Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2016 20:22 - Религиозен и Електронен контрол над съзнанието
Автор: budha2 Категория: Технологии   
Прочетен: 756 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Методологията на религиозния психоконтрол е това, което психолозите наричат ,,активно условно програмиране" - система от наказания и награди, зависещи от отговорите на индивида спрямо дразнения на физическо и сетивно ниво. Теократите затвърждават това програмиране като внушават идеи и емоции директно в подсъзнанието, използват способностите на определени хора за психоконтрол, за да манипулират другите членове на братството.

Ключовият елемент на този похват е потопяването на индивида в специфично състояние на съзнанието наречено ,,религиозен транс" - лек хипнотичен транс, при който съзнанието е запазено, но пасивно. В това състояние хората възприемат ставащото наоколо и го запазват в паметта си точно както биха направили в нормалното си състояние. Те продължават да разсъждават и реагират съзнателно, без това да провокира излизането им от религиозния транс, но само в определени и добре установени граници.

image

Хората влизат в подобно състояние по време на четене, слушане на музика, гледане на телевизия, задълбочено слушане на дискусия, радиопредаване и т.н. Пасивното състояние на волята, често наричано ,,Идентифициране със сетивен поток" означава, че индивидът получава чрез сетивата си информационен поток, без това да задейства собственото му интелектуално и емоционално творческо начало. Това също така означава, че описаното състояние на съзнанието позволява безрезервно приемане на предложените идеи, както и идентифициране с емоционалния свят на песента, историята, играта и т.н. Лек транс.

Ако обаче информацията започне да влиза в противоречие с личните възгледи или познания, идентификацията се разпада. Той или тя вече са напълно съзнателни и мислят: ,,Не съм съгласен с това" или ,,Не разбирам това", ,,Това не е вярно".

image

Докато данните не са противоречиви или прекалено необичайни, за да прекъснат концентрацията им, идентификацията със сетивния поток кара хората да приемат неща, които биха отхвърлили, ако биха били напълно съзнателни. Това е не друго, а един ,,троянски кон" за предизвикване на религиозен транс. След като съзнанието е станало пасивно, електрическата активност на нервната система леко се изменя, приближавайки се повече до тази по време на сън.

При добре трениран за влизане в религиозен транс човек, електрическата активност се стабилизира точно на необходимото ниво, позволяващо на една астрална душа да получи уравновесен поток от изходяща и входяща енергия. Този процес позволява на ,,астралната воля" да се осъзнае частично и да установи директна двупосочна връзка между духа на физическото тяло и духа на астралното тяло. (Наставникът на Грифит обяснява, че през земния живот духът на физическото тяло и духът на астралното тяло на човек се редуват в съзнателността си. Първият е ,,събуден" докато вторият е ,,спящ" и обратно.)

image

По този начин информацията преминава свободно между физическото и астралното ниво и човешкото съзнание може да получи повече или по-малко директни впечатления от сетивата на астралната душа. Този специфичен транс е контролиран чрез добавяне във физическото и астралното съзнание на данни от външни сетивни дразнения. Това е пасивно състояние на възприемане, използвано за психичен контрол и промиване на съзнанието на обекта.

image

Когато практикуващите казват, че усещат ,,присъствието на Бог" по време на службата, те всъщност описват телепатично общуване. По-голямата чат от тези въздействия всъщност идват от други членове на братството и те са много по-мощни от всичко прието от духовете (става въпрос за колективен транс). Появява се нещо като ,,психическа верижна реакция". Всеки от членовете въздействат на емоциите и мислите на останалите, подобно на възпламеняване на кибритена кутия или осъществяван на атомна експлозия. Този процес създава един ,,дух на религиозна група".

image

Такъв религиозен транс създава големи количества психическа енергия. Една част от нея може директно да бъде погълната от който и да е присъстващ теократ, но основната част от тази енергия се пренасочва към физическите духове, което теократите желаят да бъде религиозния контрол над съзнанието.

