Постинг
23.11.2014 19:31 -
Царевицата е ГМО продукт създадена от изкуствен интелект!
Автор: budha2
Категория: Технологии
Прочетен: 2046 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 01.02.2017 20:11
Прочетен: 2046 Коментари: 0 Гласове:
4
Последна промяна: 01.02.2017 20:11
http://3.bp.blogspot.com/-JSBeWEZdUjY/U5G4IeQg81I/
AAAAAAAABfg/NEx92BofEGo/s1600/%D0%A5%D0%A0%D0A3%D0%A9%D0%9E%D0%92.jpg
Гмо продукт за бедните/гоите Царевица навлиза в Европа след Великите географски открития през XVI век. Много по-късно, едва през XVII в. започва разпостранението й в Индия и Китай култивирането. Първите европейци, които
са я донесли на Европейския континент, били моряците на Христофор Колумб, които срещали това растение навсякъде: в Перу, Чили, Хаити, Мексико; от северните граници на днешна Канада на юг до
Патагония.
От второто си пътуване до Америка Колумб донесъл царевица, която отначало отглеждали в дворцовата градина като рядкост, но скоро тя се разпространила из цяла Испания, Франция,
Португалия, а по-късно на Балканите и в Турция. Появила се в Индия, а от там попаднала в Русия.
През 18-ти век шведския природоизпитател Карл Линей дава латинското наименование Zea mays, образувано от гръцката дума за "живот" и хаитянското название на растението. Сивите/т.е. скопеца Хрушчов/ ще хранят гоите с ГМО.
За сравнително кратко време царевицата става основен източник на храна в много страни, а приготвяните от нея румънска и молдовска мамалига, българския качамак, грузинския хляб мчади и други изделия са станали национални ястия.
Но... никой не може да обясни как е била култивиран и създаден този хранителен продукт. И остава
да гадаем дали не е изкуствен?!
Появата на царевицата остава да е загадка за много учени, а за родината й се счита Мексико. И
наистина, малко хора се замислят, че ако заровите цял кочан царевица в земята, то няма да поникне нищо. Защото семената са наблъскани едно до друго и няма пространство за растеж. Без човешката
ръка - да рони семената и да ги разпръсква по полето, царевицата не би могла да поникне наново.
Възрастта за нейното създаване датира...отпреди 15 000 години ! Говорим за цивилизация, която е
познавала генетиката ! Древните маи са казали, че царевицата им била дадена от "царевичните
хора". При тях царевицата е била обожествена. В кодексите се среща в образа на красив младеж,чиято глава е удължена като мамул или е украсена с царевични листа. Този младеж, освен че наглежда земеделските работи, е покровител и на числото осем и на деня кан, който в превод означава "зряла царевица". Кои са тези " царевични хора"?
Засега науката не може да отговори. Но преди години геоложката Вирджиния Стийн - Макинтайър открива доказателства, че в Централна и Северна Америка е имало викокоразвита култура
преди...250 000 години ! Да, цифрата е вярна, като имате предвид, че според официалната наука,
Хомо сапиенс се е появил едва преди 100 000 години. Въпреки многото изследвания и сериознипроучвания под натиска на ортодоксалните учени да отхвърли теорията си, тя е била уволнена. Но нейното откритие подтвърждава, че историята на човешката цивилизация е далеч по-древна и сложна.
Бананите, които толкова обичаме са също изкуствен продукт. Те нямат семена и се размножават чрез
присаждане. Т.е. пак чрез човешка намеса. Дори и овцата е изкуствен продукт, затова месото й има
особен вкус. Всичко това говори за съществуването на една забравена и високотехнологично развита
цивилизация, която ни е оставила в наследство тези "прекрасни дарове". Антъни Хопкинс в Отмъщението на агнетата Преди около 10-12 хиляди години пр. н. е. хората започнали да опитомяват животни и да отглеждат растения. Приблизителният брой на населението по това време на нашата планета не надхвърлял 10 милиона жители. Предполага се, че първото опитомено животно е овцата, а след нея козата и свинята. Дивата овца е имала козина, а не вълна и затова би било необходимо да изминат хиляди години от опитомяването, за да се стигне до днешната овца с вълна.Но дали не е приложен по-бързият начин,чрез модифициране от генните инжинери Наги.
