Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2016 23:40 - НАШЕТО ДУАЛНО ТЯЛО
Автор: budha2 Категория: Технологии   
Прочетен: 866 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Корпускулярно - вълновият дуализъм можем да открием навсякъде около нас. И в нас!
Ето, да вземем например зрението ни.
Във всяко едно от очите ни съществуват така наречените "ямки". Тяхната функция е да "разпознават" частиците и да ги различават една от друга. Информацията от тях се предава по оптичните нерви и тази информация се обработва от левият дял на мозъкът ни. Дава материал за размисъл на Хилотропа в нас.
Но около тези ямки съществува "периферия". И тази периферия възприема не обектите, а светлинните вълни, занимава се с "вълновото" виждане. Получената информация се подава до другият, десният дял на мозъка и се обработва и използва от Холотропа.
От това следват два много важни извода за нас:
1. Всеки един от нас може да развива и тренира начина си на "виждане" на света. И Материалиста и Идеалиста дремят в нас. И само от нас зависи кой и до каква степен ще бъде усъвършенстван.
2. Всички наши чувства, възприятия, мисли имат двойствена природа!

Да вземем за пример слуха ни.
Във всяко едно от ушите ни има спираловиден вътрешен орган, наречен "охлюв" или "вътрешно ухо", запълнен с течност и заобиколен от безброй мънички реснички с различна дължина - власинките на респираторният епител.
Всяка една от тези реснички е "акордирана" и настроена на различна нота (честота) и всяка една резонира на конкретна звукова частица - фонон. Тези власинки изпращат информацията от своето трептене на левият дял на мозъка за обработка. Близо до "охлюва" има друго формирование на вътрешното ухо, което възприема характеристиките на звуковата вълна, като сила, тембър, "цвят" и изпраща информацията на дясното полукълбо.

image

Или да се спрем на тъй нареченото ни "шесто" чувство. То се базира на способността на всяка една наша клетка да приема и предава към съответния дял на мозъка ни фините въздействия породени от енергии и частици, които ни обграждат. Това става като:
1. Резонират на съответните комплексни честоти и обертонове, реагирайки на океана от вълни и трептения, породени от полета, време и информация. Тези резонансни трептения по нервни окончания в крайна сметка достигат до десният дял на мозъка и се обработват от Холотропния Разум.
2. Същите тези клетки, тъкани, органи обаче имат и друго свойство - приемат, трансформират и дискретизират енергията на материалните обекти около нас и по невроните я предават на левият дял на мозъка ни. Там материалиста - Хилотроп я обработва и използва.
Шестото ни чувство е свързано с лимбичния център в основата на нашия мозък. Той е на пряко подчинение на хипоталамуса, а връзката на тази жлеза с квантовото съзнание вече обяснихме. Така импулсите, предавани от нашите клетки към лимбичния център представляват нашето "шесто" чувство. Към него спадат такива проявления и способности на духа и тялото ни като: емпатията, телепатията, евристичното предвиждане, създаването и манипулирането с мислоформи.

image

Всеки от нас обаче има и "седмо" чувство!
То също има корпускулярно-вълнов характер. При него обаче участват всички наши клетки, органи, структури, планове, разположени не само във физическото ни тяло, а във всички останали наши тела.
Корпускулярният план е характерен за Възприемането на света около нас, на обработването на части от Проявеният ред, възникнали от пяната на вероятностите като холодайни-мислоформи.
Вълновият план пък се проявява при Пресъздаването на Реалността чрез оформянето, създаването и фиксирането на мислоформи, както и при тяхното транспониране в Неявният ред на възможните състояния и форми.
Информацията при Възприемането на проявеното, материалното се предава и обработва в Пространството на материалното, "отсам" хоризонта на събитията, обграждащ нашата частна, персонална Вселена.

image

Информацията при Пресъздаването на мислоформи се изпраща отвъд хоризонта на събитията, там, където съществува "тъмната" материя и енергия, т.е. към пяната на вероятностите.
Поради тези причини ние притежаваме в латентен или проявен до известна степен вид следните способности: "ясновиждането", "ясночуването", телекинеза, кармична обремененост, връзка с акаша записите, ченълинг и редица други...

image




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8726212
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930