С други думи, теократичните духове изпращат телепатични съобщения до духовете на намиращите се в това състояние хора и с това предизвикат силни емоционални вълни, програмиращи ги да мислят и реагират според получените внушения. Например идеята, че ,,абортът е убийство", може да предизвика мощни чувства на омраза, а друга идея: ,,всички християни са братя" ще предизвика чувства на фамилна привързаност и любов в самата група на членовете на конгрегацията.

image

Контролираните по този начин хора държат на всяка цена да запазят това положение. То предизвиква силна зависимост. За да ги подчинят в робство, теократите правят всичко възможно контролираните да се окажат много зависими от процеса на религиозния контрол над съзнанието.

image

Теократите желаят да попречат на всяка цена на вярващите да престанат да извършват грехове. Сексуалното желание се поражда на биохимично ниво и не може да бъде угасено чрез манипулиране в програмирането на духа. (В този контекст понятието ,,дух" се дефинира като ,,информацията, заложена в мозъка, както и програмата за намиране и обработване на тази информация".) Целият затворен кръг от грях, вина и прошка е бил умишлено създаден за да предизвика цикъл на зависимост, който е почти невъзможно да бъде разкъсан.

Теократите не ограничат активността си само с религията и окултизма, а разлагат и контролират хората чрез всяка дейност, предизвикваща определено ниво на променено съзнание, Примерите включват използването на медиите с цел пасивна почивка или развлечение - слушането на популярна музика по радиото или на записи, гледането на спортни предавания или телевизионни игри или най-елементарни компютърни игри.

image

Теократите познават психологията доста по-добре от хората. Представяйки една малко група аналогия с компютрите: това е като хората, умеещи да манипулират входящите и изходящите данни или имат професионална компетентност за леки промени в програмите. Но теократите не само познават програмите много по-цялостно, но имат много по-лесен достъп до бутона CTRL използван за всякакви промени. Начинът ,,CTRL" се явява верижната телепатична реакция, използвана в религиозния контрол над съзнанието. Разбира се, една сериозна психологическа тренировка също позволява достъп до тази функция (както е при участващите в Невидимия Колегиум), но въпреки това освобождаването на жертвите на теократичния контрол е извънредно трудно.

image

Съзнанието на средния човек е управлявано от програма създадена от теократите, за да му попречи да открие съзнателно, че те (теократите) съществуват. Този тип хора просто не могат да приемат и повярват в тази реалност, тъй като самият процес на мислене, използван от тях за рационализиране на нещата и установяване на вярванията им, е манипулиран от теократите.

image

Що се отнася до техниката им за програмиране, наставниците на Грифит са подчертали, че съхранението и употребата на записаните в паметта на човешкото съзнание данни са всъщност процеси на натрупване. Ако нещо трябва да се запамети, данните трябва да влязат с повторения и да се използват често. Ако не, загубата им е автоматична.

image

Поведенческият отговор на даден организъм на определено дразнение (стимул) зависи от реакцията на този организъм спрямо количеството и качеството на повторенията на усилващото се дразнение (стимул). Описаното вече състояние на ,,религиозен транс" се реализира при множество други случаи освен при религиозна служба, което позволява на теократите да осъществяват мисловен контрол над големи групи хора, участващи в спортни зрелища, играещи в казина, присъстващ на политически митинги, музикални концерти от всякакъв стил и много други събирания.

image

Невидимият Колегиум използва концерти на рок групи, манифестации за мир и други подобни изяви през 70-те години поради същите причини. Преди това са били използвани събрания, разнообразни прогресивни политически организации и дори циркове и карнавали, преминаващи някога през всички американски градове и градчета, точно както теократите са използвали и още използват манифестации и празници с религиозен характер. Двете групи се отдават на практикуване на религиозен контрол над съзнанието винаги, когато имат тази възможност.

image

К. Грифит твърди: ,,Лично участват в една езотерична група, която по времето на прилуняването на лунния модул Аполо през 1969г. трябваше да вгради определена концепция в колективното съзнание на хората по време на лекия транс, предизвикан от гледането на прилуняването по телевизията. Идеята в случая нямаше нищо общо с космическото събитие. Формулировката й беше следната: ,,Личната отговорност взаимодейства с обществената отговорност." Многозначният синтаксис беше пресилено наблегнат при маневрата на апарата, без да бъде пресилено наблегнат при маневрата на апарата, без да бъде дадено каквото и да било обяснение... Аз участват като начинаещ наблюдател или стажант. Мисля че това беше експеримент, режисиран от Невидимия Колегиум, а не от Теократите."

image

Наставниците на Грифит твърдят, че повечето от представените в тази книга факти, очертават структурата на духовната реалност. Твърде малко са хората, способни да ги организират в подредена теория. Причината е, че използването от Теократите ментални програми за оформяне на заключения, изхождайки от наличната информация за духовни теми, са били умишлено разработени от тях, за да бъдат нелогични и ирационални.

