Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2016 21:53 - Времето не e линейно, прозряха учени. Случва ли се всичко тук и сега?
Автор: budha2 Категория: Технологии   
Прочетен: 3682 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Усещането за време, присъщо за всеки ни убеждава, че времето се движи от миналото към бъдещето и това движение е необратимо. Но дали има реална оценка, която да отличава миналото от бъдещето ? Експериментите си астрономът Козирев основава на следните разсъждения: “Ако една система се извлече от нормалното протичане на времето, то тя ще бъде в състояние да изпита силата на течението на времето. Чрез анализиране на принципа на причинно-следствената връзка може да се заключи, че ротацията на тялото е механичен способ за извеждането му от обикновеното течение на времето “. Звездите са толкова далеч от нас, че те движейки се в пространството, биха могли да бъдат в напълно различно място от това, което показва идващата от тях светлина. Казано по-просто, те често не са там, където ние ги виждаме. А времето, според Козирев, не се разпространява като светлината, а се появява изведнъж в цялата Вселена.

image


Всичко съществуващо функционира, следвайки с точност гениален план, а съдбата и бъдещето на всеки от нас са предрешени. Именно тук стигаме и до нашето разбиране за време, според което то се дели на минало, настояще и бъдеще. Това гласи нова теория, с автор д-р Брадфорд Скоу от Масачузетския технологичен институт. Според нея всичко съществува тук и сега, в настоящето.

Ние, хората нямаме сетивата, за да осъзнаем цялостната картина на живота и затова я възприемаме по скоро като пъзел, отколкото като неразривно цяло. Човечеството използва усещането си за време и дели всичко преживяно на минало, настояще и бъдеще, за да съумеем поетапно да осъзнаем и разберем всичко, което ни се случва. Не се замисляме, че нашите преживявания, всичко около нас и въобще целият живот не идват и не си отиват, а винаги присъстват като едно. В действителност, времето не е линейно.


Изследователите, подкрепящи тази теория, смятат, че времето трябва да се разглежда като измерение на пространство-времето, както теорията на относителността твърди. Времето е постоянна и неизменна част от единната тъкан на Вселената, а не нещо, което се движи около и в нея. Всичко, което се е случило и всичко, което ще се случи, в действителност се срещат в един момент, за да образуват настоящето като това протича наведнъж, а времето е част от пространството.

image


Доктор Брадфорд Скоу твърди, че единствения начин да разберем как е възможно всичко да съществува едновременно е да погледнем от високо надолу, към Вселената. Само така бихме могли да наблюдаваме как време и събития се разпространяват във всички посоки, а не линейно. Всичко около нас и всичко, което ни се случва е съществувало винаги .

image

В книгата си „Възникването на обекти“ , д-р Скоу пише, че когато хората обясняват разбирането си за време, често използват метафора, която се доближава до истината. „ Те казват, че времето тече като река, или, че преминават през времето като кораб, плаващ в морето. “ Според тоерията, наречена „блокова Вселена“, времето е статично, а единственото движение свързано с него го осъществяваме ние, които „минаваме през него“, избирайки си от безкрайното множество съществуващи варианти за развитие на събитията, които ни се случват.

image

С други думи, това означава, че след като едно събитие е настъпило, то продължава да съществува някъде в пространство-времето.

Теорията за „блоковата Вселена“ се припокрива с теорията на относителността на Алберт Айнщайн, според която пространството и времето са част от една сложна четири-измерна структура, където всичко, което се е случило има свои координати в пространство-времето.

