата църква каза, че да се изгарят умрелите, е грях. Ако това е така, може ли някой да каже защо?

image


Отговорът на този въпрос, вълнуващ много хора, не е толкова лесен, както може да се предположи. Особено ако поне временно не взимаме предвид мнението на традиционната медицина за това, че кремирането е най-хигиеничния способ на погребение.

Но да започнем не от религиозните представи и дори не от народните традиции.

Преди няколко години по една руска телевизия излъчиха предаване, което остави ужасно чувство. Лекари от Санкт- Петербург излъчиха заснет на филм уникален експеримент.

image
https://otvet.imgsmail.ru/download/197613491_4210f20e90f315b23be
38cb8196cd352_800.jpg



Експериментът бил извършен в крематориума. Върху тялото, положено в ковчег и напълно подготвено за кремация, бяха сложени датчици, които снемаха показания от всички рефлекторни точки от мозъка на умрелия. Както се очакваше, стрелките на уредите оставаха на нулата, защото човекът беше мъртъв от три денонощия. Ковчегът с тялото бе поставен върху специален ескалатор, който го придвижваше към отвора на пещта за кремация… Кошмарното бе това, че при придвижването на ковчега към мястото на кремацията стрелките на уредите трепнаха – в началото едва забележимо, след това все с по-голяма амплитуда, а писецът на енцефалографа (уред, с който се снемат показания от мозъка) внезапно трепна и започна да рисува все по-големи пикове…

Но по всички медицински показания мозъкът отдавна е бил мъртъв! Да, но с уредите не можеш да спориш, още повече, че тези пикове, преведени от медицински език, означават сигнал SOS: казано на обикновен език, такива сигнали, с точно такава рисунка на енцефалографа дава мозък на жив и до смърт изплашен човек…

Учените обещаха да направят коментарии за експеримента в следващото предаване на същата тема. Половин година чакахме продължение на темата, превърнахме се в едни от най-редовни телезрители… Разбрахме: темата или е забранена, или е засекретена – за нас това бе равнозначно.

image
demotivation.me/images/20110302/igs7aowq6ed4.jpg



Наистина, кремацията е най-хигиеничен способ за погребване, а ако добавим към това и явния недостиг на места за погребения… Но въпреки установената традиция за погребване, труповете са се изгаряли по време на епидемиите от холера и чума…

image
http://73.16.231.164/_!zarubezhom/Images/PravoclavnyeLudoedy.jpg


Впрочем не винаги: някои може би знаят за съществуване на чумните хълмове – местата за погребване на умрели от епидемии. Тези погребения са правени по традиционен начин, макар че са били общи.
image



image


Труповете просто са заравяни на голяма дълбочина, отгоре бил насипван хълм и се поставяла каменна табелка с датата и изсеченото в камък вечно предупреждение за това, че на даденото място нищо не трябва да се пипа в продължение на триста години от момента на погребението.

image
http://mtdata.ru/u26/photoD548/20006250423-0/big.jpeg


Първите крематориуми в Европа се появяват около средата на миналия век. Може би малките по територия европейски страни доста по-рано започват да усещат липсата на места за гробища. И макар споровете с Църквата поначало да е имало и там, те много бързо са урегулирани. Първи се предават лютераните и протестантите, след това – католиците, макар и досега те по-скоро да затварят очи за кремация на умрелите, отколкото да я приветстват. Какво пък толкова? Проблемът с дефицита на земята е напълно очевиден. Така че се примиряват, макар че в християнската религия огънят винаги е бил символ на ада, затова точно на християните той е притрябвал най-малко…

image

Крематориуми в Русия започват да строят след 1917 година… Не е ли символично, ако добавим към това и червено революционно знаме? Червеният цвят в Кали Юга е цветът на Дявола! За да не ни обвиняват във фанатизъм, да оставим настрана нашата историческа религия – православието, което категорично протестира по повод кремацията на умрели и да разгледаме по-древен период на историята – езичеството.