Вероятно първите зърнени растения отглеждани от хората са били ечемика и пшеницата. Дивата пшенца /еднозърнест лимец/ също е претърпяла генетично изменение, защото в нейния клас е имало само едно дребно зърно, а съвременната хлебна пшенца съдържа много и по-едри зърна в един клас. Така че човекът е започнал да влияе изкуствено върху генетиката на животните и растенията още от дълбока древност чрез култивиране и селекция. Това влияние на генетично изменение е протчало прекалено бавно. Изминали са хилядолетия докато се е стигнало до днешните домашни животни и култивирани растения като така се е създала възмжност за приспособяване както на човека към новата храна, така и на видоизменените животни и растения към средата и средата към тях. От цялото това приспособяване най-уязвими се оказали видоизменените животни и растения, което в същност се оказало безопасно за средата и за човекът, който се грижел за тях като ги улеснявал в прспособяването.
Опитомяване на дивите животни и култивирането на растенията неизбежно е съпроводено с тетралектични прояви. Така опитомените животни и култивирани растения от една страна са по-продуктивни за задоволяване нуждата на човекът от храна, но от друга са по-уязвими на гибел от своите диви прародители без грижите на човека. Отглеждани при подобрени условия, които влияят положтелно на продуктивноста им, но отрицателно на устойчивостта им е тетралектчно разделяне на доброто пораждащо и отрицателни качества. Обратно тералектично разделение имаме при техните диви събратя живеещи при по-лоши условия което ги прави по-устойчиви, но по-непрудоктивни, което е пораждане от лошите условя на по-добра устойчивост. С тази тетралектичност /двойственост на протвоположностите/ трябва да се съобразяваме навсякъде и във всичко, за да можем по-добре и правилно да решаваме проблемите си и постигаме обективната истина.
Около 1500 год. пр.н. е., човекът вече е усвоил отглеждането на всички основни в наши дни хранителн култури. За повече от 2000 години хората са допълнили към основните култури облагородяването само на кафето и доматите.
Населението на Земята постоянно нараства, за да стане над 6 милиарда в наши дни. Огромна цифра в сравнение с 10 милиона земни жители, когато хората са принудени от глада да направят първата крачка към преобразуване на околната среда с опитомяване на дивите животни, култивиране на дивите растения и необходимостта от обработване на земята. Така с тази първа крачка за преобразуване на средата хората се противопоставили главно на глада, но не са успели да го увладеят напълно. Въпреки постоянното усъвършенстване на оръдия на труда и прилагането на научните познания и методи, гладът винаги е бил един зловещ спътник на човечеството сеещ ужас и смърт.
Историческите хроники от най-дълбока дрвност до днес ни предоставят най-ужасяващите факти за жертвите на глада, които превишавали многократно жертвите на войните и болестите. Войните увелечавали глада, а болестите най-често са следствие от недохранването. Милиони, милиони са жертвите на глада в Китай, Индия, Египет и мн. др. Гладът е вилнял безпощадно във всички континенти Африка, Азия, Северна и Южна Америка и Европа. Много пъти човечеството е прибягвало до канибализъм и масови самоубийства от глад. През последните 200 години достатъчно храна е осигурена само за една трета от населението на Земята, живеещо в Северна Америка, Европа, Япония и Австралия. В останалите 2/3 от човечеството живеещо в по-бедни, но гъсто населени страни на Азия, Африка и Южна Америка жертвите на глада все още са милиони.
http://bultimes.com/wp-content/uploads/2015/12/image34.jpg forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/
Number/2647230/an/0/page/2
AAAAAAAABfg/NEx92BofEGo/s1600/%D0%A5%D0%A0%D0A3%D0%A9%D0%9E%D0%92.jpg
Гмо продукт за бедните/гоите Царевица навлиза в Европа след Великите географски открития през XVI век. Много по-късно, едва през XVII в. започва разпостранението й в Индия и Китай култивирането. Първите европейци, които
са я донесли на Европейския континент, били моряците на Христофор Колумб, които срещали това растение навсякъде: в Перу, Чили, Хаити, Мексико; от северните граници на днешна Канада на юг до
Патагония.
