Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2017 20:54 - Електронните електромери фалшифицират показанията шест пъти повече от реалното потребление на енергия
Автор: budha2 Категория: Технологии   
Прочетен: 1747 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Електронните електромери фалшифицират показанията почти шест пъти повече от реалното потребление на енергия.
⚠️Тези електромери ги имаме и в България⚠️
Някои електронни електромери могат да дадат неверни показания, които са до 582% по-висока, отколкото на действителното потребление на енергия. Това излезе от проучване, проведено от Университета в Туенте( Твенте), в сътрудничество с Университета за приложни науки в Амстердам.
http://sciencebulletin.org/archives/10940.html

image


Според изнесените данни в одитни доклади за трите ЕРП-та, последните са източили от държавата над пет милиарда лева само за миналата година. Допълнително щетите, които нанасят на обикновенните потребители чрез кражба, повреда или унищожаване на държавно-сертифицираните ни лични електромери възлизат на стотици милиони левове.
График на това ЕЖЕДНЕВНО престъпление вЧЕЗ-Разпределение ще видите на уеб-сайта им:

http://www.cez-rp.bg/bg/uslugi/grafitsi/smyana-elektromeri.html

Графикът се обновява ежеседмично!!!!

image


Всички енерго(Кради)разпределителни ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ дружества имат достъп до системните режими на електромерите си през инфрачервеният порт.
По - просто казано, всички енергоразпределителни дружества имат възможност, да задават коефициент/ 1, 2…до 5 / на електромера, без да го разпломбират. С други думи, могат да го настроят така, че при реално изконсумиран от потребителя 1kW, електромера да отчете 2kW, 5kW, или колкото е коефициента.

Монтираните от ЕРП-тата електромери саМАНИПУЛИРУЕМИ, а за моделът на Дейзи IVEL-ADX1 е доказано и че саНЕСЕРТИФИЦИРАНИ, а Декларациите за съответствие пред ДАМТН (Държавната агенция за метрологичен и технически надзор) и БИМ (Българския институт по метрология) са фалшификати. Чрез тези и всички електронни електромери, притежаващи открит инфрачервен комуникационен интерфейс, става надписването на сметките, дистанционно и софтуерно,което през Зимния сезон справедливо изкара на улиците в цяла България протестиращите срещу кражбите. Собственици на ЧЕЗ и ЕнергоПро са Чешката Държава, а на ЕВН – Австрийската държава.Акционерно участие имат и редица чужди фирми и организации, дори и руската мафия. Тоест всички тези външни сили имат пряко влияние през манипулируемите електромери върху месечните ни сметки на милиони българи.При всяко надписване по тяхна команда, хората ще излизат на улицата с искания за оставка на правителството. И с право, защото правителството е работодател и на ДКЕВР, БИМ,ДАМТН. То променя ежемесечно Закона заЕнергетиката, то е подарило ЕРП-тата на чужди държави, то е подарило златодобива,медодобива и рудодобива на канадци,германци и белгийци, рафинерията и горивата на руски олигарси, водата на французи и пр.,за да станем колония на „Европейския съюз”.То е подарило собственото си съществуване на чужди държави. Електричеството е от жизнена необходимост на всеки гражданин и предвид повсеместната „подмяна” на електромерите с МАНИПУЛИРУЕМИ такива с цел да се запази народа,държавата, държавността и самото Правителство, както и НЕК, ЕСО и др. е необходимо да се предприемат най-спешни мерки за отнемане на Лицензите на трите ЕРП-та, конфискация в полза на държавата на цялото имущество и мрежи, глоби за милионите увредени Средства за търговско измерване, както и за реформиране на ДКЕВР съгласно Директивите на Трети Енергиен Пакет. В противен случай съдебното дело за глобите от 17000 Евро на ден за неспазване на тези Директиви ще ни е най-малкия проблем.

image


NP71.E Или как се манипулира сметката за потребена електроенергия.
Когато проверих поредната си сметка за използваната през предходния месец електроенергия, останах меко казано озадачен. После се ядосах, после ми мина, после пак се ядосах и после отново се успокоих и така няколко пъти…
След това, както и много други българи от Североизточна България, които са били поставени в същото положение от енерго-разпределителното дружество Енерго-Про АД, аз проверих в интернет дали пък случайно не съм единствен. Както вече споменах, не бях само аз. Веднага се присъединих към всички новосъздадени фейсбук групи за заклеймяване, осъждане и изгонване от демократичната ни родина в посокаЧехия на станалото вече известно акционерно дружество Енерго-Про.
Зададох си и следния важен въпрос “Как успяха тези хора да променят показанията на електромера ми, за да получа вместо обичайните за зимния период 150-200лв, сметка от 320лв?” Реших, че това едва ли е станало на принципа “един по един”, т.е. трябва да има начин това да се направи едновременно за всички редови абонати.

