Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2016 22:15 - Кирил и Методий внедряват административният вариант на християнството чрез носителят създаден от тях – нова азбука!
Автор: budha2 Категория: Технологии   
Прочетен: 3677 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 10.10.2016 19:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

След като Християнството се администрира следва да се отрече дотогава шестващото апостолическо християнство, което не устройва власта (липсват норма които да правят незаменима власта). Това отричане става чрез създаване на нова азбука и внедряването й. Това е извършено от Кирил и Методий които внедряват административният вариант на християнството чрез носителят създаден от тях – нова азбука! Всъщност те имват ограничената задача да създадат нов носител на информация и да го внедрят, а чрез този нов носител ще се извърши филтриране на апостолическото християнство и промяната му в угодна за власта посока! Другото апостолическо (проповядвано от Исусовите апостоли) християнство което е автентично и се основава на общочовешки ценности се „филтрира“ и „редактира“ меко казано!
Уникално е още едно нещо! Всъщност българите сме носители на апостолическото Хрстиянство, респективно на общочовешките ценности и разума! А това явно не се е харесвало на гърците или на хората които желаят поляризация за да се извлича изгодата!


Светите братя са реформирали анатемосаната глаголица

Задачата на Кирил и Методий е била да спомогнат за легализирането на християнството по нашите земи

image

Табл. 1
ВНП - Балканска Писменост
ЛА - Линеар А
ЛБ - ЛинеарБ
ГЛ - Глаголица

sparotok.blogspot.bg/2014/05/blog-post_19.html


Автор: Илия Илиев (из интервюто му с д-р Асен Чилингиров за в. „Политика“)

— Г-н Чилингиров, какъв е поводът да публикувате сборника „Готи и гети“?

— Поводът е излизането преди две години на друг сборник със заглавието „Готи“. Твърденията, съдържащи се там, не отговарят на сведенията, които идват от историческите извори и които получаваме при изследванията на паметниците на духовната и материалната култура, нито на истината. Тези сведения не са никак малко и не може да бъдат пренебрегнати. Те са резултат на неимоверно голямото развитие на помощните науки през последните десетилетия, например биологията, химията, библиотекарството. Дадоха ми възможност да подложа на нова преценка това, което от много столетия се твърди по отношение на всичко, засягащо произхода и същността на българския народ.

— Кои са готите, откъде са дошли, къде са отишли, имат ли нещо общо с гетите? От тях ли произхождат германците?

— „Готският въпрос“ е непосредствено свързан с някои най-съществени проблеми на старата и средновековната история на нашия народ. Като тези за неговия произход, език и писменост, за неговите обичаи и религиозни вярвания. Свързан е с неговите култура и изкуство, с неговия принос в съкровищницата на световната култура. И особено за неговото място сред европейската цивилизация, което съвсем не се намира по нейната периферия като нежелан придатък към „обединена Европа“. Опитите да се открие старогерманско присъствие по нашите земи, свързано с готите, някаква връзка на германците с готите, а оттам и с българския етногенезис, са несъстоятелни. Готите са гети, следователно траки. Същите след ІV век се наричат мизи и българи в редица исторически източници. Отбелязано е и от Паисий Хилендарски в „История славянобългарска“. Става дума за коренното население на Балканския полуостров, което в мнозинството си е стояло все тук. Не е изтребвано, не е изчезвало, за да стане основа за други народи, а тук да бъде подменено с друго. Валафрид Страбо през ІХ век пише, че готите или гетите превеждат на своя език свещените книги, говори и за запазени в потвърждение на това документи. Според негови източници божествената служба при някои скитски народи, като жителите на Томи, се е извършвала на същия език. Говори за началото на ІХ век. Но тези жители са наричани траки и мизийци, Страбо е германец, ако са били германци, би ги нарекъл такива.

— За какви преводи пише Страбо? За Готската библия на Улфила ли?

— Не само. А готите, за които Улфила е превел Библията, са живеели между Бяло море и долното течение на Дунав. Епископът на Адрианопол (Одрин) е бил наричан „Епископ на Готия“. Улфила е превел Библията за старите траки. Ганчо Ценов го нарича основател на българската църква. Въпросът за т. нар. Готска библия е най-тясно свързан с въпроса за ранното християнство на населението по нашите земи и със сложния комплекс от въпроси във връзка с неговия език и писменост.

— Кой е този език, каква е тази писменост?

