Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2016 20:53 - Страхът поражда привидения
Автор: budha2 Категория: Технологии   
Прочетен: 978 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Привиденията живеят редом с хората от векове. Те могат да бъдат видими, осезаеми, могат да разговарят, в тяхно присъствие възникват полтъргайстни явления. Понякога са толкова правдоподобни, че не могат да бъдат различени от жив човек. Но откъде се вземат и каква е природата им?
Според окултистите, когато човек умира, душата му, заключена в астралната обвивка от тънка, невидима материя, напуска тленните останки. Известно време тя остава в нашия свят. След това се освобождава от обвивката, превръща се в чист дух и се оттегля във "висините" (космос, паралелен свят). А "изоставената" от душата дреха продължава да съществува подобно на зомби. Някои от тях живеят доста дълго и се подхранват от психоенергията на хората.

image

Със силна енергия са надарени медиумите на спиритичните сеанси, благодарение на което тези зомби получават възможност да влизат в контакт с присъстващите. А хората възприемат обвивката за истинската душа на починалия, докато всъщност това е само нейна бледа сянка. Затова не бива да се вярва на предсказанията на тези кухи черупки, лишени от душа - те не знаят нищо за бъдещето. Максималното, което сенките могат да съобщят, са сведения за миналото.

image

Британският окултист Ч. Ледбитър, живял в началото на 20-ти век, издава книгата "Астралният план". В нея той твърди, че някои хора са способни да създават собствени астрални двойници (т.е. привидения). Те продължават да живеят самостоятелно, "хранейки" се със страха, който хората изпитват при появата им.
За страха, като живителна сила за привиденията, дълго преди Ледбитър говорят мистиците на древна Гърция и Индия. Според тях именно благодарение на внушаемия у хората ужас безтелесните създания живеят десетки и дори стотици години.

image

Тази стара догадка намира потвърждение в изследванията на съвременните учени, опитващи се да обяснят произхода на привиденията. Най-цялостна изглежда хипотезата на проф. А. Охатрин, който, развивайки представите за свръхслабите взаимодействия, създава теорията за хипотетични частици, които нарича микролептони. Той смята, че именно от тях се формират невидимите същности - привиденията.

image

Той създава фотоелектронен аппарат, който може да засича микролептонните излъчвания и да ги трансформира в оптическия диапазон, като позволява да се надникне в призрачния свят на тези същества. Когато някой от намиращите се в помещението мислено нарисува образа на човек, от аурата на "донора" се отделя микролептонен клъстър (струпване, сгъстяване), имитиращ представения образ, и апаратът го фиксира. Този клъстер (или мислеформа) е способен самостоятелно да се движи, т.е. има "импулс на собствено независимо битие". Подобни образи могат да бъдат и мислено разрушени, след което датчикът престава да ги "забелязва".
Всичко това дава основание да се предполага, че в човешките възможности е да бъдат създавани и по-сложни мислиформи. Мисленият импулс, насочен към формирането на такива образи, би трябвало да е по-силен и с малко по-различни свойства. Импулсите, водещи към създаването на човекоподобни фигури, видими от хората, са от компетенцията на екстрасенси и магове.
Излседователката А. Дейвид-Нил в книгата си "Мистиците и маговете на Тибет" разказва за срещите си с астрални същности, породени от тибетските лами (тулпа). Понякога такива същности могат да бъдат създадени и от обикновени хора, но това се случва несъзнателно, най-често в ситуации на стрес.

image

Изследователите, занимаващи се с изучаването и фотографирането на човешката аура и излъчваните от нея флуиди (които вероятно имат микролептонна природа), са единодушни, че човешката аура се променя в зависимост от настроението на индивида. По същия начин се променя и характерът на излъчванията. Оказва се, че най-мощна е аурата на човек в моменти на голямо вълнение или страх. Именно тези излъчвания, необходими за живота на привиденията, имат предвид древните мистици и Ледбитър.

image

Потвърждение на тази енергийна връзка между хората и привиденията е феноменът на битовия полтъргайст, който често се съпровожда с привидения. Хипотезата, че полтъргайст е рожба на привиденията, се споделя от повечето изследователи, като мнозина смятат, че "полтъргайстните привидения" се пораждат от самите участници в необичайните събития.

image

Те пораждат собствени астрални двойници, причиняващи полтъргайстни явления.
Тези астрални двойници са енергетично силни духове и почти винаги имат човекоподобна форма. Не е изключено да наследяват някои черти на своите "родители", само че по-груби.

image

Още с възникването си духовете започват да буйстват, изискват внимание, като демонстрират невероятни способности. Целта на демонстрациите е една - да плашат. Човешкият страх има напълно материална основа и именно това интересува тези същности. Енергийната субстанция, отделяна от изплашения човек, за тях е жизнено необходима.
Подхранването със страх е нужно само на онези призраци, които живеят относително дълго. Повечето се появяват само веднъж - най-често за да изпълнят някаква мисия сред живите. Те обикновено нямат нужда от допълнителна енергия и срещите с тях са безопасни....

image

neonula.blogspot.bg/



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8723654
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930