Езическите вярвания на нашите предци са стигнали до нас в непълен вид. Въпреки това, с увереност можем да кажем, че
магическите ритуали на езичниците винаги са били свързани с огъня. За това свидетелстват и малочислените, опушени изцяло остатъци от древни светилища и няколкото достатъчно подробни техни описания, съхранени в древни летописи. Пред идола, на когото са се покланяли, винаги се е разпалвал огън. Но важното е, че пламъкът винаги предизвиквал мистично отношение, той постоянно е бивал поддържан да не угасва, но при това, при очевидната полза от огъня, той винаги е предизвиквал някакъв страх….

image

А мъртвите езичници са били заравяни, колкото може по-далече от свещените огньове. Затова пък най-страшното наказание за победен враг е бил тъкмо огънят. Но спомени за посмъртните наказания се съхраняват и във фолклора. Да припомним само приказките за Славея-разбойник или Кашчей Безсмъртни, на които не само им отсичат главите, но и ги изгарят, а пепелта им се разпръсва. Нашите предци са били уверени, че подобна мярка по отношение на врага е необходима, за да изчезне от лицето на земята не само той, но и споменът за него. Има ли в тези вярвания поне малко рационално зрънце?

В отговор на това, съвременната наука за енергоинформационния обмен може да каже, че огънят е най-удивителната и най-мистичната проява на материалния свят: той не е материя в общоприетото разбиране за тази дума, но в същото време и не може да се каже, че е тънка (а значи и невидима за просто око) енергия… Огънят е съвършено безразличен към живата материя – той не я напада, но също така не можем да го наречем и полезен, ако не се отчита, че вече хилядолетия ние се греем и готвим храна с неговата помощ. Всъщност той не въздейства върху живия организъм – болния. Колкото и да се грее край огъня, болният си остава болен, а нещастният – нещастен… Но със света на енергиите пламъкът взаимодейства къде-къде по-активно, а и най-важното – ефективно: общоизвестно е, че нито един маг не може да работи без свещи (впрочем, както и религията), най-доброто енергийно почистване на жилищата и изобщо на предметите, също се правят с помощта на пламъка, който, както се смята, унищожава негативната информация.

Но дали само негативната?

Точно за това нито маговете, нито учените могат да кажат нещо със сигурност. Няма никаква гаранция, че като унищожава лошата информация, пламъкът едновременно не изгаря и нещо от нужното и полезното.

Затова пък точно известно е, че ако преди да се нанесете в апартамента сте направили щателно пречистване със свещи – независимо по каква методика! – можете да бъдете сигурни, че стените наистина са чисти, никаква енергетична памет от предишните стопани не е останала, вие сте я изгорили и започвате да запълвате пространството изключително с ваша, собствена, родна информация…

Точно сега е време да се върнем към кремацията.

Днес всеки човек, който се интересува от проблемите на енергетиката, отлично разбира, че съвременната фундаментална физика, която се занимава със свърхмалки частици, направи същия извод, за който от векове твърди религията: ние, хората, наистина сме двойствени по своята природа; освен физическото си тяло ние притежаваме и душа – суперпрочно (на практика неунищожимо) тънко, както казват енерготерапевтите, тяло.

image

За съжаление, за законите, по които живее и се развива душата, особено след смъртта на физическото тяло, ние знаем пренебрежимо малко.

Единствените сведения, много общи, изказани с езика на образите, може да се намерят пак в религиите… Те свидетелстват, че в продължение на своя земен живот човекът насища своето тънко тяло с огромно количество информация – от мислите и постъпките си.

image

Безусловно, значителна част от тази информация се оказва отрицателна – кой може да изживее живота си без куп грешки, дори да не е престъпник?