— Преводачът на Библията на латински език е свети Йероним (живял ок. 347 – ок. 420 г.). Намерен е текст от философски трактат на Етикос Истрос в латински превод на светията. На последната му страница са отбелязани данните за автора на трактата, според Св. Йероним „произлизащ от благороден скитски род“, живял през ІV век в днешна Добруджа и написал труда си на своя език и писмени знаци от една азбука, която е предадена изцяло. Тя не е нищо друго, освен т. нар. Глаголица. Св. Йероним не само горещо препоръчва нейното узаконяване при употребата на богослужебни книги, но и я разпространява из родната си Далмация, където тя се използва чак до ХVІІІ век. Там дори има предание, че той я е създал.

Авторитетният учен Храбан Мавър (живял 780 – 856 г.) в труда си „За изобретяването на езиците“ пише, че след еврейската, гръцката и латинската азбука, била изнамерена от философа Етикос азбука, която Св. Йероним разпространявал в свой вариант в родината на самия Храбан, понеже искал да увеличи известността на тези букви.

image

Глаголицата, като магическо (сакрално, божествено) писмо е създадена за богослужебните книги, а наречената от Климент Охридски и от останалите ученици на Кирил и Методий кирилица, е гражданско писмо за всеобщо ползване.



— Излиза, че нито сме „славяни“, нито преди Солунските братя сме писали с „черти и резки“, както пише в „За буквите“…

— Излиза, според автора на трактата, че народът, който авторът разбира под това название, от векове е ползвал в превод на своя език и написан с глаголическа азбука цялата литература за извършване на християнско богослужение заедно със Стария Завет, преведен дори преди той да е преведен на латински. Според д-р Божидар Пейчев името Maurus Hraban погрешно е разчетено като Черноризец Храбър, „За буквите“ е буквален превод от заглавието на Храбан, а текстът всъщност представлява полемика срещу Мавър Храбан. Името на автора и досега е неизвестно, още по-неясен е и поводът за написването му. До нас не е стигнал целият текст, липсват началото и краят му, най-старателно са отстранени. Очевидно са правени манипулации с определена цел.

image
www.proza.ru/2014/02/14/19



— Каква азбука са разпространявали тогава Кирил и Методий? Какво е кирилицата?

— Задачата на Светите братя е да реформират глаголицата като използват „гръцки“ и „латински“ букви, допълнени с липсващите в тези две азбуки букви за написване на присъщите само на българите звуци. Те са се съдържали в усъвършенстваната от пет века глаголическа азбука. Защото отдавна съществуващите богослужебни книги за местните християни, заедно с езика, на който са написани, са били анатемосани от римокатолическата църква и цариградската патриаршия. Наложило се е това „колумбовско“ решение, за да бъде легализирано християнството по тези земи заедно с признаването на свещения характер на писмеността. Защото инструментализирането на религията в двете империи се съпровожда с обявяването на църквите в тях за „православни“, а първите християни в Европа са сочени за еретици и врагове. Транскрибирането на богослужебните книги от глаголицата на кирилицата се представя като нов техен превод, вече угоден на двете „правоверни“ църкви. Това е станало бързо и лесно, защото става дума за един и същ език.

image

www.proza.ru/2016/01/26/473


— Все пак какво става с готите? Изпаряват ли се? На етапи, но винаги рязко населението на нашите земи коренно се променя. Траките потъват нейде в небитието, скитите минават и заминават, славяни заливат полуострова, после авари го навестяват, след тях хуни, накрая и „българи-татари“. Възможно ли е това?

— Не е възможно. И не се е случило. Няма как чергарски племена да изместят уседнало от хилядолетия местно население. Пристигането на тези народи с всичкия си добитък и друго имане от края на света в земите на Средна и Южна Европа и внезапното им изчезване, без да оставят никакви следи, е противно на всякаква логика и не е съобразено с историческите извори. Да вземем славяните. Странствали те и дошли насам от отдалечените на хиляди километри блата на Задкарпатието, най-рядко населената и днес част на Европа. Откъде ще се вземат оттам милиони преселници, които само за едно-две десетилетия да изпълнят цялата територия на Югоизточна и Средна Европа и от рибари да се превърнат в земеделци?

Придвижването на такива маси не е забелязано от никого от съвременните летописци! Историческите извори споменават само за нападения на групи със смесен етнически и племенен състав, но не и за „нашествие на славяни“, както наши автори обикновено превеждат думата „нападение“. Всъщност данните са, че след нападенията всички нападатели се оттегляли или били отблъснати, за никакво заселване не става дума. През 896 г. цар Симеон Първи в писмо до император Роман Лакапин изтъква историческите права на своя народ върху земята, на която живее от хилядолетия.