„Според моята теория за „блоковата Вселена“, ние се разгръщаме във времето, по подобие на начина, по който се разгръщаме в пространството. Ние не се намираме в едно-единствено време „, казва още д-р Скоу.

https://novotopoznanie.com


image


Разликата между линейното и нелинейното време

Душите на планетата Земята живеят едновременно в две различни сфери. От линейна гледна точка вие израствате и еволюирате като индивидуални души, преминавайки от по-ниски към по-високи нива на плътност, който процес се нарича възнесение. Някои от вас се придвижват по-бързо от други. Значителен брой от вас започват да се освобождават от колелото на преражданията и се подготвят да отнесат телата си директно в по-висшите измерения, вместо да преминат през процеса на смърт и прераждане.
Линейното напредване на душевната еволюция включва постепенното усъвършенстване на личността и приключването на уроците на душата в по-нишите измерения. Обикновено този процес отнема много дълго време и е изпълнен с трудности, заобикаляния, отклонения и други подобни. Повечето човешки същества прекарват стотици животи в колелото на преражданията преди да научат всичко, което душите им искат да научат. Независимо от това, в крайна сметка почти всяка душа успява да надмогне отъждествяването си с по-ниските нива на съзнателност и преминава на спиралата на възнесението.

image


Нелинейното време също е аспект от живота на Земята, макар че за много души то изглежда обвито в мистерия. Това се дължи на прекомерната ангажираност на егото с линейното време. Егото постоянно мисли за миналото и бъдещето и забелязва само малка част от случващото се в настоящето.
От нелинейна гледна точка цялото време е СЕГА. Няма минало или бъдеще, или може да се каже, че миналото и бъдещето се съдържат в СЕГА. Това може лесно да бъде доказано, тъй като винаги е СЕГА. В момента, в който четете това, е СЕГА. Когато отначало започнахте да го четете, беше СЕГА. И когато приключите с четенето му, пак ще бъде СЕГА. Ако мислите за миналото, кога правите това? СЕГА. В действителност цялостното ви възприятие за времето и пространството протича точно СЕГА.
В този вечен момент СЕГА вие сте цялостни, завършени и съвършени. Вие вече сте просветлени и себереализирани. Вие сте 12-мерно същество, живеещо едновременно в 12 различни реалности. Разбира се, погледнато от перспективата на вашия човешки живот, това може и да не изглежда така. Всичко, което физическите ви сетива са способни да възприемат, е една малка част от СЕГА. До степента, в която можете да отстъпите от своето его/личност и да се абстрахирате от линейния времеви/пространствен континуум, вие можете да станете съзнателни за обширността на Тези, Които Сте.

image

Космосът е пълен с Музика! Музиката е Движение !
Космическата музика ражда вибрациите на 6-те Космически такта !
Те са : Ѕ-ра - такт на микрокосмоса – 12, 24, 48...
ѕ-ти – такт на микрокосмоса – 18, 36, 54...
5/6 -ти –такт на Земята - 20, 40, 60...
7/8-ми – такт на Небето -21, 42, 63...
9/10-ти – такт на света на ангелите
11/12-ти – такт на Бог - 22, 44, 66...
Извън Човека Времето е Космическа Музика , а във Човека Времето тече в сърдечно съдовата му система под формата на Кръв - червени и бели кръвни телца.
(Температурата на човешкото тяло 36,6 градуса е аналог на 366-те дни на годината.)
И в двата случая Времето тече в два кръга - Голям и Малък
Извън човека тези кръгове са 360 дни (годишен кръг) и (6 дни на Бог от Сътворението)
В човека тези кръгове са Голям и Малък кръг на Кръвообращение .
За да бъде обяснено е необходимо да се онагледи с елементите на Музиката .
В музиката също има Времена .
Една цяла нота има 4 Времена
Половината нота има 2 Времена
Четвъртината има 1 Време
Осмината има 1/2 (половина) Време
Да преведем музикалните времена към Времето в ко"ето живеем потопени :
- Една Сутрин = 1/2 Време (от целия ден) - осмина
- Един Ден = 1 Време (нощта е второто Време) - четвъртина
- Едно Денонощие = 2 Времена ( Ден и Нощ са половини)- половина нота (бинарност)
Две Денонощия = 4 Времена (2 Нощи и 2 Дни ) - цяла нота
Краят на Времената не е Апокалипсис!
Той е просто една Музикална пауза !
Защото Времето е Музика !
В големите оркестрови партитури се използува знакът "GP" ( General Pause - генерална пауза), когато се отнася за всички инструменти и гласове
Времето е Музика и, че просто предстои една Генерална Пауза , между Две музикални произведения- Настоящото, което е в своя финал и Предстоящото, което ще последва след Генералната Пауза !
И понеже продължаваме да говорим за Времето, като за Музика, искам да ви припомня, че Диатоническата гама има 7 ноти . Осмата (Горно "До") се повтаря.
В Космосът една Космическа година е равна на 288 Земни години .
288 се получава от прословутото вече число 144 ! ( 144+ 144 = 288 )
А, настоящата 2016-та година съдържа в себе си 7 пъти по 288 години ! (14 пъти х 144 )
2016 : 288 = 7 ! Това са 7 космически години от Христос до наши дни!
Тези 7 космически години са , всъщност изсвирените ноти на космическата Диатоническа гама ! Това също потвърждава тезата за Края на Времената !