Ако изхождаме от това, че огънят унищожава само отрицателната енергетическа информация, кремацията би била за всеки истинско спасение и пълна гаранция за това, че душата ще иде направо в рая…

image


Ала ако не е така? А какво ще се случи, ако се унищожи абсолютно всичко, което човекът е постигнал през целия си живот? Точно тогава става ясно, защо именно на Изтока, където умрелите се изгарят вече хиляди години, възниква будизмът с неговата теория за прераждането и множеството животи на човека на Земята! Именно при кремацията, останала без цялата събрана през живота информация, душата пак се уподобява на душата на младенеца, тоест прави огромна крачка назад в своето естествено развитие… И тогава или наистина се налага да се започва всичко отначало, или… Или с личността се случва нещо, за което даже не подозираме, нещо, което е скрито от нас с тайна завеса.

За да завършим темата за кремацията, нека се обърнем към съвременното православие, което категорично забранява да се изгарят умрелите. Създаден, както се казва в Библията, физически от същата материя, от която и Земята, човекът, от тази гледна точка именно на Земята трябва да върне своята физическа обвивка и при това напълно да съхрани своята енергетика, наситена с придобитата по време на живота в този свят информация. Условие, което е необходимо, за да се движим напред в своето развитие. В библейския ад – до самия Съден ден, тоест до края на света и до Второто Пришествие на Господа – ще горят именно грешници, тези, душите на които са попили много повече отрицателна информация, отколкото положителна…

image

Това означава, че и от другата страна, извън границите на физическия свят, огънят е призован да ПРЕЧИСТВА. В този случай – душата и личността. Очевидно това наистина е мъчителен процес, щом Висшия Разум счита за необходимо още тук, на Земята, да даде на хората Откровение, в което предупреждава за възможни предстоящи мъки…

image

Какво казва Библията за кремацията? Трябва ли християните да бъдат кремирани?


Библията не дава никакво специално учение относно кремацията. В Стария Завет има случаи на хора, които бяха изгорени до смърт (3 Царе 16:18; 4 Царе 21:6), и за човешки кости, които бяха изгорени (2 Царе 23:16-20), но това не са примери на кремация. Интересно е да отбележим, че в 4 Царе 23:16-20 изгарянето на човешки кости върху олтар го оскверни. В същото време Старозаветният закон никъде не заповядва починалото човешко тяло да не бъде изгаряно, нито прикрепва някакво проклятие или присъда върху някой, който е кремиран.

Кремацията се е практикувала в библейски времена, но не е била честа практика сред израилтяните или новозаветните вярващи. В обществата от времето на Библията погребението в гробница, пещера или в земята е било масовия начин за отърваване от човешки тела (Битие 23:19; 35:4; 2 Летописи 16:14; Матей 27:60-66). Макар масовата практика да е била на погребения, Библията никъде не ги заповядва като единствения позволен метод за отърваване от тяло.

image

Може ли един християнин да избере да бъде кремиран? Отново казваме, няма изрична библейска заповед, която да го забранява. Някои вярващи възразяват срещу практиката на кремация заради това, че тя не признава, че един ден Бог ще възкреси телата ни и ще ги съедини отново с нашата душа/дух (1 Коринтяни 15:35-58; 1 Солунци 4:16). Но фактът, че едно тяло е кремирано не затруднява Бог да го възкреси.


image
            Death Star Christmas Tree Bauble

Телата на християните, които са починали преди хиляда години са станали вече напълно на прах. Това по никакъв начин няма да попречи на Бог да възкреси техните тела. Все пак Той ги е създал; няма да Му е трудно да ги създаде отново. Кремацията не прави нищо друго, освен да „ускори” процеса на превръщане на едно тяло на прах. Бог може да възкреси останките на един човек по същия начин, ако са кремирани, както ако не са кремирани. Въпросът дали хората да бъдат погребвани или кремирани е в областта на християнската свобода. Един човек или семейство, които обмислят този въпрос, трябва да се молят за мъдрост (Яков 1:5) и да следват убеждението, което получат в резултат на това.

image

Рудолф Щайнер казва,

че е все едно, дали трупът ще се предаде на елемента огън, вода или на земния елемент. Той трябва да се разпадне или разложи и да премине в елементите на Земята, доколкото става въпрос за минерално-физическата същност. Духовно физическата същност не е подвластна на елементите.

image

В една беседа Учителя говори за трите варианта относно третирането на трупа на покойник:

Погребение, кремация или замразяване...

