Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2016 20:38 - Съзнанието е в състояние да съществува извън тялото
Автор: budha2 Категория: Технологии   
Прочетен: 2283 Коментари: 5 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Интересни експерименти върху ефектите на звука върху мозъчната дейност през 80-те години бяха проведени от група учени под ръководството на Б. Либета. В хода на тези експерименти беше установено, че тихия глас в главата ни ("умствения диалог"), лингвистичния мозък, не е решаващ фактор за нашето съзнание.

image

Учените, въз основа на тези проучвания заключават, че лингвистичният мозък е тясно свързан с егото и самосъзнанието, като е само наблюдател или зрител, защото съзнанието го информира 100-150 милисекунди, след като самостоятелно вземе някакво решение. За учените произхода на тези независими решения така и остава загадка.

image

Въпреки това е възможно до нейното разплитане да се е приближил известният неврохирург от XX век У. Пенфилд, който в книгата си "Тайната на съзнанието" недвусмислено заключава, че съзнанието не е продукт на физическия мозък и не е резултат от дейността на мозъка. С течение на годините, при експерименти с електрическа стимулация на мозъка на будни хора той разбрал, че това, което ние наричаме свободна воля, съзнание или разум влияе на физическия мозък отвън и не е негов продукт.

image

Така се оказва, че съзнанието съществува извън мозъка и е в състояние да съществува при "изключен" мозък, извън тялото, както е в дълбоката кома на друг известен американски неврохирург - E. Александър, изпитал уникално преживяване с пътуване извън тялото, включително и извън нашата триизмерна физическа реалност. Това толкова необичайно състояние на съзнанието се характеризира с извънредно голяма яснота и яркост на възприятието.

image

Ето какво пише E. Александър, който от ноември 2011 започнал да участва в експериментите на групата "Свещената акустика" относно използването на синхронизирани честоти, за да се постигне постоянно състояние на променено съзнание:

image

"Осъзнах, че техните технологии могат да ми помогнат да достигна тези изключителни светове, където исках да се върна отново. След слушане на техните записи за първи път, бях впечатлен от способността им да освободят съзнанието ми от ограниченията на моя мозък. Някои от техниките използват честоти и хармонични колебания, присъстващи в природата. Те също са внушени от акустиката на древните свещени структури ...

Истинската дълбочина на достъпното съзнание не ми беше ясна преди да изпадна в кома, но стана по-ясна откакто започнах да работя със "Свещената акустика". Тези медитации, усилени със звук ми помогнаха да изключа този тих глас в главата ми, този постоянен поток от мисли (който не е нашето съзнание) и да вляза в контакт с вътрешния "наблюдател" на тези мисли, сближавайки съзнанието ми с истинското ми естество. Чрез временно изключване на бърборенето на лингвистичния мозък, здраво свързан със страха и безпокойството, както и с подобряването на нашето съзнание в процеса на медитация, ние започваме да имаме достъп до истинската същност на съзнанието и битието.

image

Както следва от различни истории за ОИТ, всеки ще може по свой начин да изпита това състояние на съзнанието. По време на моите медитации аз често успявах да се връщам в световете, с които първоначално се сблъсках по време на комата. Освен това, имах възможността да почувствам и да общувам с душата на баща ми, който напълно отсъстваше в моя опит с ОИТ.

image

Други ни казаха, че са увеличили способността си за концентрация, развили са творческото въображение, имат възстановени спомени за събития от детството, повишена информираност, засилена интуиция. Някои хора влизат в пряк контакт с нефизическия свят и с причиняващия страхопочитание фокус на универсалното съзнание. Всяко едно от нашите пътешествия е уникално - възможностите са неограничени. Дарът на съзнанието ни дава способността да проучим самата истинска същност на съзнанието и нашата лична връзка с всички неща.

image

Когато всеки от нас е наясно с факта, че нашето индивидуално съзнание е част от космическото съзнание, човечеството ще влезе в един грандиозен етап от своята история, в който ние ще получим по-добро разбиране на фундаменталната основа на всички неща. За да стане това, трябва да се събере цялата мъдрост, натрупана от човечеството в продължение на хиляди години, да се обединят науката и духовността и да се постигне конвергенция на най-важните идеи за естеството на живота ни".

image

Очевидно тук става въпрос за езотеричните знания, които съществуват в пресечната точка на науката и религията и са отдавна наясно с различните техники за постигане на променени състояния на съзнанието.