— Значи, като се говори за траки, скити, гети, готи, мизи и българи, трябва да се разбира едно и също древно население на Балканите, чието основно ядро от хилядолетия все си е тук?

— Да. Така излиза според историческите източници.

— Мнозина историци и църковни дейци няма да се съгласят с Вас.

— Няма. Но съгласните ще стават все повече. Трудно, бавно, но истината ще се наложи.

www.otizvora.com/2009/08/322



image
image
https://4.bp.blogspot.com/-4e1Jt1pXQz8/VrB_kue
3PJI/AAAAAAAAJNE/RbzpoDD1CrE/s1600/RABI-BOGA.jpg



"Християнизация"(библ. "Кристос") на крестияните(ведическия "Керсник"). Аврамитите изместват със сила Керсник от съзнанието на староверците-славяни за да го заменят с библейския "Христос", син на Еллох(ЕлЯху).

image
https://4.bp.blogspot.com/-L8jszuEKn-I/VrB3cPpcMwI/AAAAAAAAJMg/EyJv259-cGA/s640/vreme-razdelno.jpg

Позната ли ви е тази "аврамитска картинка" от историята на исляма на дума Аллах(АлАху)? .. Това не е "Време Разделно" по Антон Дончев, а "Време-Разделно" за Баал(...идва Ях!!)

image
https://3.bp.blogspot.com/-iUXhUS8pTcw/Vr2sz3SoaqI/AAAAAAAAJOs/
XeNCZ8OPqW4/s1600/cyrko-strahota-veri2.jpg




Староверците приемат Новата римо-гръцка религия "Нов Юдаизъм" с подмяна на Крестиянството с "Кхристиянство" - зачохлят се с черен парцал на главата( скриване на 7-ма чакра) и хоооп-"библейскот0 тайнство" е готово! Който не приема тайнството на Марс-Сатурн бива провесен с главата надолу и - на кладата!
Солунските братя Кѷриллъ и Меѳодїи (не знам за Митницата им), но са имали кауза на римо-гръко-юдейската църква. Подмяна на родовото арио-славянско православие с аврамитски ортодокс(" библейските християни са духовни евреи или духовни семити"). Римската империя е въвела юдейската система за владеене на света. Този път с "нова религия" със "спасител", които самите те са екзекутирали.

image
https://4.bp.blogspot.com/-r1lums4sM-8/VgE0RRCVJbI/AAAAAAAAIwM/3aq
REbRD2Bs/s640/meet-the-bible.jpg


"Спасението е от юдеите" Йоан 4:22
Хубаво е библейските християни да четат своята библия.
Защото там се казва, че "християнин това е духовен семит, върнал се в лоното на Аврам(Ибрахим)".

image
http://yinglong.org/forum/uploads/4_img_
4b77cfeed13a4331001204.jpg



Библейското християнство е хитроумен начин
да се подчинят белите(арйаните) на новата семитизирана Римска империя, но този път- чрез доктрината на аврамизма на евреите.
Христовото учение е различно то християнската доктрина-догма.
Христовото учение се възприема лесно от белите арйани, тъй като то е взаимствано от
ХИПЕРБОРЕЙСКИЯ БРАХМАНИЗЪМ.
Нещата се объркват, когато се намеси църквата, като институция.
Там лъсва змийската религия на кървавите жертвоприношения на Аврам/Ибрахим,
тъй като аврамитите са "а-брахмити/и-брахмини", т.е- псевдо-брахмани.

image
https://3.bp.blogspot.com/--sA8Mt3AJ1s/Vs2f11U1WbI/AAAAAAAA
JRE/Fa75VTItPsI/s1600/hallel-halaal.jpg


image


Библейските ристияни не знаят, че Новия завет възхвалява семитския Дракон Ях

image


Дали се молите на ПРАВИЛНИЯТ ХРИСТОС, а не на дух Йах, защото "Алле-лу-Йах" в "От-кровь-ението" показва, че кранчето за топлата вода има синьо кръгче и ви чака изненадващ леден душ....?!...
Ето го дух Йах:

