Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2016 20:21 - Живее ли човечеството под похлупак на извънземен субект?
Автор: budha2 Категория: Технологии   
Прочетен: 1071 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Можете ли да си представите, че човечеството и цялата Земя сме разположени в свръх напреднал извънземен субект. В тази спорна теория някои учени откриват отговорът на въпроса защо не сме срещнали извънземни същества все още. „Може би нашата Вселена е един от най-новите начини, по който напреднала цивилизация пресъздава света си“, казва американски астрофизик. А вероятността извънземни цивилизации да са напреднали до такава степен, че да са извън пределите на човешките представи и възприятия е огромна. Така те са неразличими за физиката.

image

Калеб Шарф, астрофизик и директор на катедрата по астробиология в Колумбийския университет, формулира тази необичайна теория. Според Шарф е невъзможно да открием извънземен живот, тъй като ние и цялата Вселена сме част от свръхинтелекта на извънземна форма на живот.

image

„Нашата Вселената е мозъкът на хипер разширена извънземна раса“, обяснява астрофизикът в статия за научното списание Nautilus.

image

Шарф стига и по-далеч в разсъжденията си. Той смята че, освен чрез атоми и молекули живот, може да бъде създаден с набор от изграждащи блокове с необходимата сложност. Ако е така, една цивилизация би могла да възпроизведе себе си и цялата си физическа реалност в нови форми. Може би нашата Вселена е такава форма, чрез която друга цивилизация пресъздава света си. Така реално извънземният живот е неразличим за нас и физиката.

image

Шарф подчертава, че човечеството познава само 5% от материята на Вселената, докато 27% от нея учените квалифицират като „невидима“ и загадъчна.

image

Ученият смята, че тъмната материя може да е много по-комплексна отколкото си представяме. Възможно е това да е мястото, където „всички технологично напреднали животи свършват или където голяма част от живота винаги е съществувал“.

„Какъв по-добър начин да се избяга от досадните капризи на свръхнова и гама-лъчите, от това да приемеш форма, която е имунизирана срещу електромагнитно излъчване?“

image

Ако такава напреднала цивилизация в действителност съществува и ако тя разполага със знание как да кодира живите системи, „всичко, което трябва да направи е да изгради система за трансфер на данни от нормалната към тъмната материя“.

image

„Може би, поведението на нормалната космическата материя, което отдаваме на тъмната материя е причинено от нещо съвсем друго: форма на живот, която манипулира светлата материя за собствени цели. С други думи, животът не е само в уравненията. Той може да е самото уравнение“, казва още Калеб Шарф.

image

novotopoznanie.com



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8725948
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930