Следвайки тази логика аз проверих марката и модела на електромерът, който се грижи за отчитането на моето и на семейството ми потребление – Addax NP71.E. Доставчик за България на тази техника е Адд-България ООД (всъщност аз не съм сигурен, че точно те са доставили електромерите на ЕРП-то, но предполагам, че може да се провери, макар да не виждам смисъл).

На официалната уеб-страница на това дружество има предоставена пълна информация за модела на моя електромер. Оказа се, че това е една изключително сложна техника с безброй екстри и възможности.
Ето линк към оригиналния файл! САМО ТУК Е, НО СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ МОМЕНТАЛНО ЩЕ ГО ИЗТРИЯТ! ХАЙДЕ НА БАС!:

http://www.add-bg.com/images/NP71E.x_ds_bg.pdf .

Най-любопитни ми се видяха следните подробности:
КОМУНИКАЦИЯ ПО ЗАХРАНВАЩАТА МРЕЖА (PLC)
Вграден SoM2a модул
SFSK/OFDM модулация
CENELEC, A честота
EMC стандарти за съответствие
Автоматично откриване
Препредаване (до 7 нива)
ЕЛЕКТРОМЕР ПАРАМЕТРИЗАЦИЯ
Дистанционно (чрез PLC) или локално (чрез оптичен порт)
Право на достъп
Регистриране на събития
АКТУАЛИЗАЦИЯ НА СОФТУЕРА
Дистанционно или локално обновяване на софтуера
Какво би трябвало да означава това на преведено на български ли?
Означава, че е възможно параметрите на всяко избрано устройство или на всички едновременно да бъдат променяни по всяко време на денонощието и то само с едно натискане на бутон на клавиатурата на компютъра.

Сега вече мисля, че е ясно за всеки от вас, че е възможно да се направи настройка такава, че когато някой от нас потреби 1kW, електромерът да отчете 2kW или 3kW или колкото си поиска някой, който е проектирал или е обучен да ползва системата, като трябва да е ясно, че това може да стане и заради софтуерна грешка или по невнимание.

Да, тези екстри са вградени, за да създадат удобство и да допринесат точност при отчитане – удобство и точност и за двете страни, но когато попаднат в ръцете на хора, които не се грижат за повереното им имущество с грижата на добър стопанин, и като се вземе предвид, че това имущество е не само жици и трансформатори, а и светлината и топлината в нашите домове и защото техните домове са в Чехия, а не в България, то тези хора са способни на страшни неща.
Ще кажете “Ама може да не са манипулирали електромерите…” и ще сте прави да го кажете, защото няма как да сме напълно сигурни, но факт е, че манипулация е възможна и факт е, че последните ни сметки са огромни, така че…

И още нещо – ако Енерго-Про / и останалите лъжци/ реши, че нещо в потреблението на кой да е от нас не е наред, т.е. сме “крали” ток (както е популярния термин), то те ще изискат от държавата да третира този някой от нас като престъпник и повярвайте ми този “престъпник” ще бъде осъден със светкавична бързина.

image


Считам за свое задължение да поискам от държавните ни жени и мъже следните неща:

1. Да бъдат забранени за ползване от енерго-разпределителните дружества и съответно подменени устройствата, които могат да бъдат манипулирани дистанционно;

2. Всички сметки за потребена електроенергия от момента на поставяне на манипулируеми електромери да бъдат преразгледани и преизчислени съобразно цените, които са важели към онзи момент, а сумите да ни бъдат възстановени;

3. При положение, че всеки от нас може да бъде обвинен за кражба на електроенергия и осъден, то същата мярка да се прилага и към енерго-разпределителните дружества, т.е. при съмнение за манипулиране на сметки те да бъдат третирани като евентуални извършители на престъпление, да бъдат разследвани и съдени.
Гласувай:
6
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 6641951
Постинги: 4190
Коментари: 1127
Гласове: 1556
Календар
«  Юли, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031