В обобщение, вие сте човешко същество, учещо се как да бъде духовно просветлена душа, и вие сте просветлено духовно същество с човешко преживяване. Вие еволюирате и вече сте съвършени. Вие едновременно сте и ставате.
От линейна гледна точка вие изцелявате слоевете на аз-а, които са излезли от равновесие. От нелинейна гледна точка вие просто премахвате воалите на илюзията, които са покривали вашия вече съвършен Аз.
От линейна гледна точка еволюцията на душата е процесът на постепенно повишаване нивото на вашата вибрация, докато станете напълно съзнателни за Божественото Присъствие във вас. От нелинейна гледна точка, еволюцията на душата е процесът на премахване на всички илюзии за отделеност, които сте поставили между себе си и своята истинска реалност, която е съ-творец на Бог.

image

Музиката или по-точно Музиката на времето се характеризира с неритмичност и неравноделност( неметричност)
Аритметиката, която Питагор създава е наука за измерване ( по-добрата дума е - онагледяване) на неритмичността и неравноделността на Времето !
Думата АРИТМЕТИКА означава неритмичност !
Питагор (Баща на Цифрите ) е съставил сложна дума, използувайки части от 3 други думи ; А - е отрицателна частица "НЕ" в гръцкия език.
РИТ - са първите 3 букви от от думата РИТъм !
МЕТ - са първите 3 букви от думата МЕТрум.
А - РИТ - МЕТ - ика !
Ритъмът и Метрумът са основни понятия в Музиката. Това идва да покаже, че Питагор прекрасно е знаел , че Времето е Музика !
Българският народен фолклор, българските танци , каквито са Хорото и Ръченицата, са създадени от неравноделни тактове и следват логиката на неритмичност на Времето.
Фолклорът на българите издава връзката им с Небето и Бог !
Небесният такт за Време е такт 7/8-ми . Такъв е и тактът например на популярните - Еленино хоро, Мелнишко хоро, Кюстендилската ръченица, Четворното хоро и др.
Българското хоро "рисува" спиралата на Времето!
Би могло смело да се каже, че тази неравноделност е български патент, т.к. самият термин "неравноделност" е въведен от български музиковеди и получава световна известност и разпространение. За това , в чужбина, тези размери се наричат много често "български" , а в българският музикален жаргон често се наричат "криви".
http://dodekaedar-numabraabvbg.blogspot.bg/


image


От линейна гледна точка вие имате едно тяло, ум и личност, които понастоящем съществуват на Земята и които израстват от дете до възрастен, след което евентуално умират или се възнасят. От нелинейна гледна точка вие притежавате множество аз-ове, които съ-съществуват в множество измерения едновременно. Вашият минал, настоящ и бъдещ аз – всички те съществуват точно сега. Вашите паралелни аз-ове (други нива) съществуват точно сега.
От нелинейна гледна точка миналото не е нещо неизменно, а се разгръща, както се разгръщат и настоящето и бъдещето. На линейния ум му е невъзможно да схване тази концепция.

image

http://ascension.bg/





Гласувай:
5



1. didanov - времето не се движи
23.12.2016 20:57
а ние се придвижваме през времето и пространството и така се създава чувството за движение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8686208
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031