20. После излезе един дух, застана пред Господа и проговори: Аз ще го примамя. И Господ го запита: Как?
21. А той отвърна: Ще изляза и ще бъда лъжлив дух в устата на всичките му пророци. Тогава Господ каза: Примамвай го още и ще сполучиш; излез, направи така.
22. И така, сега Господ е вложил лъжлив дух в устата на тези твои пророци, обаче Господ е говорил зло за тебе
2 Летописи 18
Съвсем вероятно и логично и факт:
Византийско-Римското Православие на Константин е наредило ТУК Вуду-култът за секта наравно до Кришна-съзнание, като попадащо в "инославните" "ловци на души". Доколкото си спомням, Той Самия Христос-Галилейски казваше на палестинските рибари :"Елате сега да ви науча не как се лови риба, а как се ловят душИ".


image


Ма то Христос Галилейски не е проповядвал не-брахмански(а-брахамски)афро-близко-източен тамастичен култ, но другарите- братя Право-верни и Кръво-славни нещо не искат да си излизат от тинята на мрака....?

image
https://3.bp.blogspot.com/-R3bXnoE5aPo/VsGs3G5zkdI/AAAAAAAAJPg/
ftSzA8mU_40/s640/serpent-religions.jpg

И който побеждава и пази делата Ми докрай,
нему ще дам власт над езичниците,
и ще ги пасе с жезъл железен;
като глинени съдове ще се строшат,
както и Аз получих власт от Отца Си;
и ще му дам утринната звезда.
От-кровь-ение на Йоана 2:26-28
Аз, Иисус, изпратих Своя Ангел
да ви засвидетелствува това в църквите.
Аз съм коренът и родът Давидов,
утринната и светла звезда.
От-кровь-ение на Йоана 22:16


image


ААа, така!! Ето това е наградата от спазване на Астралната религия - Библейско Християнство
(Нов Юдаизъм)- плагиат от езичници, но ще наказва ...... пак езичниците!!

image

                     Rabbi George Bush


Истинското ВЕДИЧЕСКО име на "Слънцето" не "С-У.Рйа", а "Рави"(Раджа/райа Вива.сван), идещо от "AU-Ra"(O-Ra)!!
Копирането и изопачаването на името от равините(rabbi, rebbe)иде като ДИРЕКТНА атака на нагите срещу Лъвът подмяна на символи, звуци и знаци. Ra-Re.
Друга такава подмяна е тази на левитите(йудейските свещеници). Те наричат своят месия "Лъвът Йуда"(който по-късно ще бъде заменен с "Исус Христос" от "християнските" библейски свещеници, следващи пак Тората на левитите).
Думата :"левит"(Levi) иде пак от "лъв". В действителност- славянските думи за лъв идват от "лев". Гр. Λέων(Леон). Латинското - Leo и е асоциирано. Френското "Луи"- Louis.
При атаката на нагите чрез "библейското християнство" думите за Слънце и Лъв в ИНДО-ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЕЗИЦИ(вкл. т.нар. "хинди" СА ПОДМЕНЕНИ на звуците "А" и "Р" със "С"/"Ш" и "М"/ "Т".
Като, че ли АРменският е запазил ВЕДАическaта идея за тези звуци най-много:
"Слънце"- արեւ/Arev; "Лъв"- Առյուծ/ Arryuts ;
Финландският, като част от "МУ"-анските езици от Пасификът - също:
"Слънце"- "aurinko"("АУ-Ринко").
Японският, като "не-мигрирал" "МУ"-ански- също:
"Лъв" - ライオン Raion/ "Рай-он", което се чува малко като-"Леон" или レオ-Reo ;
Но "Слънце" е "Тайо"太陽 Taiyō, както Шумерският "Тамуз"(ТАМАС).
В Евангелията към Христос се обръщат с думата "Равви" която погрешно се превежда като "Учител", и в действителност даденото слово означава "Ра въплащение" Това говори за това че съвременните текстове в Евангелието са синкретични адаптации на древни рамейски текстове за въплъщението на Рa, където към Те_Сий Ра_Огу = Теос_Раоху се обръщаха с "Равви". В допълнение, тъй като Христос, проповядвайки арианството си, е действал в Рим, покланящ се на Рa, много от тези, които слушаха учението му, самите те са Раями = рамейци= римляни, го приемаха за второ въплъщение на Aбог Ra, и затова го наричаха с думата " Раввин "=" Рави "=" Ra въплъщение. " В бъдеще, действителното значение на това именуване беше скрито, и сега е преведено с толерантната дума "учител".
Ще обърнем внимание, че:
Равви = Рави



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8671167
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031