Голяма част от обичаите, вярванията и инстинктивните емоционални реакции, съставляващи нашето социално обкръжение, са били създадени от теократичната религия. Колкото повече се връщате назад в историята, толкова повее процесът на хората контролирани от теократичните религии нараства.

image

В гръцката и римската цивилизация по-голямата част от населението е попадало под менталния контрол на езическите култове. При все това тези религии са се озовали в период на слабост, което е позволило появата на окултни, философски, политически и научни трудове, базирани в определена степен върху емпиричен анализ. Гръцките и римските философи обаче, са формирали незначително интелектуално-елитарно малцинтво.

image

Преобладаващата гледна точка през тази епоха не е била тази на Сократ, а на осъдилите го на смърт. (Съвсем друг въпрос е дали може да се вярва на гръко-римската (както и египетската) епоха от общоприетата в момента представа за историята. А. Т. Фоменко предизвиква истинско ,,земетресение" в тази представа чрез книгите си по нова хронология, доказващи многобройни манипулации и пълен хаос в официалната история преди 15 век. Някои от тях вече са издадени и на български.

image

Силното влияние на теократичната религия върху болшинството от населението на Земята не е отслабвало до сравнително скоро: от +/- 1300г. досега. Днес по-голямата част от хората са все още под религиозния контрол над съзнанието. Съвременната цивилизация ни програмира със структури, устояващи на този контрол, но теократите са успели да заобиколят проблема чрез помощта на електронния контрол над съзнанието.

image


Електронен контрол над съзнаниетоimage

През 1988-ма - година на публикуването на книгата ,,Войната в небесата" - технологиите на интернет комуникациите се разширяват с връзка от дистанция, електронна поща, системи на сървъри и обмяна на данни. Били са на разположение на ограничен брой лица, предимно професионалисти. (В началото интернет е бил на разположение единствено за американските военни и определени университети.)

image

www. като инфраструктура за универсална обмяна на информация се е намирала все още в бъдещето. Ако книгата трябваше да се обнови, авторът несъмнено би засегнал въпроса за ролята на интернет в конструирането на определена форма на ,,масово колективно съзнание" на хората.

image

Наставниците на Грифит от Невидимия Колегиум обясняват, че електронния контрол над съзнанието въздейства на две различни нива, точно като религиозния.

image

Спомнете си, че последния потапя индивида в състояние на променено съзнание, подобно на лек транс и формира поведението и мислите му по време на религиозната служба. С други думи: думите на водещия пораждат същия ефект като пост-хипнотичните внушения в нормален хипнотичен сеанс.

image

Електронният контрол над съзнанието въздейства по същия начин като религиозния и това често става по-широк мащаб. Той също така прави хората много по-силно зависими и - противно на религиозния - въздейства на две различни нива: физическо и психическо.

image

Физическото ниво може да бъде директно наблюдавано. Много учени са описали използването на подсъзнателни внушения в медиите и способите да ги забележим.

image

Психическият елемент използва напълно различни механизми и трябва да се внимава да не е сместват един с друг.

Важно е също така да се направи разлика между психичния аспект на религиозния контрол, който функционира по-добре ако индивидите са ,,пространствено" по-близо един до друг. Като че ли ефектът се разпространява и се подчинява на закони за излъчване пропорционални на дистанцията, от една страна, а от друга - една различна система, която не се базира на излъчване на вълни, а по-скоро на обмяна на енергии на астрално-духовно ниво.

image

illuminatibg.blogspot.bg/2016/08/blog-post_58.htmГласувай:
3
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 6570271
Постинги: 4190
Коментари: 1127
Гласове: 1551
Календар
«  Май, 2020  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031