image

Така например, в източните учения при медитацията винаги се е отделялло голямо значение на "вътрешната тишина". За техниката на "спирането на вътрешния диалог" разказа на човечеството и известният американски антрополог Карлос Кастанеда, който говореше за много и различни техники на пътешествия извън тялото към други реалности, дадени му от неговия учител - индианския магьосник Дон Хуан Матус.

image

Дълго време всички тези експерименти относно съществуването на съзнанието извън тялото бяха считани от ортодоксалните учени за продукт на "мозъчна фантазия", но съвременните изследвания в тази област най-накрая сложиха край на тази научна заблуда. Съзнанието е способно да съществува извън тялото и то не зависи от дейността на мозъка, но и същевременно се явява част от космичното съзнание.

image

По материали от ИнтернетГласувай:
6
31. lenalena - челен опит
12.08.2016 21:13
А находчиви престъпници в Русия, а и у нас гонят собственици на жилища с ултра звук.

цитирай
2. zaw12929 - Защо е толкова отвратително и болезнено?!
12.08.2016 21:15
Темата интересна, но защо са тези и в такъв размер приложения.
Пречат да се прочете материала
Направо ме заболя глава нетърпимо
Ще опитам да го прочета
Не сте сложили линкове

ТЕМАТА Е ПО ВЕЧЕ ОТ ИНТЕРЕСАНА- ПРЕДСТАВЕНА ПО НЕУБЕДИТЕЛЕН НАЧИН- НАЛОЖИТЕЛНО Е ДА СЕ МАХНАТ ПРИЛОЖЕНИЯТА. ДА не се слагат съкращения, без тяхното конкретно изписване( като ОИТ ) В този ввид материалът ви вреди. И без това има объркване, а вие засилвате незнанието.
цитирай
3. zaw12929 - Мозъкът е орган на тялото- „прав...
12.08.2016 22:05
Мозъкът е орган на тялото- „правителството“ Ако в тялото не постъпва достатъчно вода, а тя служи да се достави на всяка клетка „храна“ мозъкът решава кои органи да се лишат. Мозъкът дава сигналите, които се извършват от органите, системите, клетките При механична повреда на главата, запушване на кръвоносен съд или кръвоизлив, не се изпращат команди- тялото се парализира, няма говор- нарича се инсулт, удар и се стига до смърт. Тези действия мозъкът изпълнява от оформянето си в майчината утроба. В това всички човеци сме с еднакви възможности и мозъкът на всеки има качествата да ръководи дейността на тялото. Нашата намеса е по скоро вредна, чрез това, което слагаме в устата си. Тук влиза и половата дейност
Съзнанието, което ориентира човека за средата в която съществува от раждане до смърт се получават от възпитание и обучение. То зависи от фактора- родители, обучение, епохата, държавата, господстващата религия и тук всеки човек е уникален, като съзнание, възпитание, знание, като възможности на квалификация, като чувства. Като дарба. То е космическата душа, която всеки път живее нов живот в космоса- в конкретното тяло на конкретен човек.
Тук влиза обичта, дългът, любовта. Спирам с изброяването и се съгласявам, че „СЪЗНАНИЕТО Е СПОСОБНО ДА СЪЩЕСТВУВА ИЗВЪН ТЯЛОТО И ТО НЕ ЗАВИСИ ОТ ДЕЙНОСТТА НА МОЗЪКА, НО И СЪЩЕВРЕМЕННО СЕ ЯВЯВА ЧАСТ ОТ КОСМИЧНОТО СЪЗНАНИЕ.
цитирай
4. appen13 - Санитарите от психодиспансера, пак са си бъркали в носа.
13.08.2016 13:53
И са изпуснали наследствения шизофреник с диагноза "графоманска логорея комбинирана със силно изразена генетична дебилност" budha2 да се докопа до компютъра.
Лошо Седларов, лошо-о-о-о...
цитирай
5. rosiela - Абсолютно вярно !
13.08.2016 21:09
Много добре обяснено в една от книгите на Силвия Браун, известен екстрасенс на САЩ, все още жива и здрава. При това потомствен екстрасенс, такава е била и баба й .Обяснява не само това, за което Вие предлагате в материала, но и организация на живота отвъд, при Бога, получено като информация от висша душа на жена, тук покойница, но пратена да помага на хората - Франсис.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 6569458
Постинги: 4190
Коментари: 1127
Гласове: 1551
Календар
«  Май, 2020  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031