Сега някои са дошли до идеята да изгарят умрелите. Това е по-хубаво – мисля, че това е една по-хубава философия. Но да се изгарят на земята и димът им да се събере, защото тогава има една друга опасност – като се изгори проказата, тя заразява със своя дим. Пещта трябва тъй да бъде направена, че газовете да не влизат във въздуха, за да не дишат хората заразен въздух. А според мен умрелите не трябва нито да ги изгарят, нито да ги заравят в земята. Ако биха попитали мене, аз бих казал да поставят всички умрели на студ от –270°. Туй ще бъде едно спасително средство. Колко зверове ще останат вътре! Както казва Писанието, един ден, когато му дойде времето, цялата земя ще се запали и ще изгори – тогава ще се ликвидира с всичко. Ние няма да бъдем на Земята. Но при сегашните условия – на студ! Ние не сме за горенето на хората. По-безопасно е горенето, защото при заравянето заразата се предава по-лесно. Но и единият, и другият метод нищо не допринасят. Това е външната форма. Трябва да се проповядва една нова философия – по кой начин да се избавят хората от смъртта, по кой начин може да се продължи животът. За да се продължи животът, необходимо е сегашните страдания да понамалят. Ние страдаме прекомерно, с което разрушаваме нервната си система. Също така сега условията на живота са толкова лоши, че в нас се зараждат най-лошите мисли и желания за отмъщение, изгубваме вярата си. (ВЗЕМИ ДЕТЕТО, Неделни беседи, ХV серия, 1931-1932)

За разлика от животните и растенията, човек притежава самосъзнание. Животните след смъртта си попадат в сънно състояние и не изпитват тази привързаност към земята и тялото, която хората изпитват. При изгарянето просто се ускорява дезинтеграцията на организма, съставящите го елементи се освобождават по-бързо.

image


В пепелта има не по-малко ценни вещества, отколкото в почвата получена в резултат на естествено гниене. Освен това кремацията е за предпочитане от чисто хигиенна гледна точка и от гледна точка на здравеопазването. Мъртвото тяло, при разлагането си отделя вредни вещества. Това най-добре могат да го обяснят патоанатомите или съдебните лекари.

image


Освен това телата на мъртъвците може да доведат заразяване на близки подпочвени води. А и от чисто практична гледна точка - след време какво се случва със земята, която е била гробище? На място наситено с толкова много сълзи, болка и в крайна сметка заминали (недозаминали)души да се построи жилищен блок - не e много добра идея.

image


Ако се оставяте тялото си в града , то най доброто е кремацията , защото с нея се намалява замърсяването и на без това засипаната с органични и неорганични отпадъци Земя.

image

Имаме разлагаща се плът, неспирни емоционални замърсявания от страна на посещаващите гробищата, въобще изобилие от тамастична енергия. А и самия култ към тялото на умиращия, отчаянието и болката съпътстващи по принцип погребенията създават твърде изопачена представа за смъртта, а оттам и за живота.

Не е лоша идея например да оставите тялото си сред Дивата природа и то по естествен начин да премине в хранителната верига на организмите. В природата има съвършени механизми за изчистване от труповете.

image
ppcfail.eu/img/random/151111_religion/1.jpg

Смъртта, отвъдното и погребенията според религията РА



Човек е направен от абог Ра с една единствена цел: да трансформира и "изпомпа" всичката Ka предлагана в Хор = Ка_Ар(-е) (първоначално, съставляваща част от Абога Ра и низвергната за бунт/метеж срещу Творца Ра вътре в утробата на Земята адското горещо ядро), същността на Eden Ба. След смъртта на един силен човек с мощно Бa генерирано от праведния му живот чрез трансформиране в човешкото сърце на материалното Ka, съдържащо се в плътта на човека, в своето потребление на растителни и животински храни, се втурва обратно в лоното на Ра, т.е., в "Paradise/Рай"