От второто си пътуване до Америка Колумб донесъл царевица, която отначало отглеждали в дворцовата градина като рядкост, но скоро тя се разпространила из цяла Испания, Франция,
Португалия, а по-късно на Балканите и в Турция. Появила се в Индия, а от там попаднала в Русия.
През 18-ти век шведския природоизпитател Карл Линей дава латинското наименование Zea mays, образувано от гръцката дума за "живот" и хаитянското название на растението. Сивите/т.е. скопеца Хрушчов/ ще хранят гоите с ГМО.
За сравнително кратко време царевицата става основен източник на храна в много страни, а приготвяните от нея румънска и молдовска мамалига, българския качамак, грузинския хляб мчади и други изделия са станали национални ястия.
Но... никой не може да обясни как е била култивиран и създаден този хранителен продукт. И остава
да гадаем дали не е изкуствен?!
Появата на царевицата остава да е загадка за много учени, а за родината й се счита Мексико. И
наистина, малко хора се замислят, че ако заровите цял кочан царевица в земята, то няма да поникне нищо. Защото семената са наблъскани едно до друго и няма пространство за растеж. Без човешката
ръка - да рони семената и да ги разпръсква по полето, царевицата не би могла да поникне наново.
Възрастта за нейното създаване датира...отпреди 15 000 години ! Говорим за цивилизация, която е
познавала генетиката ! Древните маи са казали, че царевицата им била дадена от "царевичните
хора". При тях царевицата е била обожествена. В кодексите се среща в образа на красив младеж,чиято глава е удължена като мамул или е украсена с царевични листа. Този младеж, освен че наглежда земеделските работи, е покровител и на числото осем и на деня кан, който в превод означава "зряла царевица". Кои са тези " царевични хора"?
Засега науката не може да отговори. Но преди години геоложката Вирджиния Стийн - Макинтайър открива доказателства, че в Централна и Северна Америка е имало викокоразвита култура
преди...250 000 години ! Да, цифрата е вярна, като имате предвид, че според официалната наука,
Хомо сапиенс се е появил едва преди 100 000 години. Въпреки многото изследвания и сериознипроучвания под натиска на ортодоксалните учени да отхвърли теорията си, тя е била уволнена. Но нейното откритие подтвърждава, че историята на човешката цивилизация е далеч по-древна и сложна.
Бананите, които толкова обичаме са също изкуствен продукт. Те нямат семена и се размножават чрез
присаждане. Т.е. пак чрез човешка намеса. Дори и овцата е изкуствен продукт, затова месото й има
особен вкус. Всичко това говори за съществуването на една забравена и високотехнологично развита
цивилизация, която ни е оставила в наследство тези "прекрасни дарове". Антъни Хопкинс в Отмъщението на агнетата Преди около 10-12 хиляди години пр. н. е. хората започнали да опитомяват животни и да отглеждат растения. Приблизителният брой на населението по това време на нашата планета не надхвърлял 10 милиона жители. Предполага се, че първото опитомено животно е овцата, а след нея козата и свинята. Дивата овца е имала козина, а не вълна и затова би било необходимо да изминат хиляди години от опитомяването, за да се стигне до днешната овца с вълна.Но дали не е приложен по-бързият начин,чрез модифициране от генните инжинери Наги.
Вероятно първите зърнени растения отглеждани от хората са били ечемика и пшеницата. Дивата пшенца /еднозърнест лимец/ също е претърпяла генетично изменение, защото в нейния клас е имало само едно дребно зърно, а съвременната хлебна пшенца съдържа много и по-едри зърна в един клас. Така че човекът е започнал да влияе изкуствено върху генетиката на животните и растенията още от дълбока древност чрез култивиране и селекция. Това влияние на генетично изменение е протчало прекалено бавно. Изминали са хилядолетия докато се е стигнало до днешните домашни животни и култивирани растения като така се е създала възмжност за приспособяване както на човека към новата храна, така и на видоизменените животни и растения към средата и средата към тях. От цялото това приспособяване най-уязвими се оказали видоизменените животни и растения, което в същност се оказало безопасно за средата и за човекът, който се грижел за тях като ги улеснявал в прспособяването.