image
http://demotivation.me/images/20120504/ltliaf1w9odu.jpg

От поколение на поколение праведните хора като "микропомпа" изпомпват със сърца животинската енергия на телата им, "тежкото" Ka и го превръщат в "леко" Ба, което в края на плътската форма на живот се устремява към Sun Ra, т.е., в Рая. Много поколения милиони хора за хиляди години трансформираха постепенно и "изпомпваха" всички "енергия на греха" Ka от адския Хор в ядрото на Земята до "леко" небесно Ба към Sun Ra.

image


Ядрото на земята, губейки Ka постепенно ще изтива, а живота на Земята, поради пълна загуба на Ка, като резултат от този процес ще спре. По този начин ще се сложи край на протеиновия живот в много, планети във Вселената: Pa абсорбира в себе си, въстаналите срещу себе си, превръщайки чрез човешката намеса Ка в Ба, така постепенно се разширява до тогава, докато в един момент отново не изпълни цялата вселена. Тогава отново ще установи навсякъде Pай, защото навсякъде и във всичко е Рa.

image


По този начин, хората са инструмент на Ра, ръката му, неговия "трансформатор" и "микропомпа" Рa, създадени специално за превръщането и последващия "трансфер" на силата на греха на Ka от Aрa в Святия Дух Ба. Ето защо човек е дуалистичен по природа: той е като съставляваща/компоненти на Ка (самото тялото употребяващо растителни и животински храни), и компонента на Бa (наричана дух, даден от Aбог Рa на човек по рождение), между които във всеки един момент и времена се води непрекъсната борба, кой ще спечели: плътта над духа, или духа над плътта.

image


По отношение на Словото-Рa е борба между Ка и Ба. Тъй като в момента светът е доминиран от арианския култ, ритуалите на погребение в християнството, исляма, юдаизма осигуряват предаване на тялото на починалия на Хор, т.е. погребение.

image


Така човешката Ка отива към ядрото на Земята - където е материалният Хор, а неговата Ба към Луната, където е нематериалната му Дух, за ново прераждане в матрицата.

image


Това е за да се гарантира, възможно най-много възпрепятстване на изхода на Бa след смъртта на покойника от сърцето и устремяването на Бa към Слънцето си, Ра, т.е. в Paradise/Рая.

image

Когато тялото се предава на Земята (погребано), Хор, разположен в ядрото на Земята, има много повече възможности за улавяне на духа Ба на починалия погребван, предаден на Земята, отколкото когато мъртвото тяло не се погребва (например, се изгаря).

image
               Death Traffic Sign with a Ghost

Ето защо след приемането на християнството в Русия се наблюдава постоянно промяна в погребалните ритуали. Ако преди тялото е било изгаряно, след приемането на християнството, се е преминало към погребения, т. е. тялото се предава на земята, на Хор.

image


Докато при изгарянето на тялото Хор вече не може да улови духа на Бa, тъй като при изгарянето на мъртвото тяло в огъня на пожара, духа Ba се отделя от трупа и, без да бъде заловен от Земята (т.е. не е погребан), се втурва към Слънцето Рa(освен ако не го подлъже фалшивата Лунна светлина).

image


Този огън унищожава и останките на мъртва плът с остатъци на съдържаща се в нея Ка, която поради това не може да се върне при припева на Хор. В резултат на погребалните обреди като изгаряне на мъртвото тяло на Хор се прилага "двоен удар": първо, хорът не може да усвои Бa на умрелия, и второ, на припева няма да бъде върнато Ka, което от своя страна е в тялото на плътта на мъртвите, доколкото самото тяло и съдържащото се в него Ka е изгорено с огън. Ето защо огъня от древни времена е символ на пречистване, което води до непоправими щети на Хор.