Опитомяване на дивите животни и култивирането на растенията неизбежно е съпроводено с тетралектични прояви. Така опитомените животни и култивирани растения от една страна са по-продуктивни за задоволяване нуждата на човекът от храна, но от друга са по-уязвими на гибел от своите диви прародители без грижите на човека. Отглеждани при подобрени условия, които влияят положтелно на продуктивноста им, но отрицателно на устойчивостта им е тетралектчно разделяне на доброто пораждащо и отрицателни качества. Обратно тералектично разделение имаме при техните диви събратя живеещи при по-лоши условия което ги прави по-устойчиви, но по-непрудоктивни, което е пораждане от лошите условя на по-добра устойчивост. С тази тетралектичност /двойственост на протвоположностите/ трябва да се съобразяваме навсякъде и във всичко, за да можем по-добре и правилно да решаваме проблемите си и постигаме обективната истина.
Около 1500 год. пр.н. е., човекът вече е усвоил отглеждането на всички основни в наши дни хранителн култури. За повече от 2000 години хората са допълнили към основните култури облагородяването само на кафето и доматите.
Населението на Земята постоянно нараства, за да стане над 6 милиарда в наши дни. Огромна цифра в сравнение с 10 милиона земни жители, когато хората са принудени от глада да направят първата крачка към преобразуване на околната среда с опитомяване на дивите животни, култивиране на дивите растения и необходимостта от обработване на земята. Така с тази първа крачка за преобразуване на средата хората се противопоставили главно на глада, но не са успели да го увладеят напълно. Въпреки постоянното усъвършенстване на оръдия на труда и прилагането на научните познания и методи, гладът винаги е бил един зловещ спътник на човечеството сеещ ужас и смърт.
Историческите хроники от най-дълбока дрвност до днес ни предоставят най-ужасяващите факти за жертвите на глада, които превишавали многократно жертвите на войните и болестите. Войните увелечавали глада, а болестите най-често са следствие от недохранването. Милиони, милиони са жертвите на глада в Китай, Индия, Египет и мн. др. Гладът е вилнял безпощадно във всички континенти Африка, Азия, Северна и Южна Америка и Европа. Много пъти човечеството е прибягвало до канибализъм и масови самоубийства от глад. През последните 200 години достатъчно храна е осигурена само за една трета от населението на Земята, живеещо в Северна Америка, Европа, Япония и Австралия. В останалите 2/3 от човечеството живеещо в по-бедни, но гъсто населени страни на Азия, Африка и Южна Америка жертвите на глада все още са милиони.
http://bultimes.com/wp-content/uploads/2015/12/image34.jpg forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/
Number/2647230/an/0/page/2
СПИСЪК НА ЛИЦА КОИТО ПОДЛЕЖАТ НА МЕЖДУНА...
ВЧЕРА НА МИТИНГА НЕ ВИДЯХ НИКОЙ ОТ ТАКАН...
Третия мандат от вчера, весело им беше
ВЧЕРА НА МИТИНГА НЕ ВИДЯХ НИКОЙ ОТ ТАКАН...
Третия мандат от вчера, весело им беше
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
Блогрол
1. ПАРАЛЕНА РЕАЛНОСТ
2. spectator-bg.
3. http://smoloko.com/
4. Андромеда Нео Нула
5. universalnite1neo
6. Религия-maranatha
7. Митът за Холокоста
8. get
9. Как бяха измислени “волжките българи”.
10. gepard96
11. memoriabg.com
12. История-Записки колымчанина
13. rebellion
14. Портос
15. Terra Byzantica
16. история
17. Нео Нула
18. bainiki
19. dbs
20. За Буквите,Числата и Времето...
21. windowsnikolai
22. mominasylza
23. shtaparov
24. автор: jedidiah
25. Ламбо
26. Логик
27. ezdra
28. Древните
29. Илюминати
30. netsky
2. spectator-bg.
3. http://smoloko.com/
4. Андромеда Нео Нула
5. universalnite1neo
6. Религия-maranatha
7. Митът за Холокоста
8. get
9. Как бяха измислени “волжките българи”.
10. gepard96
11. memoriabg.com
12. История-Записки колымчанина
13. rebellion
14. Портос
15. Terra Byzantica
16. история
17. Нео Нула
18. bainiki
19. dbs
20. За Буквите,Числата и Времето...
21. windowsnikolai
22. mominasylza
23. shtaparov
24. автор: jedidiah
25. Ламбо
26. Логик
27. ezdra
28. Древните
29. Илюминати
30. netsky