image


Нека обърнем внимание на един важен аспект. Факт е, че в днешните ариански култове (например, православния) за описване на "несъществуващи измерения," Има две ключови понятия: дух и душата. И семантичната разлика между двете е почти неразличима сега, и тази разлика се обяснява с православни свещеници, доста "скучно". Езиковият анализ показва, че обикновено думата "дух" е свързана с глобален, трансперсонален знак, например, изрази като "боен дух са притежавали войските", "хора, заловени от духа на алчността и печалбата", "над тълпата слязъл Светият Дух", "нечист дух се излъчваше от грешниците "и т.н. Те предполагат, че когато се говори за "духа" се има предвид някаква не-съществуваща трансперсонална парадигма, която определя поведението на много хора, цели народи и ги насърчава към определени действия. Никой не казва, например, че "бойната душа, е овладяла войската", и т.н. В същото време се използва понятието "душа", това означава, че не е, кой да е личен фактор, присъщ на всеки отделен индивид, като изразът "спасението на душата" а частно, индивидуално персонализирано спасение на не-чисто вещество вътре в съществуването на плътското тяло.

image
      Dr Fidel Castro Works on Dead Fidel Castro



Изразите "грешните души", "изгубени души" също са от личен характер, дължащи се на различни индивиди. В същото време, в концепцията за словото-Рa "дух" и "душа" са дефинирани много ясно, духа - е Бa, а душата - е персонифицираната субстанция на животнинската енергия Ka, разположена в тяло от плът на всеки одушевен и неодушевен предмет в света. Ако Бa се намира в сърцето на човека (именно затова по време на процеса на Анубис се претегля сърцето), душата на човека Ka е разпределена по цялото човешко тяло (включително в голяма степен и в човешката кръв. Поради това, "кръвта" е Ka_Ar_Av = Hor_Av т.е. въплъщение на Хор), съставляваща така наречената "Памет на тялото" или "мускулна памет."


image
       George Bush the Ghost Buster with Saddam Hussein"s Ghost

Душата на човека в източните учения се дефинира с понятието Ци (Китай) и Ки (Япония). Осъзнавайки, че "ц" лингвистично отива в "к" (цезар = кесар), се оказва, че и в Китай и в Япония, "душа", в действителност, се нарича по един и същ, начин т.е. Kи = Ke = Ka. Ориенталски майстори на ушу и карате се преподават концентрация на енергия Ki = Ka в така наречената "живачна/киноварна област" - в мислена точка в рамките на тялото, под пъпа. Това решение душата енергия Ki = Ka, майстори на бойните изкуства се стремят да увеличат силата на въздействието и предпазни средства. По този начин, бойните изкуства, са строго фокусирани върху властта на животинската Ka компонента на човешката душа.

image
            Osama Bin Laden in Paradise

image
http://s.pikabu.ru/post_img/2013/12/24/6/1387873215_
1801156053.j



Същото важи и при индийската йога, насочена към активиране на енергия от животни "по-ниски чакри", наречена "кундалини" = Ка-андалини, която във вид на змия се издига по човешкото тяло, разкривайки последователно една след друга по-висшите чакри. Докато същевременно рамейската военна традиция, която практикуват "Песоглавците", се фокусира върху духа на Ба. В това е разликата между рамейските и арианските училища.

image


Рамейците търсят подкрепа в боя от духа на Sun Ra, тоест, от Ба (римските войници, "Песоглавци"), а арианите се молеха за своята душа на Ka за подкрепа както от личната си душа-Ka, така и от свързания с личната им душа Big Ka, т.е. Хор. Не случайно, поради това, човешката "душа" се счита по своята същност, за "християнска" - наистина, доколкото "душата" е персонализирана Ka, то тя се явява част от едно цяло, а именно от Хорах-Христа, и следователно е "християнска".

image
Bin Laden"s Afterlife

Арианите вярват, че ако телата им са били погребани в земята след смъртта, ще бъдат възкресени от Христ/ Хор от мъртвите за вечен живот, след като той успее да разчупи оковите на Земята



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8671491
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031